pontosnews.gr
Τρίτη, 10/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγρότες: Την Τρίτη η κρίσιμη σύσκεψη στη Νίκαια για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Δεν αποκλείει συνάντηση ο πρωθυπουργός

5/02/2024 - 10:28μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (6/2) το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια της Λάρισας, παρουσία εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, θα αποφασίσουν οι αγρότες για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Η κυβέρνηση διαμηνύει μεν ότι οι πόροι που έχει στη διάθεση της δεν είναι ανεξάντλητοι, γι’ αυτό δεν εξετάζει αυτή την ώρα και άλλα μέτρα στήριξης προς τους αγρότες, ανοιχτό ωστόσο άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους αγρότες, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του απηύθυναν για το αν θα συναντήσει τις επόμενες μέρες αγρότες από τα μπλόκα, ακολούθησε ο κάτωθι διάλογος:

Μητσοτάκης: Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις.
Δημοσιογράφοι: Δεν αποκλείετε όμως μια συνάντηση μαζί τους;
Μητσοτάκης: Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα.

Νωρίτερα αγρότες από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής επιχείρησαν να φτάσουν με τρακτέρ στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να καταθέσουν ψήφισμα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς αποκλείστηκαν από την αστυνομία στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Λακκώματος. Λίγη ώρα αργότερα επέλεξαν να φύγουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στο μπλόκο των Μουδανιών.

Στο ψήφισμα με τα αιτήματά τους, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης έθεταν ως πρωταρχική επιδίωξη τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει το 90%.

Φλώρινα

Οι αγρότες της περιοχής της Φλώρινας κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, και έφτασαν με τα τρακτέρ τους έως το τελωνείο Νίκης, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, έτσι ώστε να μπορέσουν να διατρανώσουν –όπως αναφέρουν– τα αιτήματά τους στους κατοίκους και στους επισκέπτες.

Σέρρες

Στις Σέρρες οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά, για 15 λεπτά, την Εγνατία Οδό, στον κόμβο του Στρυμωνικού. «Αυτό που καταφέραμε είναι να έχουμε ένα μπλόκο στον κόμβο του Στρυμονικού. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας» δήλωσε ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου.

Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα αγρότες από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, κατέκλυσαν με τα τρακτέρ τους την πόλη. Συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Χρύσα Ντιντή, στην οποία υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Μαζί τους είναι αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, και από πληγείσες περιοχές, αλλά και φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις σπουδές τους λόγω των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφεραν οι αγρότες στην ΕΡΤ, δεν θα φύγουν από τα μπλόκα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, καθώς έχουν ετοιμάσει τους φακέλους με τις ζημιές που έχουν υποστεί, και πολλές φορές ξεπερνάνε τις 100.000 ευρώ, ενώ η πρώτη αρωγή που έχουν πάρει αγγίζει τις 2.000 ευρώ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο 82χρονος συνταξιούχος γιατρός με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

9/03/2026 - 6:23μμ
Η σήραγγα Συρτού στην Εγνατία (φωτ.: Dr. Pinczés Sándor)
ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία Οδός: Αθωωτική απόφαση για τη φερόμενη υπερκοστολόγηση των 43 εκατ. ευρώ σε Παναγία και Συρτό στα Γρεβενά

9/03/2026 - 4:51μμ
Ο Γιάννης Λαγός αντέδρασε έντονα κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής στο Εφετείο: Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών εισηγήθηκε η εισαγγελέας – Γ. Λαγός: «Γελοιοποιήστε μέχρι τελευταία μέρα. Καταδικάστε μας και μην πείτε τίποτα»

9/03/2026 - 11:29πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Κλειστά σήμερα τα σχολεία, μετά ισχυρό τον σεισμό – Προληπτική η αναστολή λειτουργίας τους

9/03/2026 - 9:12πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με… δροσερό καιρό και δυτικούς ανέμους αρχίζει η εβδομάδα – Μικρή γεύση χειμώνα πριν από την άνοιξη

9/03/2026 - 8:00πμ
Η Σμαρούλα Γιούλη σε ταινία της Φίνος Φιλμ (φωτ.: Φίνος Φιλμ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα της Γυναίκας: Τι γνώμη έχουν οι άνδρες της Φίνος Φιλμ;

8/03/2026 - 5:38μμ
Ζημιές σε σπίτι στο χωριό Ψήνα του Δήμου Δωδώνης (φωτ.: epirusgate.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη Θεσπρωτία: Ζημιές σε χωριά της Ηπείρου και πτώσεις λίθων στο Κάστρο Ιωαννίνων

8/03/2026 - 2:39μμ
Επαναπατρισμό πολιτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.  Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Διεύθυνση Ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ)
ΕΛΛΑΔΑ

Δραματικές στιγμές στο Ντουμπάι: Έλληνες επέστρεψαν ενώ το αεροδρόμιο δεχόταν επιθέσεις

8/03/2026 - 11:26πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μια «αόρατη» αλλαγή στο Αιγαίο: Τι δείχνουν τα νέα επιστημονικά δεδομένα

8/03/2026 - 11:02πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία: Τι λένε οι σεισμολόγοι

8/03/2026 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν για Ιράν, Ουκρανία και παγκόσμιες ενεργειακές αγορές

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης)

Ομογενείς από τη Ρωσία επισκέφθηκαν την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ασπίδα στήριξης από την Ευρώπη στην Κύπρο – Ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας από Μέτσολα και Μακρόν

6 ώρες πριν
Συγγενείς των θυμάτων παρηγορούν ο ένας τον άλλον κοντά στο μπαρ Le Constellation, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ξέσπασε η πολύνεκρη πυρκαγιά (φωτ.: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)

Ελβετία: Αποζημίωση 50.000 φράγκων στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο μπαρ του Κραν Μοντανά

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας)

Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας «ζωντάνεψε» την ποντιακή παράδοση στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης

7 ώρες πριν
Το λιμάνι του Βατούμ στις αρχές του 20ού αιώνα, σε καρτ ποστάλ. Από εκεί εξαγόταν το πετρέλαιο του Καυκάσου προς τη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Μετά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής που συνέδεσε το Μπακού με το Βατούμ το 1883, το λιμάνι έγινε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο (πηγή: coe.int/colourful-stories-of-old-batumi)

Από το Βατούμ στην Κωνσταντινούπολη: Οι ελληνικές οικογένειες Αρβανιτίδη και Σιδερίδη στο εμπόριο πετρελαίου και τη ναυτιλία

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign