pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγρότες: Κλείνουν δρόμους σε όλη τη χώρα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη

Στόχος των αποκλεισμών οι εισαγωγές προϊόντων – Τι θα ισχύει για τα ΙΧ

7/02/2024 - 1:12μμ
«Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει φαγητό» αναγράφει το πανό στο τρακτέρ σε κόμβο της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI /Θανάσης Καλλιάρας)

«Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει φαγητό» αναγράφει το πανό στο τρακτέρ σε κόμβο της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI /Θανάσης Καλλιάρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπλόκα στα διόδια των Μαλγάρων, το Δερβένι, τη Χαλκηδόνα, την περιοχή του Στρυμονικού Σερρών αλλά και την Κουλούρα Ημαθίας, στήνουν αυτή την ώρα οι αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά τη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας.

Επίσης, σήμερα, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί στις 17:00 συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας στο μπλόκο Στεφανοβικείου.

Την ίδια στιγμή, ενεργά είναι τα μπλόκα στην Επανομή, τα Μουδανιά, το Δερβένι και τα Κουφάλια, καθώς και στα Γιαννιτσά, τις Σέρρες κ.ά.

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα και οι αγρότες της Θεσπρωτίας. Από το πρωί συγκεντρώθηκαν πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας και ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία εντός της πόλης με συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου πρόσβασης στο λιμένα εξωτερικού.

Μπλόκο στις εισαγωγές προϊόντων και στην ΠΑΘΕ

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών, καθώς και τελωνείων, όχι όμως για τους οδηγούς, αλλά για τα εμπορεύματα, προκειμένου να μην γίνονται εισαγωγές προϊόντων.

Στα άμεσα σχέδιά τους περιλαμβάνεται και η κάθοδος στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Και μέχρι να πάρουν απάντηση για τη συγκεκριμένη συνάντηση, σχεδιάζουν να αποκλείσουν την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης για δύο ώρες, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, πανλακωνική σύσκεψη στο μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών, οργανώνουν οι αγροτικοί και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Λακωνίας, σήμερα, στις 18:00. Θα γίνει ενημέρωση για τη συζήτηση και τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης της Νίκαιας (Λάρισα), ενώ θα συζητηθούν οι νέες κινητοποιήσεις και οι μορφές αυτών.

Τα αιτήματα

Όπως προέκυψε από το χθεσινό συλλαλητήριο, πέρα από τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, οι αγρότες συμφώνησαν σε έξι σημεία:

  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
  • 7 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα.
  • Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.
  • Επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ.
  • Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.
  • Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τους αγρότες

Ανοιχτός στο διάλογο με τους αγρότες εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα στο Χαϊδάρι. «Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά, να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα σφοδρή είναι η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πολιτική της κυβέρνησης για τους αγρότες, ενώ από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία των αγροτών.

Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο με τους αγρότες και ερωτηθείς για το τι στόχο έχει ο εν λόγω διάλογος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση περιμένει να υποβληθεί προφανώς ένα συγκεκριμένο αίτημα για θεσμική συνάντηση με εκπροσώπους επαγγελματιών και μάλιστα ενός κλάδου ο οποίος είναι μια από τις πιο βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, μια συγκεκριμένη συνάντηση με συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως τόνισε.

Ανοιχτός στο διάλογο εμφανίζεται και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής επεσήμανε ότι «σε όλους τους τόνους και σε όλα τα επίπεδα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αποτελεί προτεραιότητά μας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύθηρα: Χειροπέδες σε «ψηφιακό» αρχαιοκάπηλο – Πωλούσε αρχαία νομίσματα μέσω social media

9/04/2026 - 7:59μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών για τις υποκλοπές

9/04/2026 - 5:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Σπείρα ξάφριζε ηλικιωμένους με τη μέθοδο του «λογιστή» – Μέσα σε 10 μέρες αφαίρεσαν πάνω από 140.000 ευρώ

9/04/2026 - 4:31μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Μια 18χρονη και ο σύντροφός της συνελήφθησαν για βαριά κακοποίηση στο βρέφος της

9/04/2026 - 3:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ελένη Ρόκου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται παρτίδα φέτας Βυτίνας λόγω μόλυνσης με λιστέρια

9/04/2026 - 3:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 42χρονος στη Νίκαια για απάτες άνω των 376.000 ευρώ

9/04/2026 - 2:15μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε 17χρονος

9/04/2026 - 12:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τα λάθη που κάνουμε όταν βάφουμε πασχαλινά αυγά και πώς θα τα αποφύγουμε

9/04/2026 - 10:30πμ
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη η πασχαλινή έξοδος – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής

9/04/2026 - 9:05πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη Πέμπτη με άστατο καιρό, βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

9/04/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ηττήθηκε στη Βαλένθια και δυσκόλεψε η εξάδα για τον Παναθηναϊκό

6 ώρες πριν
Έξω από τον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας)

«Όπως οι γιαγιάδες μας»: Ζωντάνεψε το μικρασιατικό έθιμο βαφής αυγών

6 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)

Σε δοκιμασία οι σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Στο τραπέζι η αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη

7 ώρες πριν
Γυναίκα περπατά δίπλα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών την επομένη ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στη συνοικία Άιν ελ Μρέισα της Βηρυτού, στον Λίβανο. 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Διπλωματική πρωτοβουλία για επαφές Ισραήλ-Λιβάνου σε σκηνικό εύθραυστης εκεχειρίας

7 ώρες πριν
Μεγάλη Πέμπτη στον προσφυγικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στη Χίο λέγεται το μοιρολόι της Παναγιάς (φωτ.: Chiosphotos)

«Στου Επιταφίου το φως»: Το μοιρολόι της Παναγίας που κρατά ζωντανές τις αλησμόνητες πατρίδες

7 ώρες πριν
«Ρωσοτουρκικό Μέτωπο του Καυκάσου. Άποψη της Τραπεζούντας που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους» αναγράφεται στη λεζάντα της εικόνας που δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό της προεπαναστατικής Ρωσίας «Niva» (τευχ. 25), το 1916, στην Αγία Πετρούπολη (πηγή: public domain/ commons.wikimedia.org)

Μαρτυρία Μαρίας Τσιναρίδου: Μεγάλη Πέμπτη μπήκανε οι Ρώσοι στ’ Αμπέλια… για μας είχε αναστηθεί ο Χριστός

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign