pontosnews.gr
Δευτέρα, 12/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

CIA: Αναζητά Ρώσους διπλούς πράκτορες που εργάζονται ήδη στην FSB για πρόσληψη

Η αντίδραση του Κρεμλίνου

23/01/2024 - 7:01μμ
(Πηγή: YouTube/ Central Intelligence Agency)

(Πηγή: YouTube/ Central Intelligence Agency)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Προσωπικό ψάχνει η CIA αλλά όχι μεταξύ των Αμερικανών πολιτών. Έχει ρίξει τα δίχτυα της στη ρωσική επικράτεια και συγκεκριμένα σε όλους όσοι εργάζονται στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, την FSB αφού αυτό που πραγματικά θέλει είναι να στρατολογήσει διπλούς πράκτορες.

Στις 22 Ιανουαρίου κοινοποίησε ένα καλογυρισμένο βίντεο στη ρωσική γλώσσα στον επίσημο λογαριασμό της CIA στην πλατφόρμα Χ.

Το βίντεο απευθύνεται σε αυτούς που υπαινίσσεται ότι είναι Ρώσοι πατριώτες που εργάζονται στην κοινότητα των μυστικών πληροφοριών, οι οποίοι μπορεί να νιώθουν προδομένοι από αυτό που χαρακτηρίζει διαφθορά σε κύκλους της ελίτ και τις ελλείψεις στον εξοπλισμό και την τροφοδοσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Οι άνθρωποι γύρω σας ίσως να μην θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Αλλά εμείς θέλουμε. Δεν είστε ανίσχυροι», αναφέρεται στο βίντεο, στο τελευταίο μιας σειράς με βίντεο στρατολόγησης που έχουν στόχο τη Ρωσία, πριν δοθούν λεπτομέρειες για τους τρόπους επικοινωνίας με τη CIA.

(Πηγή: YouTube/ Central Intelligence Agency)

Υπό τους ήχους μελαγχολικής, κλασσικής μουσικής, ο βασικός φανταστικός χαρακτήρας του βίντεο είναι ένας μη κατονομαζόμενος 35χρονος άνδρας, υπάλληλος της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που περιγράφει τον εαυτό του ως πατριώτη που αγαπά τη Ρωσία και που κάποτε υπηρέτησε ως αλεξιπτωτιστής.

«Έχω αρκετό κουράγιο για να αντιμετωπίσω αυτή την προδοσία;», φέρεται να δηλώνει στο βίντεο, πριν αναφέρει πως έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πραγματικός εχθρός βρίσκεται εντός της Ρωσίας με τη μορφή μια διεφθαρμένης ηγεσίας και ελίτ.

«Η ανώτατη ηγεσία έχει ξεπουλήσει τη χώρα για παλάτια και γιοτ σε μια περίοδο κατά την οποία οι στρατιώτες μας μασούν σάπιες πατάτες και πυροβολούν με προϊστορικά όπλα. Οι άνθρωποί μας αναγκάζονται να δωροδοκήσουν απλά και μόνο για να βρουν δουλειά», δηλώνει ο άνδρας ενώ στο βίντεο εικόνες από το ρωσικό χειμώνα εναλλάσσονται με εικόνες από ακριβές λιμουζίνες επισήμων και πλούσιους Ρώσους που κάνουν προπόσεις.

Ο φανταστικός χαρακτήρας λέει ότι ο πατριωτισμός του τον έκανε να αναλάβει δράση και να εργαστεί με τη CIA και η τελευταία εικόνα στο βίντεο δείχνει έναν καλοντυμένο άνδρα να επικοινωνεί με τη CIA μέσω κινητού από μια χιονισμένη αυλή.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο δηλώνει πως γίνονται τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι ο ρωσικός στρατός έχει τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να επιτύχει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα, στην Ουκρανία. Έχει απορρίψει ως ψευδείς τους διάφορους ισχυρισμούς περί διαφθοράς και αντέδρασε απαξιωτικά στο βίντεο.

«Ξέρετε, η πρακτική αυτή είναι αρκετά συνηθισμένη, υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν πολύ συχνά τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στρατολογήσουν νέους εργαζομένους. Και το κάνουν όλη την ώρα, η CIA το κάνει κάθε χρόνο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ υπονόησε ότι η CIA έκανε λάθος με τη δημοσιοποίηση του βίντεο στην πλατφόρμα Χ, το πρώην Twitter, που έχει απαγορευθεί στη Ρωσία, και στο οποίο η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μέσω εικονικο ιδιωτικών δικτύων (VPN), πολλά εκ των οποίων επίσης είναι απαγορευμένα.

«Κάποιος πρέπει να πει στη CIA ότι στη χώρα μας το (ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης) VKontakte είναι πολύ πιο δημοφιλές από το απαγορευμένο Χ. Και ότι το κοινό του VKontakte είναι πολύ μεγαλύτερο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Συντονιστή Ειδικών Υπηρεσιών της Πολωνίας Γιάτσεκ Ντομπζίνσκι (αριστερά) και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Καρολίνα Γκαλέτσκα (δεξιά) μιλούν σε δημοσιογράφους μετά από έκτακτη ενημέρωση με τη συμμετοχή υπουργών και αξιωματούχων ασφαλείας (φωτ.: EPA/ALBERT ZAWADA POLAND OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τουσκ και του Βλαντισλάβ Κοσινιάκ-Κάμις

11/10/2026 - 10:37μμ
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι Γιαχία Σαρία ανακοινώνει την ανάληψη της ευθύνης σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στη Σαναά της Υεμένης, στις 11 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA/YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε King Khalid, Νταμάμ και Saudi Aramco

11/10/2026 - 9:20μμ
Από τη ρωσική επίθεση στη Ζαπορίζια, Σάββατο 10 Οκτ. 2026 (φωτ.: EPA / Daryna Naumova)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από τη Ρωσία εκεχειρία 60 ημερών για να διοργανώσει εκλογές

11/10/2026 - 6:41μμ
Μαθητές και μαθήτριες στη πλατεία Βαστίλης στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης. 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δεκάωρα στο σχολείο, τάξεις χωρίς καθηγητές – Γιατί διαδηλώνουν οι μαθητές

11/10/2026 - 11:22πμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Πούτιν: Το ντίζελ των εκλογών και το τίμημα για την Ουκρανία

11/10/2026 - 10:59πμ
Καπνός και φλόγες στο αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» του Ριάντ, στις 8 Οκτωβρίου 2026, μετά την επίθεση για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούθι της Υεμένης. Στιγμιότυπο από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αιματηρό πλήγμα στο Ριάντ – Ο Τραμπ εξετάζει χτυπήματα κατά των Χούθι

11/10/2026 - 8:21πμ
(Φωτ.: EPA / Ron Sachs)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ προς Ζελένσκι: Καιρός να αποκτήσουν νέο πρόεδρο οι Ουκρανοί

10/10/2026 - 10:42μμ
Η Κρίστα Πάικ σε παλαιότερη φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστα Πάικ: Μετά τη διπλή αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο κελί της

10/10/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Πύραυλος έπληξε το αεροδρόμιο του Ριάντ – Δεκάδες τραυματίες

10/10/2026 - 7:50μμ
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς (φωτ.: EPA/Jade Gao/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Μετατίθενται για τις 11 Σεπτεμβρίου 2027 οι βουλευτικές εκλογές με απόφαση Αμπάς

10/10/2026 - 4:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Εριφύλη Μπακιρλή/ Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «ΣΕΡΡΑ»)

3ο Πολιτιστικό Αντάμωμα Ποντιακού Ελληνισμού στην Καλλιθέα: Η ισχύς εν τη ενώσει

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: facebook.com/profile.php/Pontian Society "Komninoi" Canton, Ohio)

Σύλλογος Ποντίων Κάντον Οχάιο «Οι Κομνηνοί»: Νέες εγγραφές στα χορευτικά και έκκληση για τις φορεσιές

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι των «αιωνίων»

6 ώρες πριν
Ο εκπρόσωπος του υπουργού Συντονιστή Ειδικών Υπηρεσιών της Πολωνίας Γιάτσεκ Ντομπζίνσκι (αριστερά) και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Καρολίνα Γκαλέτσκα (δεξιά) μιλούν σε δημοσιογράφους μετά από έκτακτη ενημέρωση με τη συμμετοχή υπουργών και αξιωματούχων ασφαλείας (φωτ.: EPA/ALBERT ZAWADA POLAND OUT)

Πολωνία: Σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τουσκ και του Βλαντισλάβ Κοσινιάκ-Κάμις

6 ώρες πριν
Μία γυναίκα επισκέπτεται το αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού, το αρχαιότερο και μεγαλύτερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας. (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Η Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών «Ο Ταξιάρχης» μάς ξεναγεί στον Κεραμεικό

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Super League: Δυσκολεύτηκε με τον Βόλο ο Άρης – Νίκες για Ηρακλή, Κηφισιά

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV