pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Qatargate: Απαγόρευση επαφής με τα ΜΜΕ για την Εύα Καϊλή, με την απειλή επιστροφής στις φυλακές

«Επηρεάζει το δικαίωμά της στην ελευθερία της έκφρασης», λένε οι δικηγόροι της

6/02/2024 - 6:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Olivier Matthys)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Olivier Matthys)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Απαγόρευση επαφής με τον Τύπο επιβλήθηκε ως όρος για την απελευθέρωση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, σύμφωνα με απόφαση της ανακρίτριας δικαστού Ορελί Ντελζέφ που έχει αναλάβει την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Κατάρ και το Μαρόκο, μετά την παραίτηση του Μισέλ Κλεζ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα μπορούσε να εκδοθεί εκ νέου ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, αναφέρεται στη διαταγή της ανακρίτριας Ντελζέφ από τις 23 Δεκεμβρίου.

«Ενδείκνυται να προστεθεί ένας όρος που να απαγορεύει την επαφή με τον Τύπο για οτιδήποτε αφορά αυτήν την έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και πρέπει να συνεχιστεί σε ήρεμο κλίμα», επισημαίνεται στη διαταγή.

Παράλληλα ως τις 21/3/2024 ανανεώνονται και όλοι οι άλλοι όροι, οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την υποχρέωση της Εύας Καϊλή να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί το χώρο διαμονής της χωρίς προηγουμένως να έχει ειδοποιήσει τον δικαστή, να μην εγκαταλείψει το χώρο Σένγκεν χωρίς προηγούμενη δικαστική άδεια, και να μην έρθει σε επαφή με τα άτομα που εμπλέκονται στο φάκελο της έρευνας, πλην του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Εν τω μεταξύ οι δικηγόροι υπεράσπισής της, με επιστολή τους προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρουν τη δικαστική διαταγή με την οποία «η κυρία Καϊλή απειλείται ότι θα οδηγηθεί ξανά στη φυλακή, εάν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, άμεσο ή έμμεσο για την υπόθεσή της στα μέσα ενημέρωσης» και επισημαίνουν ότι η διαταγή αυτή «επηρεάζει το δικαίωμά της στην ελευθερία της έκφρασης».

Υπενθυμίζεται ότι η Ορελί Ντελζέφ είναι η ανακρίτρια που διαδέχθηκε στη λεγόμενη «υπόθεση Qatargate» τον δικαστή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Ιούνιο του 2023 λόγω πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων (ο γιος του είχε ιδρύσει από το 2018 μια εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης με τον γιο της Βελγίδας ευρωβουλευτού Μαρί Αρενά, η οποία επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση λόγω του στενού δεσμού της με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο», Αντόνιο Παντσέρι).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τους Άραβες ηγέτες στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (φωτ.: Facebook / The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Υπόσχεση Τραμπ στους Άραβες – Δεν θα επιτρέψω τη προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

24/09/2025 - 8:21μμ
Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 23 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απαντά στον Τραμπ: Ουκρανικά οράματα η επιστροφή εδαφών, κάνεις λάθος

24/09/2025 - 7:05μμ
(Φωτ.: youtube.com/@JimmyKimmelLive)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζίμι Κίμελ: Θριαμβευτική επιστροφή σε συγκινητικό κλίμα – Έντονη αντίδραση από τον Τραμπ

24/09/2025 - 3:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Επιτέθηκε σε ΟΗΕ και Ευρώπη – Η Ουκρανία μπορεί να πάρει πίσω τα εδάφη της από τη Ρωσία

23/09/2025 - 11:59μμ
Το Iron Dome αναχαιτίζει ιρανικούς πυραύλους πάνω από το Τελ Αβίβ, 17 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο άγνωστος αρχιτέκτονας του Iron Dome – Το έφτιαξε για να υποστηρίξει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

23/09/2025 - 6:18μμ
Drones σε γερμανικό ινστιτούτο έρευνας (φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

«Drone Wall» σχεδιάζει η Κομισιόν, για την προστασία των συνόρων της ΕΕ

23/09/2025 - 5:20μμ
Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ABC με αίτημα την επιστροφή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ (φωτ.: EPA/Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφει μετά τις αντιδράσεις στον αμερικανικό τηλεοπτικό αέρα η εκπομπή του Τζίμι Κίμελ

22/09/2025 - 11:32μμ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει ότι η χώρα αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης (φωτ.: x.com/EmmanuelMacron)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης – «Ήρθε ο καιρός της ειρήνης» δήλωσε ο Μακρόν

22/09/2025 - 11:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jason Szenes)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Το Ισραήλ θα απέχει από την αυριανή συνεδρίαση για τη Γάζα

22/09/2025 - 10:30μμ
Ουρές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Συνεχίζονται τα προβλήματα σε Βερολίνο και Βρυξέλλες

22/09/2025 - 12:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέλη του πληρώματος και ναυτεργατικά σωματεία άφησαν λουλούδια για τον 20χρονο ναυτικό (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Blue Star Χίος: Δύο συλλήψεις για το θάνατο του 20χρονου – Χειροκίνητη η πόρτα

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Στο μηδέν έμεινε με τη Μακάμπι ο ΠΑΟΚ

31 λεπτά πριν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Γεραπετρίτης για Μητσοτάκη-Ερντογάν: Δεν σταματά ο διάλογος με την Τουρκία

45 λεπτά πριν
Καρτ ποστάλ που απεικονίζει μέρος των τειχών της Τραπεζούντας Πόντου, το «Μέσο Φρούριο». Διακρίνεται το Διοικητήριο και το κτήριο των φυλακών της πόλης, δεκαετία 1890

Μαρτυρία Γαβριήλ Παπαδόπουλου: «Αλλάχ, Αλλάχ, τι άνθρωπος είναι αυτός, να φάει τόσο ξύλο και να μη μαρτυρήσει»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκες για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Λεβαδειακό

2 ώρες πριν
Σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Σαλάτας, στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαλε «φωτιά» η κατάθεση του πρώην προέδρου Νίκου Σαλάτα – Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αιχμές για Μαξίμου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign