pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε επίθεση στην Ιορδανία – Με αντίποινα προειδοποιεί ο Μπάιντεν

Φιλοϊρανικές ομάδες «δείχνει» ο Αμερικανός πρόεδρος

29/01/2024 - 11:03πμ
Πυρά από αντάρτες των Χούθι κατά τη διάρκεια άσκησης στην Υεμένη (φωτ.: EPA/HOUTHIS MEDIA CENTER)

Πυρά από αντάρτες των Χούθι κατά τη διάρκεια άσκησης στην Υεμένη (φωτ.: EPA/HOUTHIS MEDIA CENTER)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν χθες σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία, και ο Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί με αντίποινα τους δράστες και δείχνει φιλοϊρανικές ομάδες ως υπεύθυνες.

«Μην έχετε καμιά αμφιβολία: όλοι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν, όποτε και όπως θέλουμε», δήλωσε.

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα – ένα νέο στάδιο που εγείρει φόβους για κλιμάκωση των ήδη μεγάλων εντάσεων στην περιοχή, εν μέσω του ακήρυχτου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι επί του παρόντος «ξέρουμε ότι αυτό έγινε από μια ομάδα ριζοσπαστών φιλοϊρανών μαχητών που αναπτύσσουν δράση στη Συρία και το Ιράκ». Οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, «έθεταν σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια για την ασφάλεια των Αμερικανών συμπατριωτών τους και των συμμάχων και εταίρων μας με τους οποίους πολεμάμε την τρομοκρατία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε για την κατάσταση με την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις και τους επικεφαλής της διπλωματίας, του Πενταγώνου και της CIA, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ιορδανία ή Συρία;

Ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης Μουχάναντ Μουμπαϊντίν δήλωσε ότι η επίθεση δεν έγινε στην Ιορδανία αλλά είχε στόχο τη βάση του Αλ-Τανφ στη Συρία, μια στρατηγικής σημασίας βάση του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών που βρίσκεται σε ερημική περιοχή κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ.

Στο λογαριασμό της στο Telegram, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ –ένα νεφέλωμα μαχητών προερχόμενων από φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες– ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το ξημέρωμα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τριών βάσεων στο συριακό έδαφος, εκ των οποίων αυτές του Αλ-Τανφ και του Ρουκμπάν, που βρίσκονται πολύ κοντά.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Σάμι Αμπού Ζάχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς, δήλωσε ότι ο θάνατος των τριών στρατιωτών είναι ένα μήνυμα προς την αμερικανική κυβέρνηση: «Η συνέχιση της αμερικανοσιωνιστικής επιθετικότητας στη Γάζα κινδυνεύει να προκαλέσει περιφερειακή ανάφλεξη», με την οργή όλου του μουσουλμανικού κόσμου.

Μέγιστη περιφερειακή αστάθεια

Οι θάνατοι αυτοί των μελών του αμερικανικού στρατού σημειώνονται σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον: στον πόλεμο στη Γάζα προστίθενται πολλαπλά πλήγματα και επιθέσεις μεταξύ του Ιράν και των συμμάχων του στην περιοχή (Χαμάς, Χεζμπολάχ) από τη μια πλευρά, και του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους από την άλλη.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, περισσότερα από 150 πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή με ρουκέτες έχουν στοχοθετήσει Αμερικανούς στρατιώτες όπως και στρατιώτες του συνασπισμού, στο Ιράκ και τη Συρία. Για τα πλήγματα αυτά, στα οποία μέχρι σήμερα δεν είχε σκοτωθεί κανένας Αμερικανός στρατιώτης, την ευθύνη αναλάμβανε γενικά η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.

Η Ουάσινγκτον απάντησε με στοχευμένα πλήγματα στο Ιράκ, αλλά αυτές οι επιθέσεις παραμένουν επί του παρόντος περιορισμένες, καθώς το Ιράν και οι ΗΠΑ έχουν επαναλάβει ότι δεν θέλουν μια περιφερειακή ανάφλεξη.

Νοτιότερα, από τις αρχές Ιανουαρίου, η Ουάσινγκτον έχει βομβαρδίσει επανειλημμένα θέσεις των Χούθι (φιλοϊρανών ανταρτών που στοχοθετούν τη διεθνή ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν) στην Υεμένη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Κίνα να μεσολαβήσει στην Τεχεράνη ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι, οι οποίες διαταράσσουν σημαντικά το παγκόσμιο εμπόριο.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενέτεινε τα πλήγματά του κατά του συριακού καθεστώτος και των φιλοϊρανικών ομάδων στη γειτονική χώρα. Το Ισραήλ αντιμετωπίζει επίσης στα βόρεια σύνορά του τακτικά ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, προσκείμενη στο Ιράν.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόεδρος του Κοσόβου η Τζαστίνα Σιρόκα Πούλα – Αποφεύχθηκαν οι πρόωρες εκλογές

7/10/2026 - 1:10μμ
Συγγενείς επισκέπτονται το μνημείο για τα θύματα στο Φεστιβάλ Μουσικής Nova, τρία χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, κοντά στο Ρέιμ, στο νότιο Ισραήλ, πλησίον των συνόρων με τη Γάζα (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενός λεπτού σιγή στο Ισραήλ για τα τρία χρόνια από την επίθεση της Χαμάς

7/10/2026 - 9:47πμ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την υποδοχή του Αμερικανού ομολόγου του Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΚΟΣΜΟΣ

Μάρκο Ρούμπιο: Με φόντο την Ακρόπολη το μήνυμα για τη Δύση και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων

7/10/2026 - 8:33πμ
(Πηγή: YouTube/president.gov.ua)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η Ρωσία προετοιμάζει μαζική επίθεση – Έκκληση στη Δύση για ενίσχυση της αεράμυνας

7/10/2026 - 1:01πμ
Η Γαλλοπαλαιστίνια ευρωβουλευτής, δικηγόρος και ακτιβίστρια Ρίμα Χασάν κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ομοσπονδιακό Παλάτι στη Βέρνη της Ελβετίας (φωτ.: EPA/PETER SCHNEIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Ρίμα Χασάν: Έριξε ισραηλινή σημαία σε έκθεση για την 7η Οκτωβρίου

6/10/2026 - 6:05μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψηφίζει στην Κωνσταντινούπολη, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 28 Μαΐου 2023 (φωτ.: EPA / Murad Sezer / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το σχέδιο για νέα υποψηφιότητα Ερντογάν το 2028 και το «κλειδί» των 360 ψήφων

6/10/2026 - 3:43μμ
Φάκελοι πληροφοριοδοτών της κομμουνιστικής περιόδου στο Ιστορικό Αρχείο της Ουγγρικής Κρατικής Ασφαλείας, στη Βουδαπέστη. 29 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary Hungary Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Ποιος κατέδιδε ποιον – Ανοίγουν οι φάκελοι της μυστικής αστυνομίας

6/10/2026 - 2:33μμ
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ (φωτ. αρχείου: EPA/ALI HAIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Πλήγμα σε ελληνικής ιδιοκτησίας LNG – Σώοι και οι 30 επιβαίνοντες

6/10/2026 - 12:10μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μαχαίρωσε μαθήτριες μέσα σε γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης – 7 τραυματίες, 3 σοβαρά

6/10/2026 - 11:16πμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες, το 2024, στο Καράκας (φωτ.: 
EPA/ RAYNER PENA R.)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει στη φυλακή της Νέας Υόρκης η Σίλια Φλόρες

6/10/2026 - 9:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεταγωγή από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα των συλληφθέντων που κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δημοσίου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη /EUROKINISSI)

Απάτη-μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου: Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα στον Φίλιππο Καμπούρη και τα μέλη του κυκλώματος

11 λεπτά πριν
Τμήμα της αφίσας της 1ης Ποντιακής Βραδιάς Νεολαίας (πηγή: facebook.com/profile.php/Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Νοτίου Ελλάδος & Νήσων)

ΠΕΝ Νοτίου Ελλάδος & Νήσων της ΠΟΕ: Στη Νίκαια η 1η Ποντιακή Βραδιά Νεολαίας

35 λεπτά πριν
Εικόνα από την Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)

Νέα πρόεδρος του Κοσόβου η Τζαστίνα Σιρόκα Πούλα – Αποφεύχθηκαν οι πρόωρες εκλογές

59 λεπτά πριν

Ωραιόκαστρο: Με το ντοκιμαντέρ «Κρυπτοχριστιανοί» ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Ποντιακών Εκδηλώσεων

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργου Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο, στο ΥΠΕΞ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Ελλάδα-ΗΠΑ: Συμφωνία για LNG, άμυνα και ανταλλαγή πληροφοριών

2 ώρες πριν
Μεταγωγή απο τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα των συληφθέντων που κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δημοσίου (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου / EUROKINISSI)

Στον εισαγγελέα Ευελπίδων τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης για απάτη μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV