pontosnews.gr
Παρασκευή, 8/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύνοδος Κορυφής: Νέο πακέτο βοήθειας 50 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία

Πώς κάμφηκαν οι αντιδράσεις του Βίκτορ Όρμπαν

1/02/2024 - 2:16μμ
Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σήμερα, στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/
OLIVIER HOSLET)

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σήμερα, στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/ OLIVIER HOSLET)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε συμφωνία για την επιπλέον χρηματοδότηση της Ουκρανίας κατέληξαν, σήμερα, οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεπερνώντας τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε ανακοινώσει τη συμφωνία μέσω της πλατφόρμας Χ τονίζοντας πως «Έχουμε συμφωνία. Ενότητα. Όλοι οι 27 ηγέτες συμφώνησαν στο επιπλέον πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ. Αυτή η συμφωνία εγγυάται μια σταθερή, προβλέψιμη και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και (επιδεικνύει) υπευθυνότητα στηρίζοντας την Ουκρανία. Γνωρίζουμε τι διακυβεύεται».

We have a deal. #Unity

All 27 leaders agreed on an additional €50 billion support package for Ukraine within the EU budget.

This locks in steadfast, long-term, predictable funding for #Ukraine.

EU is taking leadership & responsibility in support for Ukraine; we know what is…

— Charles Michel (@CharlesMichel) February 1, 2024

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει την παροχή επιπλέον βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών στη χώρα του, κάνοντας λόγο για «συνεισφορά» στην «κοινή νίκη» απέναντι στη Ρωσία.

«Οι χώρες μέλη της ΕΕ για μία ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη και την ενότητά τους βοηθώντας τον ουκρανικό λαό να αντέξει τον πόλεμο», έγραψε ο Σμιγκάλ στο Χ. «Κάθε μία από τις ψήφους σας αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην κοινή μας νίκη», τόνισε.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος είχε ασκήσει βέτο σε αυτό το πακέτο βοήθειας τον Δεκέμβριο.

Τι αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

«Με βάση την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για την εφαρμογή του μηχανισμού Διευκόλυνσης της Ουκρανίας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα διεξάγει κάθε χρόνο συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή της Διευκόλυνσης με σκοπό την παροχή καθοδήγησης. Εάν χρειαστεί, σε δύο χρόνια το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καλέσει την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για επανεξέταση στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου», αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων στο οποίο κατέληξαν οι «27» ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφού κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, σημειώνει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, η Ουκρανία θα λάβει τη βοήθεια των 50 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου.

Νωρίτερα, στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έγραψε: «Εχουμε συμφωνία. Ενότητα. Και οι 27 ηγέτες συμφώνησαν σε ένα επιπλέον πακέτο στήριξης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ. Αυτό κλειδώνει σταθερή, μακροπρόθεσμη, προβλέψιμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει την ηγεσία και την ευθύνη για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Ξέρουμε τι διακυβεύεται».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι δύο ηγέτες σε παλαιότερη συνάντηση (φωτ.:  EPA / Stefan Wermuth)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Προθεσμία έως την 4η Ιουλίου για να εφαρμόσει η ΕΕ την εμπορική συμφωνία

7/05/2026 - 11:00μμ
Ο Ρούμεν Ράντεφ, ηγέτης του συνασπισμού «Προοδευτική Βουλγαρία» (φωτ.: EPA/BORISLAV TROSHEV)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρούμεν Ράντεφ

7/05/2026 - 8:01μμ
Ρώσοι στρατιώτες παρελαύνουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την πρόβα της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης, ενόψει των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης στο κέντρο της Μόσχας (φωτ.: EPA/MAXIM SHIPENKOV)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για τον Πούτιν στην παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» στις 9 Μαΐου

7/05/2026 - 6:07μμ
Εικαστική εγκατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, πριν από λίγα χρόνια, με αφορμή τις πολυάριθμες γυναικοκτονίες (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 133 γυναικοκτονίες σε τέσσερις μήνες – Τα περισσότερα θύματα δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους

7/05/2026 - 3:33μμ
Πινακίδα έξω από εκλογικό τμήμα στο Λονδίνο, μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία σε «υπερεκλογικό» κλοιό: Σοβαρή δοκιμασία για τον Στάρμερ με φόντο τη φθορά και την πολιτική ρευστότητα

7/05/2026 - 11:48πμ
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διακομιδής ασθενών από τα Κανάρια Νησιά, 6 Μαΐου 2026 (πηγή: Χ / Tedros Adhanom Ghebreyesus)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Νέα κρούσματα εκτός πλοίου και διεθνής κινητοποίηση – Εντείνεται η ανησυχία για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο

6/05/2026 - 8:56μμ
Μια γυναίκα φιλά ένα ομοίωμα του Τεντ Τέρνερ, καθώς νυν και πρώην εργαζόμενοι ποζάρουν για ομαδική φωτογραφία έξω από το CNN Center, με αφορμή την 43η επέτειο λειτουργίας του δικτύου, στην Ατλάντα. 1η Ιουνίου 2023 (φωτ.: EPA / Erik S. Lesser)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την ενημέρωση – Ο ιδρυτής του CNN έφυγε στα 87

6/05/2026 - 6:58μμ
Αντιαμερικανικό billboard με σαφή αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, σε πλατεία της Τεχεράνης. 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία στο «παρά πέντε» ΗΠΑ-Ιράν; Μνημόνιο 14 σημείων, απειλές Τραμπ και το Ορμούζ στο επίκεντρο

6/05/2026 - 4:58μμ
Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου (πηγή: haberturk.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από πυροβολισμό

6/05/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «παγώνει» την «Επιχείρηση Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ ενόψει πιθανής συμφωνίας με το Ιράν

6/05/2026 - 11:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Peter Powell)

Europa League: Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ για την κούπα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Monammed Badra)

Conference League: Στον τελικό οι Κρίσταλ Πάλας και Ράγιο Βαγιεκάνο

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Στον τελικό του Basketball Champions League η ΑΕΚ, βύθισε τη Μάλαγα!

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τον Σεπτέμβριο τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Θεολογικής Σχολής Χάλκης

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τροχαίο με πατίνι: Ολοκληρώθηκε το πολύωρο χειρουργείο του 12χρονου μετά το σοβαρό ατύχημα

5 ώρες πριν
Οι δύο ηγέτες σε παλαιότερη συνάντηση (φωτ.:  EPA / Stefan Wermuth)

Ντόναλντ Τραμπ: Προθεσμία έως την 4η Ιουλίου για να εφαρμόσει η ΕΕ την εμπορική συμφωνία

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign