pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλβανία: Απορρίφθηκε εκ νέου αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας

Για παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος των εκλογών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκλεγμένος ομογενής

29/01/2024 - 11:30μμ
Στιγμιότυπο από τη δίκη του Φρέντι Μπελέρη στα Τίρανα (φωτ.: glomex)

Στιγμιότυπο από τη δίκη του Φρέντι Μπελέρη στα Τίρανα (φωτ.: glomex)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Απορρίφθηκε εκ νέου από το Αλβανικό Ειδικό Δικαστήριο το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Φρέντι Μπελέρης κάνει λόγο για παραβίαση κάθε αρχής, συνταγματικού και ευρωπαϊκού κανόνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς την ορκωμοσία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών. Φαίνεται σαν να μην έχουν διεξαχθεί εκλογές στη Χειμάρρα».

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι ορισμένοι δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεσή, έχουν παραιτηθεί επειδή «τελικά δεν ήθελαν και αρνήθηκαν να παραβιάσουν το νόμο» και τονίζει ότι την παρούσα στιγμή, όλη η προσοχή είναι στραμμένη στο Συνταγματικό Δικαστήριο, όπου έχει καταθέσει αρκετές αιτήσεις.

«Η προσφυγή μου κατά του ασφαλιστικού μέτρου εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες και δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία εκδίκασης. Η πίεση του Ράμα παραμένει βαριά και εκεί» συμπληρώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φ. Μπελέρη:

«Σήμερα, το Δικαστήριο, κατ’ εντολή της πολιτικής εξουσίας, έπληξε για ακόμη μια φορά τις εκλογές στη Χιμάρα. Έξι μήνες μετά το αίτημά μου, εφάρμοσε την εντολή του Πρωθυπουργού – Ανώτατου Δικαστή, να μη μου δώσει την άδεια να ορκιστώ και να πάρω την εντολή που μου έχει ανατεθεί.

»Χωρίς την ορκωμοσία, η εντολή δεν ισχύει. Χωρίς την ορκωμοσία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών. Φαίνεται σαν να μην έχουν διεξαχθεί εκλογές στη Χειμάρρα. Με τη δύναμη της εξουσίας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και με την άνομη ευλογία ενός προσωπικού δικαστηρίου του Πρωθυπουργού, παραβιάζεται κάθε αρχή, συνταγματικός και ευρωπαϊκός κανόνας προκειμένου να μην αποδεσμευτεί ο δήμος Χειμάρρας.

»Με επικεφαλής τον πολιτικό αντιεισαγγελέα του SPAK Adnand Xholi, κακο-χρησιμοποιώντας την εισαγγελέα Dorina Bejko, και με τη συγκάλυψη των παραποιήσεων στη διαδικασία μου από τον εισαγγελέα Edvin Kondili, αυτή η τριάδα ολοκληρώνει κάθε εντολή του πρωθυπουργού Ράμα για την αντισυνταγματική επίθεση στις εκλογές στη Χιμάρα.

»Προκειμένου να δώσει χείρα βοηθείας σε αυτή την επίθεση κατά των ελευθέρων εκλογών στη Χειμάρρα, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Irena Gjoka, φρόντισε να χρησιμοποιήσει  τον εισηγητή Erjon Çele.

»Μια ακόμη “βοήθεια” έδωσε σήμερα η δικαστής Daniela Shirka με την απόρριψη της άδειας. Σε αντίθεση με το νόμο και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκρινε την υπόθεση ως μονομελής δικαστής.

»Δικάζει μόνη της διότι δεν μπορεί να βρει άλλους δύο που να εξευτελίζουν τόσο πολύ το Σύνταγμα και το δικαίωμα ψήφου στη Χειμάρρα. Σας θυμίζουμε ότι ορισμένοι δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεσή μου, παραιτήθηκαν γιατί τελικά δεν ήθελαν και αρνήθηκαν να παραβιάσουν το νόμο και το Σύνταγμα της Αλβανίας με κατάφωρο τρόπο.

»Εδώ και δύο μήνες, έχω υποβάλλει μήνυση στο SPAK κατά των δικαστών Irena Gjoka και Erjon Cela, καθώς και του εισαγγελέα Edvin Kondili. Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελέας, είναι οι μόνοι που έχω καταγγείλει, διότι με τις ενέργειές τους έχουν εξασφαλίσει να  μη μου διασφαλιστεί η νόμιμη και δίκαιη διαδικασία, έχουν χρησιμοποιήσει παραποιημένα έγγραφα εις βάρος μου, ενθαρρύνοντας παράλληλα την κεντρική κυβέρνηση να προβεί σε αντισυνταγματικές ενέργειες κατά του Δήμου Χιμάρας, αρνούμενοι να σεβαστούν την πιο ιερή αρχή της δημοκρατίας, τη διακυβέρνηση μέσω ελεύθερων εκλογών.

»Όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Έχω καταθέσει αρκετές αιτήσεις εκεί. Η προσφυγή μου κατά του ασφαλιστικού μέτρου εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες και δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία εκδίκασης. Η πίεση του Ράμα παραμένει βαριά και εκεί. Περιμένουμε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να προστατεύσει τουλάχιστον τη Δημοκρατία, να προστατεύσει το Σύνταγμα!

»Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά μέρα με τη μέρα πεθαίνει και η ελπίδα αυτής της χώρας!

Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας»

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αρχαιολόγος και καθηγητής Αλέξανδρος Μαζαράκης Αινιάν (φωτ.: Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Αξίζει να ερευνούμε την ιστορική ακρίβεια στα ομηρικά έπη;

14/09/2025 - 1:41μμ
Καρτ ποστάλ πριν από την καταστροφή της Σμύρνης απεικονίζει τον Βουτζά
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Η ηχώ της Σμύρνης θα αντηχήσει στη Μελβούρνη

13/09/2025 - 8:38πμ
(Φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το Νόργουκ θα γεμίσει ελληνικό και ποντιακό «Κέφι»

11/09/2025 - 5:56μμ
Φωτογραφία με Μικρασιάτες πρόσφυγες από το εξώφυλλο του βιβλίου
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καμπέρα: Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες μέσα από τις φωτογραφίες του Τζορτζ Τρελόαρ

10/09/2025 - 12:28μμ
Το αδιαχώρητο επικράτησε στο περσινό φεστιβάλ όταν άρχισαν οι χοροί (φωτ.: facebook/Let's Go Greek Festival Parramatta)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Η Παραμάτα θα γεμίσει Ελλάδα στο φεστιβάλ Let’s Go Greek

9/09/2025 - 10:07πμ
(Φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Ο «Ποντοξενιτέας» παρουσιάζει το βιβλίο του Τζορτζ Τρελόαρ

7/09/2025 - 10:05μμ
Σημαίες της Κύπρου, της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου ανάμεσα στους μιναρέδες που τοποθετήθηκαν στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, στη Λευκωσία (φωτ.: ΕΡΑ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΗΠΑ: Ομογενείς βουλευτές ζητούν παρέμβαση Ρούμπιο για την απελευθέρωση των πέντε Ελληνοκυπρίων από τα κατεχόμενα

7/09/2025 - 1:25μμ
Ο άτυχος ομογενής Μερκούρης Ψυλλάκης
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Ο ομογενής Μερκούρης Ψυλλάκης έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία

6/09/2025 - 2:45μμ
Οι βραβευθέντες μαθητές με τα διπλώματά τους (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Μαθητές της Βικτόριας μίλησαν ελληνικά και βραβεύτηκαν στο 7ο Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου

6/09/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: facebook / Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Διπλή δόση Πόντου στο χορό της Ποντιακής Αδελφότητας Δυτικής Αυστραλίας – Η συγκινητική στιγμή με το «’Πάρθεν η Ρωμανία»

4/09/2025 - 2:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Μικρασιατών του Δήμου Ελασσόνας)

Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας: Ετήσιο μνημόσυνο από τους Μικρασιάτες της Ελασσόνας

8 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπόθεση Novartis: Σήμερα… κληρώνει για «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

41 λεπτά πριν
(Πηγή: Δήμος Καβάλας)

Η Καβάλα τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

1 ώρα πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ. αρχείου: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi)

Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

2 ώρες πριν
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)

Γερμανία: Άνετη επικράτηση του CDU στις τοπικές εκλογές δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πού θα βρέξει

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign