pontosnews.gr
Τρίτη, 9/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παρατείνεται για έξι μήνες η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του ο πατέρας των παιδιών

Η εισαγγελική κρίση έκανε λόγο για «σοβαρές ενδείξεις ενοχής», ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η πρώην σύζυγός του δολοφόνησε και τα τρία παιδιά

5/03/2024 - 5:42μμ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης/Γιώργος Κονταρίνης)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παράταση έξι μηνών έδωσε σήμερα, Τρίτη, στην προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατά την εξέταση της δεύτερης δικογραφίας σε βάρος της σχετικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Το δικαστήριο έκρινε πως η κατηγορουμένη πρέπει να παραμείνει στην φυλακή έως τον Σεπτέμβριο του 2024, ανανεώνοντας με την απόφασή του την προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για τους δύο θανάτους που της αποδίδονται, για τους οποίους έχει ήδη συμπληρώσει 12 μήνες κράτησης, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα τον Ιανουάριο του 2023.

Να σημειωθεί ότι διαρκούσης της πρώτης δίκης που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, διαδικασία που πλέον φθάνει στο τέλος της με την απόφαση του δικαστηρίου να εκδίδεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, η 35χρονη συμπλήρωσε 18 μήνες κράτησης, καθώς για την πρωτότοκη κόρη της κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη τον Απρίλιο του 2022.

Το δικαστήριο σήμερα αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση, που επικαλούμενη τον κίνδυνο διάπραξης νέων αντίστοιχων αδικημάτων από την κατηγορουμένη, καθώς υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ζήτησε την παράταση της κράτησής της.

Στην δίκη για την Μαλένα και την Ίριδα, που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, η Πισπιρίγκου είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορία αφορά την απώλεια της ζωής της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε, καθώς και της μόλις έξι μηνών Ίριδας το 2021, ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, ενόσω η Πισπιρίγκου ήταν ήδη κατηγορούμενη για την Τζωρτζίνα, αναφέρεται πως τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια την μητέρα τους.

«Ήταν εμμονική μαζί μου»

Η διαδικασία άρχισε με την κατάθεση του πατέρα των κοριτσιών Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος σε αυτήν την δίκη, για λόγους ανωτέρας βίας, δεν παρίσταται στην υποστήριξη της κατηγορίας.

Κατά την κατάθεσή του περιέγραψε, εμφανώς φορτισμένος, τις τελευταίες στιγμές των δυο μικρότερων κοριτσιών του καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου τον άκουγε από το εδώλιο με δάκρυα στα μάτια χωρίς να αντιδρά.

Ο μάρτυρας άρχισε την εξιστόρηση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν όταν η οικογένεια βίωσε την πρώτη απώλεια παιδιού, που πλέον χρεώνεται σε εγκληματική ενέργεια της Πισπιρίγκου.

«Ήταν σε σοκ, τράβαγε τα μαλλιά της» είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, αναφερόμενος στο πως βρήκε την κατηγορουμένη στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού στις 13 Απριλίου 2019 όσο οι γιατροί βρίσκονταν στο δωμάτιο της Μαλένας και έδιναν μάχη για την κρατήσουν στη ζωή μετά από περιστατικό ανακοπής.

Το παιδί, 3,5 ετών, είχε εισαχθεί στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου να υποβληθεί σε ένα σε χημειοθεραπεία 8 ημερών για την αντιμετώπιση λεμφαδενίτιδας. Η μικρή ασθενής , σύμφωνα με την δικογραφία είχε πολύ καλή απόκριση, ενώ η γενική της κατάσταση θεωρήθηκε εξαιρετική, με βάση τον βιοχημικό έλεγχο μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας.

Το απόγευμα, ωστόσο, της 13ης Απριλίου το παιδί κατέληξε ξαφνικά, ενώ ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτίων.

Ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στο δικαστήριο πως όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως η Μαλένα δεν τα κατάφερε και ότι πρέπει να γίνει νεκροψία -νεκροτομή, η κατηγορούμενη άρχισε να φωνάζει: «Όχι δεν θέλω να μου χαρακώσετε το παιδί», ενώ στην συνέχεια της κατάθεσης του ανέφερε πως η μητέρα των παιδιών του «μετά τη δολοφονία της Μαλένας για κάποιο χρονικό διάστημα έκλαιγε συνεχώς».

Αναφερόμενος στον θάνατο της Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι ενημερώθηκε ότι το παιδί έχει πάθει κάτι αφού προηγουμένως είχε ανακοινώσει στην κατηγορούμενη ότι χωρίζουν.

Κατά την κατάθεσή του είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να πιστέψω τι έζησα με αυτή τη γυναίκα, όλα τότε έδειχναν διαφορετικά σε σχέση με το πώς εξελίσσονται σήμερα».

Ο ίδιος επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η πρώην σύζυγός του και κατηγορουμένη παιδοκτόνος ήταν εμμονική μαζί του, είχε παθολογική ζήλια και ότι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μη χωρίσουν κάθε φορά που ο ίδιος ζητούσε κάτι τέτοιο.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, σημειώθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο πρώην συζύγων, καθώς, κατά την αποχώρηση της, η 35χρονη κατηγορουμένη, επιχείρησε να του ορμήξει με τους δυο τους να ανταλλάσσουν στη συνέχεια κατηγορίες και βωμολοχίες.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό έγκλημα στην Αιγιάλεια: Ο γιος έφερε και τραύμα από αεροβόλο – Μάχη με τον δράστη έδωσε η μητέρα

9/06/2026 - 5:56μμ
Ολοήμερο party στα εγκαίνια του νέου καταστήματος Allwyn στο Σύνταγμα
ΕΛΛΑΔΑ

Λαμπερά εγκαίνια για το νέο κατάστημα της Allwyn στο Σύνταγμα

9/06/2026 - 3:00μμ
Νεκροί εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι τους στην Αιγιάλεια μητέρα και γιος, Τρίτη 9 Ιουνίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό έγκλημα συγκλονίζει το Αίγιο – Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

9/06/2026 - 2:12μμ
(Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/EUROKINISS)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα για έγγραφα σχετικά με τη στάση του Δημοσίου στη δίκη

9/06/2026 - 12:48μμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο προφυλακίσεις για το κύκλωμα των «μαϊμού» επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο επίκεντρο απάτη εκατομμυρίων

9/06/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι για το πολεοδομικό κύκλωμα της Αττικής – Στο μικροσκόπιο δίκτυο εξυπηρετήσεων με «ταρίφες» έως 30.000 ευρώ

9/06/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Στη μάχη των μαθημάτων ειδικότητας σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

9/06/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μετασεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ τάραξε τους κατοίκους στη βόρεια Εύβοια

9/06/2026 - 8:28πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινό σκηνικό με 32άρια και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά

9/06/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Στη φυλακή ο 86χρονος για τη δολοφονία του αδελφού του – Απορρίφθηκε ο ισχυρισμός περί ατυχήματος

8/06/2026 - 9:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Περιστερίου/Facebook)

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου έδωσε δυναμικό «παρών» σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης

47 λεπτά πριν
Από παλαιότερη εμφάνιση του φαινομένου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Θερμαϊκό (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Έντονο φαινόμενο ευτροφισμού στον Θερμαϊκό: Το φυτοπλαγκτόν κάλυψε το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Ακρίτες του Πόντου)

Οι «Ακρίτες του Πόντου» ένωσαν τους ομογενείς της Μελβούρνης μέσα από μια ξεχωριστή φιλανθρωπική δράση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)

Διπλό έγκλημα στην Αιγιάλεια: Ο γιος έφερε και τραύμα από αεροβόλο – Μάχη με τον δράστη έδωσε η μητέρα

2 ώρες πριν
Ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στο Αρχείο της Επιτροπείας Ποντίων Κωνσταντινουπόλεως (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

«Δεν θα απομείνουν πλέον Πόντιοι»: Έγγραφα καταγράφουν την Ιστορία την ώρα που γράφεται

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: European Union)

Κομισιόν: Τι περιλαμβάνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign