pontosnews.gr
Σάββατο, 4/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Αναμονή δύο ετών για ραντεβού στο προξενείο – Διάβημα στο ΥΠΕΞ για την έλλειψη προσωπικού

Οι ομογενείς ζητούν τη στελέχωση του προξενείου με περισσότερα άτομα

6/02/2024 - 6:27μμ
Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στην εκδήλωση, κατά την οποία επιβράβευσε την αφοσίωση και την προσφορά των εθελοντών των εκκλησιών της (φωτ.: neoskosmos.com/Μιχάλης Πορφύρης)

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στην εκδήλωση, κατά την οποία επιβράβευσε την αφοσίωση και την προσφορά των εθελοντών των εκκλησιών της (φωτ.: neoskosmos.com/Μιχάλης Πορφύρης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ανεπαρκή στελέχωση του ελληνικού γενικού προξενείου της Μελβούρνης επισημαίνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης με επιστολή της προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ομογενείς της Βικτόριας για τη διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεών τους.

Όπως επισημαίνει στη σχετική επιστολή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, δεδομένου ότι απασχολούνται μόνο τέσσερις υπάλληλοι στις προξενικές υπηρεσίες, ορισμένες φορές οι ομογενείς αναγκάζονται να περιμένουν πάνω από δύο χρόνια για ένα ραντεβού.

«Ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων που ζουν στη Μελβούρνη, η οποία θεωρείται ως η τρίτη μεγαλύτερη ελληνόφωνη πόλη στον κόσμο,  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην ταχεία εξυπηρέτησή του από το γενικό προξενείο, και υπάρχει άμεση ανάγκη αύξησης του προσωπικού του» επισημαίνει ο Β. Παπαστεργιάδης στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή σε άλλες πόλεις του εξωτερικού με λιγότερο αριθμό Ελλήνων, όπως στο Αμβούργο για παράδειγμα, τα γενικά προξενεία είναι επανδρωμένα με διπλάσιο και τριπλάσιο προσωπικό».

Ωστόσο, τονίζεται ότι τα μέλη της κοινότητας είναι απολύτως ικανοποιημένα με το προσωπικό του γενικού προξενείου και «η επιστολή δεν έχει σχέση με την ικανότητά τους ή την εξυπηρέτησή τους».

Τι αναφέρει η επιστολή

«Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό θέμα το οποίο απασχολεί τον Ελληνισμό της Μελβούρνης σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας που λειτουργεί στην πόλη μας. Ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων που ζουν στη Μελβούρνη – θεωρείται ως η Τρίτη μεγαλύτερη ελληνόφωνη πόλη στον κόσμο – αντιμετωπίζει σοβαρά  προβλήματα όσον αφορά στην ταχεία εξυπηρέτησή του από το γενικό προξενείο, και υπάρχει άμεση ανάγκη αύξησης του προσωπικού του.

»Σήμερα, ανησυχούμε ιδιαίτερα διότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με τη δραματική μείωση του προσωπικού. Υπάρχουν μόνο τέσσερις υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν την ομογένεια της Μελβούρνης. Και τούτο σε μια περίοδο όπου ο αριθμός των Ελλήνων αυξάνεται, ενώ την ίδια στιγμή σε άλλες πόλεις του εξωτερικού με λιγότερο αριθμό Ελλήνων, όπως το Αμβούργο για παράδειγμα, τα Γενικά Προξενεία είναι επανδρωμένα με διπλάσιο και τριπλάσιο προσωπικό. Παλαιότερα στο Προξενείο απασχολούνταν ως 15 άτομα, ενώ σήμερα για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας ή άλλα θέματα χρειάζονται πάνω από δύο χρόνια για ραντεβού!

»Σημειώνουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από τον γενικό πρόξενο Εμ. Κακαβελάκη όσο και από το σημερινό προσωπικό και η επιστολή αυτή δεν έχει σχέση με την ικανότητά τους ή την εξυπηρέτησή τους.

»Κύριε Υπουργέ,

»Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε και ενισχύσουμε του δεσμούς μας με την Πατρίδα, πιστεύουμε πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την καλύτερη επάνδρωση του Γενικού Προξενείου της Μελβούρνης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της ομογένειας, αλλά και των Αυστραλών που επιθυμούν να επισκεφθούν την πατρίδα μας ή να έχουν εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις με την Ελλάδα.

»Προσβλέποντας σε θετική ανταπόκρισή σας και στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ιδίως σε μια περίοδο όπου η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό και την ενίσχυση των δεσμών της ομογένειας με την μητέρα πατρίδα, όπως με την επιστολική ψήφο, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας για να συζητήσουμε περαιτέρω το πρόβλημα και τις δυνατότητες αντιμετώπισής του».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παραχώρηση φωτογραφίας από τον Θεόδωρο Κουμαρτζή/ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από την Ευρωπό Κιλκίς στο Λονδίνο: Η αρχαία ελληνική λύρα κερδίζει το διεθνές ενδιαφέρον

3/07/2026 - 9:54μμ
Η πρόσοψη του ιστορικού καφέ (πηγή: Sardaka / commons.wikimedia.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Νομική παρέμβαση για τη διάσωση του ιστορικού ελληνικού Paragon Café

3/07/2026 - 8:29μμ
(Φωτ.: ΥΠΕΞ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τα παιδιά της ομογένειας μαθαίνουν την Γεωγραφία της πατρίδας τους! Πότε ξεκινούν τα διαδικτυακά μαθήματα

3/07/2026 - 12:33μμ
Στιγμιότυπο από το 10ο Συνέδριο «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία πέρα από τα ελληνικά σύνορα» (φωτ.: Facebook / Ambasciata di Grecia a Roma - Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Είμαστε όλοι Έλληνες»: Η ελληνική γλώσσα ένωσε επιστήμονες και ελληνόφωνους της Κάτω Ιταλίας

2/07/2026 - 10:19πμ
Από την έναρξη της 48ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Κλίβελαντ του Οχάιο (πηγή: Εθνικός Κήρυκας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΗΠΑ: Παραιτείται ο διευθυντής του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ μετά από ένταση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

1/07/2026 - 8:37μμ
Λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων των Σταλινικών Διώξεων, στο μνημείο που βρίσκεται στην Ευπατορία, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας (φωτ.: Δήμος Ευπατορίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

82 χρόνια από τις Σταλινικές Διώξεις στην Κριμαία – Ο ξεριζωμός των Ελλήνων το 1944

30/06/2026 - 5:33μμ
Η Ευσταθία Σπυροπούλου με τους τρεις γιους της στη Μελβούρνη το 1964 (φωτ.: Museums Victoria/CC BY)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με 7 παιδιά στην Αυστραλία – Η Ελληνίδα μάνα που κράτησε την πατρίδα ζωντανή στην καρδιά της

30/06/2026 - 1:40μμ
Ο Χρήστος Βουρνάς κόβει τη βασιλόπιτα Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (φωτ.: «Εθνικός Κήρυκας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα ηγεσία στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης – Πρόεδρος ο Χρήστος Βουρνάς

29/06/2026 - 9:57μμ
(Φωτ.: @ausembgr/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διάκριση για τον καθηγητή κορυφαίου Αυστραλιανού πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Μουζάκη: Αναγορεύτηκε επίτιμος καθηγητής στην Ελλάδα

29/06/2026 - 11:08πμ
Η είσοδος του ελληνορθόδοξου ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του πνευματικού κέντρου της ελληνικής κοινότητας της Νάπολης (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι τρεις σημαίες της Νάπολης: Η ελληνική εκκλησία που γεννήθηκε από την προσφυγιά και κρατά ζωντανή μια ιστορία πέντε αιώνων

29/06/2026 - 10:13πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Μουντιάλ 2026: Στους «16» για πρώτη φορά η Αίγυπτος – Απέκλεισε στα πέναλτι την Αυστραλία

4 ώρες πριν
(Από την αφίσα των εκδηλώσεων)

«Τρεις τόποι, μια ψυχή»: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουφλίου «Η ανέμη» τιμά την Κρήτη, τον Πόντο και τη Θράκη

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Θάνος Ντόκος για τη ρωσική «φάρσα»: Έβλεπα τον Ουμέροφ όπως βλέπω εσάς

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ρόδος: Ένοχος και για απόπειρα αφαίρεσης αποδεικτικού υλικού ο 44χρονος που προκάλεσε το διπλό θανατηφόρο τροχαίο

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Κάμερα κατέγραψε τον δράστη να τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη

5 ώρες πριν
Παραχώρηση φωτογραφίας από τον Θεόδωρο Κουμαρτζή/ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την Ευρωπό Κιλκίς στο Λονδίνο: Η αρχαία ελληνική λύρα κερδίζει το διεθνές ενδιαφέρον

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign