pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε επίθεση στην Ιορδανία – Με αντίποινα προειδοποιεί ο Μπάιντεν

Φιλοϊρανικές ομάδες «δείχνει» ο Αμερικανός πρόεδρος

29/01/2024 - 11:03πμ
Πυρά από αντάρτες των Χούθι κατά τη διάρκεια άσκησης στην Υεμένη (φωτ.: EPA/HOUTHIS MEDIA CENTER)

Πυρά από αντάρτες των Χούθι κατά τη διάρκεια άσκησης στην Υεμένη (φωτ.: EPA/HOUTHIS MEDIA CENTER)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν χθες σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία, και ο Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί με αντίποινα τους δράστες και δείχνει φιλοϊρανικές ομάδες ως υπεύθυνες.

«Μην έχετε καμιά αμφιβολία: όλοι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν, όποτε και όπως θέλουμε», δήλωσε.

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα – ένα νέο στάδιο που εγείρει φόβους για κλιμάκωση των ήδη μεγάλων εντάσεων στην περιοχή, εν μέσω του ακήρυχτου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι επί του παρόντος «ξέρουμε ότι αυτό έγινε από μια ομάδα ριζοσπαστών φιλοϊρανών μαχητών που αναπτύσσουν δράση στη Συρία και το Ιράκ». Οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, «έθεταν σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια για την ασφάλεια των Αμερικανών συμπατριωτών τους και των συμμάχων και εταίρων μας με τους οποίους πολεμάμε την τρομοκρατία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε για την κατάσταση με την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις και τους επικεφαλής της διπλωματίας, του Πενταγώνου και της CIA, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ιορδανία ή Συρία;

Ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης Μουχάναντ Μουμπαϊντίν δήλωσε ότι η επίθεση δεν έγινε στην Ιορδανία αλλά είχε στόχο τη βάση του Αλ-Τανφ στη Συρία, μια στρατηγικής σημασίας βάση του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών που βρίσκεται σε ερημική περιοχή κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ.

Στο λογαριασμό της στο Telegram, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ –ένα νεφέλωμα μαχητών προερχόμενων από φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες– ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το ξημέρωμα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τριών βάσεων στο συριακό έδαφος, εκ των οποίων αυτές του Αλ-Τανφ και του Ρουκμπάν, που βρίσκονται πολύ κοντά.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Σάμι Αμπού Ζάχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς, δήλωσε ότι ο θάνατος των τριών στρατιωτών είναι ένα μήνυμα προς την αμερικανική κυβέρνηση: «Η συνέχιση της αμερικανοσιωνιστικής επιθετικότητας στη Γάζα κινδυνεύει να προκαλέσει περιφερειακή ανάφλεξη», με την οργή όλου του μουσουλμανικού κόσμου.

Μέγιστη περιφερειακή αστάθεια

Οι θάνατοι αυτοί των μελών του αμερικανικού στρατού σημειώνονται σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον: στον πόλεμο στη Γάζα προστίθενται πολλαπλά πλήγματα και επιθέσεις μεταξύ του Ιράν και των συμμάχων του στην περιοχή (Χαμάς, Χεζμπολάχ) από τη μια πλευρά, και του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους από την άλλη.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, περισσότερα από 150 πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή με ρουκέτες έχουν στοχοθετήσει Αμερικανούς στρατιώτες όπως και στρατιώτες του συνασπισμού, στο Ιράκ και τη Συρία. Για τα πλήγματα αυτά, στα οποία μέχρι σήμερα δεν είχε σκοτωθεί κανένας Αμερικανός στρατιώτης, την ευθύνη αναλάμβανε γενικά η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.

Η Ουάσινγκτον απάντησε με στοχευμένα πλήγματα στο Ιράκ, αλλά αυτές οι επιθέσεις παραμένουν επί του παρόντος περιορισμένες, καθώς το Ιράν και οι ΗΠΑ έχουν επαναλάβει ότι δεν θέλουν μια περιφερειακή ανάφλεξη.

Νοτιότερα, από τις αρχές Ιανουαρίου, η Ουάσινγκτον έχει βομβαρδίσει επανειλημμένα θέσεις των Χούθι (φιλοϊρανών ανταρτών που στοχοθετούν τη διεθνή ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν) στην Υεμένη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Κίνα να μεσολαβήσει στην Τεχεράνη ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι, οι οποίες διαταράσσουν σημαντικά το παγκόσμιο εμπόριο.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενέτεινε τα πλήγματά του κατά του συριακού καθεστώτος και των φιλοϊρανικών ομάδων στη γειτονική χώρα. Το Ισραήλ αντιμετωπίζει επίσης στα βόρεια σύνορά του τακτικά ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, προσκείμενη στο Ιράν.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του στο Καπιτώλιο (φωτ.: EPA/Kenny Holston/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν θα επιτρέψω στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα – Τι απαντά η Τεχεράνη

25/02/2026 - 10:55πμ
Κάτοικοι της Νέας Υόρκης συμμετέχουν σε έναν μαζικό χιονοπόλεμο σε πάρκο της Νέας Υόρκης. Από την πρωτοφανή πυκνή χιονόπτωση το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ (φωτ.: EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Έρευνα για τους δράστες «επίθεσης» με χιονόμπαλες εναντίον αστυνομικών

24/02/2026 - 11:30μμ
Συγγενείς και στρατιώτες αγκαλιάζονται στη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης στο Χάρκοβο για τους πεσόντες στον πόλεμο (φωτ.: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλ. Πούτιν: Οι εχθροί της Ρωσίας θα μετανιώσουν αν πιέσουν τη Μόσχα – «Ακλόνητη» η υποστήριξη των G7 στην Ουκρανία και πακέτο 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ

24/02/2026 - 8:16μμ
Ο Μαρκ Ντιτρού κατά τη διάρκεια της δίκης του (πηγή: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρει η αποκάλυψη: Τι εντόπισαν οι Αρχές στο κελί του διαβόητου Μαρκ Ντιτρού

24/02/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικό μέτωπο τέσσερα χρόνια μετά – Ζελένσκι: «Η Ουκρανία δεν θα προδώσει τον αγώνα της»

24/02/2026 - 12:43μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ελεύθερος ο Μάντελσον μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Έπστιν

24/02/2026 - 11:51πμ
(Εικ.: pontosnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι και πυρηνικά στη Γενεύη

24/02/2026 - 10:55πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Μεξικό σε κατάσταση πολιορκίας – 10.000 στρατιώτες στο Χαλίσκο μετά το αιματοκύλισμα

24/02/2026 - 10:27πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε τη βορειοανατολική Αμερική

24/02/2026 - 8:35πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν μίλησε πάλι για «τουρκική μειόνοτητα» στη Θράκη – Τι είπε για τον διεθνή ρόλο της Τουρκίας

23/02/2026 - 11:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Pontoxeniteas NSW)

«Όταν η λύρα συναντά το μπουζούκι»: Βραδιά με ποντιακά και λαϊκά τραγούδια ετοιμάζει ο «Ποντοξενιτέας» στο Σίδνεϊ

30 λεπτά πριν
Η φωτογραφία του Ελευθέριου Κούση και το απόσπασμα του χειρόγραφού του βρίσκονται στη συλλογή της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Ελευθέριος Κούσης: Ένας λόγιος του Πόντου μέσα στη δίνη του 1918

58 λεπτά πριν
Η κυρά-Σαρακοστή στο στάδιο της προετοιμασίας και η τελική μορφή της (φωτ.: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κεχροκάμπου)

Η κυρά-Σαρακοστή «ζωντάνεψε» στον Κεχρόκαμπο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Σχολικό έτος 2026-2027: Ηλεκτρονικά οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

2 ώρες πριν
Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 47χρονος κρατούμενος που απέδρασε από το «Ιπποκράτειο» με τον… ορό στο χέρι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο pontosnews.gr)

Δωρεάν μαθήματα ποντιακών για τους απόδημους της Ευρώπης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign