pontosnews.gr
Τετάρτη, 11/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στέφανος Κασσελάκης: Γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο πρόεδρος του κόμματος άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη

13/01/2024 - 3:33μμ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μιλάει, σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μιλάει, σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα βασικά ζητήματα της επικαιρότητας, τον γάμο των ομοφύλων και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Η πολιτική συγκυρία των τελευταίων ημερών δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης σύρεται σε μέτρα, ακόμα και απόπειρες μεταρρυθμίσεων, κατόπιν δικών μας στοχευμένων αντιπολιτευτικών παρεμβάσεων. Η δημόσια πίεση που ασκούμε γίνεται αισθητή, θέτει προκλήσεις στις οποίες καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση», είπε.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το τελευταίο διάστημα σημείωσε πως κατέθεσαν προτάσεις για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, τονίζοντας πως «είναι αδιανόητο να σκοτώνονται νέα παιδιά, φίλαθλοι ή αστυνομικοί, να ρισκάρουν τη ζωή τους όσοι πηγαίνουν ακόμα και σε αγώνες βόλεϊ».

«Η κυβέρνηση αρκείται σε αποπομπές και σε rotation υπουργών, επειδή αδυνατεί να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα και αθλητικούς παράγοντες. Προτείναμε τη θέσπιση ανώτατης επιτρεπόμενης τιμής βρεφικού γάλακτος και θα προχωρήσουμε σε σχετική καμπάνια και συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Της “εισαγόμενης” ακρίβειας όπως μας παραμύθιαζε ο πρωθυπουργός για να προστατέψει και να νομιμοποιήσει τα εγχώρια καρτέλ. Που αποδείχτηκε δική του ακρίβεια. Της δικής του ανικανότητας και απροθυμίας να ελέγξει την αισχροκέρδεια των μεγάλων ομίλων που συνθλίβει την ελληνική κοινωνία», είπε.

Άποψη από όπου γίνεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε ότι «θα κινητοποιηθούμε για το στεγαστικό πρόβλημα που γονατίζει τα νοικοκυριά και κυρίως τους νέους. Τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, τα νέα ζευγάρια που αδυνατούν να σχεδιάσουν και να ονειρευτούν το μέλλον τους».

Για τον γάμο των ομοφύλων ανέφερε: «Επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του. Τα μέτρα και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι όλα too little-too late, όταν δεν είναι και ανοιχτή κοροϊδία, όπως στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

«Πελατεία για τα κολέγια»

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων: «Μηχανεύονται νομικές ακροβασίες για να προσπεράσουν την καραμπινάτη αντισυνταγματικότητα. Μας παραμυθιάζουν με το Χάρβαρντ, παρότι ξέρουν ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τα μεγάλα ποιοτικά ιδιωτικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

»Αυτό που τους ενδιαφέρει, όπως έδειξε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, είναι η πελατεία για τα κολέγια των φίλων της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει την ίδρυση Νομικής στην Πάτρα. Την ακύρωσαν επειδή δήθεν «είχαμε πολλές Νομικές». Τώρα – θα επιτρέψουν την ίδρυση πολλών ιδιωτικών Νομικών και στην Πάτρα και όπου θέλουν.

Η πραγματική τους επιδίωξη είναι να περικόψουν τα κονδύλια για τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ήδη κάνουν συστηματικά.

»Θέλουν να λιγοστέψουν τους φοιτητές των δημόσιων πανεπιστημίων, ιδίως των περιφερειακών, για να μπορούν ευκολότερα να περικόψουν κι άλλο τη χρηματοδότησή τους. Θα εκμεταλλευτούν δηλαδή την εκτόξευση της στεγαστικής δαπάνης και του κόστους ζωής κάθε φοιτητή που σπουδάζει μακριά από το σπίτι του και αντί να κάνουν κάτι γι’ αυτό, θα παρουσιάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – πρώην κολέγια, σαν ελκυστικότερη επιλογή. Σαν φτηνότερη λύση για τις οικογένειες που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές των παιδιών τους σε άλλη πόλη. Τόσο είναι το θράσος τους. Μέχρι τον τελικό στόχο, βέβαια, που θα είναι τα δίδακτρα και στα δημόσια πανεπιστήμια, δήθεν για να μπορούν να αναβαθμίσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες τους».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια, στο Παρίσι, Tρίτη 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα, ώρα να εξετάσουμε και την πυρηνική ενέργεια

10/03/2026 - 2:28μμ
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

7/03/2026 - 10:18πμ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν ύποπτοι για σχέσεις με το Ιράν στην Ελλάδα – Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα

6/03/2026 - 4:16μμ
Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Θεόδωρος Μπιζάκης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Οζέλ και τους συνεργάτες, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Ζαχαράκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Συνομιλίες στην Άγκυρα για διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις

6/03/2026 - 1:10μμ
Έλληνες πολίτες και οι οικογένειές τους επαναπατρίστηκαν, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: 315 πολίτες επέστρεψαν από Αμπού Ντάμπι, Ντουμπάι, Ιερουσαλήμ

6/03/2026 - 10:09πμ
Εικόνα από τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Ορισμός εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού - Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων εκτός επικράτειας μέσω επιστολικής ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Με 201 «υπέρ» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών

4/03/2026 - 8:37μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι παρούσα με ευθύνη και ισχύ όπου την καλεί το εθνικό καθήκον, η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική

4/03/2026 - 12:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν – Συγκεκριμένο σχέδιο για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών

3/03/2026 - 3:55μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου για τις εξελίξεις σε Κύπρο & Λίβανο

3/03/2026 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμβάσεις με τις Chevron και Helleniq για τους υδρογονάνθρακες

2/03/2026 - 11:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής)

Τιμητική εκδήλωση για δύο σημαντικές γυναίκες του ποντιακού πολιτισμού

34 λεπτά πριν
Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζουν έναν πύραυλο πάνω από το βόρειο Ισραήλ (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Από τις πιο σφοδρές ομοβροντίες πυραύλων εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν – Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν 16 ιρανικά σκάφη που τοποθετούσαν νάρκες κοντά στο Στενό του Ορμούζ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)

Αίθριος ο σημερινός καιρός με τοπικές νεφώσεις και ήπιους ανέμους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νικηφόρα από το Παρίσι ο Ολυμπιακός

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δείπνο ιφτάρ στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας με τον Ερντογάν

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στην Τεχεράνη και το Μπαχρέιν, πλήγματα στον Κόλπο και τελεσίγραφο Τραμπ για το Στενό του Ορμούζ

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign