pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παρατείνεται για έξι μήνες η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του ο πατέρας των παιδιών

Η εισαγγελική κρίση έκανε λόγο για «σοβαρές ενδείξεις ενοχής», ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η πρώην σύζυγός του δολοφόνησε και τα τρία παιδιά

5/03/2024 - 5:42μμ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης/Γιώργος Κονταρίνης)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παράταση έξι μηνών έδωσε σήμερα, Τρίτη, στην προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατά την εξέταση της δεύτερης δικογραφίας σε βάρος της σχετικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Το δικαστήριο έκρινε πως η κατηγορουμένη πρέπει να παραμείνει στην φυλακή έως τον Σεπτέμβριο του 2024, ανανεώνοντας με την απόφασή του την προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για τους δύο θανάτους που της αποδίδονται, για τους οποίους έχει ήδη συμπληρώσει 12 μήνες κράτησης, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα τον Ιανουάριο του 2023.

Να σημειωθεί ότι διαρκούσης της πρώτης δίκης που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, διαδικασία που πλέον φθάνει στο τέλος της με την απόφαση του δικαστηρίου να εκδίδεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, η 35χρονη συμπλήρωσε 18 μήνες κράτησης, καθώς για την πρωτότοκη κόρη της κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη τον Απρίλιο του 2022.

Το δικαστήριο σήμερα αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση, που επικαλούμενη τον κίνδυνο διάπραξης νέων αντίστοιχων αδικημάτων από την κατηγορουμένη, καθώς υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ζήτησε την παράταση της κράτησής της.

Στην δίκη για την Μαλένα και την Ίριδα, που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, η Πισπιρίγκου είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορία αφορά την απώλεια της ζωής της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε, καθώς και της μόλις έξι μηνών Ίριδας το 2021, ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, ενόσω η Πισπιρίγκου ήταν ήδη κατηγορούμενη για την Τζωρτζίνα, αναφέρεται πως τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια την μητέρα τους.

«Ήταν εμμονική μαζί μου»

Η διαδικασία άρχισε με την κατάθεση του πατέρα των κοριτσιών Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος σε αυτήν την δίκη, για λόγους ανωτέρας βίας, δεν παρίσταται στην υποστήριξη της κατηγορίας.

Κατά την κατάθεσή του περιέγραψε, εμφανώς φορτισμένος, τις τελευταίες στιγμές των δυο μικρότερων κοριτσιών του καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου τον άκουγε από το εδώλιο με δάκρυα στα μάτια χωρίς να αντιδρά.

Ο μάρτυρας άρχισε την εξιστόρηση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν όταν η οικογένεια βίωσε την πρώτη απώλεια παιδιού, που πλέον χρεώνεται σε εγκληματική ενέργεια της Πισπιρίγκου.

«Ήταν σε σοκ, τράβαγε τα μαλλιά της» είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, αναφερόμενος στο πως βρήκε την κατηγορουμένη στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού στις 13 Απριλίου 2019 όσο οι γιατροί βρίσκονταν στο δωμάτιο της Μαλένας και έδιναν μάχη για την κρατήσουν στη ζωή μετά από περιστατικό ανακοπής.

Το παιδί, 3,5 ετών, είχε εισαχθεί στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου να υποβληθεί σε ένα σε χημειοθεραπεία 8 ημερών για την αντιμετώπιση λεμφαδενίτιδας. Η μικρή ασθενής , σύμφωνα με την δικογραφία είχε πολύ καλή απόκριση, ενώ η γενική της κατάσταση θεωρήθηκε εξαιρετική, με βάση τον βιοχημικό έλεγχο μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας.

Το απόγευμα, ωστόσο, της 13ης Απριλίου το παιδί κατέληξε ξαφνικά, ενώ ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτίων.

Ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στο δικαστήριο πως όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως η Μαλένα δεν τα κατάφερε και ότι πρέπει να γίνει νεκροψία -νεκροτομή, η κατηγορούμενη άρχισε να φωνάζει: «Όχι δεν θέλω να μου χαρακώσετε το παιδί», ενώ στην συνέχεια της κατάθεσης του ανέφερε πως η μητέρα των παιδιών του «μετά τη δολοφονία της Μαλένας για κάποιο χρονικό διάστημα έκλαιγε συνεχώς».

Αναφερόμενος στον θάνατο της Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι ενημερώθηκε ότι το παιδί έχει πάθει κάτι αφού προηγουμένως είχε ανακοινώσει στην κατηγορούμενη ότι χωρίζουν.

Κατά την κατάθεσή του είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να πιστέψω τι έζησα με αυτή τη γυναίκα, όλα τότε έδειχναν διαφορετικά σε σχέση με το πώς εξελίσσονται σήμερα».

Ο ίδιος επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η πρώην σύζυγός του και κατηγορουμένη παιδοκτόνος ήταν εμμονική μαζί του, είχε παθολογική ζήλια και ότι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μη χωρίσουν κάθε φορά που ο ίδιος ζητούσε κάτι τέτοιο.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, σημειώθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο πρώην συζύγων, καθώς, κατά την αποχώρηση της, η 35χρονη κατηγορουμένη, επιχείρησε να του ορμήξει με τους δυο τους να ανταλλάσσουν στη συνέχεια κατηγορίες και βωμολοχίες.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ – Επιμένει η αφρικανική σκόνη στα νότια

3/04/2026 - 8:04πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Άσκηση ετοιμότητας σε σταθμούς της Γραμμής 1 του μετρό την Παρασκευή

2/04/2026 - 10:50μμ
Η δικηγόρος  συγγενών των θυμάτων των Τεμπών Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του συγκροτήματος «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος  Χατζηπολίτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επ’ αόριστον αναβολή στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό των Τεμπών – Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου

2/04/2026 - 9:10μμ
Καταστροφές στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία Erminio (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία σε Πεντέλη και Ραφήνα

2/04/2026 - 6:15μμ
Αφρικανική σκόνη πάνω από το Ηράκλειο Κρήτης, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ιστορικό «ρεκόρ» αφρικανικής σκόνης με τιμές 76 φορές πάνω από το όριο

2/04/2026 - 5:50μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

2/04/2026 - 12:20μμ
Πλημμύρες στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία "Erminio", Πέμπτη 2 Απριλίου 2026. (Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές στην Αττική ο απολογισμός

2/04/2026 - 9:04πμ
Πυκνή ομίχλη καλύπτει το Ναύπλιο, Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κόκκινο συναγερμό στην Κρήτη – Πού θα «χτυπήσουν» τα πιο έντονα φαινόμενα

2/04/2026 - 8:08πμ
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω πτώσης δέντρου.  Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio με προβλήματα σε όλη τη χώρα: Πτώσεις δέντρων, ζημιές και θυελλώδεις άνεμοι έως 115 km/h

1/04/2026 - 9:57μμ
(Φωτ.: Μαριάννα Κασσωτάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Αφρικανικός» εφιάλτης σε Κρήτη και Κυκλάδες: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για τη σκόνη από τη Σαχάρα

1/04/2026 - 8:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ – Επιμένει η αφρικανική σκόνη στα νότια

27 λεπτά πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Κρος Χολ του Λευκού Οίκου ενώ μιλάει για το Ιράν (φωτ.: EPA/ALEX BRANDON / POOL)

Τελεσίγραφο Τραμπ στην Τεχεράνη μέσω Truth Social – Διπλό πλήγμα στη γέφυρα Καράτζ με θύματα διασώστες

8 ώρες πριν
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Αλέξης Τσίπρας: Ιδρύει νέο κόμμα – «Ραντεβού με την Ιστορία τον Σεπτέμβριο»

8 ώρες πριν
Η απερχόμενη υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι (φωτ. αρχείου: EPA/JIM LO SCALZO)

ΗΠΑ: Αποπομπή της Παμ Μπόντι από τον Τραμπ και «εκκαθαρίσεις» στο Πεντάγωνο από τον Χέγκσεθ

9 ώρες πριν
Φωτεινοί πίνακες και οθόνες με τις μετοχές στην είσοδο του κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών που πλέον θα μετονομαστεί (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζεται σε Euronext Athens

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/aetoitoupontou)

Ποντιακό σεμινάριο 2026 από τους «Αετούς του Πόντου» στο Έσσεν της Γερμανίας

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign