pontosnews.gr
Κυριακή, 12/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: «Αθωώθηκαν» λόγω παραγραφής οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν καταδικαστεί για επεισόδια το 2016

Η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2022 ενώ για να καθαρογραφεί η απόφαση χρειάστηκαν 14 μήνες

4/03/2024 - 11:08πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας δεν προκαλούν πλέον έκπληξη καθώς αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Ωστόσο η υπόθεση που φέρνει στο φως το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν αφορά σε καθυστέρηση αλλά σε… μη απονομή της Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει, στο αρχείο, λόγω παρέλευσης της 8ετίας και κατά συνέπεια παραγραφής του αξιόποινου των πράξεων (πλημμεληματικού χαρακτήρα), τίθεται η δικογραφία για τον επεισοδιακό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, τον Μάρτιο του 2016, που διεκόπη όταν οπαδοί του «Δικεφάλου» εισέβαλαν στο αγωνιστικό τερέν της Τούμπας, διαμαρτυρόμενοι για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ομάδας τους.

Οι συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και η καθυστέρηση καθαρογραφής της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχαν καταδικαστεί 23 άτομα, φαίνεται πως είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη, όπως επισημαίνουν δικηγόροι που τους εκπροσώπησαν.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2022, εξήμισι χρόνια αφότου τελέστηκαν τα επεισόδια, ενώ το κατηγορητήριο περιελάμβανε αρχικά 36 άτομα που κατέστησαν κατηγορούμενα ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. Για την ταυτοποίηση πολλών εξ αυτών είχε αξιοποιηθεί υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γηπέδου της Τούμπας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε τελικά ένοχους 23 οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους επέβαλε ποινές φυλάκισης από 5 έως 16 μήνες, με τριετή αναστολή. Είκοσι εξ αυτών άσκησαν έφεση ώστε να κριθούν σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο. Πέρασαν 14 μήνες για να καθαρογραφεί και να κατατεθεί η απόφαση, οπότε ακολούθησε ο προσδιορισμός της δευτεροβάθμιας δίκης, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, λίγες μόλις μέρες προτού εκπνεύσει η οκταετία, με σύντμηση της προθεσμίας κλήτευσης των κατηγορούμενων εξαιτίας του κινδύνου παραγραφής.

Κατά την έναρξη της δίκης στο Εφετείο, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 20 κατηγορουμένων υπέβαλαν ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, επειδή, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από την Ποινική Δικονομία προθεσμία κλήτευσης των κατηγορουμένων (εν προκειμένω ορίζει κατ’ ελάχιστο το οκταήμερο). Οι δικαστές έκαναν δεκτή την παραπάνω ένσταση περί μη νόμιμης κλήτευσης, κηρύσσοντας απαράδεκτη τη συζήτηση.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, τα χρονικά περιθώρια δεν επέτρεπαν την εκ νέου εισαγωγή της υπόθεσης προς εκδίκαση από άλλο (αντίστοιχο) δικαστήριο και με άλλη σύνθεση, οπότε, όπως εξήγησαν οι συνήγοροι, κατέστη μονόδρομος να παύσει η ποινική δίωξη λόγω συμπλήρωσης της οκταετίας (εξέπνευσε στις 2 Μαρτίου).

Παράλληλα, με την απαλλαγή των ποινικών ευθυνών, αίρονται για τους 20 κατηγορούμενους οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί με την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με την απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων της ομάδας τους και την ταυτόχρονη εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα (δύο ώρες πριν και δύο ώρες μετά τους αγώνες). Οι όροι αυτοί ίσχυαν έως τον προσεχή Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανάσταση με το φως που ενώνει ζωντανούς και νεκρούς – Οι ευχές του PontosNews

12/04/2026 - 12:01πμ
Η τετραμελής οικογένεια επέβαινε στο κόκκινο αυτοκίνητο (φωτ.: proininews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Νεκρή 3χρονη σε τροχαίο – Στο μπροστινό κάθισμα, στην αγκαλιά της μητέρας του

11/04/2026 - 9:15μμ
Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων της Λέσβου έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – Νέο συλλαλητήριο

11/04/2026 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευκαρπία Θεσσαλονίκης: Άντρας βρέθηκε νεκρός σε ρέμα

11/04/2026 - 4:10μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Medina)
ΕΛΛΑΔΑ

Εμανουέλ Μακρόν: Στις 24 και 25 Απριλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

11/04/2026 - 11:57πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιασμένο το Μεγάλο Σάββατο – Τοπικές βροχές αναμένονται σε πολλές περιοχές

11/04/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Με ευλάβεια και κατάνυξη οι Επιτάφιοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

10/04/2026 - 11:57μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Πλημμύρισε» η Αριστοτέλους από κόσμο για τη συνάντηση πέντε Επιταφίων

10/04/2026 - 11:01μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΣΑΤ: Πένθος για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Παπαδάκου

10/04/2026 - 9:37μμ
(Πηγή: the best.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρή 92χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

10/04/2026 - 8:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανάσταση με το φως που ενώνει ζωντανούς και νεκρούς – Οι ευχές του PontosNews

3 ώρες πριν
Άφιξη του Αγίου Φωτός στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στο ναό των Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα (φωτ.:  EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Ανάσταση: Live η ακολουθία – Το Φως περνά από λαμπάδα σε λαμπάδα

4 ώρες πριν
Εικόνα από το χωριό Κρηνίτα του Όφεως διά χειρός Αϊσέ Τουρσούν, το 2017 (φωτ.: facebook.com/Epoulim)

Το Πάσχα στο χωριό Κρηνίτα του Όφεως είχαν την τιμητική τους οι τονανμάδες

4 ώρες πριν
Το Άγιο Φως στον καθεδρικό ναό Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό, 11 Απριλίου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)

Βηρυτός: Το Άγιο Φως έφτασε στην καρδιά της πόλης – Μήνυμα ελπίδας μέσα στον πόλεμο

5 ώρες πριν
Πινακίδα κοντά στο κέντρο Τύπου στο Ισλαμαμπάντ, όπου ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν. 11 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)

ΗΠΑ-Ιράν: Στο «στάδιο των εμπειρογνωμόνων» οι συνομιλίες στο Πακιστάν – Ανταλλαγή κειμένων και τεχνικές διαπραγματεύσεις

5 ώρες πριν
Η τετραμελής οικογένεια επέβαινε στο κόκκινο αυτοκίνητο (φωτ.: proininews.gr)

Καβάλα: Νεκρή 3χρονη σε τροχαίο – Στο μπροστινό κάθισμα, στην αγκαλιά της μητέρας του

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign