pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νταβός: Μίλησε για όλα ο Μητσοτάκης – Τι είπε για Μ. Ανατολή, Τραμπ, Τουρκία και γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» Ravi Agrawal

18/01/2024 - 10:11μμ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» Ravi Agrawal, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» Ravi Agrawal, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε όλα τα σημαντικά θέματα της διεθνούς επικαιρότητας, τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας καθώς και στο ρόλο που διεκδικεί η χώρα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητώντας στο Νταβός με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» Ravi Agrawal.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολής ενώ αναφέρθηκε και σε όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα. «Τώρα που προσπαθούμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό, κάθε διακοπή στις γραμμές τροφοδοσίας μπορεί μόνο να περιπλέξει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κεντρικές τράπεζες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε πως η Ελλάδα μιλάει με όλες τις πλευρές και κράτησε μετρημένη στάση στην κρίση της Μέσης Ανατολής υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ και των αθώων στη Γάζα. Είπε ότι κανένας δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι 1.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα. «Δεν νομίζω ότι στρατηγικά ενδιαφέρεται το Ισραήλ να δημιουργήσει μια νέα γενιά ορφανών», τόνισε μεταξύ άλλων ενώ εξέφρασε τη ελπίδα, όσο το δυνατόν συντομότερα να τερματιστεί η κρίση και να επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα στη Μέση Ανατολή ώστε και οι δύο πλευρές να ζήσουν ειρηνικά.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα στήριξε εξαρχής την Ουκρανία και διπλωματικά και στρατιωτικά και πως η Ευρώπη είναι ενωμένη στη στήριξη του Κιέβου.

Για την Τουρκία είπε ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί το «σουηδικό εμπόδιο» και δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα.

«Είχαμε όντως περίπλοκες σχέσεις με την Τουρκία. Κατά την πρώτη μου θητεία είχαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Από τον σεισμό στην Τουρκία έχουμε καταβάλλει μια τίμια προσπάθεια να χτίσουμε γέφυρες», ανέφερε ενώ είπε ότι ακόμα και αν δεν λύσουμε τη διαφορά μας για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, μπορούμε να συμβιώσουμε και οικοδομήσουμε πάνω στη θετική ατζέντα. Ανέφερε ως παράδειγμα τη συμφωνία ώστε Τούρκοι πολίτες να έρχονται χωρίς βίζα για επτά ημέρες σε ελληνικά νησιά ενώ είπε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και στο μεταναστευτικό και πως είναι σημαντικό να εντοπίζονται οι βάρκες πριν φύγουν από τις τουρκικές ακτές.

«Δεν είμαι αφελής. Έχουμε δει δραματικές αλλαγές στην πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος και θέλω να χτίσουμε στα θετικά βήματα που και οι δύο χώρες έχομε κάνει τους τελευταίους μήνες», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. «Νομίζω ότι έχει τελειώσει ο χρόνος μας», είπε αστειευόμενος και προσέθεσε: «Έχω εργαστεί και με τους δύο προέδρους. Και με τον πρόεδρο Τραμπ, και με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Στο τέλος της ημέρας δεν θα ήταν πρέπον, όπως και κανένας ξένος ηγέτης, να εκφράσει θέσεις πάνω σε μια δομικά δημοκρατική διαδικασία. Και ως Ευρώπη θα πρέπει να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε ο αμερικανικός λαός επιλέξει για επόμενο πρόεδρό του».

Μιλώντας για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα του 2023, παρά τις σημαντικές κρίσεις, είναι σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα του 2019, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας, επενδύσεις.

Αναφέρθηκε επίσης σε μεταρρυθμίσεις όπως πχ η επιστολική ψήφος και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. «Τώρα συζητάμε στην Ελλάδα για την ισότητα στο γάμο. Δεν είναι απαραίτητο να περιμένεις από ένα κεντροδεξιό κόμμα να προτάσσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Μιλάμε για μια τριγωνική στόχευση που αποτελείται από εστίαση στην οικονομία, ανάπτυξη, υπεύθυνο πατριωτισμό αλλά την ίδια στιγμή προοδευτισμό όταν συζητάμε για την ισοστάθμιση των δικαιωμάτων στην κοινωνία», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον μίνι ανασχηματισμό

12/06/2026 - 1:39μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Εκλογές το 2027» – Το σχέδιο για αυτοδυναμία και η «Ατζέντα 2030»

10/06/2026 - 7:39μμ
Εικόνα από συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του NATO στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: x.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη Σόφια: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας

10/06/2026 - 4:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το σχέδιο προεκλογικής συσπείρωσης, η στρατηγική Μητσοτάκη και το «χρίσμα» στον Κυρανάκη

10/06/2026 - 2:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρεμιέρα για τη συνταγματική αναθεώρηση – Ο «οδικός χάρτης» και τα επόμενα βήματα

10/06/2026 - 8:33πμ
Εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά στο κοιμητήριο Παπάγου, Δευτέρα 8/6/2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σουφλιάς: Στο κοιμητήριο Παπάγου τον αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι

8/06/2026 - 2:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών ο Γιώργος Κώτσηρας, υφυπουργός Εξωτερικών ο Τάσος Χατζηβασιλείου

8/06/2026 - 2:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάνζιαρης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Σουφλιάς: Σήμερα η κηδεία του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, στο κοιμητήριο Παπάγου

8/06/2026 - 9:04πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Kώστα Τασούλα, Τέταρτη 20 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η «Ελλάδα του 2030» περνά από αλλαγές σε Σύνταγμα, Δημόσιο και πανεπιστήμια

7/06/2026 - 11:16πμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 6 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI /  Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος λέει «δίπλα» στον Τσίπρα, ο Πολάκης ζητά αυτόνομη πορεία

6/06/2026 - 1:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: YouTube/Forbes Breaking News)

Τραγωδία στο Ρίο: Έξι νεκροί από σύγκρουση ελικοπτέρων – Ανάμεσά τους ο διάσημος τραγουδιστής Όλιβερ Τρι

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

ΑΕΚ: Ξεκινά το ταξίδι του τροπαίου – Θα ταξιδέψει και στην Κωνσταντινούπολη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε το Κουρασάο

4 ώρες πριν
Ο Δούρειος Ίππος δεσπόζει στην έκθεση «Troy and Rome: Myths, Legends and Stories of the Ancient Mediterranean», η οποία φιλοξενείται στο Κολοσσαίο (φωτ.: Anadolu Agency)

Η Τροία στο Κολοσσαίο: Πώς η Τουρκία προβάλλει διεθνώς έναν από τους πιο εμβληματικούς μύθους του αρχαίου κόσμου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ, SUP, Surfing)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάνοε καγιάκ: Χάλκινο μετάλλιο ο Στέφανος Δημόπουλος

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Αποθεωτική υποδοχή του Βασίλη Σπανούλη στη Θεσσαλονίκη από τους φίλους του Άρη

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign