pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ επιμένει στην εισβολή στη Ράφα, παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις

Ανθρωπιστικές αποστολές υποστηρίζουν ότι αν οι άμαχοι υποχρεωθούν να φύγουν, δεν θα έχουν πού να πάνε

11/02/2024 - 6:00μμ
Παλαιστίνιοι θρηνούν πάνω από τις σορούς συγγενών τους, οι οποίοι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Παλαιστίνιοι θρηνούν πάνω από τις σορούς συγγενών τους, οι οποίοι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυξάνονται συνεχώς οι διεθνείς προειδοποιήσεις προς το Ισραήλ σχετικά με την προγραμματισμένη επίθεσή του στη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι «πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Γάζας βρίσκεται καταφύγιο στην περιοχή», ενώ ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Χάνκε Μπρούινς Σλοτ είπε ότι μπορεί να υπάρξουν «πολλά θύματα αμάχων».

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε για «πολύ σοβαρές επιπτώσεις» σε περίπτωση εισβολής στη Ράφα.

«Μια ισραηλινή επίθεση μεγάλης κλίμακας στη Ράφα θα δημιουργούσε μια καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση μιας νέας διάστασης και αδικαιολόγητη», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Λεμουάν.

Οι ηγέτες της Χαμάς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι μπορεί να υπάρξουν «δεκάδες χιλιάδες» θύματα.

Την Κυριακή, η Χαμάς προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε επιχείρηση θα υπονόμευε επίσης τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για πιθανή απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διευθύνεται από τη Χαμάς δήλωσε ότι άλλοι 112 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό την προηγούμενη ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από 28.100, τη στιγμή που οι τραυματίες ξεπερνούν τα 67.500 άτομα.

Πολλοί κάτοικοι της Γάζας έχουν καταλήξει στη Ράφα, στη νότια Γάζα, έχοντας αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι προειδοποιήσεις του Σαββάτου ήρθαν μια ημέρα αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε τον στρατό του να προετοιμαστεί για την εκκένωση αμάχων από την πόλη εν όψει μιας διευρυμένης επίθεσης κατά της Χαμάς. Διαβεβαίωσε πως ο πληθυσμός θα επωφεληθεί από ένα «ασφαλές πέρασμα» για να φύγει από εκεί, ωστόσο, ανάλογες διαβεβαιώσεις στο παρελθόν δεν είχαν αντίκρισμα.

«Είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος του πολέμου χωρίς την εξάλειψη της Χαμάς και αφήνοντας τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα. Είναι σαφές ότι η έντονη δραστηριότητα στη Ράφα απαιτεί από τους πολίτες να εκκενώσουν τις περιοχές μάχης», ανέφερε το γραφείο του κ. Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε επίσης τους τελευταίους προτεινόμενους όρους κατάπαυσης του πυρός της Χαμάς.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι μια εισβολή στη Ράφα στο πλαίσιο της επίθεσής της στη Γάζα θα ήταν «καταστροφή», ενώ η ΕΕ και ο ΟΗΕ εξέφρασαν αμφότεροι τις δικές τους ανησυχίες.

Ομάδες αρωγής λένε ότι δεν είναι δυνατό να εκκενωθούν όλοι από την πόλη στα σύνορα με την Αίγυπτο, καθώς οι άνθρωποι στη Ράφα δεν θα είχαν «που να πάνε» εάν τα ισραηλινά στρατεύματα αρχίσουν την επίθεσή τους.

«Οι ασφαλείς περιοχές που ανακοινώθηκαν δεν είναι πλέον ασφαλείς. Και αν αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μετακινηθούν – πού μπορούν να πάνε; Η κατάσταση θα μπορούσε μόνο να χειροτερέψει», δήλωσε στο BBC ο συντονιστής των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ Jamie McGoldrick.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πιστεύεται ότι βρίσκονται στη Ράφα, αναζητώντας καταφύγιο από τις ισραηλινές μάχιμες επιχειρήσεις στην υπόλοιπη Λωρίδα της Γάζας. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν σε σκηνές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διακομιδής ασθενών από τα Κανάρια Νησιά, 6 Μαΐου 2026 (πηγή: Χ / Tedros Adhanom Ghebreyesus)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Νέα κρούσματα εκτός πλοίου και διεθνής κινητοποίηση – Εντείνεται η ανησυχία για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο

6/05/2026 - 8:56μμ
Μια γυναίκα φιλά ένα ομοίωμα του Τεντ Τέρνερ, καθώς νυν και πρώην εργαζόμενοι ποζάρουν για ομαδική φωτογραφία έξω από το CNN Center, με αφορμή την 43η επέτειο λειτουργίας του δικτύου, στην Ατλάντα. 1η Ιουνίου 2023 (φωτ.: EPA / Erik S. Lesser)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την ενημέρωση – Ο ιδρυτής του CNN έφυγε στα 87

6/05/2026 - 6:58μμ
Αντιαμερικανικό billboard με σαφή αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, σε πλατεία της Τεχεράνης. 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία στο «παρά πέντε» ΗΠΑ-Ιράν; Μνημόνιο 14 σημείων, απειλές Τραμπ και το Ορμούζ στο επίκεντρο

6/05/2026 - 4:58μμ
Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου (πηγή: haberturk.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από πυροβολισμό

6/05/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «παγώνει» την «Επιχείρηση Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ ενόψει πιθανής συμφωνίας με το Ιράν

6/05/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/Behrouz MEHRI/AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Ναργκίς Μοχαμαντί: «Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου» δηλώνει η δικηγόρος της – Κρίσιμες ώρες για την Ιρανή Νομπελίστρια

5/05/2026 - 11:27μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ / Square profile picture
U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο μήνες πολέμου, ίδιο αποτέλεσμα: Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει όρθιο

5/05/2026 - 8:11μμ
Χειροκροτήματα για τον Ίλιε Μπολοζάν μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή της Ρουμανίας, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για το μέλλον της κυβέρνησής του, Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Κατέρρευσε η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση Μπολοζάν – Πολιτική κρίση με φόντο αγορές και ακροδεξιά

5/05/2026 - 6:57μμ
Ιρανοί οδηγοί περνούν πάνω από ζωγραφισμένες σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε δρόμο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ σπρώχνει την εκεχειρία στα όριά της – «Δύο με τρεις εβδομάδες» για νέο πόλεμο με το Ιράν

5/05/2026 - 4:40μμ
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (φωτ. αρχείου: EPA/STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Μπαχτσελί ζητά να δοθεί ρόλος στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν

5/05/2026 - 3:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr)

Ο Σουγιούλ «ζωντανεύει» στον Βόλο μέσα από μεγάλο μουσικό αφιέρωμα

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Euroleague: Δεν κατάφερε το 3-0 ο Παναθηναϊκός – Τελικός με Βαλένθια την Παρασκευή

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Αφρικανική σκόνη: «Κοκκινίζει» η ατμόσφαιρα από την Παρασκευή – Αναμένονται λασποβροχές

40 λεπτά πριν
Έλεγχος σε οδηγό ηλεκτρικού πατινιού (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΑΔΑ)

Καλλιθέα: 23χρονος με πατίνι έτρεχε με 72 χλμ/ώρα στη Συγγρού – Συνελήφθη από την Τροχαία

1 ώρα πριν
O Ζόραν Μαμντάνι μιλά στην εκδήλωση για την ομογένεια, στο Gracie Mansion, 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Orthodox Observer)

Μαμντάνι: «Η Νέα Υόρκη είναι και πόλη των Ελλήνων» – Μήνυμα με πολιτικό βάθος και προσωπικό τόνο στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

1 ώρα πριν
Ο Οδυσσέας Πιπερίδης (πηγή: maxitis.gr)

Έφυγε από τη ζωή ο Οδυσσέας Πιπερίδης – Μια εμβληματική μορφή της Νέας Σάντας Κιλκίς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign