pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λέσβος: Πρόσκοποι έσωσαν φλαμίνγκο που είχαν παγιδευτεί σε πετονιές – Δείτε φωτογραφίες

Το ένα πτηνό, που ήταν τραυματισμένο από αγκίστρια, έχει μεταφερθεί για περίθαλψη στην Αθήνα από τον σύλλογο «ΑΝΙΜΑ»

4/02/2024 - 6:46μμ
Διασώστες απελευθερώνουν το τραυματισμένο φλαμίνγκο από τις πετονιές και τα αγκίστρια (φωτ.: stonisi.gr)

Διασώστες απελευθερώνουν το τραυματισμένο φλαμίνγκο από τις πετονιές και τα αγκίστρια (φωτ.: stonisi.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη διάσωση δύο φλαμίνγκο, τα οποία είχαν παγιδευτεί από πετονιά ψαρέματος στη Λέσβο προχώρησαν τα μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής (ΠΟΔΑΖ)  και μάλιστα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων, στις 2 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, πολίτης που διερχόταν από τον υγρότοπο των Μέσσων προς την Αχλαδερή, εντόπισε τα δύο παγιδευμένα φλαμίνγκο και ειδοποίησε την ΠΟΔΑΖ. Δύο διασώστες από το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας, έσπευσαν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό των δύο πτηνών και απελευθέρωσαν το ένα φλαμίνγκο χωρίς κανένα τραύμα ή πρόβλημα. Το δεύτερο πτηνό όμως χρειαζόταν περισσότερη φροντίδα και μεταφέρθηκε στην Εστία των προσκόπων στο Μόλυβο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν τραυματισμένο από αγκίστρια.

Οι διασώστες ελέγχουν τα τραύματα του φλαμίνγκο (φωτ.: facebook/ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής)

Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τροφή και νερό και την επόμενη μέρα, ύστερα από επικοινωνία με τα μέλη του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα για την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Αφού τοποθετήθηκε σε ειδικό κουτί για αποστολή, παραδόθηκε στο καράβι από Μυτιλήνη για Πειραιά απ’ όπου το παρέλαβαν οι εθελοντές της «ΑΝΙΜΑ» και πλέον του παρέχεται ειδική φροντίδα.

(Φωτ.: facebook/ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής)

Το νησί με τους 65 υγρότοπους

Ας σημειωθεί ότι η Λέσβος είναι το νησί με τους περισσότερους υγροτόπους στην Ελλάδα, μετά την Κρήτη. Μερικοί μόνο από αυτούς τους 65 υγρότοπους στο σύνολο τους, είναι οι γνωστοί: Αλυκή Καλλονής και Πολυχνίτου, το έλος Ντίπι-Λάρσου, η εκβολή του Τσικνιά, του Βούβαρη, της Τσιχλιώντας και της Φανερωμένης, η λιμνοθάλασσες Μέσσων, στις Εννιά Καμάρες και των Παρακοίλων, η λιμνοδεξαμενή του Μολύβου και του Κεραμίου και το φράγμα Πυθαρίου.

Τα δύο φλαμίνγκο είχαν μπερδευτεί σε παρατημένες πετονιές (φωτ.: facebook/ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής)

Στην πλειονότητά τους εντοπίζονται στα παράλια του Κόλπου Καλλονής, της Γέρας και στη Δυτική χερσόνησο του νησιού. Ειδικά αυτοί της Δυτικής Λέσβου, παρότι σχετικά μικροί, συνθέτουν ένα πολύ σημαντικό δίκτυο που υποστηρίζει μοναδικούς οργανισμούς, φυτά και ζώα των υγροτόπων.

Μάλιστα, τα πουλιά που διέρχονται από το δυτικό άκρο της Λέσβου, το εκλαμβάνουν σαν τη συνέχεια της Μικράς Ασίας.

(Φωτ.: facebook/ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής)

Οι υγρότοποι αποτελούν πολύτιμη πηγή νερού και τροφής για όσα είδη πουλιών αναπαράγονται στην περιοχή με τα φρύγανα και τις πετρώδεις πλαγιές, λειτουργώντας σαν πραγματικός μαγνήτης και για τους επισκέπτες παρατηρητές πουλιών και φύσης.

Το τραυματισμένο φλαμίνγκο πλέον αναρρώνει από τα τραύματα του (φωτ.: stonisi.gr)

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που περιλαμβάνουν εξορμήσεις για το κοινό, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διακίνηση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ

13/08/2026 - 12:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κίμωλος: Στον Πειραιά η σορός του 17χρονου – Ελέγχονται πιστοποιητικό και ηλεκτρολογική εγκατάσταση

13/08/2026 - 11:56πμ
Θηλυκό κουνούπι του γένους Culex, φορέα μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου (φωτ.: CDC / James Gathany)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: 45 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα – 16 ασθενείς σε ΜΕΘ

13/08/2026 - 10:44πμ
Στην Αχαράβη, την παραλία της Κέρκυρας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βοριάδες έως 8 μποφόρ και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές στο «5»

13/08/2026 - 8:10πμ
Ελληνικό διαβατήριο (φωτ.: ΧΚ)
ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες του εξωτερικού: Πώς δηλώνονται ψηφιακά γέννηση, γάμος και θάνατος – Η διαδικασία σε 6 βήματα

12/08/2026 - 10:54μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γ’ Γυμνασίου: Δωρεάν κρατική πιστοποίηση ξένης γλώσσας – Πώς και πότε ξεκινά

12/08/2026 - 7:24μμ
Κλειστή η πρόσβαση στον Υμηττό, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη: Στο «5» έξι περιοχές – Κλείνουν Λυκαβηττός και δάση στη Χαλκιδική

12/08/2026 - 6:12μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σίνδος: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 59χρονου που έβαλε έξι φωτιές

12/08/2026 - 5:00μμ
Καπνός από τη φωτιά στον Λουτρόπηγο, όπως φαίνεται από την παραλία της Νέας Περάμου. Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Kaps Dion)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Λουτρόπυργο Αττικής: Βελτιωμένη η εικόνα – Οκτώ εναέρια μέσα στη μάχη

12/08/2026 - 4:12μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Λουτρόπυργο Αττικής

12/08/2026 - 2:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: ebu.ch)

Βουλγαρία: Στο Μπουργκάς θα διεξαχθεί η Eurovision τον Μάιο του 2027

12 λεπτά πριν
Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα στη Ρουμανία, στις 5 Αυγούστου 2026. Οι δύο αντιδραστήρες του χρησιμοποιούν νερό από τον Δούναβη για την ψύξη τους (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα – «Στέρεψε» ο Δούναβης

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ

1 ώρα πριν
Υποστηρικτής του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κρατά πλακάτ με το σύνθημα «Δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν μόνο του – ή όλοι μαζί ή κανείς», έξω από τις φυλακές Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. 15 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου εγκαταλείπει το CHP και εντάσσεται στο Νέο Κόμμα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κίμωλος: Στον Πειραιά η σορός του 17χρονου – Ελέγχονται πιστοποιητικό και ηλεκτρολογική εγκατάσταση

2 ώρες πριν
Συμμετέχοντες στο 11ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο κατά την επίσκεψή τους στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, τον Μάιο του 2025. Η 12η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αυστραλία, στο Σίδνεϊ (φωτ.: Maliotis Cultural Center / Greek Orthodox Archdiocese of America)

Η ελληνική γλώσσα στο Σίδνεϊ: Διεθνές συνέδριο με πάνω από 100 εισηγητές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign