pontosnews.gr
Κυριακή, 5/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αντιτρομοκρατική: Έξι συλλήψεις και τέσσερις κρατούμενοι για την «Σύμπραξη Εκδίκησης» – Ανάμεσά τους δύο πυροτεχνουργοί του στρατού

Μέσα από τις φυλακές οι εντολές για τις βομβιστικές επιθέσεις – Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

27/02/2024 - 8:11μμ
Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο κέντρο της Αθήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο κέντρο της Αθήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε έξι συλλήψεις ποινικών και αντιεξουσιαστών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση προχώρησε σήμερα, Τρίτη, η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού, Γρεβενών και Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους συλληφθέντες υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις ως πυροτεχνουργοί και φέρονται να προμήθευαν με εκρηκτικές ύλες τους συγκατηγορούμενούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠ.ΕΘ.Α ο ένας είναι πυροβολητής του στρατού ξηράς που είχε υποβάλει την παραίτηση του και ο δεύτερος οπλουργός της Π.Α. «σε μακρά αναρρωτική άδεια».

Η υπόθεση αφορά στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., είχε στηθεί ένα «δίκτυο» ποινικών και αναρχικών που  φέρεται να εμπλέκεται σε πέντε βομβιστικές επιθέσεις, ανάμεσά τους και η αποστολή του παγιδευμένου φακέλου πριν από λίγες ημέρες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν αν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες αυτές είχε ένας 36χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος είχε κατά το παρελθόν ποινική εμπλοκή σε ληστείες και είχε κατηγορηθεί και για σχέσεις με την τρομοκρατία.

Αυτό που εξετάζεται συγκεκριμένα αν ο εν λόγω άνδρας, κατά την παραμονή του στη φυλακή, δημιούργησε το εν λόγω «δίκτυο» για την πραγματοποίηση επιθέσεων, δίνοντας τους στόχους και επιλέγοντας τα σημεία που θα χτυπήσουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για την υπόθεση κατηγορούνται -10- ημεδαποί, από τους οποίους -6- συνελήφθησαν ενώ οι -4- είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο,
  • 3 πιστόλια,
  • περίστροφο,
  • καραμπίνα,
  • εξαρτήματα όπλων,
  • ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
  • φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
  • 2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται».

Το χρονικό των επιθέσεων

Στην πιο πρόσφατη υπόθεση, ο παγιδευμένος φάκελος που είχε παραδοθεί στο γραφείο της προέδρου εφετών, περιείχε ζελατοδυναμίτιδα και είχε αποσταλεί στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο σύζυγός της τον θεώρησε ύποπτο, ο φάκελος παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική και εξουδετερώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος Εφετών και παραλήπτρια του φακέλου με τα εκρηκτικά είχε χειριστεί υπόθεση ενός εκ των ατόμων που βρίσκονται στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας.

Η επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα είχε γίνει στις 25 Ιανουαρίου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εκραγεί λίγα λεπτά μετά τις 03.00 τα ξημερώματα και είχαν προκληθεί μόνο υλικές ζημιές.

Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα, το 1984, είχε δολοφονηθεί από την «17 Νοέμβρη» ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν η επίθεση του Ιανουαρίου είχε και συμβολικό χαρακτήρα.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία εξετάζεται η εμπλοκή τους αφορά στην έκρηξη χειροβομβίδας σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

Την ώρα της έκρηξης το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ στο Χαϊδάρι. Τότε οι δράστες πιθανότατα άφησαν απασφαλισμένη τη χειροβομβίδα στο παρμπρίζ του μαύρου τζιπ του σωφρονιστικού και εξαφανίστηκαν, ενώ αμέσως μετά σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που έγινε στόχος υπηρετεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού και είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στα κελιά των κρατουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τέλος πιθανή θεωρείται η εμπλοκή των ατόμων και σε επίθεση που είχε γίνει στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου στην είσοδο τεχνικής εταιρείας, η οποία είχε αναλάβει έργο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε η επίθεση είναι για να στοχοποιηθεί ο διεφθαρμένος ρόλος των κατασκευαστικών εταιρειών», έγραφε ο συντάκτης της προκήρυξης που είχε δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο.

Εκείνο το πρωινό ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε καλέσει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, και είχε δηλώσει ότι είχε ακούσει μια δυνατή έκρηξη. Αργότερα διαπίστωσε φθορές στην τοιχοποιία και εσωτερικά στην γκαραζόπορτα.

Δίπλα στο μοτέρ της γκαραζόπορτας βρέθηκε μικρός κρατήρας καθώς και διασκορπισμένα καλώδια. Από την ΕΛ.ΑΣ. είχε διαπιστωθεί πως η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτική ύλη που είχε τοποθετηθεί από την μέσα πλευρά στο μοτέρ του γκαράζ. Την ευθύνη για τα χτυπήματα αυτά είχε αναλάβει η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μπαλκόνι που κατέρρευσε στην Κόρινθο (φωτ.: Βασίλης Ψωμάς/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κόρινθο: 43χρονη μητέρα νεκρή από κατάρρευση μπαλκονιού – Τραυματίστηκε το 10χρονο παιδί της

5/04/2026 - 12:19μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από λεωφορείο στο Δημοτικό Θέατρο

5/04/2026 - 10:52πμ
Σκηνή από την Έξοδο του Μεσολογγίου.  Ελαιογραφία σε μουσαμά του Ανδρέα Γεωργιάδη, 1968. Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων

5/04/2026 - 9:27πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή των Βαΐων με νεφώσεις, τοπικές βροχές και ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

5/04/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Σε σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο

4/04/2026 - 11:38μμ
(Πηγή: gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπρωτία: Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ – Συνεχίζεται η ακολουθία

4/04/2026 - 8:22μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Λωλίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Όταν το νερό επιστρέφει, το υδάτινο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας ξαναζωντανεύει

4/04/2026 - 7:54μμ
(Φωτ. αρχείου: C. messier / commons.wikimedia.org)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Θανάσιμος τραυματισμός ηλικιωμένου που έπεσε από τα ενετικά τείχη

4/04/2026 - 6:58μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Με τραγούδια και χρώματα έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι Λαζαρίνες

4/04/2026 - 6:30μμ
(Φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ για «βασικά αγαθά»

4/04/2026 - 5:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: ert.gr/ert-arxeio)

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Μουσικό αφιέρωμα στον «Σερ» του ελληνικού τραγουδιού στην Κωνσταντινούπολη

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας των Θρακών – Το μήνυμα μνήμης για το «Μαύρο Πάσχα» του 1914

42 λεπτά πριν
Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την επίσημη ιστοσελίδα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (Sepah News) στις 05 Απριλίου 2026. Φέρεται να δείχνει τα συντρίμμια και τα υπολείμματα ενός καταρριφθέντος αμερικανικού αεροσκάφους στο κεντρικό Ιράν (φωτ.: EPA/SEPAH NEWS HANDOUT)

Ιράν: Καταρρίψαμε τρία αμερικανικά αεροσκάφη – Επιθέσεις με drones σε υποδομές του Μπαχρέιν

1 ώρα πριν
Το μπαλκόνι που κατέρρευσε στην Κόρινθο (φωτ.: Βασίλης Ψωμάς/ EUROKINISSI)

Τραγωδία στην Κόρινθο: 43χρονη μητέρα νεκρή από κατάρρευση μπαλκονιού – Τραυματίστηκε το 10χρονο παιδί της

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Πάλη: Διπλή επιτυχία στη Βουδαπέστη

2 ώρες πριν
Εικόνα από τον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Νυμφίος και Ελκόμενος- Το σκάνδαλο της Μ. Εβδομάδας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign