pontosnews.gr
Δευτέρα, 29/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φυλάκιση 2,5 ετών πρότειναν για τον Φρέντι Μπελέρη οι Αλβανοί εισαγγελείς

Τον έκριναν ένοχο για ενεργή διαφθορά – Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου

13/02/2024 - 6:03μμ
«Η Χειμάρρα επέλεξε τον Φρέντι Μπελέρη για δήμαρχο» αναγράφει το πανό που κρατούν υποστηρικτές του έξω από τα αλβανικά δικαστήρια όπου εξελίσσεται η δίκη (φωτ.: glomex)

«Η Χειμάρρα επέλεξε τον Φρέντι Μπελέρη για δήμαρχο» αναγράφει το πανό που κρατούν υποστηρικτές του έξω από τα αλβανικά δικαστήρια όπου εξελίσσεται η δίκη (φωτ.: glomex)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ενοχή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για ενεργή διαφθορά ζήτησαν οι Αλβανοί εισαγγελείς κατά την ακροαματική διαδικασία και πρότειναν ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών.

Για τον συγκατηγορούμενό του, Παντελή Κοκαβέση, η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, θέτοντας όμως όρο να υπόκειται σε περιοδικό έλεγχο από τις αρχές.

Η δίκη στο ειδικό δικαστήριο SPAK πρόκειται να συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου με την αγόρευση και την κατάθεση προτάσεων από τους δικηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου Φρέντι Μπελέρη.

Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο Φρέντι Μπελέρης έκανε λόγο για μια «πολιτική δίκη» και συμπλήρωσε ότι «με καταδικάζετε σε μια πολιτική φυλακή, δεν με αφήνετε να ορκιστώ, δεν με αφήνετε να είμαι κοντά στον λαό της Χειμάρρας και η εισαγγελία δεν δέχεται τα στοιχεία που παραθέτουν οι δικηγόροι μου.

»Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία, συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεση μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχο τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος» κατέληξε ο Φρέντι Μπελέρης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη της «Παναγίας Σουμελά» Σίδνεϊ σε ένα από τα σπίτια όπου έψαλαν τα κάλαντα (φωτ.: facebook/Sophia Tsipidis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με ποντιακά κάλαντα από την «Παναγία Σουμελά» ήρθαν τα Χριστούγεννα στο Σίδνεϊ

28/12/2025 - 3:15μμ
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας» γέμισε τα σπίτια των μελών της με το φως των Χριστουγέννων

21/12/2025 - 9:13μμ
Η Τζώρτζια και η Σεβάνα Παντελή, δύο Ελληνοαυστραλές αδελφές, μιλούν για τον καθημερινό αγώνα τους με τη χρόνια ασθένειά τους (φωτ: The Greek Herald-The Advertiser)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σεβάνα και Τζώρτζια Παντελή: Οι δυσκολίες δύο Ελληνίδων της ομογένειας στην Αυστραλία με διαβήτη τύπου 1

21/12/2025 - 12:51μμ
Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος της Αυστραλίας στο μνημείο που δημιουργήθηκε για τα θύματα της επίθεσης στο Σίδνεϊ (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο επίσκοπος Κερασούντος Χριστόφορος τίμησαν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ

21/12/2025 - 11:00πμ
Ο Ντμίτρι Μπίστι, ακαδημαϊκός της Σοβιετικής Ακαδημίας Τεχνών και Λαϊκός Καλλιτέχνης της Ρωσίας, ήταν ένας από τους κορυφαίους εικονογράφους της πρώην ΕΣΣΔ. Ο στενός φίλος και συνάδελφος του Ντούρντι Μπαϊράμοφ, τον ζωγράφισε το 1979. Το έργο έχει τίτλο «Καλλιτέχνης Ντμίτρι Μπίστι» (λάδι σε καμβά)
και βρίσκεται σε μόνιμη συλλογή της Κρατικής Πινακοθήκης Τρετιακόφ στη Μόσχα (πηγή: facebook.com/bbayramov1)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δημήτρης Μπίστη: Ένας σπουδαίος λαϊκός ζωγράφος της Ρωσίας άγνωστος στο ελληνικό κοινό

20/12/2025 - 7:30μμ
(Φωτ.: Facebook Ελληνική ορθόδοξη ενορία και κοινότητα Kongarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Kogarah στη Νέα Νότια Ουαλία φωτίζει τα Χριστούγεννα παιδιών και οικογενειών

17/12/2025 - 11:59μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο Μέγαρο της Aegean και της Ναυτεμπορικής, στον Πειραιά (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιστροφή χωρίς σύνορα: Η νέα γενιά των Ελλήνων της Ρωσίας στην Αθήνα και τον Πειραιά

17/12/2025 - 10:18πμ
Αν βρεθείτε στο Κάρντιφ και ακούσετε νταούλι μέσα στο πάρκο, θα ξέρετε γιατί (φωτ.: facebook/Greek dances Cardiff)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Greek Dances Cardiff: Χορεύοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στην… Ουαλία – «Όταν δείχνω χορούς, νιώθω ότι μεταφέρω ιστορίες. Ρίζες»

16/12/2025 - 10:26μμ
Οι «ξεχασμένοι» Έλληνες της Αιθιοπίας
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα σελίδα για τον ελληνισμό της Αφρικής – Υπεγράφη μνημόνιο για το ελληνικό σχολείο στην Αντίς Αμπέμπα

16/12/2025 - 3:05μμ
Έτοιμη να αναλάβει τα ηνία και να φροντίσει το Ποντιακό Σπίτι για τα επόμενα 45 χρόνια η νέα γενιά του «Ποντοξενιτέα» (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Ποντοξενιτέας»: Με χρονοκάψουλα και ποντιακά κάλαντα έκλεισαν οι εορτασμοί για τα 45 χρόνια του Ποντιακού Σπιτιού

15/12/2025 - 9:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή προσφοράς από τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

15 λεπτά πριν
Ιρανοί καταναλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάσταση ενώ η αστυνομία στην Τεχεράνη απαντάει με δακρυγόνα (φωτ.: EPA/ STRINGER)

Χαμός στο Ιράν με την υποτίμηση του νομίσματος και την ακρίβεια

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: paokfc.gr)

Όλο το 2026 δράσεις και εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ

1 ώρα πριν
Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» (φωτ.: poe.org.gr)

Πέθανε ο Κώστας Χάρης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας»

2 ώρες πριν
Διογένης και Μεγαλέξανδρος διά χειρός Gaspar de Crayer (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)

Διογένης ο Κυνικός: Ο φιλόσοφος από τη Σινώπη του Πόντου που χλεύασε τον Πλάτωνα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)

Τουρκία-Αρμενία: Νέο βήμα στην εξομάλυνση των σχέσεών τους η χαλάρωση στην έκδοση βίζας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign