pontosnews.gr
Κυριακή, 19/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Ελβετία – «Το τέλος μας θα είναι η πείνα σας»

Τα τρακτέρ «όργωσαν» τους δρόμους της Γενεύης στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση στη χώρα, η οποία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

3/02/2024 - 8:26μμ
τρακτέρ με την ελβετική σημαία στους δρόμους της Γενεύης, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων (φωτ.: rts.ch)

τρακτέρ με την ελβετική σημαία στους δρόμους της Γενεύης, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων (φωτ.: rts.ch)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τους δρόμους της Γενεύης «όργωσαν» σήμερα, Σάββατο, περίπου 30 τρακτέρ, προκειμένου να εκφράσουν την «εξέγερση» και τις διεκδικήσεις των Ελβετών αγροτών, στην πρώτη τέτοια συγκέντρωση στην Ελβετία αφότου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Ως νέους, μας κάνει να φοβόμαστε πολύ το ότι δεν ξέρουμε ειλικρινά αν υπάρχει μέλλον στο επάγγελμά μας. Είναι αρκετά λυπηρό να βλέπουμε την προηγούμενη από εμάς γενιά η οποία δυσκολευόταν ήδη να παραγάγει κέρδη και να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό για να κάνει αυτό που η πολιτική απαιτεί από εμάς να κάνουμε: να παράγουμε με πιο πράσινο και ποιοτικό τρόπο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντονέν Ραμού, 19 ετών, μαθητευόμενος αμπελουργός.

Χαιρετίζοντας τη μετάβαση στην πράσινη γεωργία, αυτός ο νεαρός διαδηλωτής ζητάει «περισσότερη βοήθεια».

«Και κυρίως, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε προϊόντα που δεν ακολουθούν αυτούς τους ίδιους κανόνες και αυτήν τη στόχευση», υπογράμμισε.

Στο ίδιο πνεύμα, γελοιογραφία για τις ευρωπαϊκές οικολογικές αγροτικές πολιτικές δείχνει έναν οργισμένο αγρότη που έχει ξεφορτώσει τη χαλασμένη σοδειά του μπροστά σε κτήριο της ΕΕ και οι αξιωματούχοι να του λένε «Το καλό που σου θέλουμε να είναι χωρίς εντομοκτόνα!»

Farmers angry at the European Union – © Chappatte in Le Temps, Geneva 👉 https://t.co/xkvaIAjrvz pic.twitter.com/IkQq0ditb4

— Chappatte Cartoons (@PatChappatte) January 30, 2024

Αυτή η πρώτη συγκέντρωση αγροτών στην Ελβετία, που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώθηκε από την οργάνωση αγροτών Uniterre, αφού ένα άλλο αγροτικό συνδικάτο, η Union suisse des paysans, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ένα αίτημα με συλλογή υπογραφών που περιλαμβάνει πολλές διεκδικήσεις, ενέργεια που από ορισμένους κρίνεται ανεπαρκής.

Τα τρακτέρ, με τη συνοδεία αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη πλατεία στο κέντρο της Γενεύης, προσελκύοντας ένα πλήθος περίπου 200 ατόμων.

«Είναι η πρώτη αγροτική συγκέντρωση στην Ελβετία έπειτα από διαδηλώσεις και αποκλεισμούς παντού στην Ευρώπη. Στην Ελβετία πολλοί λένε πως η κατάσταση είναι διαφορετική και πως δεν υφιστάμεθα τις πολιτικές» της ΕΕ, «όμως στην πραγματικότητα είμαστε στην ίδια μοίρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελίν Μίλερ, συνδικαλιστική γραμματέας της Uniterre.

«Οι διανομείς έχουν μεγαλύτερο κέρδος από τον παραγωγό»

Ανεβασμένος πάνω σε ένα τρακτέρ, ο Ρούντι Μπερλί, ένας άλλος αξιωματούχος της Uniterre, είπε: «Η γεωργία στην Ευρώπη πάει πολύ άσχημα, πιασμένη στη μέγγενη ανάμεσα στις απαιτήσεις μιας βιώσιμης γεωργίας και μιας πίεσης για ανταγωνιστικότητα, πάντοτε στη φθηνότερη τιμή για να αποκομίζουν κέρδη οι μεγάλες αλυσίδες και η αγροδιατροφική βιομηχανία».

«Αυτό το σκηνικό ισχύει επίσης και για ό,τι συμβαίνει στην Ελβετία», είπε.

Μεταξύ των συνθημάτων στα πανό που έχουν αναρτηθεί πάνω στα τρακτέρ, «Χωρίς αγρότες, τίποτα στο στόμα», «Το τέλος μας θα είναι η πείνα σας» ή ακόμη «Οι μεγάλες αλυσίδες διανομής πρέπει να πληρώνουν δίκαιες τιμές».

Suisse. Colère des agriculteurs : un premier rassemblement dans les rues de Genève – https://t.co/ottGEKnexA

— PM733 #24ansDeCheminsDeFer (@ControleurPM733) February 3, 2024

Ο 50χρονος Φλοριάν Μποντέ, εκτροφέας αγελάδων και κοτόπουλων, ζητεί μεγαλύτερη «διαφάνεια» για το περιθώριο κέρδους των σουπερμάρκετ.

«Οι διανομείς έχουν μεγαλύτερο περιθώριο από τον παραγωγό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είναι εντελώς απαράδεκτο», διαμαρτυρήθηκε.

Κάνει επίσης έκκληση να αγοράζονται τοπικά προϊόντα, αλλά υπογραμμίζει ότι δεν θέλει να «τα φορτώσει όλα στην πλάτη των καταναλωτών, επειδή είναι πολύπλοκο σήμερα να ξέρουμε την προέλευση των προϊόντων στις ετικέτες».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η πρόσοψη του (κλειστού) μουσείου (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Λούβρο: Εντοπίστηκε το στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας – Ένα από τα αντικείμενα που εκλάπησαν το πρωί

19/10/2025 - 5:20μμ
Μία από τις αίθουσες του Λούβρου (φωτ. αρχείου: Fred Romero / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Κλειστό το εμβληματικό Μουσείο του Λούβρου μετά από ληστεία – Εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας

19/10/2025 - 1:55μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Ψευδείς οι χαρακτηρισμοί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί παραβίασης της εκεχειρίας

19/10/2025 - 11:59πμ
Το «Harry S. Truman Building», τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Mike Theiler)
ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έχουμε πληροφορίες ότι η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμάχων στη Γάζα

19/10/2025 - 8:37πμ
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονται στο πέρασμα της Ράφα, ανάμεσα σε Αίγυπτο και Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας

18/10/2025 - 9:14μμ
Πολίτες διαδηλώνουν στη λεωφόρο Πενσυλβάνια στην Ουάσινγκτον DC (φωτ.:  EPA/LUKE JOHNSON)
ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους οι Αμερικανοί: Διαδηλώνουν κατά του αυταρχισμού του Ντόναλντ Τραμπ

18/10/2025 - 8:02μμ
Νέοι ψηφίζουν στα Σκόπια για τις βουλευτικές εκλογές και το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Δημοτικές εκλογές αύριο με φαβορί τους υποψήφιους του VMRO

18/10/2025 - 3:49μμ
Ιρανοί στρατιώτες παρελαύνουν μπροστά από τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτική βάση της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λήγει σήμερα η 10ετής συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν – «Δεν δεσμευόμαστε πλέον από περιορισμούς» λέει η Τεχεράνη

18/10/2025 - 2:26μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

«Να σταματήσουν εκεί όπου βρίσκονται» ζήτησε από Μόσχα και Κίεβο ο Τραμπ – Δεν είπε ούτε ναι, ούτε όχι για τους Tomahawk

18/10/2025 - 1:24μμ
Παλαιστίνιοι αναζητούν επιζώντες ανάμεσα στα ερείπια κατεστραμμένης οικοδομής σε γειτονιά της Γάζας μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι διασώστες βοηθούν τη Χαμάς να ανακτήσει θαμμένα πτώματα ομήρων

17/10/2025 - 10:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πρόσοψη του (κλειστού) μουσείου (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)

Λούβρο: Εντοπίστηκε το στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας – Ένα από τα αντικείμενα που εκλάπησαν το πρωί

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Ποια οχήματα εξαιρούνται

43 λεπτά πριν
Από τη φιλανθρωπική εκδήλωση του Φούρνου Λεμονή (φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Πανοράματος)

Ένωση Ποντίων Πανοράματος: Χόρεψαν για το «ψωμί» των παιδιών του Ελληνικού Παιδικού Χωριού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Περιστέρι: Ψηφίζουν από το πρωί οι Πόντιοι της Ένωσης – Και μετά θα το ρίξουν στο χορό

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 43χρονος για έκθεση ανηλίκου – Λιποθύμησε η κόρη του από το πολύ αλκοόλ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pickpik.com)

Εις προσοχήν των… αρμοδίων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign