pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Από «κόσκινο» οι υποθέσεις της προέδρου εφετών που έλαβε τον παγιδευμένο φάκελο

Επί δέκα ημέρες ο φάκελος ήταν στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου, καθώς η παραλήπτρια έλειπε σε ολιγοήμερη άδεια

12/02/2024 - 11:30μμ
Αστυνομικοί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Κώστας Παπαδόπουλος)

Αστυνομικοί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Κώστας Παπαδόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Από το «κόσκινο» των διωκτικών Αρχών περνάνε οι υποθέσεις που χειρίστηκε το τελευταίο διάστημα η πρόεδρος των εφετών, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο αποστολέας του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ανέλαβε τις έρευνες, εξετάζει τυχόν ομοιότητες στη συνδεσμολογία και την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκαν σε παλιότερες υποθέσεις.

Η εκρηκτική ύλη που εντοπίστηκε στο φάκελο ήταν ζελατοδυναμίτιδα και η ποσότητά της ήταν ικανή να προκαλέσει ισχυρή έκρηξη με θύματα.

Ο παγιδευμένος φάκελος φέρεται να έφτασε προ 10ημέρου με αλληλογραφία στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου της πόλης, όπου στεγάζεται το γραφείο της προέδρου εφετών. Ως αποστολέας αναγραφόταν ψευδώς η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Μόλις σήμερα κι έπειτα από ολιγοήμερη άδεια που είχε, η παραλήπτρια δικαστική λειτουργός πήρε στα χέρια της τον επίμαχο φάκελο, υποθέτοντας αρχικά πως στο εσωτερικό του βρίσκεται ημερολόγιο της Ένωσης. Ωστόσο, το περιεχόμενο κίνησε τις υποψίες της και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντός της, κάτι που φαίνεται πως αποδείχθηκε σωτήριο, δεν άνοιξε τον φάκελο, παραδίδοντάς τον προς διερεύνηση.

Αστυνομικός φρουρός μετέφερε τον ύποπτο φάκελο στο μηχάνημα X-RAY, στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου, όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για εκρηκτική ύλη. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και γύρω στις 14:00 αποφασίστηκε η εκκένωση του κτηρίου, με παράλληλο αποκλεισμό της γύρω περιοχής.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, όπως επίσης ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Τελικώς, ο εκρηκτικός μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ.

Η βόμβα που εξερράγη το 2010

Η υπόθεση επανέφερε στις μνήμες την βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 14 Μαΐου του 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ήταν 13:30, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στο ημιυπόγειο. Από την ισχυρή έκρηξη είχε τραυματιστεί ένας δικαστικός επιμελητής, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ένα σε γραφείο εφημερίδας και το άλλο σε τηλεοπτικό σταθμό.

Μετά το «χτύπημα», για το οποίο δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της πόλης, με πιο χαρακτηριστικό την τοποθέτηση μηχανημάτων ανίχνευσης X-RAY στην κεντρική είσοδο του κτηρίου και την εφαρμογή κανόνων ελέγχου.

Δεν ήταν λίγες φορές βέβαια που «φαρσέρ» προειδοποίησαν για τοποθέτηση βόμβας, μάλλον σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν τη ματαίωση μίας δίκης, προκαλώντας πάντως εκκένωση του μεγάρου βάσει σχετικού σχεδίου που είχε καταρτιστεί μετά την έκρηξη του 2010.

Καταδίκασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) καταδίκασε με ανακοίνωσή της την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και παράλληλα σημείωσε ότι το γεγονός αυτό προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Αναλυτικότερα, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο Θεσσαλονίκης με στόχο Δικαστικούς Λειτουργούς του ως άνω Δικαστηρίου. Η τέλεση τέτοιου είδους εγκληματικών πράξεων σε ένα χώρο, που κατακλύζεται καθημερινά από αστυνομικές δυνάμεις, προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

»Η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης ώστε να διαμορφώνεται ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος και έχει θεμελιώδη υποχρέωση να διαμορφώνει τους όρους και τις αναγκαίες συνθήκες ύπαρξης ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού.

»Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες και θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

»Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, διότι αποτελεί θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δικάζονται οι δύο πρώην αστυνομικοί για βία και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος των παιδιών τους

7/01/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: «Πορτοκαλί προειδοποίηση» λόγω επικινδύνων καιρικών φαινομένων – Ποιες περιοχές αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία

7/01/2026 - 12:56μμ
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο κέντρο της Αθήνας οι παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών – «Ένας αγώνας επιβίωσης»

7/01/2026 - 11:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/ToKlik/Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ανοιχτά τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα – Ανακοινώνεται πακέτο κυβερνητικών μέτρων

7/01/2026 - 10:58πμ
Η οικοδομή στην οποία ξεψύχησε ο άτυχος 17χρονος (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 16χρονος – Συνελήφθη και η μητέρα του

7/01/2026 - 9:47πμ
Συγγενείς και φίλοι του θύματος στο δικαστικό μέγαρο Πάτρας (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το θάνατο του 31χρονου

7/01/2026 - 9:12πμ
Με βροχή και κακοκαιρία αποχαιρετούμε την εορταστική περίοδο (φωτ.: EUROKINISSI / ToKlik.gr / Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Αϊ-Γιαννιού με ισχυρές βροχές, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

7/01/2026 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλίμα: Το 2025 ήταν το δεύτερο θερμότερο έτος για την Ελλάδα στα χρονικά των καταγραφών

6/01/2026 - 9:09μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Στον εισαγγελέα την Τετάρτη ο 16χρονος με δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση – Η αφορμή για το επεισόδιο

6/01/2026 - 7:09μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ηλεία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

6/01/2026 - 4:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτός ευρωομάδας ο Νικόλας Φαραντούρης – «Δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος»

7 λεπτά πριν

Οι Πόντιοι του Άουγκσμπουργκ ετοιμάζουν τον ετήσιο χορό τους

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Δικάζονται οι δύο πρώην αστυνομικοί για βία και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος των παιδιών τους

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα

ΗΠΑ: Βίντεο-ομολογία του δράστη της φονικής επίθεσης στο πανεπιστήμιο Brown – Αμετανόητος για τις πράξεις του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΕΜΥ: «Πορτοκαλί προειδοποίηση» λόγω επικινδύνων καιρικών φαινομένων – Ποιες περιοχές αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία

2 ώρες πριν

Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος: Πρόσκληση στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign