pontosnews.gr
Τετάρτη, 15/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ανακοίνωση της ναυτιλιακής για τον Αιγύπτιο – «Είχε απολυθεί και αποζημιωθεί με άνω των 70.000€»

Τι αναφέρει η εταιρεία για τη εργασιακή σχέση του δολοφόνου και την παραχώρηση σπιτιού για τη διαμονή του

13/02/2024 - 7:10μμ
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας όπου συνέβη η τριπλή δολοφονία (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας όπου συνέβη η τριπλή δολοφονία (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανακοίνωση για το τριπλό φονικό τις εγκαταστάσεις της στη Γλυφάδα εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη σχέση της με τον Αιγύπτιο πρώην εργαζόμενο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο δράστης της τριπλής δολοφονίας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι αυτοκτόνησε μετά την πράξη του, είχε απολυθεί έναν χρόνο πριν και είχε αποζημιωθεί με ποσό άνω των 70.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια, αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε».

Σχετικά με την σχέση εργασίας που είχε ο δολοφόνος με την εταιρεία, η ναυτιλιακή αναφέρει πως «η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ».

Παράλληλα σημειώνεται πως «ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Στην συνέχεια, η εταιρεία υπογραμμίζει από την απόλυσή του και μετά δεν είχε απασχολήσει την εταιρεία είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση, ενώ σημειώνουν ότι «παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση», μία αναφορά η οποία «δείχνει» τον αδελφό τους, Σπύρο Καρνέση δίχως να τον κατονομάζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ναυτιλιακής:

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρίας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μας.

»Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε.

»Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

»Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

»Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

»Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

»Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Είχε 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα

Την ίδια ώρα ερωτήματα γεννούν τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών του 76χρονου Αιγύπτιου, δράστη του τριπλού φονικού στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης διέθετε μαζί με την αδερφή του λογαριασμό στη ελβετική City Bank με καταθέσεις 1.500 ευρώ την παρούσα στιγμή. Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού είχαν διακινηθεί το προηγούμενο διάστημα συνολικά ποσά 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ στην ίδια τράπεζα υπάρχουν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση.

Παράλληλα, ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Σε ισόβια κάθειρξη συν 26 χρόνια καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας με τσεκούρι στη ΔΟΥ

15/10/2025 - 2:58μμ
Λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία που είχε εξαγγελθεί για τις 22 και 23 Οκτωβρίου

15/10/2025 - 12:55μμ
Το κάμπινγκ στη Φοινικούντα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγούνται οι δύο 22χρονοι – Δεν αποκλείεται η εμπλοκή τρίτου προσώπου

15/10/2025 - 12:27μμ
Στιγμιότυπα από την εφαρμογή (φωτ.: Σάκης Ευαγγέλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιήγηση στη Δυτική Μακεδονία με ξεναγό τον Παύλο Μελά ή έναν… δράκο

15/10/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: pixabay.com/Johnnys_pic)
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές στα ηπειρωτικά, Ιόνιο και Κρήτη, σχεδόν αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα

15/10/2025 - 8:00πμ
Εικόνα από το κάμπινγκ στη Φοινικούντα (φωτ. αρχείου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Συνελήφθη και ο δράστης του διπλού φονικού στο κάμπινγκ

14/10/2025 - 6:40μμ
Εικόνα από τα εγκαίνια του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2018 (φωτ.: MOTION TEAM/ ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη ογκολόγου για «φακελάκι» 100 ευρώ – Βρίσκεται ήδη στη φυλακή για υπόθεση χρηματισμού και απάτη

14/10/2025 - 4:49μμ
Άποψη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας (φωτ.: Χρήστος Στρατουλάκος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Συνελήφθη 22χρονος ως συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ

14/10/2025 - 3:26μμ
Τα τρένα σφυρίζουν κάθε φορά που περνούν από το σημείο της τραγωδίας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου η έναρξη της δίκης

14/10/2025 - 3:02μμ
ΕΛΛΑΔΑ

pontosnews.gr: Συμμετέχουμε στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις

14/10/2025 - 10:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Εικ.: naftikachronika.gr)

Η Ένωση Σμυρναίων Νικαίας και Πειραιώς τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

33 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρχισαν οι πληρωμές στους αγρότες – Αναλυτικό πλάνο ανά κατηγορία ενίσχυσης

1 ώρα πριν
Το εξώφυλλο του λευκώματος και δείγμα των περιεχομένων του (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα: Τα κειμήλια και η ιστορία της θρυλικής μονής του Πόντου, σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: commons.wikimedia.org)

Μάτα Χάρι: Η γυναίκα που χόρεψε μέχρι το εκτελεστικό απόσπασμα – Κατάσκοπος ή εξιλαστήριο θύμα;

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοζάνη: Σε ισόβια κάθειρξη συν 26 χρόνια καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας με τσεκούρι στη ΔΟΥ

3 ώρες πριν
Πρόσφατα ο εκλιπών είχε συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του «1ου Μαραθώνιου Ποντιακού Στίχου», στο Πρωτοχώρι (φωτ.: facebook / Κώστας Τσανακτσίδης)

Ακρινή Κοζάνης: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Κώστας Τσανακτσίδης – Συγκλονισμένος ο ποντιακός κόσμος από τον αιφνίδιο θάνατό του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign