pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν ότι θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο

Νέες εδαφικές φιλοδοξίες βλέπει το Γερεβάν, γι' αυτό εντάχθηκε επισήμως στα τέλη Ιανουαρίου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

15/02/2024 - 3:44μμ
Ο Νικόλ Πασινιάν απευθύνεται στο υπουργικό συμβούλιο (φωτ.: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αρμενίας)

Ο Νικόλ Πασινιάν απευθύνεται στο υπουργικό συμβούλιο (φωτ.: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αρμενίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν κατηγόρησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν ότι θέλει «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Αρμενία, δύο μέρες ύστερα από νέες φονικές συγκρούσεις στα σύνορα των δύο χωρών του Καυκάσου.

«Οι αναλύσεις μας δείχνουν ότι το Αζερμπαϊτζάν θέλει να ξεκινήσει στρατιωτικές ενέργειες σε ορισμένες περιοχές των συνόρων με την προοπτική μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης που θα μετατραπεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Αρμενίας», είπε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορήθηκαν την Τρίτη για πυρά στα σύνορα, κοντά στο Νερκίν Χαντ στη νοτιοανατολική Αρμενία, σε ένα περιστατικό που προκάλεσε τέσσερις θανάτους στρατιωτών του, σύμφωνα με το Γερεβάν.

«Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει την πολιτική του “δώστε μου ό,τι θέλω διά της οδού των διαπραγματεύσεων, διαφορετικά θα τα πάρω όλα διά της στρατιωτικής οδού”», κατήγγειλε ο Νικόλ Πασινιάν, κατηγορώντας το Μπακού ότι δεν θέλει «τη σταθερότητα και την ασφάλεια» της περιοχής.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν μεγάλες. Το Γερεβάν υποψιάζεται το Αζερμπαϊτζάν ότι έχει νέες εδαφικές φιλοδοξίες μετά την ανακατάληψη τον Σεπτέμβριο της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Βέβαια, στην ομιλία για την ανάληψη των καθηκόντων του μετά την επανεκλογή του στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ επανέλαβε χθες, Τετάρτη, ότι η χώρα του δεν έχει τέτοιες βλέψεις. «Δεν έχουμε εδαφικές αξιώσεις απέναντι στην Αρμενία. Και αυτοί θα πρέπει να απαρνηθούν τις δικές τους αξιώσεις. Ο εκβιασμός θα τους στοιχίσει ακριβά», προειδοποίησε.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία όσο η Αρμενία δεν απαρνείται τις αξιώσεις αυτές απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν».

Ο 62χρονος ηγέτης του Αζερμπαϊτζάν έχει το πλεονέκτημα της στρατιωτικής του νίκης επί των Αρμενίων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία τερμάτισε τρεις δεκαετίες αποσχιστικής δράσης που σηματοδοτήθηκαν από δύο μεγάλους πολέμους.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν με μια επίθεση-αστραπή έθεσε πλήρως υπό τον έλεγχό του τον ορεινό αυτόν θύλακα –ο οποίος διέφευγε του ελέγχου του μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ–, ωθώντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους του να διαφύγουν προς την Αρμενία.

Σύμφωνα με το Γερεβάν, το Αζερμπαϊτζάν επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό του την αρμενική περιοχή του Σιουνίκ για να συνδέσει τον αζέρικο θύλακα του Ναχιτσεβάν με το υπόλοιπο Αζερμπαϊτζάν.

Αντιμέτωπη με αυτόν το φόβο, η Αρμενία εντάχθηκε επισήμως στα τέλη Ιανουαρίου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο διεξάγει έρευνες και κρίνει τα πρόσωπα που κατηγορούνται για τα σοβαρότερα εγκλήματα που επηρεάζουν ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί την Ουκρανία να συμφωνήσει με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου – Τριμερή συνάντηση ζητά ο Ζελένσκι

20/10/2026 - 11:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πολιτική σύγκρουση για τα επεισόδια και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι

20/10/2026 - 8:28μμ
Το αεροσκάφος «P-8 Poseidon» (πηγή: Darren Koch / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανικό αεροσκάφος περιπολεί πάνω από τον Εύξεινο Πόντο κατόπιν αιτήματος της Βουλγαρίας

20/10/2026 - 8:00μμ
Η Βρετανο-Ιρανή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ  ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου CNN (φωτ.: EPA/ FEHIM DEMIR)
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος εποχής στο CNN για την Κριστιάν Αμανπούρ έπειτα από 43 χρόνια

20/10/2026 - 5:42μμ
(Φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Βουλή της Λιβύης ενέκρινε τη συμφωνία για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία

20/10/2026 - 4:45μμ
Γκράφιτι διαδηλωτών στο άγαλμα της Δημοκρατίας στο Παρίσι, μετά τις συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τις πανεθνικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Η οργή για τα καύσιμα δίνει ώθηση στην ακροδεξιά

20/10/2026 - 3:26μμ
Διαδηλώτρια τοιχοκολλάει φωτογραφίες έξω από το γραφείο του Έντι Ράμα. Η λέξη «διάλογος» συνοδεύει τα αποδεικτικά στοιχεία για την αστυνομική βία. Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: YouTube / Report TV)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Πανεπιστημιακοί στους δρόμους με τους φοιτητές – Ο Ράμα μιλά για «υβριδικό πόλεμο»

20/10/2026 - 2:38μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στη Βουλή η «Συμφωνία της Μέκκας» – Τι προβλέπει η ρήτρα κοινής άμυνας

20/10/2026 - 1:54μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο λίγο πριν φύγει για προεκλογική συγκέντρωση στο Κάνσας στην Ουάσινγκτον (φωτ.:  EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Δώσαμε πολλά στην Ουκρανία, δεν λάβαμε τίποτα» – Οργή Ζελένσκι για το «μπλόκο» στους Patriot

20/10/2026 - 11:39πμ
Περαστικοί μπροστά σε καμένο αυτοκίνητο στο Παρίσι, στις 18 Οκτωβρίου 2026, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη διάρκεια των πανεθνικών κινητοποιήσεων κατά του υψηλού κόστους διαβίωσης (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Περίμεναν 230.000 διαδηλωτές, βγήκαν 550.000 – Οι υπηρεσίες πληροφοριών στο στόχαστρο

20/10/2026 - 8:31πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων)

Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων: Νέα στέγη για τον σύλλογο και την ποντιακή κληρονομιά

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)

Champions League: Δεν άντεξε στο «Έτιχαντ» η ΑΕΚ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: arisbasketball.com)

EuroCup: Σαρωτικός ο Άρης στο Ρόστοκ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO/POOL)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί την Ουκρανία να συμφωνήσει με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου – Τριμερή συνάντηση ζητά ο Ζελένσκι

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Ένωση Ποντίων Σουρμένων: Δυναμική συμμετοχή στην εκδήλωση μνήμης και ιστορίας για τα θύματα των αεροπορικών επιδρομών της περιόδου 1941-1944

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα λφον ντερ Λάιεν απορρίπτουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο – «Άκυρη και ανίσχυρη» η συμφωνία

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV