pontosnews.gr
Κυριακή, 5/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τέμπη: Αύριο η πρώτη δίκη κατά της Hellenic Train – Μεγαλώνει η λίστα των κατηγορουμένων – Τρισάγιο τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαθέσιμη στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία

29/02/2024 - 2:58μμ
Κεριά και στεφάνια στην μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, έξω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 23:21, την ίδια ώρα που είχε γίνει το δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας)

Κεριά και στεφάνια στην μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, έξω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 23:21, την ίδια ώρα που είχε γίνει το δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανοίγει αύριο η αυλαία των δικών στο πολυμελές πρωτοδικείο για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με την εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει η σύζυγος οι δύο γιοι και η αδελφή του 62χρονου ελεγκτή της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Η οικογένεια του άτυχου ελεγκτή διεκδικεί αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί λόγω της ψυχικής οδύνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά το γεγονός ότι παρέλαβαν υπολείμματα αντί για τη σορό του.

Τρισάγιο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών τέλεσε σήμερα, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και προσευχήθηκε ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων και να απαλύνει τον πόνο των οικογένειών τους, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη τραγωδία στην Ελλάδα.

Στους 34 οι κατηγορούμενοι

Μεγαλώνει η λίστα των κατηγορουμένων για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας επεκτείνεται, μετά και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων, που κατέθεσαν χθες εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, ενώ επιβεβαιώθηκε η είδηση ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα αναλάβει ρόλο εμπειρογνώμονα.

Ειδικότερα, οι διωκόμενοι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ανέρχονται πλέον στους 34, μετά και τις επιπλέον διώξεις για στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ στην συνολική δικογραφία συγχωνεύεται και η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, για τις χωματουργικές εργασίες στο σημείο της τραγωδίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ερευνών για τον εντοπισμό θυμάτων και την απομάκρυνση των βαγονιών των μοιραίων αμαξοστοιχιών.

Οι δύο από τους 14 κατηγορούμενους της ΕΡΓΟΣΕ πήραν προθεσμία ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει με τους υπόλοιπους 14.

Οι κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του Εισαγγελέα Λάρισας στο τέλος Μαρτίου. Τις επόμενες ημέρες επίκεινται νέες διώξεις (κακουργήματα) κατά εκπροσώπων φορέων που έχουν στην εποπτεία τους την ασφάλεια κυκλοφορίας των σιδηροδρόμων.

Στο πεδίο της αξιοποίησης στοιχείων, θα σταλεί για ανάκτηση στην Αγγλία το υλικό από τις κάμερες των σταθμών από Θεσσαλονίκη μέχρι Νέους Πόρους. Σκοπός είναι να προσδιοριστεί η πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για να προσδιοριστεί αν η ποσότητα ξυλολίου και βενζολίου που βρέθηκαν στο χώρο, αντιστοιχεί ή όχι σε μεγαλύτερη ποσότητα. Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα να σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά γενετικό υλικό, για να ταυτοποιηθεί η 23χρονη Εριέττα, από την οποία δεν βρέθηκε γενετικό υλικό.

Δεν θα δοθεί παράταση στην εξεταστική

«Απολύτως διαχειρίσιμο» χαρακτηρίζει το προεδρείο της εξεταστικής Επιτροπής το υλικό που διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Λάρισας και με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι δεν θα δοθεί παράταση των εργασιών.

«Με δεδομένο ότι ο όγκος του υλικού που απέστειλε η εισαγγελία εφετών Λάρισας είναι απολύτως διαχειρίσιμος, η διαδικασία σύνταξης πορισμάτων από την εξεταστική επιτροπή συνεχίζεται εντός του πλαισίου που έχει οριστεί» αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο προεδρείο της επιτροπής.

Σημειώνουν μάλιστα ότι «με γνώμονα τη διασφάλιση της μυστικότητας της ποινικής διαδικασίας στη Λάρισα που βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης, τα μέλη της επιτροπής, από σήμερα κιόλας, θα έχουν τη δυνατότητα καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00, καθώς και το Σάββατο από τις 9:00 το πρωί ως τις 15:00, να επισκέπτονται το Γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής ώστε να αντλήσουν στοιχεία για τη σύνταξη των πορισμάτων».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούν να εξετάζουν τη δικογραφία μόνο στο συγκεκριμένο γραφείο, δεν θα λάβουν αντίτυπα και δεν θα μπορούν να τη βγάλουν φωτογραφίες.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσαν ότι «διαβιβάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο της επιτροπής στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η μαρτυρική κατάθεση του CEO της Hellenic Train Mauricio Cappotorto για την περαιτέρω αξιολόγηση της».

 Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η δικογραφία που απεστάλη από τον εφέτη ανακριτή Λάρισας περιλαμβάνει περί τις 1.090 σελίδες με μηνυτήριες αναφορές, καταθέσεις και πορίσματα εμπειρογνωμόνων.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η δικογραφία θα είναι στη διάθεση των βουλευτών για μία εβδομάδα, χρονικό διάστημα που κρίνεται επαρκές για να αξιολογήσουν το υλικό και να το εντάξουν στα πορίσματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου.

Η Ένωση Εισαγγελέων

Την ίδια ώρα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας υπεραμύνεται των ενεργειών της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία είχε δώσει παραγγελία στην προϊσταμένη της εισαγγελείας Εφετών Λάρισας να διερευνηθεί η κάθε πτυχή της υπόθεσης, κάθε ισχυρισμός, κάθε διαμαρτυρία των συγγενών των θυμάτων. Σχολιάζοντας δηλώσεις εκπροσώπων της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων στις οποίες χαρακτηρίζεται ως ατελέσφορη, απρόσφορη και ατυχής χρονικά η έκδοση εγκυκλίου της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η ενέργειά της ήταν νόμιμη και επιβαλλόμενη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μπαλκόνι που κατέρρευσε στην Κόρινθο (φωτ.: Βασίλης Ψωμάς/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κόρινθο: 43χρονη μητέρα νεκρή από κατάρρευση μπαλκονιού – Τραυματίστηκε το 10χρονο παιδί της

5/04/2026 - 12:19μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από λεωφορείο στο Δημοτικό Θέατρο

5/04/2026 - 10:52πμ
Σκηνή από την Έξοδο του Μεσολογγίου.  Ελαιογραφία σε μουσαμά του Ανδρέα Γεωργιάδη, 1968. Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων

5/04/2026 - 9:27πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή των Βαΐων με νεφώσεις, τοπικές βροχές και ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

5/04/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Σε σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο

4/04/2026 - 11:38μμ
(Πηγή: gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπρωτία: Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ – Συνεχίζεται η ακολουθία

4/04/2026 - 8:22μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Λωλίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Όταν το νερό επιστρέφει, το υδάτινο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας ξαναζωντανεύει

4/04/2026 - 7:54μμ
(Φωτ. αρχείου: C. messier / commons.wikimedia.org)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Θανάσιμος τραυματισμός ηλικιωμένου που έπεσε από τα ενετικά τείχη

4/04/2026 - 6:58μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Με τραγούδια και χρώματα έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι Λαζαρίνες

4/04/2026 - 6:30μμ
(Φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ για «βασικά αγαθά»

4/04/2026 - 5:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τμήμα της αφίσας του παιδικού ανταμώματος

5ο Πανελλήνιο Παιδικό Πανθρακικό Αντάμωμα: Μια μοναδική γιορτή παράδοσης και χαράς για τα παιδιά

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Greek Basketball League: Ξέσπασε κόντρα στη Μύκονο ο Ολυμπιακός

34 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν (πηγή: FoNet/Instagram predsednika Srbije)

Σερβία: Εντοπίστηκαν εκρηκτικά στον αγωγό ρωσικού αερίου προς την Ουγγαρία

58 λεπτά πριν
Το εντυπωσιακό μωσαϊκό της αρχαιοελληνικής Κίβυρας, από ψηλά (φωτ.: Χ / Şükrü Özüdoğru)

Η «ματιά» της Μέδουσας ξανά στο φως – Το εντυπωσιακό μωσαϊκό της αρχαιοελληνικής Κίβυρας που περίμενε… την άνοιξη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Fuel Pass: Ανοίγει τη Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

2 ώρες πριν
(Πηγή: ert.gr/ert-arxeio)

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Μουσικό αφιέρωμα στον «Σερ» του ελληνικού τραγουδιού στην Κωνσταντινούπολη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign