pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πράγα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από την επίθεση του ενόπλου – Νωρίτερα είχε σκοτώσει και τον πατέρα του

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε» και ήταν φοιτητής του πανεπιστημίου – Στους 24 ανέρχονται οι τραυματίες

21/12/2023 - 8:14μμ
Φάροι ασθενοφόρων και περιπολικών έξω από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα (φωτ.: EPA/Martin Divisek)

Φάροι ασθενοφόρων και περιπολικών έξω από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα (φωτ.: EPA/Martin Divisek)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τουλάχιστον 15 νεκρούς και 24 τραυματίες άφησε πίσω της η επίθεση ενόπλου νωρίτερα σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ.

Ο 24χρονος δράστης ήταν φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου, με καταγωγή από ένα χωριό κοντά στην Πράγα. Νωρίτερα σήμερα είχε βρεθεί νεκρός ο πατέρας του, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι τον είχε δολοφονήσει και τον αναζητούσε στο πανεπιστήμιο, τη στιγμή που εξαπέλυσε την επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ανέβηκε σε εξώστη του κτηρίου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με ημιαυτόματο όπλο εντός του πανεπιστημίου και εναντίον του πλήθους στην κεντρική πλατεία.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το «άψυχο σώμα» του ένοπλου βρέθηκε στο πανεπιστήμιο και εκτίμησε ότι ο δράστης εμπνεύστηκε από παρόμοιες σφαγές που έγιναν στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πολύνεκρη επίθεση δεν φέρεται να έχει σχέση με τη «διεθνή τρομοκρατία».

Οι φοιτητές της σχολής, όπως και οι φοιτητές σε όλη την Ευρώπη, επρόκειτο να ολοκληρώσουν το ακαδημαϊκό τους εξάμηνο αύριο ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Έως και 200 ​​μαθητές έφυγαν τρέχοντας από το πανεπιστήμιο και μεταφέρθηκαν γρήγορα σε ασφαλές μέρος, ενώ κάποιοι είχαν σκαρφαλώσει σε στενά πεζούλια στην εξωτερική πλευρά του κτηρίου για να γλιτώσουν.

Η χειρότερη επίθεση τα τελευταία 30 χρόνια

Η Παλιά Πόλη της Πράγας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους τουρίστες όλο το χρόνο και ενόψει των Χριστουγέννων είναι πάντα γεμάτη με επισκέπτες.

Η επίθεση το απόγευμα της Πέμπτης στη σχολή τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου είναι η χειρότερη θανατηφόρα επίθεση από την ανεξαρτησία της Τσεχίας πριν από 30 χρόνια.

Η πιο πρόσφατη επίθεση με όπλο ήταν τον Δεκέμβριο του 2019 σε νοσοκομείο της Οστράβα, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε αίθουσα αναμονής κλινικής και σκότωσε τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Τον Φεβρουάριο του 2015 ένας ντόπιος είχε ανοίξει πυρ σε ένα εστιατόριο στην ανατολική πόλη Uhersky Brod. Οκτώ άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στη συγκεκριμένη επίθεση.

Παρόλο που οι επιθέσεις με όπλα είναι σπάνιες στην Τσεχική Δημοκρατία, το κυνήγι με όπλα είναι δημοφιλές. Το 2019 η τσεχική κυβέρνηση προσπάθησε μάταια να ανατρέψει την απαγόρευση της ΕΕ για ημιαυτόματα τουφέκια για ιδιωτική χρήση που επιβλήθηκε μετά από μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων τζιχαντιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ,: x.com/Drone Wars)
ΚΟΣΜΟΣ

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

10/09/2026 - 10:05μμ
Μια γυναίκα περνά δίπλα από προεκλογική πινακίδα στη Μόσχα, στις 31 Αυγούστου 2026. Οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία ψηφίζει με τον πόλεμο στην πόρτα της – Τι θα μετρήσει πραγματικά το Κρεμλίνο

10/09/2026 - 3:39μμ
Το θερμόμετρο φαρμακείου στο Γκρίμπεργκεν, έξω από τις Βρυξέλλες, δείχνει 45 βαθμούς Κελσίου (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Αύγουστος 2026: Η Γη ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ ζέστης – Στους 16,96°C η μέση θερμοκρασία

10/09/2026 - 2:06μμ
(x.com/@ferozwala)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

10/09/2026 - 11:20πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δείχνει προς τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, μετά το διάγγελμά του από την Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, στις 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Saul Loeb / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις «λίγες εβδομάδες» στο 2029: Ο πόλεμος με το Ιράν βαθαίνει και ο χειμώνας έρχεται

10/09/2026 - 8:58πμ
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Το φυσικό αέριο άγγιξε τα 81 ευρώ – Πάνω από τα 100 δολάρια το Brent

9/09/2026 - 7:34μμ
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ετοιμάζεται να ψηφίσει στις τοπικές και δημοτικές εκλογές στο Βελιγράδι, στις 2 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ο Βούτσιτς παίζει την εξουσία του στις πρόωρες κάλπες – Το στοίχημα για τα Βαλκάνια

9/09/2026 - 2:55μμ
Το δεξαμενόπλοιο New Andros, υπό σημαία Παναμά (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone χτύπησε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στο Ιράκ – Μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ

9/09/2026 - 2:31μμ
Το γενικό προξενείο της Βρετανίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία-Ισραήλ στα άκρα: Το προξενείο του 1839 και η ρήξη για τους εποικισμούς

9/09/2026 - 1:39μμ
Λούλουδια σε ειδικές υποδοχές, δίπλα στα ονόματα των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Αλ Κάιντα (φωτ.: EPA / Bonnie Cash / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο «εχθρός» βρίσκεται μέσα στις ΗΠΑ

9/09/2026 - 12:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

13 λεπτά πριν
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

37 λεπτά πριν
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σοφία Αμπερίδου)

Ιαπωνία και Πόντος έσμιξαν ξανά στη ΔΕΘ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: orthodoxianewsagency.gr)

Χανιά: Το μήνυμα του μητροπολίτη Τίτου στους Πόντιους – «Η ψυχή των Ποντίων και των Κρητικών είναι μία ψυχή»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: маріупольський Telegram-канал/Facebook)

Μαριούπολη: Αφαιρέθηκε η ελληνική επιγραφή από την είσοδο της πόλης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV