pontosnews.gr
Κυριακή, 7/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν κοντά στην απελευθέρωσή του – Αναζητείται χώρος για δημόσιο αποχαιρετισμό της σορού

Επρόκειτο να γίνει ανταλλαγή κρατουμένων με έναν Ρώσο που κρατείται στη Γερμανία και δύο Αμερικανούς πολίτες

26/02/2024 - 5:00μμ
Πολίτες αφήνουν λουλούδια για τον Αλεξέι Ναβάλνι στο μνημείο των πολιτικών κρατουμένων στην Αγία Πετρούπολη, εννέα μέρες μετά τον θάνατό του (φωτ.: EPA/Anatoly Maltsev)

Πολίτες αφήνουν λουλούδια για τον Αλεξέι Ναβάλνι στο μνημείο των πολιτικών κρατουμένων στην Αγία Πετρούπολη, εννέα μέρες μετά τον θάνατό του (φωτ.: EPA/Anatoly Maltsev)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ζήτημα ημερών φαίνεται να ήταν η απελευθέρωση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων, σύμφωνα με μια στενή συνεργάτιδά του.

Ειδικότερα, ο Ναβάλνι φέρεται να αποτελούσε μέρος διαπραγματεύσεων οι οποίες βρίσκονταν στο «τελικό στάδιο» όταν πέθανε σε ρωσική αποικία κρατουμένων, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, η συνεργάτις του, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες της οικογένειάς του και υποστηρικτών του ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται πίσω από τον θάνατό του.

Μιλώντας σε βίντεο στο YouTube, η Μαρία Πεβτσίχ ανέφερε ότι η ανταλλαγή του Ναβάλνι μαζί με «δύο Αμερικανούς πολίτες», που κρατούνται από τη Μόσχα, τους οποίους δεν κατονόμασε, φέρεται ότι θα γινόταν με Ρώσο που κρατείται στη Γερμανία.

«Έλαβα επιβεβαίωση ότι διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις και ότι βρίσκονταν στο τελικό τους στάδιο», σημείωσε, βεβαιώνοντας ότι ο Ναβάλνι «θα αφηνόταν ελεύθερος μέσα στις επόμενες μέρες. Ο Αλεξέι Ναβάλνι θα μπορούσε να κάθεται σε αυτήν την καρέκλα τώρα, σήμερα. Δεν είναι σχήμα λόγου, θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει γίνει», πρόσθεσε η Πεβτσίχ.

Σύμφωνα με την ίδια η ομάδα υποστήριξης του Ναβάλνι «εργαζόταν» για δύο χρόνια για «να τον βγάλει» από τη φυλακή «με κάθε τίμημα» στη βάση ανταλλαγής «Ρώσων κατασκόπων με πολιτικούς κρατούμενους» στη Ρωσία.

Η Ουάσινγκτον ήταν ενήμερη όπως και το Βερολίνο, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τον ρόλο των δύο κυβερνήσεων σε αυτές τις συνομιλίες.

Ύστερα από αρκετούς μήνες χωρίς πρόοδο, η συμφωνία «ξανατέθηκε στο τραπέζι τον Δεκέμβριο» του 2023, σημείωσε στο βίντεο στο YouTube.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Βαντίμ Κρασίκοφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία το 2019 σε πάρκο του Βερολίνου ενός Τσετσένου πρώην αυτονομιστή, θα συμπεριλαμβανόταν σε αυτήν την ανταλλαγή κρατουμένων.

Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, η εντολή για τη δολοφονία αυτή είχε δοθεί απευθείας από τις ρωσικές αρχές, οι οποίες έχουν διαψεύσει οποιαδήποτε ανάμειξή τους.

«Ο Ναβάλνι θα έβγαινε τις επόμενες μέρες, επειδή εξασφαλίσαμε απόφαση για την ανταλλαγή του. Στις αρχές Φεβρουαρίου, έγινε πρόταση στον Πούτιν για την ανταλλαγή του δολοφόνου, του αξιωματικού της FSB Βαντίμ Κρασίκοφ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για ανθρωποκτονία στο Βερολίνο, με δυο Αμερικανούς πολίτες και τον Αλεξέι Ναβάλνι», πρόσθεσε η Πεβτσίχ, σημειώνοντας ότι είχε επιβεβαίωση πως οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή κρατουμένων βρίσκονταν στο τελικό τους στάδιο το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου, την προηγουμένη του θανάτου του Ρώσου αντιπολιτευόμενου σε ρωσική φυλακή στην Αρκτική.

Ο Ναβάλνι, ισχυρίστηκε η συνεργάτις του, πέθανε μια μέρα αργότερα επειδή ο Πούτιν δεν μπορούσε να ανεχθεί τη σκέψη ότι θα αφηνόταν ελεύθερος.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ενήμερη για τις πληροφορίες για σχεδιαζόμενη ανταλλαγή κρατουμένων με τον Ναβάλνι πριν από τον θάνατό του, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές προς το παρόν.

Αρκετοί Αμερικανοί κρατούνται στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος φυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2023 για «κατασκοπεία», κατηγορία που ο ίδιος, η εφημερίδα και η οικογένειά του απορρίπτουν, όπως και ο πρώην πεζοναύτης Πολ Γουίλαν.

Οι συνθήκες θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, που προκάλεσε συγκίνηση σε όλον τον κόσμο, παραμένουν ασαφείς. Σύμφωνα με τις ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες, πέθανε ύστερα από ξαφνική αδιαθεσία που παρουσίασε “έπειτα από περίπατο”.

Δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, κατηγόρησαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται.

Αναζητείται χώρος για δημόσιο αποχαιρετισμό

Οι συνεργάτες του αποθανόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι αναζητούν έναν χώρο όπου οι υποστηρικτές του να μπορούν να τον αποχαιρετίσουν δημόσια, έγραψε η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, στο κοινωνικό δίκτυο X.

Мы ищем зал для публичного прощания с Алексеем. Время: конец этой рабочей недели. Если у вас есть подходящее помещение, свяжитесь с нами, пожалуйста

[email protected]
+79197609824

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 26, 2024

Η Γιάρμις δήλωσε πως η ιδέα είναι να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ξεχωριστά από την κηδεία, μέχρι το τέλος της εργάσιμης εβδομάδας. Οι διευθετήσεις για την κηδεία του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα.

Παράλληλα, σε άλλη ανάρτησή της, αναφέρει ότι «τα κανάλια Telegram που διαδίδουν πληροφορίες για την κηδεία του Alexey είναι πλαστά. Δεν συνδέονται με το FBK και τα μηνύματα σε αυτά δεν πρέπει να γίνονται πιστευτά. Όλες οι αξιόπιστες πληροφορίες θα υπάρχουν στο Twitter μου».

Телеграм-каналы, которые распространяют информацию о похоронах Алексея, – фейковые. Они не связаны с ФБК, и сообщениям в них верить не стоит.
Вся достоверная информация будет у меня в твиттере.

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 26, 2024

Η σορός του Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του προχθές, Σάββατο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς, πιέζει για μετακινήσεις προς «ανθρωπιστική» ζώνη

6/09/2025 - 7:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Angelo Carconi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Μία ακόμα εκτέλεση για τις μαζικές κινητοποιήσεις του 2022 για τα δικαιώματα των γυναικών

6/09/2025 - 5:42μμ
Ό,τι απέμεινε από τη σκηνή των δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα, έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, μετά το ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Το Associated Press αμφισβητεί την εκδοχή του Ισραήλ για το πλήγμα που σκότωσε πέντε δημοσιογράφους

6/09/2025 - 11:36πμ
(Φωτ.: EPA / Tiago Petinga)
ΚΟΣΜΟΣ

Λισαβόνα: Ανακοινώθηκαν οι εθνικότητες των θυμάτων – Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος

6/09/2025 - 10:07πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Φυλλορροεί η κυβέρνηση Στάρμερ – Παραιτήθηκε (και) η αντιπρόεδρος Άντζελα Ρέινερ

5/09/2025 - 5:10μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτ. αρχείου: EPA/Vyacheslav Prokofyev/Sputnik)
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Πούτιν: «Θεμιτός στόχος» για τον ρωσικό στρατό οποιαδήποτε Δυτική δύναμη στην Ουκρανία

5/09/2025 - 11:48πμ
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους για μια ακόμη φορά (φωτ.: EPA / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το 40% της πόλης της Γάζας ελέγχει ο στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF

4/09/2025 - 11:20μμ
(Φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Μερτς στο Paris Match: Όλοι έκαναν λάθος με τον Πούτιν

4/09/2025 - 10:49μμ
Συνάντηση του πάπα Λέοντος ΙΔ' με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ (φωτ.: EPA/Vatican Media)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας σε πρόεδρο του Ισραήλ: Μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα με λύση δύο κρατών

4/09/2025 - 6:56μμ
(Φωτ.: facebook.com/GiorgioArmani)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι

4/09/2025 - 5:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το όρος Γράμμος (φωτ.: EUROKINISSI)

Δροσερή Κυριακή με πρόσκαιρες νεφώσεις

26 λεπτά πριν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νεανίδων: Πανηγυρικά στον τελικό η Εθνική

9 ώρες πριν
Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ.: EUROKINISSI)

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: «Πιστοποιείται αναμφιβόλως» ότι η επιστολή παραίτησης Δαμιανού δεν προέρχεται από τον ίδιο

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μ.Π.Σ. Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης»/pliroforiodotis.gr)

Πενηντάρισε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης»

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πέτρος Σουζάνα Γκιτνου)

Τέσσερις αξέχαστες ημέρες Πόντου στα φετινά «Σταυρίτικα»

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign