pontosnews.gr
Σάββατο, 7/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γερμανία: Κηδεύτηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – Απούσα η Άνγκελα Μέρκελ από την τελετή

Την υπογραφή του έφεραν τόσο η ένωση των Γερμανιών όσο και η σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία της προηγούμενης δεκαετίας

5/01/2024 - 6:38μμ
(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Γερμανία αποχαιρέτησε σήμερα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «έναν ένθερμο δημοκράτη» και «προσηλωμένο Ευρωπαίο» με καθοριστική συμβολή στην επανένωση της Γερμανίας, ο οποίος υπήρξε σημαιοφόρος της δημοσιονομικής πειθαρχίας την οποία προώθησε η χώρα του στην Ευρώπη.

Ο Σόιμπλε απεβίωσε την επομένη των Χριστουγέννων σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Γνωστός για την ειλικρίνειά του και την ισχυρή θέλησή του, ήταν ένας ένθερμος δημοκράτης που δεν σταμάτησε να μάχεται εναντίον κάθε μορφής λαϊκισμού και προσηλωμένος Ευρωπαίος, δήλωσε στην επικήδεια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Όφενμπουργκ (νοτιοδυτική Γερμανία) ο Βίνφριντ Κρέτσμαν, μέλος του κόμματος των Πρασίνων, πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Προσωπικότητες του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) –του οποίου ηγήθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα τέλη της δεκαετίας του 1990– έδωσαν το παρών, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση της Άνγκελας Μέρκελ στις κυβερνήσεις της οποίας ήταν υπουργός Οικονομικών τα 12 από τα 16 χρόνια της παραμονής της στην καγκελαρία (2005-2021).

Η πρώην καγκελάριος θα συμμετάσχει ωστόσο στην απότιση φόρου τιμής από το γερμανικό κράτος που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου στην Μπούντεσταγκ, την Κάτω Βουλή του γερμανικού Κοινοβουλίου, του οποίου ο εκλιπών υπήρξε μέλος για 51 χρόνια, και πρόεδρος από το 2017 έως το 2021. Συμμετέχοντας μόνο στην κρατική τελετή στο Βερολίνο, χώρο που συμβολίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο την πολιτική ζωή και δράση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί να υπογραμμίσει με ιδιαίτερο τρόπο τον φόρο τιμής που του αποτείνει, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπός της.

Ο Σόιμπλε δεν έγινε ποτέ καγκελάριος, καθώς ενεπλάκη στο «σκάνδαλο των δωρεών» που συντάραξε το CDU. Ωστόσο «έλαβε αποφάσεις που άφησαν βαθιά σημάδια στη χώρα», υπογράμμισε ο ηγέτης του CDU Φρίντριχ Μερτς. «Το συμβόλαιο το οποίο μας ένωσε και πάλι έπειτα από 40 χρόνια χωρισμού, φέρει τη δική του υπογραφή».

Παραπληγικός έμεινε έπειτα από απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του τον Οκτώβριο του 1990 από ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο. Θέση υπουργού έλαβε για πρώτη φορά το 1984, όμως γνωστός στην Ευρώπη έγινε με το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών από το 2009, υπερασπιζόμενος με νύχια και με δόντια τη δημοσιονομική πειθαρχία την οποία το Βερολίνο δεν σταμάτησε να προωθεί στην Ευρώπη.

Κατά σύμπτωση, η κηδεία του τελέστηκε την ίδια ημέρα με την απότιση εθνικού φόρου τιμής από τη Γαλλία στον Ζακ Ντελόρ, πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίσης σημαντική προσωπικότητα της Ευρώπης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υποδοχή αιχμαλώτων πολέμου κατά την πρόσφατη ανταλλαγή (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό: Το φιλόδοξο σχέδιο που συζητούν Κίεβο και Ουάσινγκτον

7/02/2026 - 9:05πμ
Η εκπρόσωπος του 79χρονου προέδρου Κάρολαϊν Λέβιτ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: «Λάθος υπαλλήλου» η ανάρτηση του βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

6/02/2026 - 11:58μμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν: «Καλή αρχή» βλέπει η Τεχεράνη, συνεχίζεται ο διάλογος

6/02/2026 - 5:36μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, με προορισμό τον Λευκό Οίκο (φωτ.: The White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ρατσιστική ανάρτηση για το ζεύγος Ομπάμα – Απεικονίζονται ως πίθηκοι

6/02/2026 - 12:44μμ
Ο Τούρκος ελεγκτής Σερκάν Σ που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 26χρονο Έλληνα (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 26χρονο Έλληνα μετά το θάνατο ελεγκτή στη Γερμανία

6/02/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να «εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν» ενόψει συνομιλιών υψηλού ρίσκου στο Ομάν

6/02/2026 - 10:00πμ
Κλειστός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το 2028 για να παρέχει ενέργεια σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στη Microsoft (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων – «Πολύ σοβαρή στιγμή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

5/02/2026 - 1:09μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Alexander Zemlianichenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ κατά Ελλάδας: Η Αθήνα διέκοψε τη συνεργασία δεκαετιών με τη Μόσχα

5/02/2026 - 12:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Εικ.: Χριστίνα κωνσταντάκη)

7 Φεβρουαρίου 1963: Τσουνάμι στον Κορινθιακό κόλπο βγάζει τις βάρκες στη στεριά και τα χταπόδια στα δέντρα

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA)

Η Τουρκία «χορεύει» την Αθήνα

48 λεπτά πριν
Υποδοχή αιχμαλώτων πολέμου κατά την πρόσφατη ανταλλαγή (φωτ.: EPA)

Ουκρανικό: Το φιλόδοξο σχέδιο που συζητούν Κίεβο και Ουάσινγκτον

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου «Αμάσεια»)

Μια βραδιά από… άλλον πλανήτη με την «Αμάσεια»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ανοιξιάτικος ο καιρός του Σαββάτου – Ανεβαίνει η θερμοκρασία, πυκνώνει η αφρικανική σκόνη

2 ώρες πριν
Η εκπρόσωπος του 79χρονου προέδρου Κάρολαϊν Λέβιτ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Λευκός Οίκος: «Λάθος υπαλλήλου» η ανάρτηση του βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign