pontosnews.gr
Τρίτη, 11/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισραήλ: Χάος σε συνεδρίαση για τον πόλεμο – Φραστικές επιθέσεις ακροδεξιών υπουργών κατά στρατηγού

Η εκτίμηση του ισραηλινού Τύπου είναι ότι η εσωτερική έρευνα που διέταξε ο στρατός «εκθέτει» την κυβέρνηση Νετανιάχου

6/01/2024 - 10:11πμ
Σε πρώτο πλάνο η σημαία του Ισραήλ (φωτ.: EPA / Narong Sangnak)

Σε πρώτο πλάνο η σημαία του Ισραήλ (φωτ.: EPA / Narong Sangnak)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό του Ισραήλ προκαλεί ο πόλεμος με τη Χαμάς σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξέσπασμά του. Ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης υπήρξε «μεγάλη ένταση» ανάμεσα στον αρχηγό του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Χερτσί Χαλεβί, και ακροδεξιούς υπουργούς.

Αιτία η ανακοίνωση του στρατηγού για σύσταση επιτροπής που θα διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας στις 7 Οκτωβρίου.

Τα ισραηλινά μέσα περιγράφουν μια χαώδη κατάσταση· πηγή που συμμετείχε στη συνεδρίαση –η οποία τελικά διακόπηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού Νετανιάχου–, είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan ότι επικράτησε «απόλυτη αναρχία».

Στην κυβερνητική συνεδρίαση επρόκειτο να εξεταστεί το σχέδιο για την επόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο οι αξιωματικοί του στρατού «αποχώρησαν εξοργισμένοι», σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο στρατηγός Χαλεβί φέρεται να δέχθηκε σφοδρές φραστικές επιθέσεις επί προσωπικού. Ακροδεξιά μέλη της κυβέρνησης επέκριναν τη χρονική στιγμή που επελέγη για να αναγγελθεί η έρευνα (την οποία στηρίζει ο στρατός), καθώς ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη. Έντονες επικρίσεις προκάλεσε και η επιλογή του προσώπου που θα ηγηθεί της έρευνας, του Σαούλ Μοφάζ· όταν ήταν υπουργός Άμυνας, το 2005, είχε επιβλέψει την απόσυρση του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον δύο ακροδεξιά μέλη της κυβέρνησης τάσσονται υπέρ της δημιουργίας νέων εβραϊκών οικισμών στον παλαιστινιακό θύλακα και του εκτοπισμού –την ενθάρρυνση να «μεταναστεύσει», όπως το θέτουν– του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού του. Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στη μεταπολεμική εποχή στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα κυβερνούν ούτε η Χαμάς ούτε κάποια ισραηλινή πολιτική Αρχή.

Ο Μπένι Γκαντς, μέλος της κυβέρνησης πολέμου του Ισραήλ –και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου–, φέρεται να κατηγόρησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την υποκίνηση της επίθεσης «με πολιτικά κίνητρα», τονίζοντας πως δεν έχει ξαναδεί τέτοιες συμπεριφορές σε συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

Η εφημερίδα Times of Israel εικάζει πως η εξέταση από το στρατό των σφαλμάτων και των παραλείψεών του θα μπορούσε να θέσει υπό πίεση την κυβέρνηση να ερευνήσει τα δικά της λάθη που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς. Επικριτές του Μπενιαμίν Νετανιάχου θεωρούν ότι είναι προς το συμφέρον του μια μακρά πολεμική σύγκρουση, ώστε να παραμείνει στην εξουσία. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και χρόνια είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αριστερά ο Ντόναλντ Τραμπ και δεξιά τα γραφεία του BBC (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL/Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. δολ. για δυσφήμιση και ανακηρύττει εβδομάδα «αντικομμουνισμού» στις ΗΠΑ

10/11/2025 - 8:39μμ
Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι, λίγο προτού εκείνος οδηγηθεί στη φυλακή. 21 Οκτωβρίου 2025  (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί

10/11/2025 - 4:25μμ
Στο κέντρο της εικόνας ο Bambang Trihatmodjo (αρ.) και η Siti Hardiyanti Rukmana (δ.), ο γιος και η μία από τις κόρες του πρώην προέδρου της Ινδονησίας Σουχάρτο μιλούν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο στη Τζακάρτα (φωτ.:  EPA/ ADI WEDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: «Εθνικός ήρωας» ο πρώην δικτάτορας Σουχάρτο – Σφοδρές αντιδράσεις από ακαδημαϊκούς

10/11/2025 - 11:30πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντάει σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το θέμα της δημοσιονομικής παράλυσης αμέσως μετά την αποβίβασή του από το «Marine One», στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/ SHAWN THEW / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Προσωρινή συμφωνία στη Γερουσία για να λήξει η δημοσιονομική παράλυση

10/11/2025 - 8:32πμ
Εικόνα από το προσφυγικό καταυλισμό Khan Yunis, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EPA/HAITHAM IMAD)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Οι μαχητές μας που κρύβονται στη Ράφα δεν θα παραδοθούν στις ισραηλινές δυνάμεις

9/11/2025 - 4:43μμ
(Φωτ.: Χ/Weather Monitor)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο έλεος του υπερτυφώνα «Φουνγκ-γουόνγκ» οι Φιλιππίνες – Τουλάχιστον δύο νεκροί και μαζικές εκκενώσεις

9/11/2025 - 4:09μμ
Ο Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Έτοιμος να συναντηθεί με τον Μάρκο Ρούμπιο – Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας

9/11/2025 - 1:26μμ
Αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) (φωτ.: EPA/ALLISON DINNER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χάος στις αεροπορικές μεταφορές λόγω της δημοσιονομικής παράλυσης

9/11/2025 - 9:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Τουρκία: Έξι νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη αρωματοποιίας

8/11/2025 - 12:41μμ
Η Δανή υπουργός Ψηφιοποίησης Καρολίνε Στάγκε Όλσεν και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων μετά τη συμφωνία για την προστασία των παιδιών και των εφήβων που σερφάρουν στο διαδίκτυο (φωτ.: EPA/ Thomas Traasdahl/  DENMARK OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Ανήλικοι κάτω των 15 ετών δεν θα μπαίνουν σε social media

8/11/2025 - 11:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιάννης Αγγελάκης/EUROKINISSI)

Βορίζια: Αιτία ένα αποτυχημένο προξενιό; Στο μικροσκόπιο των Αρχών η βόμβα στο σπίτι

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Δωρεά για την ανέγερση νέας Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)

Τρένο συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Λένορμαν

7 ώρες πριν
Το φρούριο της Σταυρούπολης τον 19ο αιώνα και αριστερά ο Γεώργιος Βλαστώφ (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Γεώργιος Βλαστώφ, ένας χαρισματικός Έλληνας της Ρωσίας – Κυβερνήτης της Σταυρούπολης, μυστικοσύμβουλος του τσάρου, λόγιος

7 ώρες πριν
(Φωτ: Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες'')

Οι «Αργοναύτες» τίμησαν τους Πολιούχους του Κιλκίς με χορούς και παράδοση

8 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2025

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign