pontosnews.gr
Κυριακή, 13/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Ελβετία – «Το τέλος μας θα είναι η πείνα σας»

Τα τρακτέρ «όργωσαν» τους δρόμους της Γενεύης στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση στη χώρα, η οποία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

3/02/2024 - 8:26μμ
τρακτέρ με την ελβετική σημαία στους δρόμους της Γενεύης, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων (φωτ.: rts.ch)

τρακτέρ με την ελβετική σημαία στους δρόμους της Γενεύης, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων (φωτ.: rts.ch)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τους δρόμους της Γενεύης «όργωσαν» σήμερα, Σάββατο, περίπου 30 τρακτέρ, προκειμένου να εκφράσουν την «εξέγερση» και τις διεκδικήσεις των Ελβετών αγροτών, στην πρώτη τέτοια συγκέντρωση στην Ελβετία αφότου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Ως νέους, μας κάνει να φοβόμαστε πολύ το ότι δεν ξέρουμε ειλικρινά αν υπάρχει μέλλον στο επάγγελμά μας. Είναι αρκετά λυπηρό να βλέπουμε την προηγούμενη από εμάς γενιά η οποία δυσκολευόταν ήδη να παραγάγει κέρδη και να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό για να κάνει αυτό που η πολιτική απαιτεί από εμάς να κάνουμε: να παράγουμε με πιο πράσινο και ποιοτικό τρόπο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντονέν Ραμού, 19 ετών, μαθητευόμενος αμπελουργός.

Χαιρετίζοντας τη μετάβαση στην πράσινη γεωργία, αυτός ο νεαρός διαδηλωτής ζητάει «περισσότερη βοήθεια».

«Και κυρίως, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε προϊόντα που δεν ακολουθούν αυτούς τους ίδιους κανόνες και αυτήν τη στόχευση», υπογράμμισε.

Στο ίδιο πνεύμα, γελοιογραφία για τις ευρωπαϊκές οικολογικές αγροτικές πολιτικές δείχνει έναν οργισμένο αγρότη που έχει ξεφορτώσει τη χαλασμένη σοδειά του μπροστά σε κτήριο της ΕΕ και οι αξιωματούχοι να του λένε «Το καλό που σου θέλουμε να είναι χωρίς εντομοκτόνα!»

Farmers angry at the European Union – © Chappatte in Le Temps, Geneva 👉 https://t.co/xkvaIAjrvz pic.twitter.com/IkQq0ditb4

— Chappatte Cartoons (@PatChappatte) January 30, 2024

Αυτή η πρώτη συγκέντρωση αγροτών στην Ελβετία, που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώθηκε από την οργάνωση αγροτών Uniterre, αφού ένα άλλο αγροτικό συνδικάτο, η Union suisse des paysans, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ένα αίτημα με συλλογή υπογραφών που περιλαμβάνει πολλές διεκδικήσεις, ενέργεια που από ορισμένους κρίνεται ανεπαρκής.

Τα τρακτέρ, με τη συνοδεία αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη πλατεία στο κέντρο της Γενεύης, προσελκύοντας ένα πλήθος περίπου 200 ατόμων.

«Είναι η πρώτη αγροτική συγκέντρωση στην Ελβετία έπειτα από διαδηλώσεις και αποκλεισμούς παντού στην Ευρώπη. Στην Ελβετία πολλοί λένε πως η κατάσταση είναι διαφορετική και πως δεν υφιστάμεθα τις πολιτικές» της ΕΕ, «όμως στην πραγματικότητα είμαστε στην ίδια μοίρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελίν Μίλερ, συνδικαλιστική γραμματέας της Uniterre.

«Οι διανομείς έχουν μεγαλύτερο κέρδος από τον παραγωγό»

Ανεβασμένος πάνω σε ένα τρακτέρ, ο Ρούντι Μπερλί, ένας άλλος αξιωματούχος της Uniterre, είπε: «Η γεωργία στην Ευρώπη πάει πολύ άσχημα, πιασμένη στη μέγγενη ανάμεσα στις απαιτήσεις μιας βιώσιμης γεωργίας και μιας πίεσης για ανταγωνιστικότητα, πάντοτε στη φθηνότερη τιμή για να αποκομίζουν κέρδη οι μεγάλες αλυσίδες και η αγροδιατροφική βιομηχανία».

«Αυτό το σκηνικό ισχύει επίσης και για ό,τι συμβαίνει στην Ελβετία», είπε.

Μεταξύ των συνθημάτων στα πανό που έχουν αναρτηθεί πάνω στα τρακτέρ, «Χωρίς αγρότες, τίποτα στο στόμα», «Το τέλος μας θα είναι η πείνα σας» ή ακόμη «Οι μεγάλες αλυσίδες διανομής πρέπει να πληρώνουν δίκαιες τιμές».

Suisse. Colère des agriculteurs : un premier rassemblement dans les rues de Genève – https://t.co/ottGEKnexA

— PM733 #24ansDeCheminsDeFer (@ControleurPM733) February 3, 2024

Ο 50χρονος Φλοριάν Μποντέ, εκτροφέας αγελάδων και κοτόπουλων, ζητεί μεγαλύτερη «διαφάνεια» για το περιθώριο κέρδους των σουπερμάρκετ.

«Οι διανομείς έχουν μεγαλύτερο περιθώριο από τον παραγωγό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είναι εντελώς απαράδεκτο», διαμαρτυρήθηκε.

Κάνει επίσης έκκληση να αγοράζονται τοπικά προϊόντα, αλλά υπογραμμίζει ότι δεν θέλει να «τα φορτώσει όλα στην πλάτη των καταναλωτών, επειδή είναι πολύπλοκο σήμερα να ξέρουμε την προέλευση των προϊόντων στις ετικέτες».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γκράφιτι στον τοίχο της κλειστής σαουδαραβικής πρεσβείας στη Σαναά απεικονίζει μαχητή των Χούθι να σταματά πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης. 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Η προέλαση στην Υεμένη ενισχύει το Ιράν και πιέζει τις ΗΠΑ

13/09/2026 - 1:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον μπαρ και ενώσεων ΛΟΑΤΚΙ+

13/09/2026 - 12:22μμ
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο

12/09/2026 - 3:25μμ
Συρμός της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε κοντά στην κοινότητα Κλεόν, στο διαμέρισμα Σεν-Μαριτίμ της Νορμανδίας. Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: Χ / 
Infos Françaises)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σενάριο δολιοφθοράς για τον εκτροχιασμό τρένου με 44 τραυματίες

12/09/2026 - 1:34μμ
Μετά την έκρηξη σε εγκατάσταση της EMCO στην περιοχή Γκόρνι Βαρπίστα, στη Βουλγαρία (πηγή: Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Νέα έκρηξη στις αποθήκες του Γκέμπρεφ – Η σκιά της GRU στον πόλεμο των πυρομαχικών

12/09/2026 - 11:25πμ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή του τριμερούς πλαισίου ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου στην Ουάσινγκτον, στις 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: US Department of State / James C. Pan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Λίβανος: Για τον Οκτώβριο μετατίθενται οι κρίσιμες συνομιλίες στη Ρώμη

12/09/2026 - 10:15πμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μεταξύ ηγετών χωρών των BRICS (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία ισοδυναμεί με πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

12/09/2026 - 8:50πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Βρετανία: Ένας 52χρονος ομολόγησε ότι ενθάρρυνε βιασμούς αναίσθητων γυναικών σε διαδικτυακό φόρουμ

11/09/2026 - 11:58μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EPA-DPA / Hubert Michael Boesl)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η CIA αποχαρακτήρισε απόρρητα έγγραφα για την Αλ Κάιντα πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

11/09/2026 - 10:42μμ
Το τρένο που εκτροχιάστηκε λόγω φορτηγού, στην κεντρική Πολωνία (φωτ.: EPA / Leszek Szymanski)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Οι μηχανοδηγοί μείωναν εσκεμμένα την ταχύτητα των συρμών, διαμαρτυρόμενοι για θέματα ασφάλειας μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά

11/09/2026 - 6:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Σταυρίτες» 2026, ημέρα πρώτη. Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 στην Πλατεία Ευσταθιάδη στην Αργυρούπολη (φωτ.: Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης)

Αργυρούπολη: Οι «Σταυρίτες» έγιναν 20 – Από το ποντιακό πανηγύρι στο θέατρο

21 λεπτά πριν
Σκαλωσιές στην Αγια-Σοφία Κωνσταντινούπολης, 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Anadolu)

Αγια-Σοφία Κωνσταντινούπολης: Το πιο ευάλωτο σημείο της σε σεισμό – Οι κρίσιμες εργασίες για τη θωράκισή της

46 λεπτά πριν
Το καμένο όχημα που εντοπίστηκε στα Βρασνά Θεσσαλονίκης και εξετάζεται αν συνδέεται με την απόδραση κρατουμένου από το Νοσοκομείο Σερρών (φωτ.: ThessPost)

Σέρρες: Στα σύνορα οι έρευνες για τον δραπέτη – Έλεγχοι στους Ευζώνους

57 λεπτά πριν
Οι «Ακρίτες» από το Πολύκαστρο στη Θεσσαλονίκη, στην 90ή ΔΕΘ (φωτ.: Facebook / Δημοσίευση του χρήστη Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)

90ή ΔΕΘ: Οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου χόρεψαν στο πρώτο περίπτερο της ΠΟΕ

2 ώρες πριν
(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Πύργος: Επίθεση με ρόπαλα σε 36χρονη και τον πατέρα της – Αναζητούνται δύο 26χρονοι

2 ώρες πριν
Η είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Θάνατος Μαζωνάκη: Υποσχέσεις «αντιγήρανσης» και απινιδωτής στο κουτί

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV