pontosnews.gr
Κυριακή, 2/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Υπερδιπλασιάστηκαν οι διανυκτερεύσεις των Τούρκων – Λιγότεροι Ρώσοι και Ισραηλινοί το 2023

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για την περσινή χρονιά

7/02/2024 - 11:59μμ
Αστυνομικοί έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης των Τούρκων τουριστών στην πόλη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Αστυνομικοί έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης των Τούρκων τουριστών στην πόλη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με υπερδιπλασιασμό των διανυκτερεύσεων από Τουρκία, παρά τις πολύωρες αναμονές στο τελωνείο των Κήπων και με πτώση τόσο από τη ρωσική, όσο και από την ισραηλινή αγορά, που επηρεάζονται από τις συρράξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, έκλεισε το 2023 για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Στην κορυφή της λίστας των εθνικοτήτων που πραγματοποίησαν πέρυσι τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και πάλι οι Έλληνες, με 1.131.690 (+11,21%), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).

Συνολικά, το 2023 σημειώθηκε άνοδος των διανυκτερεύσεων κατά 14,75% σε σχέση με το 2022 και οριακή μείωση, σε ποσοστό 0,13%, σε σχέση με την πολύ «δυνατή» χρονιά του 2019, την τελευταία πριν από την πανδημία. Σε απόλυτους αριθμούς, το 2023 καταγράφηκαν 2.438.842 διανυκτερεύσεις Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών, ενώ κατά τα έτη 2022 και 2019 είχαν πραγματοποιηθεί 2.125.433 και 2.442.020 αντίστοιχα.

Ανασταλτικός παράγοντας οι καθυστερήσεις στο τελωνείο Κήπων

«Την περσινή χρονιά οι υπόλοιπες εθνικότητες παρουσίασαν στην πλειονότητά τους αύξηση σε σχέση με το 2022. Σε απόλυτους αριθμούς, το 2023 καταγράφηκαν 1.307.152 διανυκτερεύσεις αλλοδαπών επισκεπτών, αριθμός αυξημένος κατά 17,99% σε σχέση με το 2022, κατά το οποίο καταγράφηκαν 1.107.819 διανυκτερεύσεις αλλοδαπών. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τους Τούρκους επισκέπτες της περιοχής, οι διανυκτερεύσεις των οποίων υπερδιπλασιάστηκαν, σημειώνοντας αύξηση 115,99% την περσινή χρονιά σε σύγκριση με το 2022, παρά την ταλαιπωρία που αυτοί -οι Τούρκοι επισκέπτες- αντιμετωπίζουν κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, λόγω των πολύωρων αναμονών στο απαρχαιωμένο τελωνείο των Κήπων.

»Πιο συγκεκριμένα, το 2023 καταγράφηκαν 94.212 διανυκτερεύσεις Τούρκων, ενώ το 2022 είχαν καταγραφεί 43.619. Είναι ορατή λοιπόν η αυξητική δυναμική από το τουριστικό κοινό της γείτονος, η οποία θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εάν η Πολιτεία μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, το θέμα του τελωνείου των Κήπων συζητήθηκε λεπτομερώς σε συνάντηση του προέδρου της ΕΞΘ Ανδρέα Μανδρίνου, με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Σερκάν Γκεντίκ (Serkan Gedik), και το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι οι Τούρκοι επισκέπτες με υψηλότερο εισόδημα δεν θα προγραμματίσουν καν ταξίδι στην Ελλάδα οδικώς, εάν το θέμα δεν επιλυθεί πριν από την έναρξη της φετινής θερινής σεζόν.

Ούτε στην πρώτη 20άδα οι Ρώσοι

Στο μεταξύ, εμφανείς είναι οι επιπτώσεις στις διανυκτερεύσεις από το Ισραήλ και τη Ρωσία, δύο μεγάλων αγορών για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, λόγω των συγκυριών που επικρατούν στις χώρες της περιοχής. Συνεχίστηκε και την περσινή χρονιά η μείωση των επισκεπτών από τη Ρωσία, με τις διανυκτερεύσεις τους να φθάνουν μόλις τις 15.342 (μείωση 66,86% από το 2022).

Μάλιστα το 2023, ήταν η πρώτη χρονιά από το 2010, που η συγκεκριμένη εθνικότητα δεν βρέθηκε καν στην πρώτη εικοσάδα αλλοδαπών εθνικοτήτων.

Σε απόλυτους αριθμούς, η μείωση από το 2022 ανήλθε σε 30.947 διανυκτερεύσεις.

Το 2023 οι επισκέπτες από το Ισραήλ παρουσίασαν οριακή μείωση (-0,52%) σε σχέση με το 2022 και πολύ μεγάλη μείωση (-32,46%) εν συγκρίσει με το 2019, χρονιά ρεκόρ στις διανυκτερεύσεις της περιοχής από τη συγκεκριμένη εθνικότητα. Σε απόλυτους αριθμούς, οι Ισραηλινοί επισκέπτες πραγματοποίησαν πέρυσι 125.594 διανυκτερεύσεις, ενώ το 2019 είχαν αγγίξει περίπου τις 186.000 διανυκτερεύσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πολυκατοικίες του Μεταξουργείου στην Αθήνα, από ψηλά (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχετε κλειστό σπίτι ή έγκριση στο «Σπίτι μου ΙΙ»; Τι πρέπει να προλάβετε έως τις 31 Αυγούστου

1/08/2026 - 10:33πμ
Ενοικιαστήρια για φοιτητική στέγη έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

31/07/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φιλοδωρήματα: Αφορολόγητα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο – Ποιοι κερδίζουν από τη νέα ρύθμιση

31/07/2026 - 11:18πμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας για μία εβδομάδα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες

28/07/2026 - 8:36πμ
Στιγμιότυπο από πρατήριο καυσίμων στην Κέρκυρα.
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Στα 15 λεπτά η έκπτωση στο diesel τον Αύγουστο – Πόσο μειώνεται ένα γέμισμα

26/07/2026 - 10:57πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ – Έως 420 δόσεις

26/07/2026 - 9:21πμ
Υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος στο νομό Τρικάλων (φωτ.: EUROKINISSI/ Θανάσης Καλλιάρας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Τα κίτρινα τιμολόγια κερδίζουν έδαφος – Ακριβότερα τα μπλε, σταθερά τα πράσινα

26/07/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

25/07/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 4,3 εκατ. δικαιούχους – Ο «χάρτης» των καταβολών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

24/07/2026 - 5:40μμ
(Φωτ.: bingngu93 / pixabay.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ για κάθε παιδί: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της συμπληρωματικής πληρωμής

24/07/2026 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Αίγιο: Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών με συνολική λεία 169.500 ευρώ – Συνελήφθη ο «εισπράκτορας»

12 λεπτά πριν
Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Κρήτη και Πόντος» στο Θέατρο Βράχων!

Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς: Δύο λύρες, μία θάλασσα – Γεωργία Νταγάκη και Αλέξης Παρχαρίδης θα βρεθούν «Παρά θίν’ αλός»

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ «ακυρώνει» σχεδιαζόμενους νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINSSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Δυτική Αττική: Δεκάδες νέες ενεργές εστίες το πρωί της Κυριακής – 112 για εκκένωση των περιοχών Κανδήλι και Αγία Σκέπη

2 ώρες πριν
Πικνίκ της οικογένειας Παπαδημητρόπουλου σε πάρκο, γύρω στο 1964. Μια οικογενειακή στιγμή της ελληνικής μεταναστευτικής κοινότητας στην Αυστραλία, αποτυπωμένη σε φωτογραφία εποχής (φωτ.: Museums Victoria / CC BY 4.0)

Από την Ελλάδα στη Μελβούρνη: Οι ιστορίες των Ελλήνων μεταναστών μέσα από 500 αντικείμενα – Η ζωή, οι μνήμες και τα «φυλαχτά» μιας ολόκληρης γενιάς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINSSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Μαζική έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου – Πάνω από 61.000 επιβάτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign