pontosnews.gr
Σάββατο, 29/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Με αυστηρά κριτήρια η λειτουργία τους

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε «ιστορική μεταρρύθμιση» τα ιδιωτικά ΑΕΙ – Αλλάζει ο τρόπος προμήθειας εισιτηρίων από φιλάθλους

20/12/2023 - 1:23μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για «ιστορική μεταρρύθμιση» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο σχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, το τελευταίο για το 2023.

«Έρχονται να αποκαταστήσουν μια ιστορική εκπαιδευτική ανορθογραφία. Παραμένουμε από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη που συνεχίζουμε να υψώνουμε τέτοια τείχη στην εκπαίδευση» σημείωσε.

Όπως είπε στην εισαγωγική τοποθέτησή του, τα μη κρατικά πανεπιστήμια –μη κερδοσκοπικά ιδρύματα– θα μπορούν να λειτουργούν ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων από τα οποία έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον· τα πρόγραμμα σπουδών τους θα εγκρίνονται με βάση αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια.

Κέντρο προσέλκυσης φοιτητών

Αναδεικνύοντας τα οφέλη της κυβερνητικής μεταρρύθμισης, υποστήριξε πως η λειτουργία τους δίνει «προοπτική ο τόπος να καταστεί κέντρο προσέλκυσης φοιτητών από το εξωτερικό και συμβάλλει στο να μείνουν στην πατρίδα πολλοί από τους νέους που αναζητούν σπουδές στο εξωτερικό».

Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση απευθύνεται και στην παγκόσμια ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα που αποκτά μια ευνοϊκή οδό επιστροφής».

Ο πρωθυπουργός τόνισε και την οικονομική διάσταση, λέγοντας πως τα ποσά που ξοδεύουν οι ελληνικές οικογένειες για να σπουδάσουν τα παιδιά  τους στο εξωτερικό θα μπορούσαν να παραμείνουν στη χώρα. «Κάνουμε ένα πρώτο θεμελιώδες βήμα στο δρόμο και για την αναθεώρηση του άρθρου 16 με έναν τρόπο που θα ανταποκρίνεται στα δεδομένα του 21ου αιώνα» πρόσθεσε.

Εντούτοις επανέλαβε πως προτεραιότητα παραμένει το δημόσιο πανεπιστήμιο «που θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και με πρόσθετη χρηματοδότηση  θα μπορεί να διευρύνει τις συνεργασίες με κορυφαία διεθνή ιδρύματα».

Για την αντιμετώπιση της βίας

Στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε και στη «δύσκολη μάχη με την οπαδική βία», η οποία διεξάγεται «στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού ενός αστυνομικού μας», όπως είπε.

Μίλησε για συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης, ώστε «να προχωρήσουμε στην άμεση εφαρμογή προβλέψεων που μπορεί να ίσχυαν και στο παρελθόν, αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί από τις ΠΑΕ, όπως οι κάμερες, η άμεση καθιέρωση μητρώου με τα μέλη μίας και μόνος λέσχης ανά σύλλογο, το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα επιτρέπει την άμεση ταυτοποίηση του κατόχου του μέσω εφαρμογής στα κινητά».

Στάθηκε ακόμη στη δυνατότητα της Πολιτείας «να παρεμβαίνει άμεσα με ένα αυτοματοποιημένο πλαίσιο διοικητικών ποινών, όποτε εντοπίζονται περιστατικά όπως ρίψη κροτίδας ή φωτοβολίδας στα γήπεδα, που θα επισύρουν πλέον αυτοματοποιημένες ποινές διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών».

Επισήμανε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σχετική έρευνα έχει αναβαθμιστεί, με την Εισαγγελία να ερευνά στο ανώτατο επίπεδο τη διασύνδεση της βίας στα γήπεδα με τη δράση εγκληματικών οργανώσεων.

Δεν παρέλειψε επίσης να ασκήσει αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του φαινομένου. «Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Εμείς οι ίδιοι έχουμε αναγνωρίσει πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις. Δεν θα ξαναπώ το κοινότοπο ότι “‘ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι”, αλλά θα πω ότι πια υπάρχει καθολική απαίτηση να ξαναγίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επτά «ναι» στη Θεσσαλονίκη, αλλά κενό 2,5 δισ. στους δήμους – Η ατζέντα πριν από τη ΔΕΘ

27/08/2026 - 10:28μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσιο χρέος, Ταμείο Ανάκαμψης και Τουρκία στην ατζέντα Μητσοτάκη πριν από τη ΔΕΘ

24/08/2026 - 2:15μμ
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής

24/08/2026 - 12:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

23/08/2026 - 5:25μμ
Αιολικό πάρκο στα Δίδυμα Ερμιονίδας (Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χωροταξικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

22/08/2026 - 12:29μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό στην Κηφισιά

20/08/2026 - 2:53μμ
Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Παρέμβαση ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ενόψει της κρίσιμης δίκης

19/08/2026 - 7:22μμ
Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

19/08/2026 - 5:57μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πηγή: google.com/maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα στην Ευρώπη

19/08/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου διέγραψε τη Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

18/08/2026 - 6:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαχητικό αεροσκάφος JAS-39 Gripen της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: Msgt. Billy Johnston, USAF/commons.wikimedia.org/wiki)

Σουηδία: Στέλνει μαχητικά Gripen, κορβέτες και αντι-drone συστήματα στη Φινλανδία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Ειρήνη Λουκαΐδη: Η Κύπρια της Αυστραλίας που κέρδισε διεθνές βραβείο με μια ιστορία για την πατρίδα

4 ώρες πριν
(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

The Chios Festival: Ο Ποντιακός Ελληνισμός στο επίκεντρο με τη βράβευση του Δημήτρη Μελισσανίδη

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/ SHAWN THEW / POOL)

Τραμπ: Νέα εθνική διαστημική ακαδημία στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο ο ανταγωνισμός με την Κίνα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews/glomex)

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: «Της έλεγε ότι θα τη σκοτώσει» – Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της ξαδέρφης της 44χρονης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League 2: Πρωτάθλημα με χορηγό και τριετές συμφωνία με την ΕΡΤ – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV