pontosnews.gr
Τετάρτη, 8/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος Λοβέρδου – Ανακοίνωσε την ίδρυσή του από τον Έβρο

Ο πρώην υπουργός και διεκδικητής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το κόμμα του φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστικό

4/03/2024 - 12:15μμ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνει την ίδρυση του κόμματός του με όνομα «Δημοκράτες» (φωτ.: youtube.com/@andreasloverdos1115)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνει την ίδρυση του κόμματός του με όνομα «Δημοκράτες» (φωτ.: youtube.com/@andreasloverdos1115)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ίδρυση πολιτικού κόμματος, με το όνομα «Δημοκράτες» ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τον Έβρο. Στόχος του, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, είναι να παλέψει για μια ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην προώθηση και αναβάθμιση της μεταρρύθμισης της χώρας. Το νέο κόμμα, όπως ανέφερε ο ιδρυτής του σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, είναι «πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε:

«Συμπολίτες μου,

από τον Έβρο, εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, εδώ που τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, ανακοινώνω την ίδρυση του κόμματός μας.

Το όνομά του, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
Ένα κόμμα πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό.
Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Και θα παλέψουμε κι από εκεί για την πατρίδα μας, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρώπη των πολιτών.

Δεν ξεκινάμε τυχαία από τον Έβρο. Στέλνω ένα μήνυμα από εδώ, από ένα μετερίζι που οι Έλληνες φυλάμε Θερμοπύλες, που πρόσφατα, το 2020, αποκρούσαμε απόπειρα μιας εισβολής.

Ένα μήνυμα φεύγει από εδώ και πηγαίνει σε όλους τους Ευρωπαίους: μόνο ενωμένοι και ασφαλείς θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε με επιτυχία για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμπολίτες μου, με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική, εμείς οι Δημοκράτες ξεκινάμε τον αγώνα.
Για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας».

Το νέο κόμμα έχει σύμβολο έναν μπλέ και κόκκινο κύκλο, (τα χρώματά τους) κάτι που σύμφωνα με ανακοίνωση «αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ζωής, ενότητας και πολλαπλότητας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «στην διαδικτυακή διεύθυνση του κόμματος www.dimokrates.net, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την πολιτική επικαιρότητα των Δημοκρατών, το καταστατικό και τη διακήρυξή τους, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στις κομματικές δραστηριότητες (υπάρχει φόρμα που μπορεί κανείς να συμπληρώσει και να δηλώσει εάν επιθυμεί να γίνει μέλος του κόμματος, εθελοντής ή και υποψήφιος Ευρωβουλευτής)». Επιπροσθέτως στον ίδιο διαδικτυακό τόπο λειτουργεί το Δίκτυο «ΛΟΙΠΟΝ», ένα σύστημα συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική μέσω τομέων, αντικείμενο του οποίου θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής πάνω στα θέματα που θα εξετάζει».

Δείτε την ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο 5ο Economist Thessaloniki Metropolitan Summit.  Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παραίτηση Τσίπρα, το παρασκήνιο και οι κραδασμοί: Θα αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι θα τον ακολουθήσουν

6/10/2025 - 2:48μμ
( Φωτ.: Glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι μετά την πρωτοφανή σύγκρουση Αθήνας-Λευκωσίας

6/10/2025 - 11:26πμ
(Φωτ.: https://x.com/atsipras)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας – «Δεν παραιτούμαι από την πολιτική δράση» δήλωσε

6/10/2025 - 10:48πμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού που ζήτησε να φυλακιστούν οι ακτιβιστές

3/10/2025 - 9:30μμ
Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη (φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Όχι στο πρόγραμμα SAFE όσο υπάρχει το casus belli και η αμφισβήτηση ελληνικών νησιών

2/10/2025 - 6:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην Κοπεγχάγη για την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκό τείχος άμυνας και για τα νοτιανατολικά σύνορα

1/10/2025 - 3:34μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήψεις 20.000 δημοσίων υπαλλήλων για το 2026 ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο – Αναλυτικά οι θέσεις ανά τομέα

30/09/2025 - 7:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών – Τι δήλωσαν για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023

29/09/2025 - 11:07πμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, «καζάν-καζάν, γιοκ»

29/09/2025 - 10:42πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του ΟΗΕ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία να άρει το casus belli

26/09/2025 - 9:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικοί της σήμανσης ερευνούν το σημείο όπου βρέθηκε μαχαιρωμένη η 57χρονη δήμαρχος (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)

Γερμανία: Υπό κράτηση ο 15χρονος θετός γιος της δημάρχου που βρέθηκε μαχαιρωμένη

7 ώρες πριν
Αστυνομικοί της Σήμανσης ελέγχουν την είσοδο του κέντρου διασκέδασης για στοιχεία (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Έκρηξη σε κέντρο διασκέδασης στα Ιλίσια

7 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Ξεκίνημα με «διπλό» στη Ρίγα η ΑΕΚ

7 ώρες πριν
Ο Λάζος Τερζάς ως Βασίλειος Διγενής Ακρίτας σε παράσταση στο Θέατρο Βράχων, 6 Ιουλίου 1996 (φωτ.: Δήμος Βύρωνα)

Στον Πόντο, στις εσχατιές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, «γεννήθηκε» ο Βασίλειος Διγενής Ακρίτας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: X / ratiopharmulm)

EuroCup: Λύγισε από την Ουλμ ο Πανιώνιος

8 ώρες πριν
Ο Πάνος Ρούτσι δέχεται τα χειροκροτήματα του κόσμου μόλις ανακοίνωσε ότι σταματά την απεργία πείνας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Πάνος Ρούτσι μετά από 23 ημέρες

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign