pontosnews.gr
Σάββατο, 14/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισραήλ: Χάος σε συνεδρίαση για τον πόλεμο – Φραστικές επιθέσεις ακροδεξιών υπουργών κατά στρατηγού

Η εκτίμηση του ισραηλινού Τύπου είναι ότι η εσωτερική έρευνα που διέταξε ο στρατός «εκθέτει» την κυβέρνηση Νετανιάχου

6/01/2024 - 10:11πμ
Σε πρώτο πλάνο η σημαία του Ισραήλ (φωτ.: EPA / Narong Sangnak)

Σε πρώτο πλάνο η σημαία του Ισραήλ (φωτ.: EPA / Narong Sangnak)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό του Ισραήλ προκαλεί ο πόλεμος με τη Χαμάς σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξέσπασμά του. Ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης υπήρξε «μεγάλη ένταση» ανάμεσα στον αρχηγό του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Χερτσί Χαλεβί, και ακροδεξιούς υπουργούς.

Αιτία η ανακοίνωση του στρατηγού για σύσταση επιτροπής που θα διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας στις 7 Οκτωβρίου.

Τα ισραηλινά μέσα περιγράφουν μια χαώδη κατάσταση· πηγή που συμμετείχε στη συνεδρίαση –η οποία τελικά διακόπηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού Νετανιάχου–, είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan ότι επικράτησε «απόλυτη αναρχία».

Στην κυβερνητική συνεδρίαση επρόκειτο να εξεταστεί το σχέδιο για την επόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο οι αξιωματικοί του στρατού «αποχώρησαν εξοργισμένοι», σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο στρατηγός Χαλεβί φέρεται να δέχθηκε σφοδρές φραστικές επιθέσεις επί προσωπικού. Ακροδεξιά μέλη της κυβέρνησης επέκριναν τη χρονική στιγμή που επελέγη για να αναγγελθεί η έρευνα (την οποία στηρίζει ο στρατός), καθώς ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη. Έντονες επικρίσεις προκάλεσε και η επιλογή του προσώπου που θα ηγηθεί της έρευνας, του Σαούλ Μοφάζ· όταν ήταν υπουργός Άμυνας, το 2005, είχε επιβλέψει την απόσυρση του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον δύο ακροδεξιά μέλη της κυβέρνησης τάσσονται υπέρ της δημιουργίας νέων εβραϊκών οικισμών στον παλαιστινιακό θύλακα και του εκτοπισμού –την ενθάρρυνση να «μεταναστεύσει», όπως το θέτουν– του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού του. Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στη μεταπολεμική εποχή στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα κυβερνούν ούτε η Χαμάς ούτε κάποια ισραηλινή πολιτική Αρχή.

Ο Μπένι Γκαντς, μέλος της κυβέρνησης πολέμου του Ισραήλ –και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου–, φέρεται να κατηγόρησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την υποκίνηση της επίθεσης «με πολιτικά κίνητρα», τονίζοντας πως δεν έχει ξαναδεί τέτοιες συμπεριφορές σε συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

Η εφημερίδα Times of Israel εικάζει πως η εξέταση από το στρατό των σφαλμάτων και των παραλείψεών του θα μπορούσε να θέσει υπό πίεση την κυβέρνηση να ερευνήσει τα δικά της λάθη που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς. Επικριτές του Μπενιαμίν Νετανιάχου θεωρούν ότι είναι προς το συμφέρον του μια μακρά πολεμική σύγκρουση, ώστε να παραμείνει στην εξουσία. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και χρόνια είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Square profile picture
U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες πεζοναύτες και τρία πολεμικά πλοία στέλνει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή – Βομβαρδιστικά B-2 πάνω από το Ιράν

13/03/2026 - 11:58μμ
Ιρανοί πατούν πάνω σε αφίσα του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επικήρυξαν την ιρανική ηγεσία για 10 εκατ. δολ. – «Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν»

13/03/2026 - 9:02μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην τελετή υποδοχής των σορών έξι Αμερικανών, στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντόβερ του Ντέλαγουερ. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στο Κουβέιτ. 7 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεύρα στον Λευκό Οίκο για τον πόλεμο στο Ιράν: Διαρροές, διχογνωμίες και φόβοι για πετρελαϊκή κρίση

13/03/2026 - 7:01μμ
Πετρελαιοφόρο της ρωσικής εταιρείας Sovcomflot στη Βαλτική, στην περιφέρεια του Λένινγκραντ. Πίσω από βράχο με γκράφιτι η λέξη «Ειρήνη» στα ρωσικά (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρήγμα ΗΠΑ-ΕΕ για το ρωσικό πετρέλαιο – Θύελλα αντιδράσεων στις Βρυξέλλες

13/03/2026 - 4:31μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μαζικές εκρήξεις στην Τεχεράνη – Νέα αναχαίτιση πυραύλου στην Τουρκία

13/03/2026 - 1:13μμ
(Φωτ.: pixabay.com
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απεχθής υπόθεση σύγχρονης δουλείας – 13 χρόνια κάθειρξη σε μητέρα 10 παιδιών που βασάνιζε γυναίκα επί 25 χρόνια

13/03/2026 - 12:18μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Leszek Szymanski)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σειρήνες ήχησαν στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ

13/03/2026 - 9:05πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μακελειό σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια – Δύο νεκροί μετά από ένοπλη επίθεση

13/03/2026 - 12:15πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέες απώλειες αμάχων, αποφασιστικές κινήσεις Νετανιάχου και Ερντογάν και διεθνείς προσπάθειες αποκλιμάκωσης

13/03/2026 - 12:01πμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρός ο ένοπλος που επιτέθηκε σε συναγωγή στο Μίσιγκαν, μετά από ανταλλαγή πυρών

12/03/2026 - 9:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η θεατρική ομάδα  «Τέχνη και Δράση» του Αντώνη Περπινιά στην κωμωδία του Δ. Ψαθά «Μικροί Φαρισαίοι» (φωτ.: Δημήτρης Μπουρνούς)

Δημήτρης Ψαθάς: Η ξεκαρδιστική κωμωδία του «Μικροί Φαρισαίοι», ξανά επί σκηνής

2 λεπτά πριν
Ιρανοί διαδηλωτές  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Αλ-Κουντς στην Τεχεράνη, 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Αδιέξοδο

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Υπ. Παιδείας: Λύση για την ισοτιμία πτυχίων 400.000 αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ

56 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΕΛΑΣ: Αστυνομικός συνελήφθη για θανατηφόρο τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αίθριος καιρός με λίγες τοπικές βροχές – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Square profile picture
U.S. Central Command)

Χιλιάδες πεζοναύτες και τρία πολεμικά πλοία στέλνει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή – Βομβαρδιστικά B-2 πάνω από το Ιράν

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign