pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει – Εν αναμονή της προκήρυξης η Αντιτρομοκρατική

Αρχή επανεκκίνησης της τρομοκρατίας στη χώρα μας βλέπουν οι αρχές

4/02/2024 - 3:58μμ
Άνδρας της Αντιτρομοκρατικής ελέγχει τα σπασμένα παράθυρα στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Άνδρας της Αντιτρομοκρατικής ελέγχει τα σπασμένα παράθυρα στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Επαγγελματική» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. την τρομοκρατική ενέργεια στο υπουργείο Εργασίας, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Ειδικότερα, οι αρχές εκτιμούν ότι οι τρομοκράτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και έχουν τεχνογνωσία στην κατασκευή βομβών και στις λεπτομέρειες πυροδότησης.

Για το λόγο αυτό προκλήθηκε «τέλεια» έκρηξη, με αποτέλεσμα να διαλυθούν τα πάντα και να μην υπάρχουν υπολείμματα. Βρέθηκε μόνο ένα κομμάτι ύφασμα και ελάχιστα στοιχεία, που θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να βγουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια κάποια ασφαλή συμπεράσματα για την σύνθεση του εκρηκτικού μηχανισμού και την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε.

Όπως προκύπτει από το μέγεθος της έκρηξης, που χαρακτηρίζεται ισχυρή, θεωρείται πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν 3-5 κιλά ζελατοδυναμίτιδας, σε συνδυασμό ίσως και με ποσότητα και άλλης εκρηκτικής ύλης, για αυτό το ωστικό κύμα προξένησε ζημιές στο κτήριο του υπουργείου Εργασίας μέχρι και τον έκτο όροφο, ενώ έσπασαν τζάμια και σε άλλα γύρω κτήρια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την επίθεση «πολύ σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια» και συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση (εννοώντας την τρομοκρατία) να αναβιώσει» σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα» του Σκάι.

«Κάποιοι θρασείς και επικίνδυνοι προέβησαν σε ενέργεια που μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας, βράδυ Παρασκευής στο κέντρο της πόλης, ώρα που νέα παιδιά είναι έξω για διασκέδαση», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Τα έχουμε ζήσει αυτά και στο παρελθόν. Δεν πρέπει να τα ξαναζήσουμε, δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση να αναβιώσει. Νομίζω, πέρα από την καταδίκη που είναι αυτονόητη από όλους, αυτό που χρειάζεται είναι οι αστυνομικές υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και να οδηγήσουν τους δράστες εκεί που πρέπει… Δεν έχουν σημασία τα λόγια, σημασία έχουν οι δράσεις, η σωστή λειτουργία και οργάνωση των υπηρεσιών, η σωστή διερεύνηση και το τελικό σωστό αποτέλεσμα».

Επανεκκίνηση της τρομοκρατίας

Αρμόδιοι κύκλοι εκφράζουν φόβους ότι η βομβιστική επίθεση με στόχο το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε συνδυασμό με την ανεπιτυχή βομβιστική επίθεση τον περασμένο Δεκέμβριο στα ΜΑΤ στου Ζωγράφου, αποτελεί την αρχή «επανεκκίνησης» της τρομοκρατίας στη χώρα μας και μια νέα φάση, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη σοβαρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το ένα που έλεγε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο υπουργείο Εργασίας και ένα δεύτερο που διευκρίνιζε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί απέναντι από το υπουργείο.

Ακόμα και αυτό θεωρείται από τους αστυνομικούς ένδειξη «επαγγελματισμού», αφενός γιατί δίνει ακριβώς στο στίγμα για να μειωθεί ο κίνδυνος για τυχόν διερχόμενους, αλλά κυρίως γιατί με τον τρόπο αυτό εξασφάλισαν οι δράστες ότι το ωστικό κύμα θα κατευθυνόταν προς το υπουργείο, καθώς πίσω από το κάγκελο που είχαν κρεμάσει το σακίδιο με μη βόμβα, ήταν λαμαρίνες λόγω εργασιών στο κτίριο τράπεζας, οι οποίες λειτούργησαν στην κατεύθυνση του ωστικού κύματος προς τον στόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που τοποθέτησαν την βόμβα ήταν δύο άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες της περιοχής, αλλά προφανώς το γνώριζαν για αυτό είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι η ομάδα που αυτοαποκαλείται «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», αποτελείται από «νέο αίμα» που όμως έχει «θητεύσει» κοντά σε παλιούς, οι οποίοι παρείχαν τεχνογνωσία και οργανωτικές κατευθύνσεις.

Από την ίδια «δεξαμενή» εκτιμούν ότι προέρχονται και τα μέλη της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης», που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας στα ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά όπως λένε, επιχειρησιακά φαίνεται να πρόκειται για διαφορετικές ομάδες, με εμφανώς πιο αναβαθμισμένες ικανότητες αυτής που πραγματοποίησε το χτύπημα τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται σε αναμονή των αποτέλεσμα των από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αλλά και της προκήρυξης από πλευράς των δραστών, η οποία θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του προφίλ τους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την Οικονομική Αστυνομία

30/10/2025 - 12:42μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με αίθριο καιρό, ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και ασθενείς ανέμους θα κυλήσει η μέρα

30/10/2025 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας έδωσε φωτοβολίδες στον ανήλικο γιο του σε ποδοσφαιρικό αγώνα

29/10/2025 - 7:00μμ
(Φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

«Μαζί για Καλό Σκοπό»: Οι συνεργάτες του δικτύου ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα γίνονται φορείς αλλαγής

29/10/2025 - 4:12μμ
Εργαζόμενος αφαιρεί τα κάγκελα από το τοιχίο γύρω από το ανάκτορο του Γαλέριου (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αφαιρέθηκαν τα κάγκελα από το ανάκτορο του Γαλέριου – Θα γίνουν δοκιμαστικές τοποθετήσεις σε άλλα σημεία του μνημείου

29/10/2025 - 11:57πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI-ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φθινοπωρινό σκηνικό με συννεφιές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

29/10/2025 - 8:00πμ
Ο νεαρός οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Χανίων (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Αγγελάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ματωμένο γλέντι στην Κρήτη: Με αλεξίσφαιρο, κουκούλα και σκυμμένο κεφάλι ο 23χρονος δράστης

28/10/2025 - 8:40μμ
(Φωτ.: Δημοτικό Σχολείο Κεχρόκαμπου)
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση και γιορτή για την επέτειο του «Όχι» από τους μαθητές του Κεχρόκαμπου

28/10/2025 - 7:49μμ
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την παρέλαση στη Γαύδο (φωτ.: neakriti.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Χωρίς μαθητές η παρέλαση στη Γαύδο, πλήθος κόσμου στη Σαμαρίνα των 30 κατοίκων

28/10/2025 - 6:06μμ
(Φωτ.: Χαρά Κουρκουρίκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεαματική η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με αεροπορική επίδειξη, drones, «Κένταυρο», αλλά και Πόντο – «Με φτερά πίστης και τιμής φυλάμε τον ουρανό της πατρίδας»

28/10/2025 - 3:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλκιβιάδης Σουμελίδης (όρθιος, με το θερμόμετρο) κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ασθενείς του «Ακριτείου» (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Το νοσοκομείο της Τραπεζούντας και ο αρχίατρος Αλκιβιάδης Σουμελίδης – Το «Ακρίτειον» ακολούθησε την πτώση του ποντιακού ελληνισμού

14 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος του του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης και ο νέος ηγούμενος αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ (φωτ.: Μητρόπολη Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Αλλαγή σελίδας στην Παναγία Σουμελά: Νέος ηγούμενος ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ

38 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το 4ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Το Όραμα. Αυτάρκης και Ανταγωνιστική Ελληνική Οικονομία», στο Ζάππειο Μέγαρο, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πιερρακάκης στο 4ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Έχουμε επιχειρήσεις που μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στο παγκόσμιο φάσμα

1 ώρα πριν
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Νέα έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την Οικονομική Αστυνομία

1 ώρα πριν
Η αρχική σελίδα της πλατφορμας e-pothen.gr

Πόθεν έσχες: Και επισήμως η παράταση της καταληκτικής προθεσμίας – Δεν θα υπάρξει άλλη

2 ώρες πριν
Η προτομή του Κρίτωνα Κονσουλίδη στην πλατεία που φέρει το όνομά του (φωτ.: facebook/Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας)

Καβάλα: Τιμή στον Πόντιο υπολοχαγό Κρίτωνα Κονσουλίδη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign