pontosnews.gr
Σάββατο, 23/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο Τζιμπουτί μεταφέρθηκαν οι ναυτικοί από το «True Confidence» – Βίντεο από την απομάκρυνσή τους από το φλεγόμενο πλοίο

Σε τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση των Χούθι

7/03/2024 - 6:07μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο της διάσωσης του πληρώματος του «True Confidence»

Στιγμιότυπο από το βίντεο της διάσωσης του πληρώματος του «True Confidence»

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας απομάκρυνε τα 20 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «True Confidence», αφού τρεις ναυτικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση των Χούθι – κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά αφότου οι αντάρτες ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το ινδικό ΠΝ, ένα ελικόπτερο περισυλλέγει τα μέλη του πληρώματος από μια μικρή σωσίβια λέμβο εν μέσω θαλασσοταραχής, και τα μεταφέρει σε ένα πολεμικό πλοίο.

Ορισμένοι από τους τραυματίες διακρίνονται ξαπλωμένοι σε μια λέμβο που στάλθηκε να βοηθήσει στην επιχείρηση.

India saved the survivors of the bulk carrier M/V True Confidence after yesterday’s Houthi missile attack that killed 3.

This video shows the crew of the military vessel INS Kolkata saving survivors

India plays a big role in the Red Sea crisis

🇮🇳🇮🇱 pic.twitter.com/nKmGiWSFkq

— Visegrád 24 (@visegrad24) March 7, 2024

Οι Χούθι εξαπέλυσαν την Τετάρτη πύραυλο εναντίον του πλοίου που φέρει σημαία Μπαρμπέιντος, ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων νοτίως του Άντεν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Οι δύο από τους νεκρούς ναυτικούς ήταν Φιλιππινέζοι και ο τρίτος Βιετναμέζος, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Άλλοι δύο Φιλιππινέζοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Το Βιετνάμ καταδίκασε σήμερα την επίθεση και επιβεβαίωσε το θάνατο του Βιετναμέζου ναυτικού. Οι υπόλοιποι τρεις Βιετναμέζοι που επέβαιναν στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους.

«Το εμπορικό πλοίο παρασύρεται μακριά από την ξηρά και είναι σε εξέλιξη προσπάθειες για τη διάσωσή του» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες του πλοίου και η διαχειρίστρια εταιρεία.

Από τον Νοέμβριο, οι Χούθι συνεχίζουν τις αδιάκοπες επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες ζώνες θαλασσίων μεταφορών στον κόσμο, σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως λένε, προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

«Οι απώλειες ζωών και οι τραυματισμοί αμάχων ναυτικών είναι απολύτως απαράδεκτοι» τόνισαν σήμερα κορυφαίες ναυτιλιακές ενώσεις. «Η συχνότητα των επιθέσεων σε εμπορικά πλοία υπογραμμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να λάβουν μέτρα για να προστατευτεί η ζωή των αθώων άμαχων ναυτικών και να μπει ένα τέλος σε τέτοιες απειλές», πρόσθεσαν.

Το κόστος της ασφάλισης ενός επταήμερου ταξιδιού μέσω της Ερυθράς Θάλασσας έχει αυξηθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τον Νοέμβριο.

Οι Χούθι χρησιμοποιούν προηγμένα όπλα, όπως βαλλιστικούς πυραύλους και drone-καμικάζι, παρά τα πλήγματα που δέχονται σε αντίποινα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στις βάσεις τους στην Υεμένη, με στόχο να περιοριστεί η δυνατότητα επιθέσεων εκ μέρους τους.

Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) Στίβεν Κότον ζήτησε επίσης να προστατευθούν οι ναυτικοί. «Καμία διορία παράδοσης δεν αξίζει την απώλεια ζωών. Καλούμε τη [ναυτιλιακή] βιομηχανία να εκτρέπει τα πλοία γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας μέχρι να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση μέσω της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε.

Περίπου 23.000 πλοία περνούν κάθε χρόνο από το στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ που συνδέει την Ερυθρά και τον Κόλπο του Άντεν με τη Διώρυγα του Σουέζ, απ’ όπου διέρχεται το 12% του παγκόσμιου εμπορίου. Η μακρύτερη διαδρομή, γύρω από τη Νότια Αφρική, προσθέτει περίπου 10 ημέρες στο ταξίδι, αυξάνοντας το κόστος και καθυστερώντας τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μαάιτ, είπε σήμερα ότι τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ έχουν μειωθεί κατά 50%, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο χρονικό διάστημα αναφέρεται.

Το «True Confidence» είχε αποπλεύσει από την Κίνα με προορισμό την Τζέντα και την Άκαμπα, μεταφέροντας προϊόντα χάλυβα και φορτηγά. Δεν έχει σχέση με κάποια αμερικανική εταιρεία. Ανήκει στη λιβεριανή True Confidence Shipping SA, και διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Third January Maritime, με έδρα τον Πειραιά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο τραπέζι συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Ο Τραμπ μιλά για πρόοδο αλλά απειλεί με νέα κλιμάκωση

23/05/2026 - 10:08μμ
Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τούλσι Γκάμπαρντ (φωτ. αρχείου: EPA/WILL OLIVER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φήμες για την παραίτηση της Τούλσι Γκάμπαρντ, διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI)

23/05/2026 - 3:57μμ
Πινακίδα με φωτογραφίες του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και του εκλιπόντος προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, στην κεντρική πλατεία Τεχεράνης, 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναμονή για νέο χτύπημα στο Ιράν οι ΗΠΑ – Σήματα πολέμου από τον Λευκό Οίκο, φόβοι για κλιμάκωση

23/05/2026 - 3:09μμ
Ο τελών υπό αναστολή καθηκόντων πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ απευθύνεται σε υποστηρικτές του από την οροφή λεωφορείου έξω από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός Σεισμός στην Τουρκία: 13 συλλήψεις για νοθεία και δωροδοκία στο συνέδριο του CHP

23/05/2026 - 11:00πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Σάφερν της Νέας Υόρκης (φωτ.: EPA/ KENA BETANCUR)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικός συναγερμός στις ΗΠΑ: Σχέδια για άμεσους βομβαρδισμούς στο Ιράν – Κατηγορίες από την Τεχεράνη για σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις

23/05/2026 - 8:57πμ
Ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Μάχη για το CHP, βουτιά της λίρας και πανικός στις αγορές

22/05/2026 - 3:26μμ
Άνθρωπος περνά μπροστά από ένα σπίτι καλυμμένο με αφίσες στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/ ERNESTO MASTRASCUSA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάγια Κάλας: Να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας

22/05/2026 - 8:36πμ
Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παύση και τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 2025 (φωτ.: EPA/ ERDEM SAHIN)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Ακυρώθηκε δικαστικά η εκλογή του Οζγκιούρ Οζέλ και το συνέδριο του CHP

22/05/2026 - 12:07πμ
(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ;Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας στη λαμπρή λιτανεία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Στο τραπέζι συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Ο Τραμπ μιλά για πρόοδο αλλά απειλεί με νέα κλιμάκωση

46 λεπτά πριν
Πλοίο στα ανοιχτά της Τραπεζούντας (φωτ.: .levantineheritage.com)

Μαρτυρία Ελισάβετ Σεϊτανίδου: Σφάξανε γυναίκες, εξόρισαν άνδρες, κατέστρεψαν κορίτσια, και τι δεν έκαναν

1 ώρα πριν
Στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Κυριακή 17 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Αιγάλεω)

Το Αιγάλεω τίμησε τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROΚINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

ΕΛΑΣ: Τα μέτρα ασφαλείας και οι ώρες μετακίνησης των φιλάθλων για τον τελικό του Final Four της Euroleague

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign