pontosnews.gr
Τρίτη, 20/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Υπερδιπλασιάστηκαν οι διανυκτερεύσεις των Τούρκων – Λιγότεροι Ρώσοι και Ισραηλινοί το 2023

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για την περσινή χρονιά

7/02/2024 - 11:59μμ
Αστυνομικοί έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης των Τούρκων τουριστών στην πόλη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Αστυνομικοί έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης των Τούρκων τουριστών στην πόλη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με υπερδιπλασιασμό των διανυκτερεύσεων από Τουρκία, παρά τις πολύωρες αναμονές στο τελωνείο των Κήπων και με πτώση τόσο από τη ρωσική, όσο και από την ισραηλινή αγορά, που επηρεάζονται από τις συρράξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, έκλεισε το 2023 για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Στην κορυφή της λίστας των εθνικοτήτων που πραγματοποίησαν πέρυσι τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και πάλι οι Έλληνες, με 1.131.690 (+11,21%), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).

Συνολικά, το 2023 σημειώθηκε άνοδος των διανυκτερεύσεων κατά 14,75% σε σχέση με το 2022 και οριακή μείωση, σε ποσοστό 0,13%, σε σχέση με την πολύ «δυνατή» χρονιά του 2019, την τελευταία πριν από την πανδημία. Σε απόλυτους αριθμούς, το 2023 καταγράφηκαν 2.438.842 διανυκτερεύσεις Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών, ενώ κατά τα έτη 2022 και 2019 είχαν πραγματοποιηθεί 2.125.433 και 2.442.020 αντίστοιχα.

Ανασταλτικός παράγοντας οι καθυστερήσεις στο τελωνείο Κήπων

«Την περσινή χρονιά οι υπόλοιπες εθνικότητες παρουσίασαν στην πλειονότητά τους αύξηση σε σχέση με το 2022. Σε απόλυτους αριθμούς, το 2023 καταγράφηκαν 1.307.152 διανυκτερεύσεις αλλοδαπών επισκεπτών, αριθμός αυξημένος κατά 17,99% σε σχέση με το 2022, κατά το οποίο καταγράφηκαν 1.107.819 διανυκτερεύσεις αλλοδαπών. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τους Τούρκους επισκέπτες της περιοχής, οι διανυκτερεύσεις των οποίων υπερδιπλασιάστηκαν, σημειώνοντας αύξηση 115,99% την περσινή χρονιά σε σύγκριση με το 2022, παρά την ταλαιπωρία που αυτοί -οι Τούρκοι επισκέπτες- αντιμετωπίζουν κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, λόγω των πολύωρων αναμονών στο απαρχαιωμένο τελωνείο των Κήπων.

»Πιο συγκεκριμένα, το 2023 καταγράφηκαν 94.212 διανυκτερεύσεις Τούρκων, ενώ το 2022 είχαν καταγραφεί 43.619. Είναι ορατή λοιπόν η αυξητική δυναμική από το τουριστικό κοινό της γείτονος, η οποία θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εάν η Πολιτεία μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, το θέμα του τελωνείου των Κήπων συζητήθηκε λεπτομερώς σε συνάντηση του προέδρου της ΕΞΘ Ανδρέα Μανδρίνου, με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Σερκάν Γκεντίκ (Serkan Gedik), και το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι οι Τούρκοι επισκέπτες με υψηλότερο εισόδημα δεν θα προγραμματίσουν καν ταξίδι στην Ελλάδα οδικώς, εάν το θέμα δεν επιλυθεί πριν από την έναρξη της φετινής θερινής σεζόν.

Ούτε στην πρώτη 20άδα οι Ρώσοι

Στο μεταξύ, εμφανείς είναι οι επιπτώσεις στις διανυκτερεύσεις από το Ισραήλ και τη Ρωσία, δύο μεγάλων αγορών για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, λόγω των συγκυριών που επικρατούν στις χώρες της περιοχής. Συνεχίστηκε και την περσινή χρονιά η μείωση των επισκεπτών από τη Ρωσία, με τις διανυκτερεύσεις τους να φθάνουν μόλις τις 15.342 (μείωση 66,86% από το 2022).

Μάλιστα το 2023, ήταν η πρώτη χρονιά από το 2010, που η συγκεκριμένη εθνικότητα δεν βρέθηκε καν στην πρώτη εικοσάδα αλλοδαπών εθνικοτήτων.

Σε απόλυτους αριθμούς, η μείωση από το 2022 ανήλθε σε 30.947 διανυκτερεύσεις.

Το 2023 οι επισκέπτες από το Ισραήλ παρουσίασαν οριακή μείωση (-0,52%) σε σχέση με το 2022 και πολύ μεγάλη μείωση (-32,46%) εν συγκρίσει με το 2019, χρονιά ρεκόρ στις διανυκτερεύσεις της περιοχής από τη συγκεκριμένη εθνικότητα. Σε απόλυτους αριθμούς, οι Ισραηλινοί επισκέπτες πραγματοποίησαν πέρυσι 125.594 διανυκτερεύσεις, ενώ το 2019 είχαν αγγίξει περίπου τις 186.000 διανυκτερεύσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στοίβα με καυσόξυλα.
(φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Το πετρέλαιο στα 110 δολάρια πιέζει τα νοικοκυριά – Στροφή σε καυσόξυλα και εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης

18/10/2026 - 9:47μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,55 ευρώ η μέση τιμή με τις επιδοτήσεις – Στάση αναμονής από τους καταναλωτές

18/10/2026 - 9:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 1,56 ευρώ η μέση τιμή – Νέες πιέσεις από το διεθνές ενεργειακό ράλι

17/10/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969-1857980/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Νέα εκκαθαριστικά με έκπτωση 50% σε μικρούς οικισμούς

17/10/2026 - 12:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Λώλης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα δάνεια: Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες και τους servicers

17/10/2026 - 9:20πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 117.000 φορολογούμενοι για αναδρομικά του 2020

16/10/2026 - 10:52μμ
Σε λαϊκή αγορά στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός: Στο 5,1% η Ελλάδα – Τι σημαίνει για το κόστος ζωής

16/10/2026 - 4:09μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικές ενισχύσεις: 83,6 εκατ. ευρώ σε 71.920 δικαιούχους – Στο 99,6% η απορρόφηση των πόρων του 2025

15/10/2026 - 4:04μμ
Βυτιοφόρο με πετρέλαιο θέρμανσης  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση – Τιμή κοντά στο 1,55 ευρώ και αυξημένο επίδομα

15/10/2026 - 8:34πμ
Η επιγραφή έξω από το κτήριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Jim lo Scalzo)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Το εκρηκτικό δημόσιο χρέος των ΗΠΑ και των ισχυρών οικονομιών ανεβάζει τις αποδόσεις των ομολόγων

14/10/2026 - 4:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: facebook / Eυτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου)

Θεσσαλονίκη: Αφιέρωμα στην Κωνσταντινουπολίτισσα ποιήτρια και δοκιμιογράφο Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου

2 ώρες πριν
Αρμένιοι εκτοπίζονται υπό τη φρούρηση οθωμανικών στρατευμάτων, το 1915-1916. Στη σύνθεση, ο τίτλος του άρθρου του Εμρέ Κονγκάρ στην τουρκική Cumhuriyet, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (πηγές: NARA / USHMM · Cumhuriyet)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Η κεμαλική Cumhuriyet ανακυκλώνει την άρνηση – Και αιχμές κατά της Ελλάδας

2 ώρες πριν

Σύλλογος Ποντίων Νέστου: Ανοιχτό κάλεσμα για δωρεά κειμηλίων, ώστε οι μνήμες να γίνουν μουσείο

3 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ προτού επιβιβαστεί στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One, στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου. Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026  (φωτ.: Λευκός Οίκος / Daniel Torok).

ΗΠΑ: Οι αμυντικές μετοχές πέφτουν πριν από τις κάλπες – Φόβοι για μπλόκο στο σχέδιο Τραμπ

3 ώρες πριν
Ερειπωμένο σπίτι στη Λιβερά του Πόντου (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Trabzonhouse.jpg)

1922: Μαρτυρία-σοκ Τούρκου επιβεβαιώνει τη συστηματική εξόντωση των Ελλήνων της Ματσούκας

4 ώρες πριν
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα ναρκωτικών προσέγγιζε ανηλίκους μέσω Telegram – Τρεις συλλήψεις

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV