pontosnews.gr
Σάββατο, 10/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισπανία: Διαπραγματεύσεις από την κυβέρνηση για τη μείωση του χρόνου εργασίας 

Στόχος είναι να πέσει από τις 40 στις 37,5 ώρες την εβδομάδα – Επιφυλάξεις από τις οργανώσεις των εργοδοτών

25/01/2024 - 3:44μμ
(Φωτ.: Pixabay / LEEROY Agency)

(Φωτ.: Pixabay / LEEROY Agency)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η αριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας ξεκίνησε σήμερα τις διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για τη μείωση τoυ χρόνου εργασίας από τις 40 στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζουν οι οργανώσεις των εργοδοτών.

Το μέτρο που προβλέπεται από την κυβερνητική συμφωνία την οποία επισφράγισαν στα τέλη Οκτωβρίου το σοσιαλιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και ο σχηματισμός ριζοσπαστικής αριστεράς Sumar, αφορά περίπου 12 εκατομμύρια εργαζομένους, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

«Μείωση του χρόνου εργασίας, δεν σημαίνει μόνο ότι εργαζόμαστε λιγότερο, αλλά και ότι εργαζόμαστε καλύτερα», υπογράμμισε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ, η οποία είναι επίσης επικεφαλής του Sumar.

Οι Ισπανοί «αξίζουν έναν ρυθμό εργασίας που τους αφήνει χρόνο να ζήσουν» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η νόμιμη διάρκεια του χρόνου εργασίας δεν έχει αλλάξει στην Ισπανία εδώ και «40 χρόνια», παρά την καταγραφείσα αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.

Το σχέδιο που έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση προβλέπει συγκεκριμένα τη μείωση του χρόνου εργασίας σε δύο φάσεις: στις 38,5 ώρες εβδομαδιαίως το 2024 και στις 37,5 ώρες το 2025. Αυτό πρέπει να γίνει χωρίς απώλεια μισθού, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το σχέδιο της κυβέρνησης χαιρέτισαν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα εργαζομένων, το UGT και οι Εργατικές Επιτροπές (CCOO), προκαλεί όμως επιφυλάξεις στους εργοδότες που ανησυχούν για την οικονομική βιωσιμότητά του σε ορισμένους κλάδους δραστηριότητας.

«Δεν είναι όλοι οι κλάδοι το ίδιο», υπογράμμισε στη διάρκεια οικονομικής συνάντησης στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας CEOE Αντόνιο Γκαραμέντι, εκτιμώντας πως οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν «ανά κλάδο».

Ο αξιωματούχος της μεγαλύτερης εργοδοτικής οργάνωσης επέκρινε εξάλλου την έλλειψη περιθωρίου ελιγμών που έχει αφεθεί στους κοινωνικούς εταίρους κατά τις συζητήσεις. «Αν πηγαίνετε σε διαπραγματεύσεις το αποτέλεσμα των οποίων είναι ήδη γνωστό, πού είναι ο κοινωνικός διάλογος;» διερωτήθηκε.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Γιολάντα Ντίαθ δήλωσε ότι θέλει μια τριμερή συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει τα συνδικάτα και τις εργοδοτικές οργανώσεις. Όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διαπραγματευθεί μόνο με τα συνδικάτα σε περίπτωση εναντίωσης της CEOE, όπως είχε γίνει στα μέσα Ιανουαρίου για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Για να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να υπερνικήσει τις επιφυλάξεις πολλών περιφερειακών συμμάχων της, όπως το Βασικό Εθνικιστικό Κόμμα (PNV) και οι Καταλανοί αυτονομιστές του Junts per Catalunya (JxCat) που πρόσκεινται στον κόσμο των επιχειρήσεων.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διασώστης ελέγχει κτήριο που υπέστη ζημιές από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στην Πενονομέ του Παναμά, στις 9 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Bienvenido Velasco)
ΚΟΣΜΟΣ

Παναμάς: Πάνω από 100 μετασεισμοί μετά τα 7,7 Ρίχτερ – Τραυματίες και αποκλεισμένες περιοχές

10/10/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Τραμπ – Πούτιν για 3 εκατ. τόνους ρωσικού ντίζελ στις διεθνείς αγορές

9/10/2026 - 11:00μμ
(Φωτ.: Fabian Dicosta/X.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στιγμές πανικού στον Παναμά μετά από ισχυρό σεισμό 7,6 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι σε εννέα χώρες

9/10/2026 - 10:33μμ
(Φωτ. αρχείου: Mohammadreza Farhadi Aref / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Ο συγκυβερνήτης της flydubai φέρεται να σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

9/10/2026 - 8:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο – Η ΕΕ προειδοποιεί για μέτρα προστασίας της λειτουργίας του

9/10/2026 - 7:25μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

9/10/2026 - 5:38μμ
Η Νοτιοαφρικανή νομικός Νάβι Πιλάι, το 2022, στην ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη της Ελβετίας (φωτ.: EPA/ VALENTIN FLAURAUD)
ΚΟΣΜΟΣ

Νόμπελ Ειρήνης: Στην 85χρονη νομικό Νάβι Πιλάι το βραβείο του 2026

9/10/2026 - 2:15μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (αριστερά) χαιρετά με υψωμένη τη γροθιά το πλήθος πίσω από το σχοινί ασφαλείας, κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον (φωτ.:  EPA/ANNABELLE GORDON / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Αποκλείει νέα αμερικανική επίθεση στο Ιράν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές

9/10/2026 - 12:45μμ
Ο υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ επανέλαβε την απόφασή του από το USS Lincoln (πηγή: Real America's Voice)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ζωντανά στην τηλεόραση η εκτέλεση του Νιντάλ Χασάν, δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο Φορτ Χουντ

9/10/2026 - 9:23πμ
Μαθητές και μαθήτριες διαπληκτίζονται με αστυνομικούς έξω από το λύκειο «Ελέν Μπουσέ» στο Παρίσι. 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Η Gen Z είναι οργισμένη» – Νέες πορείες και συγκρούσεις στο Παρίσι

8/10/2026 - 8:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διασώστης ελέγχει κτήριο που υπέστη ζημιές από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στην Πενονομέ του Παναμά, στις 9 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Bienvenido Velasco)

Παναμάς: Πάνω από 100 μετασεισμοί μετά τα 7,7 Ρίχτερ – Τραυματίες και αποκλεισμένες περιοχές

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΧΚ)

Πληρωμές 63,78 εκατ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 16 Οκτωβρίου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες για σήμερα, Σάββατο – Υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη αφρικανική σκόνη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/akiragiulia-1597753)

Έμφυλη βία: Πώς αναγνωρίζονται τα πρώιμα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης – Η ευθύνη βαρύνει τον δράστη

9 ώρες πριν
Αρμένισσες που διασώθηκαν από αιχμαλωσία μετά τη Γενοκτονία (φωτ.: Public Domain Mark 1.0)

Μαριάμ Μπαγκντισσιάν: Το κορίτσι από την Αρμενία που έχασε τη μητρική του γλώσσα, αλλά όχι την ταυτότητά του

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Euroleague: Άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV