pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δυτική Ελλάδα: Συνελήφθη γιατρός και τρεις συνεργοί του για ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Οι βεβαιώσεις χρησίμευαν ως δικαιολογητικό για την έκδοση άδειας διαμονής

2/03/2024 - 5:26μμ
Τα κατασχεθέντα χρήματα και αντικείμενα από το χώρο εργασίας του γιατρού (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Τα κατασχεθέντα χρήματα και αντικείμενα από το χώρο εργασίας του γιατρού (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη σύλληψη ενός γιατρού και δύο συνεργατών του προχώρησε η αστυνομία στη δυτική Ελλάδα, επειδή χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς προκειμένου αυτοί να εξασφαλίζουν τη νόμιμη παραμονή στη χώρα μας.

Επιπλέον, ο γιατρός κατηγορείται ότι συνταγογραφούσε φάρμακα συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, προχώρησε προχθές το απόγευμα σε περιοχή της δυτικής Ελλάδας, στη σύλληψη ενός γιατρού, ενός αλλοδαπού και δύο ιατρικών επισκεπτών φαρμακευτικής εταιρίας, καθώς, κατά περίπτωση, εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης και χορήγησης ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς, και συνταγογράφησης φαρμάκων συγκεκριμένων εταιρειών, έναντι αμοιβής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, ψευδή βεβαίωση και νόθευση κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση, συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου κατά συναυτουργία και για παράβαση του νόμου περί όπλων και του κώδικα μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός προέβαινε συστηματικά στην επ’ αμοιβή, ή έναντι άλλου αθέμιτου ωφελήματος, έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς, προκειμένου αυτοί να εξασφαλίζουν τη νόμιμη παραμονή στη χώρα μας, ενώ για τον σκοπό αυτό συνεργαζόταν με αλλοδαπό, στον οποίο απευθύνονταν οι ενδιαφερόμενοι για την παραλαβή των σχετικών βεβαιώσεων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσω εφαρμογής ειδικών ανακριτικών τεχνικών, αλλά και τη σταχυολόγηση και συσχέτιση δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα του γιατρού.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι χορηγούσε έναντι αμοιβής ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς τρίτων χωρών για δήθεν προγενέστερη εξέτασή τους, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογητικό για την έκδοση άδειας διαμονής. Παράλληλα, λάμβανε χρηματικά ποσά ή άλλα αθέμιτα ωφελήματα για να συνταγογραφεί φαρμακευτικά σκευάσματα συγκεκριμένων εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιατρικοί επισκέπτες αποκόμιζαν με τη σειρά τους ποσοστό κέρδους από τις πωλήσεις των φαρμάκων των εταιρειών, επιβαρύνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο εργασίας του γιατρού, κατελήφθησαν οι δύο ιατρικοί επισκέπτες κατά τον χρόνο που θα παρέδιδαν στον ιατρό χρηματικό ποσό για την υπερσυνταγογράφηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων της εταιρίας τους.

Παράλληλα, στην οικία του αλλοδαπού βρέθηκαν διαβατήρια τρίτων προσώπων, τα οποία κατείχε παράνομα, καθώς και ιατρικές βεβαιώσεις επ’ ονόματι αλλοδαπών που είχαν εκδοθεί από τον γιατρό.

Συνολικά, από τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3.870 ευρώ,
  • 4 διαβατήρια τρίτων προσώπων,
  • 2 ιατρικές βεβαιώσεις,
  • 1 βαλλίστρα και
  • πλήθος λευκών, εμφανώς χρησιμοποιημένων, φακέλων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε ταξιδιωτικά γραφεία υπήρχε πίστωση χρηματικού ποσού 8.200 ευρώ από διάφορες φαρμακευτικές εταιρίες στο όνομα του γιατρού, το οποίο είχε δαπανήσει σε ταξίδια.

Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ο ιατρός, κατά το τελευταίο έτος είχε αυξήσει τη συνταγογράφηση σκευασμάτων φαρμακευτικής εταιρίας κατά 60%, έχοντας και τα μεγαλύτερα ποσοστά συνταγογράφησης ανασφάλιστων ασθενών στο νομό όπου δραστηριοποιούνταν.

Τέλος, από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχει εξακριβωθεί η έκδοση τουλάχιστον οκτώ ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΕΙΟ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας iQFOiL Youth και Junior: Ασημένιο μετάλλιο η Παναγή

23/07/2026 - 11:34μμ
Στον Ε65, τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, στην περιοχή των Γρεβενών. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ε65: Ο νέος αυτοκινητόδρομος που φέρνει τα Γρεβενά τέσσερις ώρες από την Αθήνα

23/07/2026 - 9:52μμ
Ο 28χρονος Αιγύπτιος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου, οδηγείται στον εισαγγελέα. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Με γύψο στο χέρι ο 28χρονος κατηγορούμενος – Δίωξη για ανθρωποκτονία

23/07/2026 - 9:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Έκρηξη σε βιοτεχνία κατασκευής σκαφών – Τραυματίστηκε εργαζόμενος

23/07/2026 - 7:07μμ
Γιατρός έξω από μονάδα εντατικής θεραπείας (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ύποπτο κρούσμα λεπτοσπείρωσης στη Ζάκυνθο – Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος 56χρονος

23/07/2026 - 6:49μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ με «κόκκινο» συναγερμό: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, κεραυνούς και χαλάζι

23/07/2026 - 5:22μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Νέοι αντιπρόεδροι σε Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο

23/07/2026 - 3:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Εξαρθρώθηκε σπείρα τηλεφωνικών απατών – Τέσσερις συλλήψεις επ’ αυτοφώρω

23/07/2026 - 2:29μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και δημόσιες ΣΑΕΚ – Όλα τα στοιχεία

23/07/2026 - 12:43μμ
(Φωτ.: EPA/Carlos Seijas)
ΕΛΛΑΔΑ

Βενεζουέλα: Σχεδόν 5.400 οι νεκροί, έναν μήνα μετά την καταστροφή του διπλού σεισμού

23/07/2026 - 11:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΙΟ)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας iQFOiL Youth και Junior: Ασημένιο μετάλλιο η Παναγή

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ουγγαρία

37 λεπτά πριν
Το ξενοδοχείο Madimak στη Σεβάστεια της Τουρκίας στις φλόγες, στις 2 Ιουλίου 1993, όταν πλήθος εξτρεμιστών ισλαμιστών επιτέθηκε στους συμμετέχοντες σε πολιτιστικό φεστιβάλ (πηγή: internethaber.com)

Τουρκία: Αποζημίωση στις οικογένειες των 33 Αλεβιτών της σφαγής της Σεβάστειας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ στην Πολωνία

1 ώρα πριν

83ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο με τρεις ταινίες και τιμητική διάκριση

2 ώρες πριν
Στον Ε65, τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, στην περιοχή των Γρεβενών. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ε65: Ο νέος αυτοκινητόδρομος που φέρνει τα Γρεβενά τέσσερις ώρες από την Αθήνα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign