pontosnews.gr
Τρίτη, 30/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λέσβος: Αγώνας δρόμου για την οριστικοποίηση της γρήγορης βίζας για τους Τούρκους τουρίστες

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη

9/03/2024 - 8:28μμ
Πλοίο της εταιρείας Tyryol που πραγματοποιεί τις κρουαζιέρες από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο (φωτ.: Midilli Adası Feribot Bileti Ayvalık – Midilli TURYOL)

Πλοίο της εταιρείας Tyryol που πραγματοποιεί τις κρουαζιέρες από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο (φωτ.: Midilli Adası Feribot Bileti Ayvalık – Midilli TURYOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πιέσεις ώστε να οριστικοποιηθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου η χορήγηση επταήμερης θεώρησης εισόδου στην Ελλάδα στους Τούρκους επισκέπτες ασκούν οι φορείς της Λέσβου, όπως προέκυψε κατά τη σημερινή σύσκεψη στη Μυτιλήνη για την οργάνωση των σχετικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνος Λογοθέτης και ο γενικός γραμματέας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, οι φορείς της Λέσβου τόνισαν ότι το σύστημα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τις 6 Απριλίου, καθώς τότε αρχίζει το μπαϊράμι, η μεγάλη θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων, και αναμένονται χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτες στο νησί.

Ωστόσο ο Μ. Λογοθέτης επέλεξε να μην δεσμευθεί χρονικά, καθώς, όπως είπε, «πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες για να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα λειτουργήσουν σωστά, οπωσδήποτε όμως σε εύλογο χρονικό διάστημα για να προλάβουμε επίμαχες περιόδους μεγάλης ζήτησης».

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι μονάδες καταχώρισης δεδομένων της συνθήκης Σέγκεν στο τελωνείο Μυτιλήνης και το προσωπικό, καθώς και να αναβαθμιστεί η διαδικτυακή σύνδεση των εκεί υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν θα μπορούν να εκδίδονται πάνω από 120-150 νέες άδειες εισόδου ημερησίως, καθώς εκτιμάται ότι απαιτούνται 20 λεπτά για την έκδοση κάθε άδειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων, της ένωσης ξενοδόχων και υπηρεσιακά στελέχη της αστυνομίας, του λιμενικού και του τελωνείου.

Αναμένεται ρεκόρ τουρκικών αφίξεων

Το 2023 σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο, το οποίο άγγιξε τα 73.500 άτομα, ενώ τα φετινά μηνύματα δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση της ζήτησης έχει ήδη προκαλέσει εμπλοκή στη διαδικασία της έκδοσης κανονικής βίζας μέσω του ελληνικού προξενείου στην Τουρκία, το οποίο έχει σταματήσει να δέχεται νέα ραντεβού μέχρι το Μάιο.

Η «γρήγορη» βίζα θα είναι πιο φτηνή για τους Τούρκους πολίτες, θα εκδίδεται στα νησιά και όχι στην Τουρκία, θα έχει 7ήμερη διάρκεια και θα εκδίδεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Να θυμίσουμε ότι από το 2012 μέχρι το 2019, από Ιούνιο- Σεπτέμβριο, εφαρμοζόταν το εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιλοτικό πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας (Visa Schengen) βραχείας διαμονής 15 ημερών  στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο. Στη νέα συμφωνία έχουν προστεθεί η Λήμνος, η Κάλυμνος και η Λέρος, ενώ η εφαρμογή του προγράμματος αυτού θα ξεκινά ξεχωριστά σε κάθε νησί που είναι έτοιμο το σύστημα για να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν κι άλλα ζητήματα που πρέπει να βελτιωθούν για να ανακουφίσουν τους επισκέπτες από τις πολύωρες αναμονές, κυρίως στις περιόδους αιχμής. Στο ΓΓ Δημόσιας Τάξης τέθηκε και το θέμα των άλλων δύο πυλών εισόδου του νησιού, του Πλωμαρίου όπου αναμένονται επισκέπτες από τη Σμύρνη, αλλά και της Πέτρας που μπαίνει δυναμικά στη γραμμή σύνδεσης με το Αϊβαλί.

Οι δύο Γενικοί Γραμματείς αύριο, Κυριακή, πρόκειται να μεταβούν στη Χίο, όπου θα γίνει αντίστοιχη σύσκεψη.

Πηγή: ertnews.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους» – Άνοιξε ξανά ο κόμβος Πύργου

30/12/2025 - 12:19πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα με νεκρά δύο αδέρφια

29/12/2025 - 7:50μμ
Η Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ανάμεσα σε αυτές που θα επισκευαστούν από το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Παιδείας: Αναβαθμίζονται με 4,1 εκατ. ευρώ 12 φοιτητικές εστίες σε όλη τη χώρα

29/12/2025 - 6:54μμ
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση στα Βαρδούσια για τη μεταφορά των σορών των ορειβατών, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας του Πυροσβεστικού Σώματος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Από ασφυξία πέθαναν οι τέσσερις ορειβάτες

29/12/2025 - 5:32μμ
Στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών έγινε η κηδεία της Σύλβας Ακρίτα, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπέλτες)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλβα Ακρίτα: Το τελευταίο αντίο στην εμβληματική Μικρασιάτισσα πολιτικό

29/12/2025 - 4:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Κυκλοφοριακό «μπλακάουτ» στον Μπράλο – Ποιοι άλλοι άξονες είναι κλειστοί

29/12/2025 - 3:24μμ
(Φωτ.: arcturos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκτούρος: Τα άγρια θηλαστικά της Ελλάδας απέκτησαν το δικό τους ασθενοφόρο

29/12/2025 - 2:29μμ
Με Κλαυδία και DJs Playmen θα αλλάξουν χρόνο όσοι επιλέξουν το ΔΕΗ Xmas West Park, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση (φωτ.: xmaswestpark.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: Με την Κλαυδία η αλλαγή του χρόνου στο Πάρκο Τρίτση – Πλούσιο πρόγραμμα και στο Πεδίον του Άρεως

29/12/2025 - 2:03μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Εγγυημένα 5 εκατ. ευρώ στο φινάλε του 2025 – Από 1 εκατ. ευρώ κερδίζουν όλοι οι λαχνοί της τυχερής πεντάδας

29/12/2025 - 1:37μμ
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Κώστας Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έχασε τη μάχη η 71χρονη μετά τη φωτιά στην Κάτω Τούμπα – Εξιτήριο πήραν τα τρίδυμα

29/12/2025 - 12:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους» – Άνοιξε ξανά ο κόμβος Πύργου

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με παράδοση και χαμόγελα από τους Παλιννοστούντες Ποντίους Λάρισας

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Θυμωμένος δηλώνει ο Τραμπ για χτύπημα σε κατοικία του Πούτιν

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή προσφοράς από τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

2 ώρες πριν
Ιρανοί καταναλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάσταση ενώ η αστυνομία στην Τεχεράνη απαντάει με δακρυγόνα (φωτ.: EPA/ STRINGER)

Χαμός στο Ιράν με την υποτίμηση του νομίσματος και την ακρίβεια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: paokfc.gr)

Όλο το 2026 δράσεις και εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign