pontosnews.gr
Τρίτη, 30/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από αρχές Μαρτίου

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου

29/02/2024 - 1:20μμ
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την πεποίθηση ότι τα πρώτα μηνύματα από την αγορά, όσον αφορά την καταπολέμηση της ακρίβειας, είναι ενθαρρυντικά εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ενώ συμπλήρωσε ότι από τις αρχές Μαρτίου πρόκειται να υπάρξει μείωση τιμών σε παραπάνω από 1.500 προϊόντα.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες μια διαρκής παρέμβαση για να έχουμε ακόμα πιο προσιτές τιμές στο ράφι καθώς ο πληθωρισμός δείχνει να αντιστέκεται ειδικά σε κάποια συγκεκριμένα είδη. Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις αυτές επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματά τους θα φανούν προοδευτικά καθώς πρόκειται για μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς.

«Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε παραπάνω από 1500 προϊόντα, από τις αρχές Μαρτίου να είναι μειωμένες και προφανώς επί αυτών των αρχικών θα καθορίζονται και οι τελικές τιμές», είπε χαρακτηριστικά.

«Η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας διατρέχει και τα θέματα της σημερινής μας συνεδρίασης: αντιμετώπιση της ακρίβειας και μέτρα για την υποστήριξη των αγροτικών μας προϊόντων, αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και βέβαια θέματα ασφάλειας μέσα και έξω από τα σύνορά μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπογράμμισε ότι αυτές είναι και οι τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης όχι μόνο στο νομοθετικό πεδίο αλλά και στην πρακτική εφαρμογή του κυβερνητικού έργου και κατά τη δεύτερη θητεία.

Έλεγχοι στο λάδι, το μέλι και τα οπωροκηπευτικά

Ο πρωθυπουργός εισήγαγε στη συνέχεια τα θέματα που θα συζητηθούν με αναφορά στη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε δύο κρίσιμους τομείς: την προστασία και ανάδειξη προϊόντων με ονομασίες προέλευσης και γεωγραφικές ενδείξεις με επιδίωξη να διασφαλιστεί ποιότητα και αξιοπιστία τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, αλλά και την περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ελληνοποιήσεων.

Τόνισε στο σημείο αυτό ότι πέρα από τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει σε προϊόντα όπως το γάλα και η φέτα «θα έχουμε και νέα κλιμάκια με ελέγχους στο λάδι, στο μέλι και στα οπωροκηπευτικά.

«Είναι και μία συνέχεια όσων ήδη έχουμε ανακοινώσει για τη στήριξη των αγροτών, που δεν είναι και λίγα, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το 2024 και η δέσμευσή μας για έναν πιο δίκαιο τρόπο επιστροφής του φόρου από το 2025» είπε και αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές εκπτώσεις στο ρεύμα, επισημαίνοντας ότι μειώνεται σημαντικά το κόστος παραγωγής αλλά «δεν σταματάμε εκεί».

Ανέφερε ότι στις Βρυξέλλες έχουν ήδη κατατεθεί 19 ελληνικές προτάσεις τεχνικού χαρακτήρα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας και έχουν υιοθετηθεί και είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε τα ζητήματα της ΚΑΠ όπως και το να γνωρίζουν οι αγρότες ποιοι είναι αυτοί που την επόμενη μέρα θα μπορούν να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Αγρότες, υγεία και εθνική άμυνα

Πρόσθεσε ότι έχει δεσμευτεί πως θα συναντηθεί σύντομα με παραγωγούς της Θεσσαλίας για να δούμε τι παραπάνω και πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να κινηθούμε στα ζητήματα των αποζημιώσεων αλλά και των αποκαταστάσεων μετά τη θεομηνία Daniel και να εξετάσουμε τη μελέτη των Ολλανδών που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός πέρασε στη συνέχεια στον τομέα της Υγείας επισημαίνοντας ότι μπορούμε να βάλουμε έναν τίτλο «Το ΕΣΥ αλλάζει. Και αλλάζει σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Προχωρούν ανακαινίσεις νοσοκομείων και κέντρων Υγείας και στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια. Ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία, μια σημαντική και τολμηρή παρέμβαση και θέλω να θυμίσω σε αυτούς οι οποίοι αντιδρούν σήμερα ότι συζητήθηκε για πρώτη φορά και θεσμοθετήθηκε ουσιαστικά χωρίς ποτέ να εφαρμοστεί πριν από 20 χρόνια», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας για ένα πολύ ενδιαφέρον καινοτόμο ν/σ επισημαίνοντας ότι «πια συντονίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με τις απαιτήσεις των καιρών». Επίσης αναφέρθηκε στην εφαρμογή της τεχνολογίας σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο σχεδιασμός για την πρώτη ελληνική αποστολή αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

26/06/2026 - 12:19μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, στη Νίκαια (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η κυβερνητική πρωτιά με την ΕΛ.Α.Σ. και τέλος στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ

25/06/2026 - 11:59μμ
Tο εμβληματικό μνημείο «Είμαστε τα βουνά μας» ή «Τατίκ-Παπίκ» (δηλαδή «Η Γιαγιά και ο Παππούς»). Το γλυπτό, έργο του Σαργκίς Μπαγκντασαριάν από το 1967, βρίσκεται βόρεια του Στεπανακέρτ και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα και μια γυναίκα λαξευμένους σε ηφαιστειακή πέτρα (πηγή: Matthew Karanian/ alchetron.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κραυγή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος για τους ομήρους του Αρτσάχ: Έκκληση να μην μετατραπεί σε «ξεχασμένη υπόθεση» η πολιτική ομηρία 19 ανθρώπων

25/06/2026 - 6:40μμ
Φωτ.: (europeancommission/ Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Καμία ενημέρωση για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/06/2026 - 6:21μμ
(Πηγή: © European Union, 2019 - Source: EP)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου

23/06/2026 - 2:43μμ
(Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά – Πολιτικές αντιδράσεις μετά το περιστατικό

23/06/2026 - 11:38πμ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ήταν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, τον Νοέμβριο 2019 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης από τις Βρυξέλλες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

22/06/2026 - 6:01μμ
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (με το λευκό πουκάμισο) προσερχόμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ακόμα δύο άτομα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή

22/06/2026 - 2:58μμ
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

21/06/2026 - 12:33μμ
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ: Νικόλας Βουρβαχάκης)

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Καταγγέλει πολιτισμική καπηλεία και «εκτουρκισμό» των ποντιακών χορών – «Κακοστημένο θέατρο» με ρεκόρ Γκίνες

6 ώρες πριν
O Πρωτοπρεσβύτερος του προσκυνήματος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, στη Λέσβο, Ευστράτιος Δήσσος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στρατής Μπαλάσκας)

Λέσβος: Νεκρός ο παπα-Στρατής, ιερέας του προσκυνήματος των Ταξιαρχών στο Μανταμάδο

6 ώρες πριν
Άνθρωποι παραλαμβάνουν τις σορούς συγγενών τους που έχασαν τη ζωή τους από τους σεισμούς, σε λιμάνι της Λα Γουάιρα στη Βενεζουέλα (φωτ.: EPA/Henry Chirinos ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Ο ΟΗΕ στέλνει 10.000 νεκρόσακους – Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.700

7 ώρες πριν
Το παρεκκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης στη Μυτιλήνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Η χαμένη Παναγιά του Αϊβαλιού που ζει ακόμη σε ένα αδιέξοδο της Μυτιλήνης

7 ώρες πριν
(Πηγή εικόνων: youtube.com/@ΕφημερίδαΜακεδονία-κ4λ/shorts)

Φωτιά στο Πανόραμα: Διακοπή ρεύματος και εγκλωβισμοί σε ασανσέρ από καμένη κολώνα της ΔΕΗ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Μουντιάλ 2026: Ο Μαρτινέλι έστειλε τη Βραζιλία στους «16»

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign