pontosnews.gr
Κυριακή, 16/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο Τζιμπουτί μεταφέρθηκαν οι ναυτικοί από το «True Confidence» – Βίντεο από την απομάκρυνσή τους από το φλεγόμενο πλοίο

Σε τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση των Χούθι

7/03/2024 - 6:07μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο της διάσωσης του πληρώματος του «True Confidence»

Στιγμιότυπο από το βίντεο της διάσωσης του πληρώματος του «True Confidence»

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας απομάκρυνε τα 20 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «True Confidence», αφού τρεις ναυτικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση των Χούθι – κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά αφότου οι αντάρτες ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το ινδικό ΠΝ, ένα ελικόπτερο περισυλλέγει τα μέλη του πληρώματος από μια μικρή σωσίβια λέμβο εν μέσω θαλασσοταραχής, και τα μεταφέρει σε ένα πολεμικό πλοίο.

Ορισμένοι από τους τραυματίες διακρίνονται ξαπλωμένοι σε μια λέμβο που στάλθηκε να βοηθήσει στην επιχείρηση.

India saved the survivors of the bulk carrier M/V True Confidence after yesterday’s Houthi missile attack that killed 3.

This video shows the crew of the military vessel INS Kolkata saving survivors

India plays a big role in the Red Sea crisis

🇮🇳🇮🇱 pic.twitter.com/nKmGiWSFkq

— Visegrád 24 (@visegrad24) March 7, 2024

Οι Χούθι εξαπέλυσαν την Τετάρτη πύραυλο εναντίον του πλοίου που φέρει σημαία Μπαρμπέιντος, ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων νοτίως του Άντεν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Οι δύο από τους νεκρούς ναυτικούς ήταν Φιλιππινέζοι και ο τρίτος Βιετναμέζος, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Άλλοι δύο Φιλιππινέζοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Το Βιετνάμ καταδίκασε σήμερα την επίθεση και επιβεβαίωσε το θάνατο του Βιετναμέζου ναυτικού. Οι υπόλοιποι τρεις Βιετναμέζοι που επέβαιναν στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους.

«Το εμπορικό πλοίο παρασύρεται μακριά από την ξηρά και είναι σε εξέλιξη προσπάθειες για τη διάσωσή του» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες του πλοίου και η διαχειρίστρια εταιρεία.

Από τον Νοέμβριο, οι Χούθι συνεχίζουν τις αδιάκοπες επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες ζώνες θαλασσίων μεταφορών στον κόσμο, σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως λένε, προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

«Οι απώλειες ζωών και οι τραυματισμοί αμάχων ναυτικών είναι απολύτως απαράδεκτοι» τόνισαν σήμερα κορυφαίες ναυτιλιακές ενώσεις. «Η συχνότητα των επιθέσεων σε εμπορικά πλοία υπογραμμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να λάβουν μέτρα για να προστατευτεί η ζωή των αθώων άμαχων ναυτικών και να μπει ένα τέλος σε τέτοιες απειλές», πρόσθεσαν.

Το κόστος της ασφάλισης ενός επταήμερου ταξιδιού μέσω της Ερυθράς Θάλασσας έχει αυξηθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τον Νοέμβριο.

Οι Χούθι χρησιμοποιούν προηγμένα όπλα, όπως βαλλιστικούς πυραύλους και drone-καμικάζι, παρά τα πλήγματα που δέχονται σε αντίποινα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στις βάσεις τους στην Υεμένη, με στόχο να περιοριστεί η δυνατότητα επιθέσεων εκ μέρους τους.

Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) Στίβεν Κότον ζήτησε επίσης να προστατευθούν οι ναυτικοί. «Καμία διορία παράδοσης δεν αξίζει την απώλεια ζωών. Καλούμε τη [ναυτιλιακή] βιομηχανία να εκτρέπει τα πλοία γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας μέχρι να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση μέσω της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε.

Περίπου 23.000 πλοία περνούν κάθε χρόνο από το στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ που συνδέει την Ερυθρά και τον Κόλπο του Άντεν με τη Διώρυγα του Σουέζ, απ’ όπου διέρχεται το 12% του παγκόσμιου εμπορίου. Η μακρύτερη διαδρομή, γύρω από τη Νότια Αφρική, προσθέτει περίπου 10 ημέρες στο ταξίδι, αυξάνοντας το κόστος και καθυστερώντας τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μαάιτ, είπε σήμερα ότι τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ έχουν μειωθεί κατά 50%, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο χρονικό διάστημα αναφέρεται.

Το «True Confidence» είχε αποπλεύσει από την Κίνα με προορισμό την Τζέντα και την Άκαμπα, μεταφέροντας προϊόντα χάλυβα και φορτηγά. Δεν έχει σχέση με κάποια αμερικανική εταιρεία. Ανήκει στη λιβεριανή True Confidence Shipping SA, και διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Third January Maritime, με έδρα τον Πειραιά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άνθρωποι παρακολουθούν τον καπνό που υψώνεται πάνω από εγκατάσταση της Wildberries μετά από αναφερόμενη ουκρανική επίθεση με drone στο Βιομηχανικό Πάρκο Κολοντίνο κοντά στο Ποντόλσκ, στην περιφέρεια Μόσχας της Ρωσίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Ροστόφ με νεκρούς

16/08/2026 - 2:18μμ
Σπίτι που υπέστη ζημιές από τσουνάμι μετά από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, διακρίνεται στο Μπάι του Ναγκεκέο, στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα της Ινδονησίας (φωτ.: EPA/IGNASIUS KUNDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Μάχη με τον χρόνο στα ερείπια – Χιλιάδες οι άστεγοι μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

16/08/2026 - 11:58πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

15/08/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: EPA / Pepe Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα στη Γρανάδα από σεισμό 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / BASARNAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Νεκρούς, τραυματίες και αστέγους άφησε πίσω του σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 12:12μμ
Πολίτες διασχίζουν ένα κατάξερο πάρκο στο Λονδίνο, στις 14 Αυγούστου 2026. Σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχές που προβλέπονται για την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την ξηρασία, η οποία πλήττει τα δύο τρίτα της Αγγλίας (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ πυρκαγιών στη Βρετανία – Προς το θερμότερο καλοκαίρι στην ιστορία της

14/08/2026 - 11:57μμ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αταρότ, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου πρώην αεροδρομίου κοντά στο τείχος διαχωρισμού μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλας, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλεσε τη Βρετανία «Ισλαμική Δημοκρατία» – Αντίδραση από το Λονδίνο

14/08/2026 - 11:10μμ
Οι όχθες του Δούναβη έχουν αποκαλυφθεί λόγω της υποχώρησης της στάθμης του νερού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο SOS στον Δούναβη: Η Ουγγαρία βυθίζει φορτηγίδες για να σώσει το πυρηνικό εργοστάσιο Paks

14/08/2026 - 9:10μμ
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

14/08/2026 - 6:33μμ
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Made Nagi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Μπλόκο» στην απαγόρευση των social media για τους κάτω των 15

14/08/2026 - 5:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το κτητορικό μνημόσυνο που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  Παντελεήμονα, στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά (φωτ.: imverias.gr)

Παναγία Σουμελά: Τιμήθηκαν οι κτήτορες του ιερού προσκυνήματος στη Βέροια

24 λεπτά πριν
Άνθρωποι παρακολουθούν τον καπνό που υψώνεται πάνω από εγκατάσταση της Wildberries μετά από αναφερόμενη ουκρανική επίθεση με drone στο Βιομηχανικό Πάρκο Κολοντίνο κοντά στο Ποντόλσκ, στην περιφέρεια Μόσχας της Ρωσίας (φωτ.: EPA/STRINGER)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Ροστόφ με νεκρούς

1 ώρα πριν
Μικρασιατική εκστρατεία: τραυματίες στρατιώτες έξω από την Κιουτάχεια, στο Μποζ Τεκέ (πηγή: 
Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο - Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης)

Κιουτάχεια 1922: «Παντού λεηλασία και διαρπαγή» – Η μαρτυρία του Έλληνα που έμεινε πίσω

2 ώρες πριν
Ο Βασίλης Βασιλειάδης, ένας από τους σημαντικούς Έλληνες κατασκευαστές κλασικής κιθάρας, κατασκευάζει μία κιθάρα στο εργαστήριό του στην Κοζάνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Στραβού)

Βασίλης Βασιλειάδης: Ο Κοζανίτης οργανοποιός που ταξιδεύει τις κιθάρες του στην Ευρώπη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 1,32 εκατ. ευρώ σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/PolitistikosSyllogosGerakariou)

Επιστρέφουν τα «13α Γερακαριώτικα» με πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV