pontosnews.gr
Σάββατο, 31/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύνοδος Κορυφής: Νέο πακέτο βοήθειας 50 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία

Πώς κάμφηκαν οι αντιδράσεις του Βίκτορ Όρμπαν

1/02/2024 - 2:16μμ
Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σήμερα, στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/
OLIVIER HOSLET)

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σήμερα, στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/ OLIVIER HOSLET)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε συμφωνία για την επιπλέον χρηματοδότηση της Ουκρανίας κατέληξαν, σήμερα, οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεπερνώντας τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε ανακοινώσει τη συμφωνία μέσω της πλατφόρμας Χ τονίζοντας πως «Έχουμε συμφωνία. Ενότητα. Όλοι οι 27 ηγέτες συμφώνησαν στο επιπλέον πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ. Αυτή η συμφωνία εγγυάται μια σταθερή, προβλέψιμη και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και (επιδεικνύει) υπευθυνότητα στηρίζοντας την Ουκρανία. Γνωρίζουμε τι διακυβεύεται».

We have a deal. #Unity

All 27 leaders agreed on an additional €50 billion support package for Ukraine within the EU budget.

This locks in steadfast, long-term, predictable funding for #Ukraine.

EU is taking leadership & responsibility in support for Ukraine; we know what is…

— Charles Michel (@CharlesMichel) February 1, 2024

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει την παροχή επιπλέον βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών στη χώρα του, κάνοντας λόγο για «συνεισφορά» στην «κοινή νίκη» απέναντι στη Ρωσία.

«Οι χώρες μέλη της ΕΕ για μία ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη και την ενότητά τους βοηθώντας τον ουκρανικό λαό να αντέξει τον πόλεμο», έγραψε ο Σμιγκάλ στο Χ. «Κάθε μία από τις ψήφους σας αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην κοινή μας νίκη», τόνισε.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος είχε ασκήσει βέτο σε αυτό το πακέτο βοήθειας τον Δεκέμβριο.

Τι αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

«Με βάση την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για την εφαρμογή του μηχανισμού Διευκόλυνσης της Ουκρανίας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα διεξάγει κάθε χρόνο συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή της Διευκόλυνσης με σκοπό την παροχή καθοδήγησης. Εάν χρειαστεί, σε δύο χρόνια το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καλέσει την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για επανεξέταση στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου», αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων στο οποίο κατέληξαν οι «27» ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφού κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, σημειώνει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, η Ουκρανία θα λάβει τη βοήθεια των 50 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου.

Νωρίτερα, στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έγραψε: «Εχουμε συμφωνία. Ενότητα. Και οι 27 ηγέτες συμφώνησαν σε ένα επιπλέον πακέτο στήριξης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ. Αυτό κλειδώνει σταθερή, μακροπρόθεσμη, προβλέψιμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει την ηγεσία και την ευθύνη για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Ξέρουμε τι διακυβεύεται».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πανό εμπνευσμένο από το Halloween στη φοιτητική διαδήλωση στα Τίρανα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / Tirana Report)
ΚΟΣΜΟΣ

Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα στη φοιτητική διαδήλωση – «Η αντιπολίτευση είμαστε εμείς!»

31/10/2026 - 7:53μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Ντολμάμπαχτσε της Κωνσταντινούπολης. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / 
Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν-Ζελένσκι: Προειδοποίηση για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα – Συνεργασία για διάδρομο σιτηρών

31/10/2026 - 7:30μμ
Μια Ιρανή περνάει μπροστά από μια αντιαμερικανική τοιχογραφία δίπλα στην πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το παζάρι για το Ορμούζ πίσω από το «όχι» στις συνομιλίες

31/10/2026 - 6:44μμ
(Πηγή: facebook.com/groups/Victoria Slabir)
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι «έντυσαν» μαθητές με σημαίες Ελλάδας, Βρετανίας, Ιταλίας, Ινδίας και μάσκες δαιμόνων για να γιορτάσουν την Ημέρα της Τουρκικής Δημοκρατίας

31/10/2026 - 6:21μμ
Κάτοικος με ποδήλατο σε δρόμο προς το κατεχόμενο Ολέσκι, στη νότια Ουκρανία, σε αχρονολόγητο στιγμιότυπο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Γραφείο της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έξοδος από το κατεχόμενο Ολέσκι – Ξανά στην αγκαλιά των δικών τους

31/10/2026 - 5:33μμ
(Πηγή: ALTA Banka/ google.com/maps/contrib/113689450991809539922)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Λουκέτο στην ALTA Banka – Σκιές για διαφθορά και διασυνδέσεις με την οικογένεια Βούτσιτς

31/10/2026 - 3:06μμ
Πολωνικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονται στον προαύλιο χώρο του Συνταγματικού Δικαστήριου της Πολωνίας στη Βαρσοβία (φωτ.: EPA/Radek Pietruszka POLAND OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση στην Πολωνία: Έκτακτες διαβουλεύσεις Ναβρότσκι με τα κόμματα μετά την αστυνομική επέμβαση στο Συνταγματικό Δικαστήριο

31/10/2026 - 1:14μμ
(Φωτ.: cfr.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για πώληση 500 πυραύλων Patriot στην Ουκρανία – Πάνω από $2 δισ. το πακέτο

31/10/2026 - 9:22πμ
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Φεριντούν Σινιρλίογλου, τον περασμένο Φεβρουάριο, μιλά κατά τη διάρκεια συνεδρίου με τίτλο «Καταπολέμηση του αντισημιτισμού: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων», στο Σεν Γκάλεν της Ελβετίας (φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Στη μάχη διαδοχής ο Τούρκος Φεριντούν Σινιρλίογλου – Προηγείται η Γκρίνσπαν

31/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Ουκρανία: Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι – Συνάντηση εργασίας με Ερντογάν

30/10/2026 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα ανάμεσα στα δέντρα δάσους της Ματσούκας (φωτ.: Anadolu)

Φθινόπωρο στον Βαζελώνα – Το ιστορικό μοναστήρι του Πόντου στην αγκαλιά του δάσους

22 λεπτά πριν
Αστυνομικός της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)

Απάτη-μαμούθ μέσω ΜΚΟ: Έκλεβαν χρήματα για παιδιά με βαριές ασθένειες – Έξι συλλήψεις

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Νίκη στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pixabay / onkelglocke)

Ξάνθη: Η ποντιακή διάλεκτος ανεβαίνει στη σκηνή – Ανοιχτό μάθημα θεάτρου για όλους

1 ώρα πριν
Η πινακίδα «Ρωμανία» στα Πετρωτά Ροδόπης, στον τόπο όπου ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης οραματίστηκε τη δημιουργία μιας νέας πόλης, σε αρχειακή φωτογραφία (φωτ.: ale3andro / Greece.com)

Ρωμανία: Νέα παρέμβαση για την πόλη που έμεινε στα σχέδια – Πρόταση για προτομή του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Greek Basketball League: Απόλυτος με 5×5 ο ΠΑΟΚ – Νίκες για Καρδίτσα, Μαρούσι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV