pontosnews.gr
Κυριακή, 1/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Αθώα ή ένοχη; Σήμερα η εισαγγελική πρόταση

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό, η εισαγγελέας θα διατυπώσει την πρότασή της προς τους δικαστές

25/01/2024 - 9:21πμ
H Ρούλα Πισπιρίγκου έξω από το το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

H Ρούλα Πισπιρίγκου έξω από το το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την πεποίθηση της για το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου αφαίρεσε ή όχι τη ζωή της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη θα εκφράσει σήμερα η Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, η εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που επί ένα χρόνο δικάζει την 35χρονη μητέρα για την απόπειρα και την ανθρωποκτονία της 9χρονης.

Έχοντας αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, τις δεκάδες καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων μαρτύρων, αλλά και τις θέσεις της ίδιας της κατηγορούμενης –επί εννέα ημέρες απολογούμενη έδινε τις δικές της απαντήσεις σε όσα της καταλογίζονται–, η εισαγγελική λειτουργός καλείται σήμερα να προτείνει στους δικαστές αν θα πρέπει να την κρίνουν αθώα ή ένοχη.

Η εισαγγελέας μέσω των επιχειρημάτων που θα αναπτύξει θα διατυπώσει την πρότασή της (η οποία δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο) επί των κατηγοριών:

• Είναι η μητέρα εκείνη που ευθύνεται για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο; Μια ανακοπή που άφησε λαβωμένο το κοριτσάκι, καθώς μετά από αυτή υπέστη βαριά τετραπληγία.

• Είναι η μητέρα που με τη χορήγηση ισχυρής δόσης κεταμίνης προκάλεσε το θάνατο της κόρης της τον Ιανουάριο του 2022 στο «Αγλαΐα Κυριακού»;

Πριν από την απάντησή της, στο «δια ταύτα» της αγόρευσής της η εισαγγελέας θα αναπτύξει τα δεδομένα που έλαβε υπόψη της για να καταλήξει στη θέση της ως προς την υπόθεση που επί σειρά μηνών ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας· ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν αυτός που πυροδότησε την παρέμβαση των Αρχών, ώστε να ελεγχθεί τι έχει συμβεί με την οικογένεια από την Πάτρα που τον Ιανουάριο του 2022 έχασε και το τρίτο της παιδί.

Εάν η εισαγγελική λειτουργός δεχθεί την κατηγορία και το σκεπτικό των δικαστών που παρέπεμψαν με βούλευμα τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τότε θα επιχειρηματολογήσει για το κίνητρο της μητέρας.

Γιατί χάθηκε η Τζωρτζίνα; Τι θέλησε να πετύχει η 35χρονη κατηγορούμενη στερώντας τη ζωή από το πλάσμα που η ίδια έφερε στον κόσμο; Θα δεχθεί η εισαγγελέας ότι η Πισπιρίγκου ουσιαστικά πάνω από τη ζωή του παιδιού της έβαλε «τον Μάνο» και τη σχέση τους; Ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν «να επανασυνδεθεί» με τον σύζυγό της με τον οποίο ήταν σε διάσταση;

Σύμφωνα με την κατηγορία, προχώρησε στην εγκληματική της πράξη με στόχο να «δεσμεύσει», να πετύχει να φέρει κοντά της ξανά τον πατέρα της Τζωρτζίνας, με τον οποίο η σχέση ήταν οριακή, εκρηκτική, με συνεχή εναλλαγή εγγύτητας και απόστασης.

Τι είπε στην απολογία της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίζεται πως δεν έβλαψε κανένα από τα τρία παιδιά της, για τους θανάτους των οποίων είναι υπόλογη. Η Τζωρτζίνα ήταν η πρωτότοκη της οικογένειας Δασκαλάκη, το παιδί που τελικά «έφυγε» τελευταίο με υπαίτια, σύμφωνα με την Δικαιοσύνη, την 35χρονη.

«Η Τζωρτζίνα ήταν η χαρά της ζωής! Τι λόγο είχα να την σκοτώσω; Την λάτρευα», επαναλαμβάνει από την αρχή.

Όσο για την «εμμονή της με τον Μάνο» που οι δικαστές Αρχές θεωρούν πως την ώθησε να στραφεί κατά της πρωτότοκης κόρης της, εκείνη απάντησε στην απολογία της: «Πρέπει να είσαι ψυχασθενής για να βάλεις τέτοιο κίνητρο».

Η θέση της είναι πως δεν γνωρίζει τι συνέβη με την Τζωρτζίνα. Αμφισβητεί τα ευρήματα, δηλώνει πως δεν γνωρίζει αν ο θάνατος οφείλεται σε κεταμίνη, και ισχυρίζεται πως αν αυτή είναι η αιτία τότε δεν ήταν το δικό της χέρι που την έδωσε, αλλά «κάτι άλλο έγινε στην ανάνηψη» όταν το παιδί υπέστη τη δεύτερη και μοιραία ανακοπή στο «Αγλαΐα Κυριακού», την οποία επίσης αμφισβητεί ισχυριζόμενη πως επρόκειτο για «παρατεταμένη επιληπτική κρίση».

Θεωρεί πως οι γιατροί που κατέθεσαν εναντίον της την κατηγορούν για να μεταθέσουν δικές τους ευθύνες.

Διατυπώνει όμως και ερωτήματα, αν τόσο για την Τζωρτζίνα όσο και για τα άλλα δύο κοριτσάκια –για τα οποία έχει ξεκινήσει η δεύτερη η δίκη της–, υπήρχαν γενετικές ασθένειες που επέδρασαν στους θανάτους.

Η εισαγγελέας –που σε όλη τη διάρκεια της δίκης από την οποία δεν έλλειπαν οι εντάσεις και οι εντονότατοι διαξιφισμοί, κρατούσε σημειώσεις, πρόσεχε κάθε κίνηση της κατηγορουμένης και έλεγχε όσα ακούγονταν αναζητώντας έγγραφα της υπόθεσης–, σήμερα όρθια θα απαντήσει στην κατηγορουμένη και θα προσπαθήσει να πείσει τους δικαστές να υιοθετήσουν την κρίση της.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζούλη Βινιεράτου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινος συναγερμός σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη και Πελοπόννησο για την αυριανή κακοκαιρία – Ήχησε το 112 σε Ζάκυνθο-Κεφαλονιά

31/01/2026 - 11:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

H ΕΛΑΣ για τη χθεσινή βλάβη στο 100: «Δεν στερήθηκαν οι πολίτες τη συνδρομή της Αστυνομίας»

31/01/2026 - 3:44μμ
Μέρος των ναρκωτικών και των χρημάτων που κατασχέθηκαν (φωτ.: ΕΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Eξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Τέσσερις συλλήψεις

31/01/2026 - 2:38μμ
Παρόμοιες εικόνες θα δούμε αύριο σχεδόν σε όλη τη χώρα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Ποιες περιοχές της χώρας θα πληγούν περισσότερο

31/01/2026 - 12:17μμ
Συννεφιά στην περιοχή του Ναυπλίου, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αστάθεια με βροχές και καταιγίδες σήμερα – Ενίσχυση των φαινομένων το βράδυ στα δυτικά

31/01/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν δουλεύει το «100»! – Πώς καλούμε την Άμεση Δράση

30/01/2026 - 8:24μμ
Εικόνα από την κηδεία της 45χρονης εργάτριας Ελένης Κατσαρού στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου στα Τρίκαλα (φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση «Βιολάντα»: Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες της Ελένης Κατσαρού και της Βασιλικής Σκαμπαρδώνη στα Τρίκαλα

30/01/2026 - 7:57μμ
(Φωτ.: Alexa / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να ενσωματώσει σωστά διατάξεις της οδηγίας για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

30/01/2026 - 7:31μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Ανοίγουν και πάλι οι σταθμοί «ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ», «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» – Προσοχή όμως…

30/01/2026 - 6:30μμ
Εικόνα από τη μεταφορά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου των τραυματιών φίλαθλων του ΠΑΟΚ από το δυστύχημα στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας (φωτ.: Σωτήρης Τρυψάνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιτήριο για τον 28χρονο φίλαθλο του ΠΑΟΚ που επέβαινε στο μοιραίο βαν, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

30/01/2026 - 5:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: mcf.gr)

Ο «Αττίλας ’74» του Μιχάλη Κακογιάννη κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο MoMA της Νέας Υόρκης

5 ώρες πριν
Πελάτης βιβλιοπωλείου κρατά τα απομνημονεύματα της Βιρτζίνια Τζουφρέ, η οποία αυτοκτόνησε την άνοιξη του 2025, αφού είχε κατηγορήσει για χρόνια τον πρώην πρίγκιπα Άντριου και τον Τζέφρι Έπστιν ότι την είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά (φωτ.: EPA/Andy Rain)

Έγγραφα Έπστιν: Τα μηνύματα που «καίνε» Μπιλ Γκέιτς, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Ίλον Μασκ – Η νέα επίμαχη φωτογραφία του πρώην πρίγκιπα Άντριου

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας αποχαιρετά τον Νίκο Ακριτίδη

6 ώρες πριν
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κόκκινος συναγερμός σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη και Πελοπόννησο για την αυριανή κακοκαιρία – Ήχησε το 112 σε Ζάκυνθο-Κεφαλονιά

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Δερβίσης)

Super League: Επιτέλους νίκη ο Άρης – Σπουδαία «διπλά» ΟΦΗ και ΑΕΛ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ρωσία – Ουκρανία – ΗΠΑ: «Εποικοδομητικές» συνομιλίες στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign