pontosnews.gr
Δευτέρα, 11/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυστηροποιούνται οι ποινές για επιθέσεις σε υγειονομικούς και ασθενείς

Την Πρωτομαγιά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα

12/03/2024 - 7:17μμ
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας από το βήμα της εκδήλωσης (φωτ.: voria.gr)

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας από το βήμα της εκδήλωσης (φωτ.: voria.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυστηρότατες θα είναι οι ποινές, οι οποίες θα αρχίσουν να επιβάλλονται από την 1η Μαΐου σε όσους ασκούν βία κατά των γιατρών, των νοσηλευτών και των διασωστών του ΕΚΑΒ αλλά και κατά των ασθενών στα νοσοκομεία, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Όσοι ασκούν βία κατά των υγειονομικών, το πιο πιθανόν είναι να οδηγηθούν στη φυλακή», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε υγειονομικούς.

«Στην κυβέρνηση είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί στο πλαίσιο του νέου Ποινικού Κώδικα, που θα ισχύει από την 1η Μαΐου, θεσπίσαμε επιτέλους μία διάταξη πάρα πολύ σαφή και συγκεκριμένη, με την οποία προστατεύονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι ασθενείς στα νοσοκομεία, όταν ασκούν το λειτούργημά τους ή περιθάλπονται. Πιστεύουμε ότι αυτή η διάταξη θα προστατεύσει όλους όσοι εργάζονται σκληρά στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα τις ημέρες της εφημερίας, από λεκτικές επιθέσεις ή και μια άλλου είδους βία σωματική, και θα τους προστατεύσει αποτελεσματικά, γιατί οι προβλεπόμενες ποινές δεν αστειεύονται. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να το πάρουν όλοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Φλωρίδης.

Επισημαίνοντας ότι όσοι ασκούν βία θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, λοιπόν, ας το σκέφτονται πάρα πολύ όλοι αυτοί που έχουν στο μυαλό τους να διαπράξουν τέτοιες ενέργειες. Στα νοσοκομεία πρέπει να υπάρχει τάξη, πρέπει να υπάρχει ηρεμία, γιατί οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και επομένως οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, όταν ασκούν το λειτούργημά τους. Δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένοι σε πράξεις βίας, είτε είναι λεκτικές είτε σωματικές. Γι’ αυτό, αυτό που κάναμε στον Ποινικό Κώδικα θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει εξειδίκευση του νομοθετικού πλαισίου για τα ιατρικά σφάλματα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε υγειονομικούς καθιερώθηκε στην Ευρώπη πριν από τρία χρόνια. «Είναι μία ημέρα που σηματοδοτεί ότι το φαινόμενο της βίας εναντίον των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων όσοι συνεργάζονται στα νοσοκομεία δεν έχει θέση. Η βία εναντίον της ιατρικής μπλούζας ουσιαστικά είναι βία εναντίον των ασθενών» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, από την πλευρά του, επισήμανε ότι στόχος όλων είναι ο μηδενισμός των περιστατικών βίας. «Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό εργάζονται κάτω από συνθήκες burnout, εργάζονται κάτω από συνθήκες υποστελέχωσης. Φυσικά οι πολίτες σε κάποιες περιπτώσεις ταλαιπωρούνται λόγω των αδυναμιών που έχει το σύστημα υγείας, αλλά αυτά δεν πρέπει να οδηγούν σε καμία περίπτωση σε περιστατικά βίας απέναντι στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το υγειονομικό προσωπικό» ανέφερε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επικράτησε ένταση καθώς γιατροί και υγειονομικοί μπήκαν στην αίθουσα κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην υποβάθμιση του συστήματος υγείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα απογευματινά χειρουργεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αγγέλα Φωτοπούλου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το σήμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε η 52χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Άνω Τούμπα

10/08/2025 - 11:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικευόμενοι γιατροί έγραφαν συνταγές για ακριβά αντιδιαβητικά φάρμακα και τα μεταπωλούσαν

10/08/2025 - 9:47μμ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 45χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο Πανόραμα

10/08/2025 - 8:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ20: Χρυσό μετάλλιο η Ραφαηλίδου στη σφαιροβολία

10/08/2025 - 7:11μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε η 52χρονη Θεοδώρα Σεφέρη από την Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης

10/08/2025 - 6:37μμ
(Φωτ.: Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία)
ΕΛΛΑΔΑ

World Games Ghengdu 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εφραίμογλου

10/08/2025 - 5:32μμ
Αριστερά τα πακέτα της κοκαΐνης και δεξιά το κοντέινερ στο οποίο βρέθηκαν (φωτ.: Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη αξίας 5,5 εκατ. ευρώ βρέθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

10/08/2025 - 4:57μμ
Καμένη έκταση στην περιοχή Τογάνι στην Κερατέα Αττικής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τι κάηκε από τη φωτιά στην Κερατέα – Η ανάλυση της Υπηρεσίας Copernicus

10/08/2025 - 1:54μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το ΤΖΟΚΕΡ που κληρώνει απόψε 23,5 εκατομμύρια ευρώ

10/08/2025 - 1:03μμ
Στο μέτωπο της φωτιάς και το  το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (φωτ.: Facebook / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής)
ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Μάχη με τη φωτιά, για να μην πλησιάσει σπίτια

10/08/2025 - 12:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Σοφία Σεϊρλή στη διάρκεια παλιότερης τηλεοπτικής συνέντευξης (φωτ.: glomex)

Πνίγηκε ενώ κολυμπούσε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή

7 ώρες πριν
Παλαιστίνια μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το υποσιτισμένο παιδί της στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιουνίς. Το παιδί είναι δύο ετών, ζυγίζει μόλις 4 κιλά και υποφέρει από διόγκωση του ήπατος, ακραίο υποσιτισμό και οξύ κοιλιακό οίδημα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Νετανιάχου: Δεν έχουμε επιλογή από το να νικήσουμε τη Χαμάς – Κοινή δήλωση χωρών στον ΟΗΕ καταδικάζει την επέκταση των επιχειρήσεων στη Γάζα

7 ώρες πριν
Το σήμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Βρέθηκε η 52χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Άνω Τούμπα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ήττα με απουσίες για την Εθνική μπάσκετ κόντρα στο Ισραήλ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Βεγόρας «Η Μαυροθάλασσα»)

Ξεχωριστό ποντιακό γλέντι στη Βεγόρα από τη «Μαυροθάλασσα»

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Ειδικευόμενοι γιατροί έγραφαν συνταγές για ακριβά αντιδιαβητικά φάρμακα και τα μεταπωλούσαν

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign