pontosnews.gr
Πέμπτη, 20/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης σε αγρότες: Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής

«Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός», απαντούν οι αγρότες από τη Λάρισα

11/02/2024 - 3:42μμ
Αγρότες κρατάνε την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους σε μπλόκο στην κεντρική πλατεία Λάρισας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αποστόλης Ντόμαλης)

Αγρότες κρατάνε την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους σε μπλόκο στην κεντρική πλατεία Λάρισας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αποστόλης Ντόμαλης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο χρόνος για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετράει ήδη αντίστροφα.

Κατά την εβδομαδιαία του ανασκόπησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

Η πληρωμένη απάντηση ήρθε από τους αγρότες της Λάρισας. «Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχουμε και να δώσει λύση στα αιτήματά μας. Κάνουε συμβολικές δράσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση αν δεν λυθούν τα προβλήματα. Τα αιτήματά μας αφορούν όλη την ύπαιθρο, όλη την Ελλάδα, έχουν να κάνουν και με την ακρίβεια και αυτό να το καταλάβει ο πρωθυπουργός για να δώσει λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα», είπε εκπρόσωπος των αγροτών.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως ανοιχτός διάλογος προϋποθέτει ανοιχτούς δρόμους, ωστόσο οι αγρότες κλείνουν δρόμους σε διάφορες περιοχές για αρκετές ώρες καθημερινά.

«Έχουμε πει ξεκάθαρα όμως πως ο ανοιχτός διάλογος προϋποθέτει ανοιχτούς δρόμους και διάθεση συνεννόησης κι όχι εμμονή σε μαξιμαλιστικά αιτήματα. Κι ότι το δικαίωμα κάποιων να προβάλουν τα αιτήματά τους δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αναίρεση του δικαιώματος άλλων πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση. Η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να κατανέμει δίκαια τους πόρους που δημιουργεί η ελληνική οικονομία για να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και να μην νιώθουν άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν διαδηλώνουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ ότι αδικούνται. Πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, έχουμε σταθεί δίπλα στον αγροτικό κόσμο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε στην εφημερίδα Real News.

Υπόμνημα έδωσαν στην Κεραμέως οι αγρότες από τα Γρεβενά

Λίγες ώρες αργότερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου των Γρεβενών έδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών πήγε στην εκδήλωση κοπής πίτας της Νέας Δημοκρατίας Γρεβενών και ζήτησε την προσοχή της κυβέρνησης για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την συνολική οικονομική και κοινωνική στήριξη της ΠΕ Γρεβενών η οποία, όπως επεσήμαναν, «φθίνει δημογραφικά, ερημώνει πληθυσμιακά και όσο περνά ο καιρός πτωχαίνει οικονομικά». Οι αγρότες περίμεναν την υπουργό με παραταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών, όπου θα πραγματοποιείτο η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Γρεβενών της ΝΔ.

Η Νίκη Κεραμέως υποσχέθηκε ότι «θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα ιδιαίτερα αιτήματα των αγροτών της περιοχής» και υπενθύμισε ότι «εκκρεμεί η συνάντηση της 15μελούς αντιπροσωπείας τους στο Μαξίμου» ενώ τόνισε ότι «υπάρχει θέληση από την πλευρά της κυβέρνησης για την λύση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Παρέμβαση ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ενόψει της κρίσιμης δίκης

19/08/2026 - 7:22μμ
Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

19/08/2026 - 5:57μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πηγή: google.com/maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα στην Ευρώπη

19/08/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου διέγραψε τη Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

18/08/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: MotionTeam / Φανή Τρυψάνη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

18/08/2026 - 3:47μμ
Η νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα (φωτ.: facebook.com/pninat.yannay)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραήλ: Νέα πρέσβης στην Αθήνα η Πνινάτ Γιανάι – Οι στόχοι της στην Ελλάδα

17/08/2026 - 3:44μμ
Ο χάρτης δείχνει το «Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Φέτιγιε-Κας». Το πάρκο εκτείνεται στις επαρχίες Μούγλων και Αττάλειας και καλύπτει έκταση 21.706,03 τετραγωνικών χιλιομέτρων (πηγή: resmigazete.gov.tr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσια πάρκα: Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο και αντίδραση αντιπολίτευσης

17/08/2026 - 1:19μμ
(Φωτ.: Google Maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» – Δεν δημιουργούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

16/08/2026 - 10:47μμ
Η ποντιακής καταγωγής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά (φωτ. αρχείου: Βασίλης Βερβερίδης/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά: Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

15/08/2026 - 5:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον πρωτοπόρο Στέφανο Μάνο – Στα μηνύματα κυριαρχούν o ευθύς λόγος και οι ριζοσπαστικές απόψεις του

15/08/2026 - 2:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η τοποθεσία της αεροπορικής βάσης Αμπού αλ Ντουχούρ, στη Συρία (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/File:Syria_adm_location_map)

Συρία: Το Ισραήλ προειδοποιεί τον Ερντογάν – Η Τουρκία αρνείται την κατηγορία

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αυξητική τάση στα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

39 λεπτά πριν
Μια αμερικανική σημαία κυματίζει μπροστά από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τα 40 τρισεκατομμύρια δολάρια το αμερικανικό δημόσιο χρέος

1 ώρα πριν
(Εικ.: facebook.com/yagrek?locale=el_GR)

Τσάλκα: 180 χρόνια από την ίδρυση του ναού των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στο Μπαρέτι της Γεωργίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος Χαλκιδικής)

Πόντιοι και Ανατολικοθρακιώτες τίμησαν την Παναγία και γλέντησαν τον Δεκαπενταύγουστο

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/ Thrakinet TV Channel)

Αλεξανδρούπολη: Μια κόκκινη καρδιά αντί για τον «Σταμάτη» σε φανάρι πεζών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV