pontosnews.gr
Τρίτη, 7/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυστηροποιούνται οι ποινές για επιθέσεις σε υγειονομικούς και ασθενείς

Την Πρωτομαγιά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα

12/03/2024 - 7:17μμ
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας από το βήμα της εκδήλωσης (φωτ.: voria.gr)

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας από το βήμα της εκδήλωσης (φωτ.: voria.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αυστηρότατες θα είναι οι ποινές, οι οποίες θα αρχίσουν να επιβάλλονται από την 1η Μαΐου σε όσους ασκούν βία κατά των γιατρών, των νοσηλευτών και των διασωστών του ΕΚΑΒ αλλά και κατά των ασθενών στα νοσοκομεία, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Όσοι ασκούν βία κατά των υγειονομικών, το πιο πιθανόν είναι να οδηγηθούν στη φυλακή», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε υγειονομικούς.

«Στην κυβέρνηση είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί στο πλαίσιο του νέου Ποινικού Κώδικα, που θα ισχύει από την 1η Μαΐου, θεσπίσαμε επιτέλους μία διάταξη πάρα πολύ σαφή και συγκεκριμένη, με την οποία προστατεύονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι ασθενείς στα νοσοκομεία, όταν ασκούν το λειτούργημά τους ή περιθάλπονται. Πιστεύουμε ότι αυτή η διάταξη θα προστατεύσει όλους όσοι εργάζονται σκληρά στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα τις ημέρες της εφημερίας, από λεκτικές επιθέσεις ή και μια άλλου είδους βία σωματική, και θα τους προστατεύσει αποτελεσματικά, γιατί οι προβλεπόμενες ποινές δεν αστειεύονται. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να το πάρουν όλοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Φλωρίδης.

Επισημαίνοντας ότι όσοι ασκούν βία θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, λοιπόν, ας το σκέφτονται πάρα πολύ όλοι αυτοί που έχουν στο μυαλό τους να διαπράξουν τέτοιες ενέργειες. Στα νοσοκομεία πρέπει να υπάρχει τάξη, πρέπει να υπάρχει ηρεμία, γιατί οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και επομένως οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, όταν ασκούν το λειτούργημά τους. Δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένοι σε πράξεις βίας, είτε είναι λεκτικές είτε σωματικές. Γι’ αυτό, αυτό που κάναμε στον Ποινικό Κώδικα θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει εξειδίκευση του νομοθετικού πλαισίου για τα ιατρικά σφάλματα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε υγειονομικούς καθιερώθηκε στην Ευρώπη πριν από τρία χρόνια. «Είναι μία ημέρα που σηματοδοτεί ότι το φαινόμενο της βίας εναντίον των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων όσοι συνεργάζονται στα νοσοκομεία δεν έχει θέση. Η βία εναντίον της ιατρικής μπλούζας ουσιαστικά είναι βία εναντίον των ασθενών» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, από την πλευρά του, επισήμανε ότι στόχος όλων είναι ο μηδενισμός των περιστατικών βίας. «Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό εργάζονται κάτω από συνθήκες burnout, εργάζονται κάτω από συνθήκες υποστελέχωσης. Φυσικά οι πολίτες σε κάποιες περιπτώσεις ταλαιπωρούνται λόγω των αδυναμιών που έχει το σύστημα υγείας, αλλά αυτά δεν πρέπει να οδηγούν σε καμία περίπτωση σε περιστατικά βίας απέναντι στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το υγειονομικό προσωπικό» ανέφερε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επικράτησε ένταση καθώς γιατροί και υγειονομικοί μπήκαν στην αίθουσα κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην υποβάθμιση του συστήματος υγείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα απογευματινά χειρουργεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αγγέλα Φωτοπούλου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες κατά του αρχιεπισκόπου του Ραμπάτ: Πέντε γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση

7/07/2026 - 9:48μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε παθολογικά αίτια αποδίδεται ο θάνατος της 24χρονης στις Συκιές

7/07/2026 - 6:32μμ
Ένα μέρος (μόνο) από τα ναρκωτικά που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο
(φωτ.: Υπ. προστασίας του πολίτη /EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Πάνω από 60 κιλά κάνναβης βρέθηκαν σε αυτοκίνητο, μετά από καταδίωξη στην Αγία Παρασκευή

7/07/2026 - 4:13μμ
Σκηνές καύσωνα στην Κοπεγχάγη
27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Emil Nicolai Helms)
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Η Ευρώπη πιθανόν να αντιμετωπίσει κι άλλες φονικές εβδομάδες – Νέος καύσωνας αναμένεται να πλήξει τη γηραιά ήπειρο

7/07/2026 - 2:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υποκλοπές: Αγωγή ύψους 7,6 εκατ. κατέθεσαν οκτώ θύματα σε βάρος των καταδικασθέντων αλλά και όσων ενεπλάκησαν

7/07/2026 - 1:17μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 24χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα σε διαμέρισμα στις Συκιές

7/07/2026 - 12:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό – Η διαδικασία αναλυτικά

7/07/2026 - 9:03πμ
Στιγμιότυπο από την Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Έως 35°C η θερμοκρασία, ισχυροί βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

7/07/2026 - 8:08πμ
Περιπολικό στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία: Προφυλακίστηκε ένας κατηγορούμενος για την εγκληματική οργάνωση – Νέες απολογίες την Τρίτη

6/07/2026 - 10:16μμ
Φωτιά καίει δασική έκταση στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Τροιζηνία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Μήνυμα 112 για εκκένωση της Αγίας Ελένης

6/07/2026 - 8:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Καταγγελίες κατά του αρχιεπισκόπου του Ραμπάτ: Πέντε γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Μουντιάλ 2026: Από την κόλαση, στον παράδεισο των «8» η Αργεντινή

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Άλιμος: Μια επίσκεψη μνήμης για τους Αυστραλούς πεσόντες και μια γέφυρα συνεργασίας Ελλάδας – Αυστραλίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ανοιξιάς «Κοτύωρα»)

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Ανοιξιάς «Κοτύωρα»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U20: Χάλκινο μετάλλιο ο Παπαγεωργίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/HANDOUT HANDOUT RESTRICTIONS: ISRAEL OUT - NO ACCESS ISRAEL MEDIA/PERSIAN LANGUAGE TV STATIONS OUTSIDE IRAN/STRICTLY NO ACCESS BBC PERSIAN/VOA PERSIAN/MANOTO TV/IRAN INTERNATIONAL TVHANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)

Ολοκληρώθηκαν οι τελετές στην Κομ για τον Αλί Χαμενεΐ – Η σορός μεταφέρεται στο Ιράκ πριν από την ταφή στη Μασχάντ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign