pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Υπερδιπλασιάστηκαν οι διανυκτερεύσεις των Τούρκων – Λιγότεροι Ρώσοι και Ισραηλινοί το 2023

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για την περσινή χρονιά

7/02/2024 - 11:59μμ
Αστυνομικοί έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης των Τούρκων τουριστών στην πόλη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Αστυνομικοί έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης των Τούρκων τουριστών στην πόλη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με υπερδιπλασιασμό των διανυκτερεύσεων από Τουρκία, παρά τις πολύωρες αναμονές στο τελωνείο των Κήπων και με πτώση τόσο από τη ρωσική, όσο και από την ισραηλινή αγορά, που επηρεάζονται από τις συρράξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, έκλεισε το 2023 για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Στην κορυφή της λίστας των εθνικοτήτων που πραγματοποίησαν πέρυσι τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και πάλι οι Έλληνες, με 1.131.690 (+11,21%), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).

Συνολικά, το 2023 σημειώθηκε άνοδος των διανυκτερεύσεων κατά 14,75% σε σχέση με το 2022 και οριακή μείωση, σε ποσοστό 0,13%, σε σχέση με την πολύ «δυνατή» χρονιά του 2019, την τελευταία πριν από την πανδημία. Σε απόλυτους αριθμούς, το 2023 καταγράφηκαν 2.438.842 διανυκτερεύσεις Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών, ενώ κατά τα έτη 2022 και 2019 είχαν πραγματοποιηθεί 2.125.433 και 2.442.020 αντίστοιχα.

Ανασταλτικός παράγοντας οι καθυστερήσεις στο τελωνείο Κήπων

«Την περσινή χρονιά οι υπόλοιπες εθνικότητες παρουσίασαν στην πλειονότητά τους αύξηση σε σχέση με το 2022. Σε απόλυτους αριθμούς, το 2023 καταγράφηκαν 1.307.152 διανυκτερεύσεις αλλοδαπών επισκεπτών, αριθμός αυξημένος κατά 17,99% σε σχέση με το 2022, κατά το οποίο καταγράφηκαν 1.107.819 διανυκτερεύσεις αλλοδαπών. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τους Τούρκους επισκέπτες της περιοχής, οι διανυκτερεύσεις των οποίων υπερδιπλασιάστηκαν, σημειώνοντας αύξηση 115,99% την περσινή χρονιά σε σύγκριση με το 2022, παρά την ταλαιπωρία που αυτοί -οι Τούρκοι επισκέπτες- αντιμετωπίζουν κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, λόγω των πολύωρων αναμονών στο απαρχαιωμένο τελωνείο των Κήπων.

»Πιο συγκεκριμένα, το 2023 καταγράφηκαν 94.212 διανυκτερεύσεις Τούρκων, ενώ το 2022 είχαν καταγραφεί 43.619. Είναι ορατή λοιπόν η αυξητική δυναμική από το τουριστικό κοινό της γείτονος, η οποία θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εάν η Πολιτεία μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, το θέμα του τελωνείου των Κήπων συζητήθηκε λεπτομερώς σε συνάντηση του προέδρου της ΕΞΘ Ανδρέα Μανδρίνου, με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Σερκάν Γκεντίκ (Serkan Gedik), και το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι οι Τούρκοι επισκέπτες με υψηλότερο εισόδημα δεν θα προγραμματίσουν καν ταξίδι στην Ελλάδα οδικώς, εάν το θέμα δεν επιλυθεί πριν από την έναρξη της φετινής θερινής σεζόν.

Ούτε στην πρώτη 20άδα οι Ρώσοι

Στο μεταξύ, εμφανείς είναι οι επιπτώσεις στις διανυκτερεύσεις από το Ισραήλ και τη Ρωσία, δύο μεγάλων αγορών για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, λόγω των συγκυριών που επικρατούν στις χώρες της περιοχής. Συνεχίστηκε και την περσινή χρονιά η μείωση των επισκεπτών από τη Ρωσία, με τις διανυκτερεύσεις τους να φθάνουν μόλις τις 15.342 (μείωση 66,86% από το 2022).

Μάλιστα το 2023, ήταν η πρώτη χρονιά από το 2010, που η συγκεκριμένη εθνικότητα δεν βρέθηκε καν στην πρώτη εικοσάδα αλλοδαπών εθνικοτήτων.

Σε απόλυτους αριθμούς, η μείωση από το 2022 ανήλθε σε 30.947 διανυκτερεύσεις.

Το 2023 οι επισκέπτες από το Ισραήλ παρουσίασαν οριακή μείωση (-0,52%) σε σχέση με το 2022 και πολύ μεγάλη μείωση (-32,46%) εν συγκρίσει με το 2019, χρονιά ρεκόρ στις διανυκτερεύσεις της περιοχής από τη συγκεκριμένη εθνικότητα. Σε απόλυτους αριθμούς, οι Ισραηλινοί επισκέπτες πραγματοποίησαν πέρυσι 125.594 διανυκτερεύσεις, ενώ το 2019 είχαν αγγίξει περίπου τις 186.000 διανυκτερεύσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.-εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για το φόρο σε δωρεές, χαρτζιλίκια και μεταφορές χρημάτων μεταξύ συγγενών μέσω IRIS

13/08/2026 - 6:11μμ
Πολυκατοικίες στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: EUROKINISSI / Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Στο «καλάθι» ακίνητα και ενοίκια – Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται

13/08/2026 - 10:20πμ
Η υπογραφή της συμφωνίας για την είσοδο της Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στον Great Sea Interconnector, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Great Sea Interconnector: Διακομματική παρέμβαση στο αμερικανικό Κογκρέσο – Ζητούν προτεραιότητα για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

12/08/2026 - 10:08μμ
(Φωτ.: pixabay.com /users/startupstockphotos-690514/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεργία: Νέα κρίση στην απασχόληση των νέων σε παγκόσμια κλίμακα

12/08/2026 - 11:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

11/08/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για περισσότερες από 400 επιχειρήσεις

10/08/2026 - 10:40πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexas_fotos-686414)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες μειώσεις τιμών σε βασικά αγαθά στα ράφια των σουπερμάρκετ

8/08/2026 - 10:38πμ
Εικόνα από την παρουσίαση της πλατφόρμας MyAgro, στην ΑΑΔΕ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.:     Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2026

6/08/2026 - 2:07μμ
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector (GSI), η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία-σταθμός για τον Great Sea Interconnector με είσοδο του γαλλικού κολοσσού Meridiam

5/08/2026 - 6:22μμ
Το Nexans Aurora, εξειδικευμένο πλοίο πόντισης υποθαλάσσιων ηλεκτρικών καλωδίων. Η γαλλική Nexans έχει αναλάβει το καλωδιακό σκέλος του Great Sea Interconnector (φωτ.: Nexans)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Η Meridiam παίρνει την πλειοψηφία του GSI

5/08/2026 - 3:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φρεγάτα «Κίμων» κατά τον κατάπλου της στην Πάρο, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (πηγή: Glomex / Parianos Typos)

Πάρος: Η φρεγάτα «Κίμων» απέδωσε τιμές στην Παναγία Εκατονταπυλιανή – Δείτε βίντεο

4 λεπτά πριν
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

28 λεπτά πριν
Επιγραφές στους τοίχους του βουλευτηρίου της αρχαίας Στρατονίκειας, στην Καρία. Τα νέα θραύσματα βοήθησαν τους ερευνητές να συμπληρώσουν το διάταγμα του 480 μ.Χ. για το φορολογικό σκάνδαλο (φωτ.: Paweł Nowakowski)

Μικρά Ασία: Το φορολογικό σκάνδαλο 1.500 ετών που ήταν γραμμένο στην πέτρα

52 λεπτά πριν
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Made Nagi)

Γαλλία: «Μπλόκο» στην απαγόρευση των social media για τους κάτω των 15

1 ώρα πριν
Κάτοικοι της Ρούσσας συμμετέχουν εθελοντικά στην ανέγερση κατοικίας για νεαρό ζευγάρι του χωριού (Πηγή: Facebook / Παναγιώτης Καλακίκος)

Ρούσσα Έβρου: Ένα ολόκληρο χωριό χτίζει σπίτι για νεαρό ζευγάρι

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Πάει για ισόβιος πρόεδρος ο Ερντογάν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV