pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης σε αγρότες: Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής

«Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός», απαντούν οι αγρότες από τη Λάρισα

11/02/2024 - 3:42μμ
Αγρότες κρατάνε την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους σε μπλόκο στην κεντρική πλατεία Λάρισας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αποστόλης Ντόμαλης)

Αγρότες κρατάνε την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους σε μπλόκο στην κεντρική πλατεία Λάρισας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αποστόλης Ντόμαλης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο χρόνος για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετράει ήδη αντίστροφα.

Κατά την εβδομαδιαία του ανασκόπησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

Η πληρωμένη απάντηση ήρθε από τους αγρότες της Λάρισας. «Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχουμε και να δώσει λύση στα αιτήματά μας. Κάνουε συμβολικές δράσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση αν δεν λυθούν τα προβλήματα. Τα αιτήματά μας αφορούν όλη την ύπαιθρο, όλη την Ελλάδα, έχουν να κάνουν και με την ακρίβεια και αυτό να το καταλάβει ο πρωθυπουργός για να δώσει λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα», είπε εκπρόσωπος των αγροτών.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως ανοιχτός διάλογος προϋποθέτει ανοιχτούς δρόμους, ωστόσο οι αγρότες κλείνουν δρόμους σε διάφορες περιοχές για αρκετές ώρες καθημερινά.

«Έχουμε πει ξεκάθαρα όμως πως ο ανοιχτός διάλογος προϋποθέτει ανοιχτούς δρόμους και διάθεση συνεννόησης κι όχι εμμονή σε μαξιμαλιστικά αιτήματα. Κι ότι το δικαίωμα κάποιων να προβάλουν τα αιτήματά τους δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αναίρεση του δικαιώματος άλλων πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση. Η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να κατανέμει δίκαια τους πόρους που δημιουργεί η ελληνική οικονομία για να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και να μην νιώθουν άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν διαδηλώνουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ ότι αδικούνται. Πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, έχουμε σταθεί δίπλα στον αγροτικό κόσμο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε στην εφημερίδα Real News.

Υπόμνημα έδωσαν στην Κεραμέως οι αγρότες από τα Γρεβενά

Λίγες ώρες αργότερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου των Γρεβενών έδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών πήγε στην εκδήλωση κοπής πίτας της Νέας Δημοκρατίας Γρεβενών και ζήτησε την προσοχή της κυβέρνησης για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την συνολική οικονομική και κοινωνική στήριξη της ΠΕ Γρεβενών η οποία, όπως επεσήμαναν, «φθίνει δημογραφικά, ερημώνει πληθυσμιακά και όσο περνά ο καιρός πτωχαίνει οικονομικά». Οι αγρότες περίμεναν την υπουργό με παραταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών, όπου θα πραγματοποιείτο η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Γρεβενών της ΝΔ.

Η Νίκη Κεραμέως υποσχέθηκε ότι «θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα ιδιαίτερα αιτήματα των αγροτών της περιοχής» και υπενθύμισε ότι «εκκρεμεί η συνάντηση της 15μελούς αντιπροσωπείας τους στο Μαξίμου» ενώ τόνισε ότι «υπάρχει θέληση από την πλευρά της κυβέρνησης για την λύση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

27/07/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

22/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μάριος Σαλμάς στα βουλευτικά έδρανα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για τον Μάριο Σαλμά – Βαριές καταγγελίες κατά Γεωργιάδη

22/07/2026 - 4:28μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώην πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος έκλεισε την πόρτα – «Αδιέξοδο και περιχαράκωση»

22/07/2026 - 2:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Π. Μπαλάσκας)

Μυτιλήνη: Σε εξέλιξη η φωτιά στο Πλωμάρι

7 ώρες πριν
Από την πυρκαγιά στην περιοχή Κρύα Βρύση στο Ρέθυμνο (φωτ.: EUROKINISSI)

Λασίθι: Δύο πυροσβεστικά οχήματα εγκλωβίστηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς

7 ώρες πριν

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Ευρωμπάσκετ U18: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση στους «8» για την Εθνική Εφήβων

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Τριάδας Σερρών «Τραπεζούς»/Facebook)

Τριάδα Σερρών: Μια ξεχωριστή ποντιακή βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τραπεζούς»

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γύθειο: Νεκρός πυροσβέστης στον Αγερανό – Πιθανώς από παθολογικά αίτια

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign