pontosnews.gr
Σάββατο, 30/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φρίκη στο Ρέθυμνο: 14χρονη θύμα κυκλώματος παιδοβιαστών – Πακιστανός ο προαγωγός, 12 άτομα στη δικογραφία

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από ανώνυμη καταγγελία – Πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας της φέρεται να αυτοκτόνησε

6/02/2024 - 10:50πμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay/LysogSalt)

(Φωτ. αρχείου: pixabay/LysogSalt)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών στο Ρέθυμνο, μετά τις καταγγελίες ότι 14χρονο σήμερα κορίτσι από την περιοχή του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου έπεσε επανειλημμένα θύμα βιασμού την τελευταία τριετία.

Στην υπόθεση για την οποία κινητοποιήθηκαν οι διωκτικές αρχές πριν από περίπου έξι μήνες μετά από ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», εμπλέκονται συνολικά 12 άτομα εκ των οποίων ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ως το άτομο που την εξέδιδε στις αρρωστημένες ορέξεις των υπολοίπων ανδρών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ο Πακιστανός συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στις 22 Ιανουαρίου, μετά από ένταλμα της ανακρίτριας Ρεθύμνου και κρίθηκε μετά την απολογία του προσωρινά κρατούμενος.

Για τους υπόλοιπους 11 εμπλεκόμενους, εκ των οποίων οι 10 είναι Έλληνες και ένας αλλοδαπός, έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και την υπόθεση χειρίζεται η ανακρίτρια Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας οι αναφερόμενοι σε αυτήν που αναμένεται να κληθούν σε απολογία, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού και της γενετήσιας πράξης σε ανήλικο άτομο, από το 2022 έως και πρόσφατα.

Ωστόσο ο φάκελλος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός με την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου να ερευνά κάθε πτυχή της, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι εμπλεκόμενοι.

Το 15χρονο κορίτσι στηρίζεται ψυχολογικά από ειδικούς επιστήμονες και ψυχολόγους.

Αυτόχειρας ο πατέρας;

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη και ενώ οι έρευνες των αρχών για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 14χρονης ήταν σε εξέλιξη, η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει την εξαφάνιση του πατέρα της, για τον οποίο μάλιστα είχε εκδοθεί και missing alert. Τον 50χρονο άνδρα εντόπισαν νεκρό, μετά από τρεις ημέρες ερευνών, συγγενικά του πρόσωπα μέσα στο αγροτικό του αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε για την υπόθεση ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ο πατέρας της ανήλικης βρέθηκε νεκρός, έχοντας δίπλα του μια φιάλη υγραερίου και οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για υπόθεση αυτοχειρίας, καθώς φέρεται να έχει αφήσει σημείωμα.

Ωστόσο, ο Κ. Γιαννόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν πρέπει να γίνονται εικασίες ότι αυτοκτόνησε γι΄αυτούς τους λόγους».

Η ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση του 14χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

«Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί. Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

»Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 14χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

»Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι».

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

«Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη “Μένει Μυστικό”» αναφέρει η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Πρέπει να γίνεται αναφορά και ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, καθώς σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εμφανή ανησυχητικά σημάδια –είτε στο σώμα, είτε στη διάθεση ή στη γενικότερη συμπεριφορά ενός παιδιού, που προμηνύουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά καταλήγει να “μένει τελικά… μυστικό”.

»Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

  • Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
  • Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.
  • Κάνε την αναφορά σου Online στο CyberTipline Hellas που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα, εδώ.

Έξι αναφορές παιδικής κακοποίησης την ημέρα

Μέσα στο 2023, το «Χαμόγελο του Παιδιού»:

  • Δέχτηκε αναφορές κακοποίησης για 2.362 παιδιά/6 παιδιά την ημέρα.
  • Από τα 2.362 παιδιά, για τα 970 παιδιά αφορούσαν σωματική κακοποίηση και μόλις για 92 παιδιά σεξουαλική κακοποίηση.
  • Δέχτηκε 82 κλήσεις την ημέρα για παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο εξαιτίας κακοποίησης.
  • Υποστήριξε 808 παιδιά που ενεπλάκησαν σε περιστατικά trafficking.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση.

Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο. Δεν υπάρχουν μυστικά που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και μας θέτουν σε κίνδυνο.

Αν αναγνωρίζεις πως έχεις υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη, είναι η στιγμή να μιλήσεις. Να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνη/-ος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Αλί Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιράν: Οι Αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά το θάνατό του

29/05/2026 - 11:58μμ
Ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης υποδέχθηκε τον μαθητή Γιάννη Ισκεντερίδη (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητής από το Ωραιόκαστρο ξεχώρισε με έργο για το Ολοκαύτωμα σε διεθνές συνέδριο στην Πολωνία

29/05/2026 - 9:22μμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ενοχή τεσσάρων στελεχών για τον εγκλωβισμό στην Αττική Οδό πρότεινε ο εισαγγελέας

29/05/2026 - 7:21μμ
Πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν στους Γόννους Λάρισας, Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 (φωτ.: onlarissa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στους Γόννους Λάρισας: Ισχυρές δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

29/05/2026 - 6:41μμ
Περιπολικό μπροστά από τον Άρειο Πάγο (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Αμετάκλητα ένοχοι οι καταδικασθέντες για τη φονική πυρκαγιά του 2018

29/05/2026 - 5:45μμ
Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Καμπαϊλής (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Μιχάλης Παππούς)
ΕΛΛΑΔΑ

«Ήταν καθαρό ατύχημα»: Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη για το θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

29/05/2026 - 4:33μμ
Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε πλοία που αναχωρούν για τα νησιά των Κυκλάδων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Με γεμάτα πλοία και έκτακτα δρομολόγια ξεκίνησε η έξοδος του Αγίου Πνεύματος

29/05/2026 - 2:53μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Στο επίκεντρο η υπογεννητικότητα και η «μάστιγα» της μοναξιάς

29/05/2026 - 11:00πμ
Πρώτη μέρα σήμερα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) όλης της χώρας. Εικόνα από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (φωτ.:  Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

29/05/2026 - 8:31πμ
(Φωτ.: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συννεφιές, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι

29/05/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Αλί Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν)

Ιράν: Οι Αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά το θάνατό του

43 λεπτά πριν
Ο εκλιπών Νίκος Ταγαράς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έφυγε από τη ζωή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Τα συλλυπητήρια μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

1 ώρα πριν
Έργα του Φώτη Κόντογλου για το κείμενό του «Θρηνητικό συναξάρι Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» (πηγή: facebook / Fotis Kontoglou Original - Φώτη Κόντογλου Αρχείο)

Άλωση της Πόλης: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου – Ένα «θρηνητικό συναξάρι»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θωμαΐς Αντωνιάδου)

Εντυπωσιακός και πάλι ο Εμμανουήλ Καραλής, πέρασε τα 6,00μ στη Λεμεσό

2 ώρες πριν
Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης στην εναρκτήρια διάλεξη του νέου κύκλου ακαδημαϊκών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Από τη Χάλκη στη σύγχρονη γεωπολιτική: Οι «πειρασμοί» του 20ού αιώνα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

3 ώρες πριν

«Ακρίτες» Ασπροπύργου: Στο φουλ οι μηχανές για το διήμερο «Πανοΰρ Αγίας Τριάδας»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign