pontosnews.gr
Παρασκευή, 21/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με τρακτέρ και λεωφορεία στην Αθήνα οι αγρότες – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το συλλαλητήριο

Υπό τη συνοδεία της Τροχαίας το κομβόι μέχρι να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος

19/02/2024 - 11:59μμ
Τρακτέρ σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στην Ανθήλη Φθιώτιδας καθοδόν προς το Καστρο Βοιωτίας και τελικό προορισμό την Αθήνα , Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024. (Φωτ.: Eurokinissi/Νάσος Σιμόπουλος)

Τρακτέρ σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στην Ανθήλη Φθιώτιδας καθοδόν προς το Καστρο Βοιωτίας και τελικό προορισμό την Αθήνα , Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024. (Φωτ.: Eurokinissi/Νάσος Σιμόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Κάστρο της Βοιωτίας θα διανυκτερεύσουν απόψε οι αγρότες που έφτασαν νωρίτερα με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο προκειμένου να συνεχίσουν αύριο το πρωί το ταξίδι τους για την Αθήνα, όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι οι  συνάδελφοί τους τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Το κομβόι

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ από τη Λάρισα και το Βόλο συναντήθηκαν στο ύψος της Ανθήλης στη Λαμία με συναδέλφους τους από την Καρδίτσα και μαζί με τρακτέρ που προστέθηκαν από την Φθιώτιδα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Κάστρο της Βοιωτίας. Μετά την Αταλάντη όπου προστέθηκαν άλλα 10 τρακτέρ, πάνω από 80 τρακτέρ έφτασαν στο Κάστρο της Βοιωτίας και μαζί τους, αρκετά, γεωργικά μηχανήματα και φορτηγά γεμάτα με ζωοτροφές, όπως επίσης και αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν τοποθετήσει στα τρακτέρ διάφορα συνθήματα θέλοντας με τον τρόπο αυτό να περιγράψουν την κατάσταση που βρίσκονται ζητώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια της σημερινής μέρας το κομβόι των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων πορεύονταν με τάξη και χωρίς προβλήματα σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας, με ταχύτητες από 30 έως 40 km, ενώ τα περιπολικά της Τροχαίας και συνολικότερα η Αστυνομία έκανε έντονη την παρουσία της συνοδεύοντας το κομβόι και λαμβάνοντας μέτρα κατά μήκος του εθνικού δικτύου για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Την ίδια στιγμή επικρατεί κινητικότητα τόσο για την συγκέντρωση και άλλων τρακτέρ που να ενισχύσουν το κομβόι όσο και την μεταφορά αγροτών και κτηνοτρόφων από διάφορα σημεία με λεωφορεία και Ι.Χ. προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αύριο το πρωί αναμένεται να προστεθούν πάνω από 30 τρακτέρ από την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας ενώ στο Σχηματάρι θα προστεθούν άλλα 15 τρακτέρ από την Εύβοια. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα τρακτέρ να ενισχυθούν περισσότερο από διάφορα σημεία είτε από την Θήβα, είτε από περιοχές της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία έχουν ήδη φορτώσει 9 τρακτέρ σε νταλίκες για να τα μεταφέρουν μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας, ενώ άλλα 2 φορτηγά με 6 τρακτέρ από την Βόρεια Ελλάδα ταξιδεύουν κι αυτά για να φτάσουν στο σημείο συνάντησης στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Με λεωφορεία στην Αθήνα ο κύριος όγκος των αγροτών

Από αύριο το πρωί δεκάδες λεωφορεία θα μεταφέρουν αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αθήνα. Περισσότερα από 20 λεωφορεία αναμένεται να ξεκινήσουν μόνο από την Φθιώτιδα, ενώ αναμένονται λεωφορεία από το Δομοκό και την Καρδίτσα. Σύμφωνα με τους οργανωτές από την Φθιώτιδα θα μετακινηθούν στην Αθήνα 800 περίπου αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ 5 λεωφορεία θα ταξιδέψουν από την Καρδίτσα προς την Αθήνα και 2 λεωφορεία από την περιοχή του Δομοκού.

Κινητικότητα επικρατεί στην Βοιωτία και την Εύβοια, καθώς ιδιαίτερα στην Εύβοια θα ξεκινήσουν λεωφορεία και από την Ιστιαία, το Μαντούδι και την Λίμνη στην βόρειο Εύβοια αλλά κι από την Κάρυστο στο Νότιο τμήμα του νησιού. Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τα Ψαχνά και την Χαλκίδα και την Κύμη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε όλα τα τρακτέρ και τα οχήματα των αγροτών να κινηθούν από την εθνική οδό και τη λεωφόρο Κηφισού στη λεωφόρο Αθηνών.
Έπειτα, μέσω της οδού Αχιλλέως θα κινηθούν αντίθετα στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια στην πλατεία Ομονοίας, όπου θα σταθμεύσουν στη συνέχεια, πάντα υπό τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ανηφορίσουν αντίθετα στην Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος, όπου είναι ο τελικός προορισμός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπροστά στη Βουλή θα βρεθούν περίπου 150 τρακτέρ, ενώ χιλιάδες αγρότες αναμένεται να καταφτάσουν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θεοφάνη Αναγνώστου στην Αθήνα θα τεθούν σε εφαρμογή οι εξής  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος για τη βόμβα

21/11/2025 - 2:54μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τα δηλητηριώδη μανιτάρια οδήγησαν ζευγάρι σε μεταμόσχευση ήπατος

21/11/2025 - 1:29μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: 13χρονη μαθήτρια έχασε τη ζωή της την ώρα του φαγητού

21/11/2025 - 1:02μμ
(Πηγή: epiruspost.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Κατάρρευσε πλαγιά, υπερχείλισε ο Καλαμάς – Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Κέρκυρα

21/11/2025 - 12:35μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο

21/11/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λάλα: Αρνούνται κάθε εμπλοκή

20/11/2025 - 9:48μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετεγγραφές 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα από τη Β’ φάση – Πώς θα τα δείτε

20/11/2025 - 7:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κωνσταντίνος Τσακιτζής)
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το Παλαιοχώρι της Αρναίας στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης

20/11/2025 - 7:28μμ
Τα νερά του Αλιάκμονα κάλυψαν το χώρο όπου γίνεται το River Party (φωτ.: Δήμος Νεστορίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλιάκμονας «έπνιξε» το Νεστόριο: Πέντε κτηνοτρόφοι εγκλωβίστηκαν, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

20/11/2025 - 4:44μμ
Στιγμιότυπο μετά την καταιγίδα στην πόλη των Τρικάλων (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα βροχών και καταιγίδων στη δυτική Ελλάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20/11/2025 - 2:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος για τη βόμβα

1 λεπτό πριν
Ατομικό βιβλιάριο της Διεύθυνσης Αστικής Αποκαταστάσεως της ΕΑΠ για πρόσφυγα, αγοραστή οικίας στο συνοικισμό του Βύρωνα (φωτ.: Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων ΙΕΕΕ)

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Ένας αιώνας δημιουργίας, προσφοράς και ιστορίας

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αναστασία Καρυπίδου)

Βαλουκλή: Συλλήψεις για κύκλωμα πλαστών συνταγών στο ομογενειακό νοσοκομείο – Καταζητείται ένας ύποπτος

57 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Θεσσαλονίκη: Τα δηλητηριώδη μανιτάρια οδήγησαν ζευγάρι σε μεταμόσχευση ήπατος

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πειραιάς: 13χρονη μαθήτρια έχασε τη ζωή της την ώρα του φαγητού

2 ώρες πριν
(Φωτ.: opap.gr)

Η Λένα Δροσάκη στο ΟΠΑΠ Game Time κάνει challenge στην Αθηνά Οικονομάκου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign