pontosnews.gr
Σάββατο, 2/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: «Οι εκλογές της 31ης Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες μου» – Περαστικά σε Μητσοτάκη και Ζελένσκι για την επίθεση στην Οδησσό

Τι ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος για το τέλος της εξουσίας του

8/03/2024 - 10:29μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για το τέλος της εξουσίας του έκανε λόγο σήμερα για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας ότι οι δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου θα είναι οι «τελευταίες» του, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία της χώρας.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη στους νεολαίους του Ιδρύματος Νέων Τουρκίας (TUGVA), που πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «αυτό για εμένα είναι ένα τέλος, αυτή η εκλογή είναι η τελευταία μου βάσει της εξουσιοδότησης που δίνει ο νόμος. Το αποτέλεσμα θα είναι η μεταβίβαση ενός καταπιστεύματος για τους αδελφούς μου που θα έρθουν μετά από μένα».

Ο Ερντογάν, ο πιο επιτυχημένος πολιτικός της σύγχρονης Τουρκίας, ηγείται της χώρας για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Νικητής σε περισσότερες από δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002, επανεξελέγη για πενταετή θητεία κατά τη διάρκεια σκληρά αμφισβητούμενων εκλογών τον Μάιο του 2023.

Η θητεία του Ερντογάν στην προεδρία λήγει το 2028, ενώ οι μεθεπόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν το 2029.

Βέλη κατά του Ισραήλ

Από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του κατά του Ισραήλ και προσωπικά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας πως «ακόμα και η αναφορά δίπλα στην κυβέρνηση Νετανιάχου είναι από μόνη της μια βαριά τιμωρία, μια ντροπή. Διότι η ισραηλινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Νετανιάχου είναι ένας δολοφόνος».

«Ο σημερινός εκπρόσωπος της ναζιστικής σκέψης, η οποία χθες στόχευε στην εξόντωση πολλών ομάδων, ιδιαίτερα των Εβραίων, με τον ισχυρισμό της ανώτερης φυλής, είναι η ισραηλινή κυβέρνηση. Αυτή η νοοτροπία, η οποία δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό της ως άνθρωπο, δεν θα διστάσει να κάνει χειρότερες φρικαλεότητες σε ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων και πεποιθήσεων από αυτές που προκάλεσε στους Παλαιστινίους, όταν θα της δοθεί αύριο η ευκαιρία. Η ισραηλινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Νετανιάχου αποτελεί απειλή» προσέθεσε.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος στήριξε για μία ακόμη φορά δημόσια τη Χαμάς: «Λέω ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι η Χαμάς δεν είναι σίγουρα μια οργάνωση όπως ισχυρίζονται. Αντιθέτως, είναι ένα κίνημα αντίστασης που υπερασπίζεται την πατρίδα και τη γη του με κόστος τις ζωές τους. Αυτό το χαρακτηριστικό της Χαμάς είναι που πραγματικά ενοχλεί τους επικριτές της. Δεν τους δίνουμε σημασία, δεν τους υπολογίζουμε και δεν τους πριμοδοτούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

Περαστικά σε Μητσοτάκη και Ζελένσκι

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε περαστικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, μετά τη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά και στις δύο χώρες για την πυραυλική επίθεση κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονταν την Τετάρτη ο κ. Ζελένσκι και ο κ. Μητσοτάκης» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στη Ναργκίς Μοχαμαντί και παραλήφθηκε από τα παιδιά της εκ μέρους της, τοποθετημένο σε άδεια καρέκλα κατά την τελετή στο Δημαρχείο του Όσλο, 10 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EPA / Javad Parsa)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση η Ιρανή Νομπελίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί – Κατέρρευσε μέσα στη φυλακή

2/05/2026 - 5:38μμ
Οι System of a Down στη σκηνή του φεστιβάλ Sick New World. Λας Βέγκας, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook /  System of a Down / Clemente Ruiz)
ΚΟΣΜΟΣ

System of a Down στο Λας Βέγκας: «Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι σφαγιάστηκαν» – Μήνυμα μνήμης και καταγγελίας από τον Σερζ Τανκιάν

2/05/2026 - 5:14μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει παντού ο Τραμπ: Από το Ιράν μέχρι την Ευρώπη, με την κρίση να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται

2/05/2026 - 4:50μμ
Μπίρες σε μια τυχαία κάβα (φωτ.: Pexels)
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Ουρές στην… μοναδική κάβα της χώρας – Ελλείψεις λόγω του πολέμου στο Ιράν

2/05/2026 - 1:34μμ
Κλασική χορευτική φιγούρα του Ντ. Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του στη Φλόριντα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είμαστε σαν πειρατές», δήλωσε για τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

2/05/2026 - 10:29πμ
Αυτοκίνητα προς εξαγωγή στο λιμάνι του Έμντεν στη Γερμανία, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Δασμοί Τραμπ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα: Προειδοποίηση για «τεράστιο κόστος» – Αντίδραση Βρυξελλών και Γερμανών

1/05/2026 - 11:23μμ
Ο Πάβελ Ταλάνκιν στο κέντρο, με το Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «Mr. Nobody Against Putin», 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Chris Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Βρέθηκε το «χαμένο» Όσκαρ Ρώσου σκηνοθέτη – Το είχαν μπλοκάρει ως… επικίνδυνο αντικείμενο

1/05/2026 - 10:11μμ
Ιρανή περνά μπροστά από τοιχογραφία με αντιαμερικανικά και αντιισραηλινά συνθήματα σε δρόμο της Τεχεράνης, 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: «Δεν είμαι ικανοποιημένος» λέει ο Τραμπ – Συμφωνία ή «συντριβή» της Τεχεράνης

1/05/2026 - 9:47μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια υπογραφής εκτελεστικού διατάγματος στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, 30 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κατά Ευρώπης: Δασμοί 25% στα αυτοκίνητα και απειλές για αποχώρηση στρατευμάτων

1/05/2026 - 8:09μμ
Ιταλοί αγρότες συμμετέχουν σε διαμαρτυρία στη Ρώμη κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur, 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Angelo Carconi)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ-Mercosur: Σε ισχύ η αμφιλεγόμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου – Αντιδράσεις και προσφυγή στο Δικαστήριο

1/05/2026 - 6:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας/Facebook)

«Ροδάφνον»: Εκδήλωση για την ποντιακή γλώσσα και τους Αγίους του Πόντου από τον φοιτητικό σύλλογο της Λάρισας 

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play Out: Ελπίδα παραμονής για Αστέρα – Ισοπαλία στις Σέρρες, μπλέκει ο Παναιτωλικός

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Πάτρα: Φωτιά σε υπαίθριο χώρο βιομηχανικής εγκατάστασης – Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνους καπνούς

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Προκριματικά World Cup πόλο: Ήττα της Εθνικής γυναικών από την Ολλανδία

1 ώρα πριν
Το κάστρο της Νικόπολης σήμερα – η τουρκική ονομασία της πόλης είναι Σεμπίν-καραχισάρ (φωτ.: Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Κερασούντας)

Μάιος στη Νικόπολη του Πόντου: Από την «πόλη της νίκης» στη σφαγή του 1915 – Μνήμη πάνω στα τείχη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Conference Cup: Η Χόνβεντ «λύγισε» τον Απόλλωνα Σμύρνης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign