pontosnews.gr
Πέμπτη, 20/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία 41χρονης εγκύου: Στον εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι – Το κατασκευασμένο άλλοθι του συντρόφου της

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

9/01/2024 - 2:12μμ
Το σπίτι  στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου έμενε η 41χρονη έγκυος που δολοφονήθηκε (φωτ.: 
Βασίλης Βερβερίδης/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Το σπίτι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου έμενε η 41χρονη έγκυος που δολοφονήθηκε (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41 ετών εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε χθες το απόγευμα σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της.

Ως δράστες κρατούνται ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, που σύμφωνα με την απαγγελθείσα ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν τις πράξεις της:

  • ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • διακοπής κύησης
  • ληστείας (όλες κατά συναυτουργία)
  • παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη στον 4ο τακτικό ανακριτή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Ομολογία του 39χρονου

Την εμπλοκή του στην υπόθεση εξαφάνισης της 41χρονης εγκύου συντρόφου του και μητέρας ενός 13χρονου κοριτσιού αλλά όχι στη δολοφονία της, ομολόγησε ο 39χρονος σύντροφός της που εδώ και μέρες έκανε ό,τι μπορούσε για να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές Αρχές. Ωστόσο η ΕΛΑΣ εξιχνίασε το έγκλημα για το οποίο κατηγορούμενος είναι και 34χρονος φίλος του συντρόφου του θύματος.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές και σύμφωνα με την ομολογία του 39χρονου στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, οι δύο άνδρες σκηνοθέτησαν ψεύτικη ληστεία σε βάρος του θύματος ώστε να την ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια να πάνε στο πατρικό της σπίτι όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 7-8 χιλιάδων ευρώ από τους γονείς της.

Περιγράφοντας αναλυτικά το σχέδιο που φέρεται να κατέστρωσε ο φίλος του και έφεραν σε πέρας μαζί, ο 34χρονος –κατά τις ίδιες πληροφορίες– κατέθεσε πως γύρω στις 11 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν επέστρεψαν ο 39χρονος και η σύντροφός του στο σπίτι του πρώτου, εκείνος βρισκόταν ήδη μέσα στο διαμέρισμα, με σβηστά τα φώτα και κατεβασμένα τα παντζούρια.

«Είναι νεκρή»

Ο 34χρονος, όπως φαίνεται να κατέθεσε, κινήθηκε προς τη γυναίκα, την οποία απείλησε με μαχαίρι, οδηγώντας την στην κρεβατοκάμαρα όπου την έδεσε με χειροπέδες και της έκλεισε το στόμα και τα μάτια με ταινία συσκευασίας. Στη συνέχεια –πάντα σύμφωνα με όσα υποστήριξε– ο 39χρονος τού πήρε το μαχαίρι και του έκανε νόημα να κατέβει στο αυτοκίνητό του.

«Δέκα λεπτά αργότερα κατέβηκε και μου ζήτησε βοήθεια λέγοντας ότι η σύντροφός του είναι νεκρή», φέρεται να είπε ο 34χρονος στους αστυνομικούς, επισημαίνοντας πως βρήκε τη γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος.

Από εκεί και έπειτα, οι δύο άνδρες επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη της άτυχης εγκύου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τοποθέτησαν το άψυχο σώμα της σε βαλίτσα, τύπου μπαούλο, και το μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 34χρονου, τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά του Μονοπήγαδου, στη δημοτική ενότητα Βασιλικών, του δήμου Θέρμης, όπου το απέρριψαν σε θάμνους. Οι κινήσεις τους μπροστά από την οικοδομή του διαμερίσματος όπως επίσης η πορεία του οχήματος καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων εξετάστηκε από τις Αρχές.

Το ματωμένο στρώμα και το κατασκευασμένο άλλοθι του συντρόφου

Λίγο μετά το έγκλημα, περί τα μεσάνυχτα (προς 2 Ιανουαρίου), οι δύο άνδρες πέταξαν αντικείμενα σε παρακείμενους κάδους απορριμμάτων και μεταξύ αυτών ένα στρώμα, πάνω στο οποίο λίγα 24ωρα αργότερα αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες για την εξαφάνιση της 41χρονης, εντόπισαν ίχνη αίματος που ταυτοποιήθηκαν εργαστηριακά με γενετικό υλικό των οικείων της δολοφονηθείσας.

Η έντονη κινητικότητα έξω από την οικοδομή, με τις απορρίψεις διαφόρων αντικειμένων, τη μεταφορά της βαλίτσας – τύπου μπαούλο, σε συνδυασμό με το στρώμα και το γενετικό υλικό της εγκύου, φαίνεται πως έστρεψαν τις αστυνομικές έρευνες προς τον 39χρονο.

Ο φίλος του (σεσημασμένος για άλλες πράξεις) μπήκε στο «κάδρο» των ερευνών, όταν βρέθηκαν αποτυπώματά του σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος, το οποίο οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό», αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση.

Εξεταζόμενος ενόρκως από αστυνομικούς, ο 39χρονος δήλωσε άγνοια για την τύχη της συντρόφου του. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος κατέθεσε ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κοιμήθηκαν μαζί και το πρωί της επόμενης μέρας η 41 ετών έγκυος σύντροφός του αποχώρησε με άγνωστο προορισμό, παίρνοντας δήθεν χρήματα από κοινές οικονομίες τους.

Ταυτόχρονα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες φέρεται να απέστειλε δύο μηνύματα από το κινητό της 41χρονης –ένα προς τη μητέρα της γυναίκας κι ένα προς τον εαυτό του. Στη μητέρα της έγραψε να μην την περιμένει να πάει στο σπίτι καθώς εκείνη θα πήγαινε απευθείας στη δουλειά της, ενώ προς τον ίδιο –μεταξύ άλλων– αναφέρθηκε σε ένα «ψέμα» που είπε στον εργοδότη του (δούλευε σε κουζίνα εστιατορίου, απ’ όπου απολύθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς) δήθεν για να μείνει μαζί με τη σύντροφό του. Πάντως, η μητέρα της άτυχης γυναίκας είχε αμφιβολίες για την πραγματική ταυτότητα του αποστολέα του συγκεκριμένου μηνύματος, κάτι το οποίο ανέφερε στους αστυνομικούς, όταν στις 2 Ιανουαρίου δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Από τη μακροσκοπική εξέταση της σορού, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο από τη μέση τραχηλική χώρα δεξιά έως την αυχενική μοίρα και ένα τραύμα στην αριστερή μέση τραχηλική χώρα. Τα πορίσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, όπως επίσης οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να περιληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συντρόφου και του φίλου του, με την οποία οδηγούνται στην εισαγγελική Αρχή.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία, της διακοπής κύησης, της ληστείας κατά συναυτουργία (κατηγορούνται ότι πήραν 80 ευρώ που είχε πάνω η γυναίκα) και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα κι ενός 13χρονου κοριτσιού από προηγούμενο γάμο, διατηρούσε εδώ και τρία χρόνια σχέση με τον 39χρονο, στο διαμέρισμα του οποίου διέμενε περιστασιακά. Βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησής της, την οποία –σύμφωνα με πληροφορίες– σκόπευε να τερματίσει με την σύμφωνη γνώμη του κατηγορούμενου συντρόφου της και μάλιστα είχε προγραμματίσει σχετική επέμβαση για τις 3/1.

⇒ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στ.Τ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσομηλιά Τρικάλων: Το χωριό όπου πολυτεκνία είναι …έθιμο – Το παράδειγμα στη λύση του δημογραφικού

19/08/2026 - 3:50μμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι εγγραφές στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης για το εκπαιδευτικό έτος 2026-2027

19/08/2026 - 1:38μμ
Το επίμαχο στιγμιότυπο από το βίντεο (πηγή: instagram)
ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Αθηνών-Κορίνθου: Ταυτοποιήθηκε 82χρονη που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

19/08/2026 - 1:06μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε ο λύκος που είχε επιτεθεί σε 4χρονο παιδί – Η ανακοίνωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων που συνέδραμαν

19/08/2026 - 12:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Συνελήφθη Βρετανός για κλοπή χρηματοκιβωτίου με 100.000 ευρώ από το Φαληράκι

19/08/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: blogs.sch.gr/siopiloi-martires)
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Μαθητές του Μουσικού Σχολείου αναδεικνύουν την ιστορία της πόλης μέσα από οικογενειακά κειμήλια

19/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστό απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω FlyOver

19/08/2026 - 8:41πμ
Εικόνα από την περιοχή της Αττικής  (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά και υδράργυρο έως τους 37 βαθμούς

19/08/2026 - 8:12πμ
Η διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Γιάννα Χορμόβα  (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Μήνυση κατέθεσε η Γιάννα Χορμόβα για απειλές κατά εργαζομένων στο ΚΠΑ2 Κηφισιάς

18/08/2026 - 11:31μμ
Εικόνα από τις αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες σε Περιστέρια και Σελήνια – 427 έλεγχοι σε όλη τη χώρα

18/08/2026 - 9:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/Argo WN)

35 χρόνια «Αργοναύτες» Waiblingen – Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων στη Γερμανία

33 λεπτά πριν
Η Χιντ Ρατζάμπ, από την αποφοίτησή της από το νηπιαγωγείο, μέχρι τη δολοφονία της από τις ισραηλινές δυνάμεις σε ηλικία 5 ετών (φωτ.: maktoobmedia.com)

Γάζα: Ποινική έρευνα από τον ισραηλινό στρατό δύο χρόνια μετά τον θάνατο της 5χρονης Χιντ Ρατζάμπ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Σαρωτική η Καλαμάτα – Ακόμα πέντε ομάδες στη League Phase

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Θεοφάνη

2 ώρες πριν
Ο Στάθης Παρχαρίδης (φωτ.: facebook.com/Στάθης Παρχαρίδης)

Στάθης Παρχαρίδης: Σίγησε ένας αυθεντικός εκφραστής της ποντιακής παράδοσης

3 ώρες πριν
Τα όπλα που εντοπίστηκαν στο τουρκικό όχημα (φωτ.: Γρ. Τύπου Οργανισμού Τελωνείων Βουλγαρίας)

Βουλγαρία: Τουρκικό φορτηγό μαζί με σύκα μετέφερε κρυμμένα όπλα στη Γερμανία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV