pontosnews.gr
Σάββατο, 10/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γάζα: Οι ΗΠΑ απειλούν με νέο βέτο σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Μέχρι στιγμής οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο θύλακα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 28.858 Παλαιστίνιους

18/02/2024 - 9:21πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jason Szenes)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Jason Szenes)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με την άσκηση βέτο για τρίτη φορά, ώστε να εμποδίσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει σχέδιο απόφασης για τη Λωρίδα της Γάζας, απειλούν οι ΗΠΑ. Το κείμενο είναι μια πρωτοβουλία της Αλγερίας και έπειτα από εβδομάδες συζητήσεων αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση την Τρίτη.

Απαιτείται «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», με βάση και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που αξιώνει από το Ισραήλ να αποτρέψει τη γενοκτονία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο έλαβε γνώση της πιο πρόσφατης εκδοχής του κειμένου, «η άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός πρέπει να τηρηθεί από όλα τα μέρη». Μέχρι στιγμής οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο θύλακα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 28.858 Παλαιστίνιους, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Το σχέδιο απόφασης απορρίπτει «τον εξαναγκαστικό εκτοπισμό του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού» και απαιτεί να σταματήσει αμέσως αυτή η «παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Ζητεί ακόμη την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Και αυτό αλλά και τα προηγούμενα κείμενα που αντιμετωπίστηκαν με οργή από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, δεν καταδικάζει την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.160 ανθρώπους.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, η απόφαση της Αλγερίας να τεθεί το κείμενο σε ψηφοφορία «αντιβαίνει» τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για να κηρυχθεί νέα ανακωχή που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων.

«Γι’ αυτό το λόγο οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν [σ.σ. τη διεξαγωγή ψηφοφορίας], και αν φθάσουμε σε ψηφοφορία για το τρέχον σχέδιο, δεν θα υιοθετηθεί» προειδοποίησε, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς πως θα ασκηθεί βέτο.

Στα μέσα του Οκτωβρίου και κατόπιν στις αρχές του Δεκεμβρίου, παρά την πίεση της διεθνούς κοινότητας μπροστά στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, οι ΗΠΑ πρόβαλαν βέτο σε δύο σχέδια απόφασης που ζητούσαν άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, βαθιά διχασμένο για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση εδώ και χρόνια, από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα δεν έχει μπορέσει να υιοθετήσει παρά δυο κείμενα ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Το πιο πρόσφατο –που υιοθετήθηκε στην ψηφοφορία που διεξήχθη στα τέλη Δεκεμβρίου, με τις ΗΠΑ απούσες– ζητούσε να υπάρξει «μεγάλης κλίμακας» διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα. Δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έντονη χιονόπτωση μπροστά από την έδρα της γερμανικής κυβέρνησης, στο Βερολίνο (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Kακοκαιρία σαρώνει ευρωπαϊκές χώρες – Άνεμοι με 213 χλμ/ώρα, πολικές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις και κομμένο ρεύμα

10/01/2026 - 12:00πμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία: Χρηματικά κίνητρα στους πολίτες για αποχώρηση από τη Δανία

9/01/2026 - 6:00μμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Ο Τραμπ θα καλοδεχτεί τη Ματσάδο και κυρίως το Νόμπελ της – Φρένο από τη Γερουσία στα σχέδια του Λευκού Οίκου

9/01/2026 - 11:04πμ
(Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Το καθεστώς δοκιμάζεται – Η αρχή του τέλους για τους μουλάδες;

9/01/2026 - 9:08πμ
Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

8/01/2026 - 7:00μμ
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

8/01/2026 - 4:53μμ
Πολίτες στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας διαδηλώνουν για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η «επιτήρηση» των ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει χρόνια – 100 νεκροί από την αμερικανική επίθεση

8/01/2026 - 12:54μμ
Διασώστες εργάζονται στο φως ενός προβολέα μετά βομβαρδισμό κτηρίου στη Ζαπορίζια (φωτ. αρχείου: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά μετά από ρωσικά πλήγματα

8/01/2026 - 11:30πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να έχουν προσεγγίσει το όχημα της άτυχης γυναίκας (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος με αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ γυναίκα – «Νόμιμη άμυνα» λέει ο Τραμπ

8/01/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Instagram antoniskallergis)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Τη Δευτέρα το ύστατο «χαίρε» στην 15χρονη Αλίκη

8/01/2026 - 12:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Αγρότες: Ανοίγουν τα μπλόκα της βόρειας Ελλάδας – Στις 13:00 η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής στη Νίκαια

28 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Απαγορευτικά, ματαιώσεις και ταλαιπωρία σε βασικές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω ισχυρών ανέμων

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

FlyOver: Κατεδαφίζεται η γέφυρα Πανοράματος – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

1 ώρα πριν
(Από το κόμικ του Γ.Μ. Κωνσταντινίδη)

Η μοναχή Μαγδαληνή και ο Ανέστης ο πορτάρτ’ς – Ένα ανέκδοτο στα ποντιακά, από τον Γ.Μ. Κωνσταντινίδη

2 ώρες πριν
Το πορτρέτο του στρατηγού Γεωργίου Βλαστού φιλοτέχνησε ο Άγγλος Τζορτζ Ντόου, ο οποίος ήταν γνωστός για τη σειρά 329 πορτρέτων Ρώσων στρατηγών της εποχής των Ναπολεόντειων πολέμων. Λάδι σε καμβά. Ο πίνακας φυλάσσεται στη Στρατιωτική Πινακοθήκη του Χειμερινού Ανακτόρου στην Αγία Πετρούπολη (πηγή: Wikipedia)

Γεώργιος Βλαστός: Ένα ορφανό από την Πόλη στην υπηρεσία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας

2 ώρες πριν
Πρόσφυγας περπατά μπροστά από πορτρέτα του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του Ναΐμ Κάσεμ και του εκλιπόντος Χασάν Νασράλα στο συγκρότημα Ιμάμ Αλί, στο Χερμέλ της κοιλάδας Μπεκάα στην Υεμένη. 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Ιράν: Πόσο κινδυνεύει το καθεστώς;

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign