pontosnews.gr
Τετάρτη, 20/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 55 νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό – Καταστράφηκε το 90% των κτηρίων στην πόλη Σούζου

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί πολύ, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

2/01/2024 - 7:20μμ
Κάτοικος της πόλης Τόγκι κοιτά το πατρικό της σπίτι το οποίο έχει πάρει μεγάλη κλίση και έχει πλακώσει σταθμευμένα αυτοκίνητα (φωτ.: EPA/Franck Robichon)

Κάτοικος της πόλης Τόγκι κοιτά το πατρικό της σπίτι το οποίο έχει πάρει μεγάλη κλίση και έχει πλακώσει σταθμευμένα αυτοκίνητα (φωτ.: EPA/Franck Robichon)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά.

Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν σήμερα, Τρίτη, εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, να φθάσουν στις παράκτιες περιοχές, όπου υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από χιλιάδες, πιθανόν, κατεστραμμένα σπίτια.

Στη Σούζου, μια πόλη με πάνω από 5.000 νοικοκυριά, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, το 90% των κτηρίων ενδέχεται να έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τον δήμαρχό της Μασουχίρο Ιζουμίγια. «Η κατάσταση είναι καταστροφική», τόνισε.

Ο σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε τη Δευτέρα το απόγευμα τη χώρα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους στις δυτικές παράκτιες ακτές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε υψηλότερα σημεία, καθώς κύματα του τσουνάμι παρέσυραν αυτοκίνητα και σπίτια.

Περίπου 200 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον κύριο σεισμό, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, η οποία προειδοποίησε πως περισσότεροι ισχυροί μετασεισμοί θα μπορούσαν να πλήξουν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Ένα αεροσκάφος της ακτοφυλακής που ήταν καθ’ οδόν να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή συγκρούστηκε με ένα εμπορικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο σήμερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε μέλη της ακτοφυλακής. Και οι 379 επιβαίνοντες στην πτήση της Japan Airlines γλύτωσαν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Φουμίο Κισίντα δήλωσε πως το εύρος της καταστροφής από τον σεισμό γίνεται «ολοένα και πιο ξεκάθαρο» περισσότερες από 24 ώρες μετά την κύρια δόνηση που έπληξε τη χερσόνησο Νότο, στην επαρχία Ισικάουα.

«Η κυβέρνηση ανέπτυξε ομάδες διάσωσης από τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας, την αστυνομία και την πυροσβεστική στην περιοχή και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσει ζωές και θύματα και επιζώντες, όμως έχουμε λάβει αναφορές ότι εξακολουθούν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν να διασωθούν κάτω από κτίρια που κατέρρευσαν».

Χιλιάδες διασώστες επί ποδός

Σύμφωνα με τον Κισίντα, περίπου 3.000 διασώστες δυσκολεύονται να φθάσουν στη βορειότερη άκρη της χερσονήσου, όπου οι αρχές με τη βοήθεια ελικοπτέρων ανακάλυψαν πολλές πυρκαγιές και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Δρομολόγια των σιδηροδρόμων και πτήσεις προς την πληγείσα περιοχή ανεστάλησαν. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο του Νότο, το οποίο έκλεισε λόγω ρωγμών στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης και ζημιές στον τερματικό σταθμό του.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 55 θανάτους, όλοι τους στην επαρχία Ισικάουα, καθιστώντας τον σεισμό αυτό ως τον φονικότερο στην Ιαπωνία από το 2016.

Πολλοί σκοτώθηκαν στο Σούζου και την Ουατζίμα, μια άλλη πόλη στην απομονωμένη βόρεια άκρη της χερσονήσου του Νότο.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διέταξε περίπου 100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το βράδυ της Δευτέρας, στέλνοντάς τους σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολεία, που συνήθως χρησιμοποιούνται ως κέντρα εκκένωσης σε έκτακτες καταστάσεις.

Σχεδόν οι μισοί από όσους απομακρύνθηκαν επέστρεψαν σήμερα στα σπίτια τους, αφότου οι αρχές ήραν τις προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Όμως, περίπου 33.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην επαρχία Ισικάουα, έπειτα από μια νύχτα πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Περισσότερα από 100.000 σπίτια δεν έχουν νερό.

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικών έκανε γνωστό πως δεν καταγράφηκαν ανωμαλίες στα πυρηνικά εργοστάσια κατά μήκος της Θάλασσας της Ιαπωνίας, μεταξύ αυτών σε πέντε ενεργούς αντιδραστήρες στα εργοστάσια της Kansai Electric Power στο Όχι και το Τακαχάμα στην επαρχία Φουκούι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα παρέσυρε αρκετούς πεζούς στο κέντρο της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία (φωτ.: EPA/FRANCESCO VECCHI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 31χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο εσκεμμένα πεζούς στη Μόντενα – Επιτέθηκε και με μαχαίρι

16/05/2026 - 10:13μμ
Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Spruance του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύει πύραυλο Tomahawk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Epic Fury» (φωτ.: EPA / US Navy)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ευρώπη; Η Γερμανία ψάχνει Plan B για τους Tomahawk και κοιτάζει προς drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16/05/2026 - 8:14μμ
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

16/05/2026 - 6:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη δυτική Αυστραλία: Νεκρός άνδρας μετά από επίθεση καρχαρία

16/05/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι είναι νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι

16/05/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρρίχιος χορός σέρρα για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς)

Καλαμαριά: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και νέο μήνυμα για τα Απολυμαντήρια

19 λεπτά πριν
Ο μικρός Παναγιώτης στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Ο μικρός Παναγιώτης «έκλεψε» τα βλέμματα στο Σύνταγμα – Μια εικόνα από την επόμενη γενιά των Ποντίων

47 λεπτά πριν
Αποσπάσματα από την επιστολή-ντοκουμέντο (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

«Θα εξαφανίσουν τους Έλληνες του Πόντου»: Το έγγραφο-ντοκουμέντο του 1920 προς τον Βενιζέλο

1 ώρα πριν
Ο Δήμος Πέλλας τίμησε τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Πέλλας)

«Δεν μας ταιριάζει το μοιρολόι, αλλά η σέρρα» – Το μήνυμα από τα Γιαννιτσά για τη Γενοκτονία των Ποντίων

2 ώρες πριν
Πορεία μνήμης στην Καβάλα, για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)

Με πορεία, θεατρικό και πυρρίχιο η Καβάλα τίμησε τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

2 ώρες πριν
Μέλη της ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης που έδωσαν δυναμικό παρών στην 107η επέτειο της Γενοκτονίας, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Κύπριοι φοιτητές έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για τη Γενοκτονία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign