pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: «Ανησυχητικές ενδείξεις» για τον Μπάιντεν σε δημοσκόπηση

Βρισκόμαστε 8 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και τέσσερις ημέρες πριν από την «Σούπερ Τρίτη»

2/03/2024 - 10:22μμ
Ο Τζο Μπάιντεν φεύγει από τον Λευκό Οίκο για ένα σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ (φωτ.: EPA / Chris Kleponis / POOL)

Ο Τζο Μπάιντεν φεύγει από τον Λευκό Οίκο για ένα σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ (φωτ.: EPA / Chris Kleponis / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μαύρα τα… μαντάτα για τον Τζο Μπάιντεν, καθώς δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times τον δείχνει όχι μόνο να χάνει έδαφος έναντι του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά να χάνει και την υποστήριξη εντός των Δημοκρατικών.

Βρισκόμαστε 8 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και τέσσερις ημέρες πριν από την «Σούπερ Τρίτη», το κρίσιμο ραντεβού κατά το οποίο 15 πολιτείες οργανώνουν ταυτόχρονα τις προκριματικές εκλογές τους, τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων. Οι Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρουν το χρίσμα.

Αν οι ψηφοφόροι ψήφιζαν σήμερα για να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, 43% θα επέλεγαν τον Μπάιντεν και 48% τον Τραμπ, σύμφωνα μ’ αυτή τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο από τους New York Times και το πανεπιστήμιο Siena College.

Μολονότι ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος δεν παύει να τονίζει (με στοιχεία) ότι η οικονομία πάει καλά, «μόνο ένας ψηφοφόρος στους τέσσερις πιστεύει ότι η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση», ενώ «μια πλειοψηφία ψηφοφόρων πιστεύει ότι η οικονομία πάει άσχημα», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση αυτή αποκαλύπτει «σειρά από ανησυχητικές ενδείξεις για τον πρόεδρο, αδυναμίες στους κόλπους του δημοκρατικού στρατοπέδου, κυρίως στις γυναίκες, τους μαύρους και τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους», καθώς και σε ένα μέρος των εργατών, γράφουν οι New York Times.

Παρά τα πολυάριθμα προβλήματά του με τη Δικαιοσύνη, ο έλεγχος που ασκεί ο Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δίνει αντιθέτως ένα στρατόπεδο «πιο ενωμένο»: ο πρώην πρόεδρος «κερδίζει 97% των ψήφων αυτών που λένε πως τον ψήφισαν πριν από τέσσερα χρόνια και ουσιαστικά κανένας από τους παλιούς οπαδούς του δεν δήλωσε πως θέλει να ψηφίσει τον κ. Μπάιντεν».

Αντιθέτως «ο κ. Μπάιντεν δεν συγκεντρώνει παρά το 83% αυτών που τον ψήφισαν το 2020, ενώ 10% εξ αυτών δηλώνουν πως υποστηρίζουν πλέον τον κ. Τραμπ», προσθέτουν οι New York Times.

Εκτός από την οικονομία, η ηλικία του προέδρου Μπάιντεν, καθώς και η σταθερή υποστήριξή του προς το Ισραήλ που βρίσκεται σε πόλεμο στη Γάζα, εξηγούν επίσης τη δυσθυμία στους κόλπους ενός τμήματος του εκλογικού σώματος των Δημοκρατικών.

Τον Νοέμβριο, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι New York Times είχαν δημοσιεύσει μια δημοσκόπηση στην οποία ο Τραμπ προηγούνταν ήδη του Μπάιντεν σε πέντε από τις έξι πολιτείες-κλειδιά, με τον Δημοκρατικό πρόεδρο να χάνει έδαφος μεταξύ των νέων και των μειονοτήτων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: x.com/OC_Scanner)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες μετά από σύγκρουση αεροσκάφους με όχημα στο αεροδρόμιο La Guardia

23/03/2026 - 10:05πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»

23/03/2026 - 9:06πμ
Ιρανός εργάτης επισκευάζει δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ καπνός εξακολουθεί να υψώνεται από το διυλιστήριο πετρελαίου Shahran μετά από αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη. 8 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος επεκτείνεται σε ρεύμα και νερό – Στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές

22/03/2026 - 11:13μμ
Το πλοίο MSC Ela με σημαία Παναμά αποχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας
(φωτ.: EPA / Οlivier Ηoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η σύγκρουση Ιράν-ΗΠΑ: Απειλές για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και φόβοι για παγκόσμιο σοκ

22/03/2026 - 8:27μμ
Φωτογραφία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κατεστραμμένη αίθουσα νηπιαγωγείου στη Ντιμόνα του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πυραυλικό χτύπημα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς στρατιώτες – Ρουκέτες σε αμερικανικό διπλωματικό κέντρο στη Βαγδάτη

22/03/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν μπορεί να πλήξει την Ευρώπη» – Κάλεσμα για κοινό μέτωπο με ΗΠΑ και Ισραήλ

22/03/2026 - 2:28μμ
Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες διάσωσης (πηγή: x.com/Haberler)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δύο κτήρια κατέρρευσαν στη συνοικία Φατίχ – Αναφορές για τραυματίες

22/03/2026 - 1:05μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Αράντ του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο 48 ωρών του Τραμπ στο Ιράν για να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ – Με επιθέσεις σε υποδομές θα απαντήσει η Τεχεράνη

22/03/2026 - 8:39πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πλήγματα στο νότιο Ισραήλ, διπλωματική ρήξη με Σαουδική Αραβία και διεθνείς πιέσεις στο Ιράν

22/03/2026 - 12:00πμ
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος πετά πάνω από σημείο όπου χτύπησαν ιρανικοί πύραυλοι, στο νότιο Ισραήλ (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισραηλινό F-16 και αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Εμιράτα χτύπησαν οι Φρουροί της Επανάστασης

21/03/2026 - 7:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τα Β' Πελαγίδεια στην Οινόη Καστοριάς, Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Οργάνωση Ποντίων Νομού Καστοριάς)

Β’ Πελαγίδεια στην Οινόη Καστοριάς: Μνήμη, ευθύνη και η βαριά παρακαταθήκη του Στάθη Πελαγίδη

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Lukas Coch)

Miami Open: Βαριά ήττα για τον Τσιτσιπά

57 λεπτά πριν
Η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας θα φιλοξενήσει την εκδήλωση

«Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων»: Το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή ερμηνεύουν στη Βέροια η Σόνια Θεοδωρίδου και η «Πολύμνια»

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Οικονομία: Δέσμη τεσσάρων έκτακτων μέτρων στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Σε καύσιμα, λιπάσματα και ακτοπλοϊκά οι ενισχύσεις

2 ώρες πριν
(Πηγή: «Νόστος» / Χριστίνα Τδαρδίκου)

Μπουένος Άιρες: Η ομογένεια άναψε τη φλόγα της Ελευθερίας για την 25η Μαρτίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: x.com/OC_Scanner)

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες μετά από σύγκρουση αεροσκάφους με όχημα στο αεροδρόμιο La Guardia

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign