pontosnews.gr
Τρίτη, 30/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 55 νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό – Καταστράφηκε το 90% των κτηρίων στην πόλη Σούζου

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί πολύ, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

2/01/2024 - 7:20μμ
Κάτοικος της πόλης Τόγκι κοιτά το πατρικό της σπίτι το οποίο έχει πάρει μεγάλη κλίση και έχει πλακώσει σταθμευμένα αυτοκίνητα (φωτ.: EPA/Franck Robichon)

Κάτοικος της πόλης Τόγκι κοιτά το πατρικό της σπίτι το οποίο έχει πάρει μεγάλη κλίση και έχει πλακώσει σταθμευμένα αυτοκίνητα (φωτ.: EPA/Franck Robichon)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά.

Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν σήμερα, Τρίτη, εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, να φθάσουν στις παράκτιες περιοχές, όπου υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από χιλιάδες, πιθανόν, κατεστραμμένα σπίτια.

Στη Σούζου, μια πόλη με πάνω από 5.000 νοικοκυριά, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, το 90% των κτηρίων ενδέχεται να έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τον δήμαρχό της Μασουχίρο Ιζουμίγια. «Η κατάσταση είναι καταστροφική», τόνισε.

Ο σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε τη Δευτέρα το απόγευμα τη χώρα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους στις δυτικές παράκτιες ακτές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε υψηλότερα σημεία, καθώς κύματα του τσουνάμι παρέσυραν αυτοκίνητα και σπίτια.

Περίπου 200 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον κύριο σεισμό, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, η οποία προειδοποίησε πως περισσότεροι ισχυροί μετασεισμοί θα μπορούσαν να πλήξουν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Ένα αεροσκάφος της ακτοφυλακής που ήταν καθ’ οδόν να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή συγκρούστηκε με ένα εμπορικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο σήμερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε μέλη της ακτοφυλακής. Και οι 379 επιβαίνοντες στην πτήση της Japan Airlines γλύτωσαν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Φουμίο Κισίντα δήλωσε πως το εύρος της καταστροφής από τον σεισμό γίνεται «ολοένα και πιο ξεκάθαρο» περισσότερες από 24 ώρες μετά την κύρια δόνηση που έπληξε τη χερσόνησο Νότο, στην επαρχία Ισικάουα.

«Η κυβέρνηση ανέπτυξε ομάδες διάσωσης από τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας, την αστυνομία και την πυροσβεστική στην περιοχή και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσει ζωές και θύματα και επιζώντες, όμως έχουμε λάβει αναφορές ότι εξακολουθούν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν να διασωθούν κάτω από κτίρια που κατέρρευσαν».

Χιλιάδες διασώστες επί ποδός

Σύμφωνα με τον Κισίντα, περίπου 3.000 διασώστες δυσκολεύονται να φθάσουν στη βορειότερη άκρη της χερσονήσου, όπου οι αρχές με τη βοήθεια ελικοπτέρων ανακάλυψαν πολλές πυρκαγιές και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Δρομολόγια των σιδηροδρόμων και πτήσεις προς την πληγείσα περιοχή ανεστάλησαν. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο του Νότο, το οποίο έκλεισε λόγω ρωγμών στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης και ζημιές στον τερματικό σταθμό του.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 55 θανάτους, όλοι τους στην επαρχία Ισικάουα, καθιστώντας τον σεισμό αυτό ως τον φονικότερο στην Ιαπωνία από το 2016.

Πολλοί σκοτώθηκαν στο Σούζου και την Ουατζίμα, μια άλλη πόλη στην απομονωμένη βόρεια άκρη της χερσονήσου του Νότο.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διέταξε περίπου 100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το βράδυ της Δευτέρας, στέλνοντάς τους σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολεία, που συνήθως χρησιμοποιούνται ως κέντρα εκκένωσης σε έκτακτες καταστάσεις.

Σχεδόν οι μισοί από όσους απομακρύνθηκαν επέστρεψαν σήμερα στα σπίτια τους, αφότου οι αρχές ήραν τις προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Όμως, περίπου 33.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην επαρχία Ισικάουα, έπειτα από μια νύχτα πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Περισσότερα από 100.000 σπίτια δεν έχουν νερό.

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικών έκανε γνωστό πως δεν καταγράφηκαν ανωμαλίες στα πυρηνικά εργοστάσια κατά μήκος της Θάλασσας της Ιαπωνίας, μεταξύ αυτών σε πέντε ενεργούς αντιδραστήρες στα εργοστάσια της Kansai Electric Power στο Όχι και το Τακαχάμα στην επαρχία Φουκούι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στις 25 Σεπτεμβρίου (φωτ.: .  EPA/Yuri Gripas/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Εξαιρετικά επιτυχημένη» η συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ

29/09/2025 - 11:56μμ
Από αριστερά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σφίγγει το χέρι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου συμφώνησε στο σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα – Τι προβλέπεται

29/09/2025 - 11:26μμ
Ραντάρ για τον εντοπισμό drone σε στρατιωτική περιοχή στο νησί Άμα’ρ της Δανίας (φωτ.: EPA / Steven Knap)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Δανία σε συναγερμό: Κλειστός ο εναέριος χώρος για drones, παίρνει ραντάρ από τη Σουηδία

29/09/2025 - 3:39μμ
Μαζικά εγκαταλείπουν οι Παλαιστίνιοι περιοχές των παλαιστινιακών εδαφών, ενώ συνεχίζεται το σφυροκόπημα από το Ισραήλ. Εικόνα από την αίθουσα αναμονής στον τερματικό σταθμό, στα σύνορα μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας, υπό το βλέμμα των Γιασέρ Αραφάτ και Μαχμούντ Αμπάς (φωτ.: EPA/ ALAA BADARNEH)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ισραήλ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για ειρήνευση στη Γάζα;

29/09/2025 - 9:05πμ
Η συμπρόεδρος του κόμματος και της παράταξης «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Άλις Βάιντελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της παράταξης στο Γερμανικό Κοινοβούλιο στο Βερολίνο (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το ακροδεξιό κόμμα έχασε και τους τρεις δήμους που διεκδικούσε – Ιστορική ήττα του SPD στο Ντόρτμουντ

28/09/2025 - 11:56μμ
Το κτήριο της εκκλησίας τυλίχθηκε στις φλόγες (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση σε εκκλησία Μορμόνων

28/09/2025 - 9:38μμ
Μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας της Δανίας επιθεωρούν περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης μετά την επιδρομή drones άγνωστης προέλευσης (φωτ.: EPA/Steven Knap)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Δανία απαγορεύει την πτήση πολιτικών drones λόγω της ευρωπαϊκής Συνόδου

28/09/2025 - 8:25μμ
Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά (φωτ.: Χ / 
Doug Harvin)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επίθεση σε εκκλησία Μορμόνων στο Μίσιγκαν – Πυροβολισμοί και φωτιά

28/09/2025 - 7:14μμ
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα ο Νετανιάχου – Τραμπ για Γάζα: Ευκαιρία για κάτι σπουδαίο, θα το καταφέρουμε

28/09/2025 - 6:34μμ
Καπνός υψώνεται μετά την αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας. 28 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Η Χαμάς έχασε επαφή με δύο ομήρους – Τι ζητά από το Ισραήλ

28/09/2025 - 4:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στις 25 Σεπτεμβρίου (φωτ.: .  EPA/Yuri Gripas/POOL)

Ερντογάν: «Εξαιρετικά επιτυχημένη» η συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ

29 λεπτά πριν
Από αριστερά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σφίγγει το χέρι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo/POOL)

Ο Νετανιάχου συμφώνησε στο σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα – Τι προβλέπεται

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο: Ασημένιο η Βερκή, χάλκινο η Ζαχείλα

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την υπογραφή του μνημονίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας (φωτ.: Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας)

Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/lesxipontionnkavalas)

Ποντιακό παρών στις εκδηλώσεις για τα 204 χρόνια από την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς στην Καβάλα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Άντεξε στο Περιστέρι η ΑΕΛ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign