pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αριστεία από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – «Είναι cool να είσαι Έλληνας!»

Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι Έλληνες μαθητές των σχολείων της ΕΚΜ

22/12/2023 - 8:00μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση με τους βραβευθέντες Έλληνες μαθητές. Μαζί τους διακρίνονται (από αριστερά) ο επ. καθηγητής Μαρίνης Πιρπιρής, ο γενικός πρόξενος Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΜ Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Δημήτρης Μποσινάκης και ο Χρήστος Σικαβίτσας (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria)

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση με τους βραβευθέντες Έλληνες μαθητές. Μαζί τους διακρίνονται (από αριστερά) ο επ. καθηγητής Μαρίνης Πιρπιρής, ο γενικός πρόξενος Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΜ Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Δημήτρης Μποσινάκης και ο Χρήστος Σικαβίτσας (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις εξαιρετικές επιτυχίες των μαθητών οι οποίοι αποφοίτησαν από τα σχολεία της επιβράβευσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ), παροτρύνοντάς τους να διατηρήσουν ενεργή την ελληνική ταυτότητά τους.

«Το να παραμένει κανείς συνδεδεμένος με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται τις ίδιες αξίες, συνδέοντας τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και το όραμά του με αυτές, αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα μαθήματα της ζωής» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΚΜ Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν, ήταν αυτοί που πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία στο πλαίσιο των Εξετάσεων Ανώτερης Εκπαίδευσης (Victorian Certificate of Education – VCE).

Στην ξεχωριστή γιορτή της ΕΚΜ συγκεντρώθηκαν οι οικογένειες, οι φίλοι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινότητας, προκειμένου να επικροτήσουν την προσπάθεια και τα άριστα αποτελέσματα των επιτυχόντων.

Ορισμένοι από τους βραβευθέντες μαθητές με τα αριστεία τους (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria)

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης ξεκίνησε το λόγο του παραθέτοντας αποσπάσματα από το συγκινητικό και ενθαρρυντικό άρθρο του καθηγητή Νίκου Παπαστεργιάδη με τίτλο «On Not Being an Idiot», ενθαρρύνοντας τους αποφοιτήσαντες μαθητές και μαθήτριες να συνεχίσουν να επιδιώκουν την αριστεία και επισημαίνοντας τη σημασία της εκπαίδευσης με στόχο ένα πρόσφορο μέλλον.

«Η απονομή των βραβείων αυτών είναι μια σημαντική στιγμή, διότι όχι μόνο σηματοδοτεί τις ατομικές επιτυχίες των μαθητών, αλλά και αυτές των εκπαιδευτικών, των γονέων, οι οποίοι αποτελούν τον βασικό σύνδεσμο στην ευόδωση των προσπαθειών σας. Συνεχίστε να είστε ενεργά μέλη της παροικίας μας, γίνετε μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις μας, γίνετε εθελοντές.

»Οι επιτυχίες σας αντικατοπτρίζουν όχι μόνο την προσωπική σας αφοσίωση, αλλά και τη συλλογική δύναμη της κοινότητάς μας. Είστε οι πρεσβευτές της ελληνικής αριστείας, το μέλλον της ελληνικής κοινότητας».

»Είστε οι άνθρωποι που θα οδηγήσετε στην αλλαγή του τοπίου αυτής της μεγάλης πολυπολιτισμικής πόλης στην οποία ζούμε. Γίνετε πολίτες του κόσμου», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Εμμανουήλ Κακαβελάκης υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

«Αυτή είναι η αρχή της διαδρομής σας για τη ζωή. Θέστε στόχους με επιμονή και υπομονή για να τους επιτύχετε. Πορευτείτε με οδηγό το “φιλότιμο”, μια λέξη που δεν μεταφράζεται και που αποτελεί έναν κώδικα του να σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους, να κάνεις το καθήκον σου και να υπερασπίζεσαι αυτά που αγαπάς.

»Η δημοκρατία στην οποία γεννηθήκατε και μεγαλώσατε δεν είναι δεδομένη ούτε και αιώνια. Διαβάστε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Διαβάστε ποίηση, παρακολουθήστε θέατρο. Οι Έλληνες αριστεύσαμε και στα δύο. Βρείτε ένα ρητό που σας εμπνέει. Είναι cool να είσαι Έλληνας!», ανέφερε.

Ορισμένοι από τους βραβευθέντες μαθητές με τα αριστεία τους. Στο κέντρο διακρίνονται, από αριστερά, ο επικεφαλής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΚΜ, δρ. Νίκος Ντάλλας και ο γενικός πρόξενος Εμμανουήλ Κακαβελάκης (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria)

Τις ομιλίες ακολούθησε η τελετή απονομής των Πιστοποιητικών Αριστείας από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Η ΕΚΜ βράβευσε 15 μαθητές και μαθήτριες που είχαν βαθμό πάνω από 40 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Μια μαθήτρια κατάφερε να πετύχει τον βαθμό 35 στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ περισσότεροι από 80 μαθητές και μαθήτριες που είχαν βαθμό πάνω από 47 σε οποιοδήποτε από τα μαθήματά τους, έλαβαν επίσης Βραβείο Αριστείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση βαθμολογία σπουδών VCE ορίζεται στο 30. Μια βαθμολογία μεταξύ 23 και 37 είναι στο μεσαίο εύρος, ενώ μια βαθμολογία 38 ή περισσότερο υποδηλώνει το κορυφαίο 15%. Στατιστικά, μόνο το 2% των μαθητών και μαθητριών θα λάβει συνολική βαθμολογία πάνω από 45.

Αριστερά, ο μαθητής Αλέξανδρος Πέτρος Γεωργίου, ο οποίος πέτυχε τον τέλειο βαθμό σε τρία μαθήματα μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΜ Μιχαήλ Καραμήτο (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria)

Εισιτήριο μετ’ επιστροφής στην Ελλάδα για τον τέλειο βαθμό

Ένα από τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της βραδιάς ήταν η αναγνώριση του μαθητή Αλέξανδρου Πέτρου Γεωργίου, από το Melbourne Grammar School, ο οποίος πέτυχε τον τέλειο βαθμό σε τρία μαθήματα.

Του απονεμήθηκε, ως ειδικό βραβείο, ένα εισιτήριο για την Ελλάδα μετ’ επιστροφής, χορηγία του αντιπροέδρου της ΕΚΜ Μιχαήλ Καραμήτου, ο οποίος δήλωσε: «Αποτελεί πηγή έμπνευσης να παρακολουθείς το πάθος και την αποφασιστικότητα αυτών των νέων ανθρώπων. Ελπίζουμε να τους ενθαρρύνουμε και εμείς με την σειρά μας να επιδιώξουν περαιτέρω γνώση και αριστεία στους αντίστοιχους τομείς της ζωής τους. Αυτή η κίνηση αντανακλά τη δέσμευση της Κοινότητας να προάγει και να επευφημεί τις ακαδημαϊκές επιτυχίες των νέων μας», κατέληξε.

Το πολυπόθητο εισιτήριο για το ταξίδι του αριστούχου μαθητή στην Ελλάδα (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη της ελληνικής κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας σε αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πατριωτικά ποιήματα και «Η Μάνα του ΄40» ζωντάνεψαν την 28η Οκτωβρίου στο Σίδνεϊ

30/10/2025 - 10:50πμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση μνήμης στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Μελβούρνης, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. (φωτ.: neoskosmos.com/Claire Gazis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μελβούρνη τίμησε την ημέρα του «Όχι» στο ελληνoαυστραλιανό μνημείο

29/10/2025 - 5:11μμ
Γιορτή στα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου για την 28η Οκτωβρίου, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Κάιρο η Ελλάδα συνεχίζει να ζει και να αναπνέει – Τιμή στο παρελθόν, με μηνύματα για το μέλλον

29/10/2025 - 12:44μμ
Με ποιήματα και θεατρικά, τραγούδια και χορούς οι μαθητές του Education Program του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον του Τέξας γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου 1940 (φωτ.: Εθνικός Κήρυξ/Ηλίας Νεοφυτίδης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια ΗΠΑ: Μικροί μαθητές ύμνησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28/10/2025 - 9:04μμ
Μέλη του «Ποντοξενιτέα» υποδέχονται το κοινό με κεράσματα και λύρα (φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με τον «Ποντοξενιτέα» η προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Σίδνεϊ – «Τι σημαίνει για εσένα ο Καζαντζίδης;»

28/10/2025 - 10:40πμ
(Φωτ.: greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι: Από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, 100 χρόνια μουσικής μαγείας

27/10/2025 - 7:59μμ
Η γαλανόλευκη δίπλα στην αστερόεσσα, ανάμεσα στα κτήρια του Μανχάταν (φωτ.: facebook/Archbishop Elpidophoros of America)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Με το βλέμμα στη νεολαία οι εκδηλώσεις της παρέλασης στην Αστόρια

27/10/2025 - 5:28μμ
O Κωνσταντίνος Αργυρός και η Κλαυδία βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε περιοδεία στην Αυστραλία (Φωτ.: instagram argiros_konstantinos)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θερμή υποδοχή με ποντιακή λύρα για την Κλαυδία και τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο Σίδνεϊ

27/10/2025 - 4:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Isaac Fontana)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βραζιλία: Νεκρός από σφαίρες ληστών έπεσε 18χρονος Ροδίτης

26/10/2025 - 5:09μμ
Το μέλλον της ελληνικής νεολαίας στη Ρωσία (πηγή: rusgreek.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ρωσία: Οι ομογενείς κρατούν τα λάβαρα ψηλά – Το πλούσιο έργο του Συμβουλίου Ελληνικής Νεολαίας

25/10/2025 - 9:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεξιά στον πρώτο όροφο το παράθυρο που έσπασαν οι ληστές του Λούβρου (φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Ληστεία στο Λούβρο: Άφαντα τα κοσμήματα, ο «εγκέφαλος» όμως ίσως να πιάστηκε

12 λεπτά πριν
Ο Αλκιβιάδης Σουμελίδης (όρθιος, με το θερμόμετρο) κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ασθενείς του «Ακριτείου» (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Το νοσοκομείο της Τραπεζούντας και ο αρχίατρος Αλκιβιάδης Σουμελίδης – Το «Ακρίτειον» ακολούθησε την πτώση του ποντιακού ελληνισμού

36 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος του του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης και ο νέος ηγούμενος αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ (φωτ.: Μητρόπολη Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Αλλαγή σελίδας στην Παναγία Σουμελά: Νέος ηγούμενος ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ

60 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το 4ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Το Όραμα. Αυτάρκης και Ανταγωνιστική Ελληνική Οικονομία», στο Ζάππειο Μέγαρο, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πιερρακάκης στο 4ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Έχουμε επιχειρήσεις που μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στο παγκόσμιο φάσμα

1 ώρα πριν
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Νέα έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την Οικονομική Αστυνομία

2 ώρες πριν
Η αρχική σελίδα της πλατφορμας e-pothen.gr

Πόθεν έσχες: Και επισήμως η παράταση της καταληκτικής προθεσμίας – Δεν θα υπάρξει άλλη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign