pontosnews.gr
Τετάρτη, 18/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Με αυστηρά κριτήρια η λειτουργία τους

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε «ιστορική μεταρρύθμιση» τα ιδιωτικά ΑΕΙ – Αλλάζει ο τρόπος προμήθειας εισιτηρίων από φιλάθλους

20/12/2023 - 1:23μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για «ιστορική μεταρρύθμιση» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο σχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, το τελευταίο για το 2023.

«Έρχονται να αποκαταστήσουν μια ιστορική εκπαιδευτική ανορθογραφία. Παραμένουμε από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη που συνεχίζουμε να υψώνουμε τέτοια τείχη στην εκπαίδευση» σημείωσε.

Όπως είπε στην εισαγωγική τοποθέτησή του, τα μη κρατικά πανεπιστήμια –μη κερδοσκοπικά ιδρύματα– θα μπορούν να λειτουργούν ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων από τα οποία έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον· τα πρόγραμμα σπουδών τους θα εγκρίνονται με βάση αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια.

Κέντρο προσέλκυσης φοιτητών

Αναδεικνύοντας τα οφέλη της κυβερνητικής μεταρρύθμισης, υποστήριξε πως η λειτουργία τους δίνει «προοπτική ο τόπος να καταστεί κέντρο προσέλκυσης φοιτητών από το εξωτερικό και συμβάλλει στο να μείνουν στην πατρίδα πολλοί από τους νέους που αναζητούν σπουδές στο εξωτερικό».

Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση απευθύνεται και στην παγκόσμια ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα που αποκτά μια ευνοϊκή οδό επιστροφής».

Ο πρωθυπουργός τόνισε και την οικονομική διάσταση, λέγοντας πως τα ποσά που ξοδεύουν οι ελληνικές οικογένειες για να σπουδάσουν τα παιδιά  τους στο εξωτερικό θα μπορούσαν να παραμείνουν στη χώρα. «Κάνουμε ένα πρώτο θεμελιώδες βήμα στο δρόμο και για την αναθεώρηση του άρθρου 16 με έναν τρόπο που θα ανταποκρίνεται στα δεδομένα του 21ου αιώνα» πρόσθεσε.

Εντούτοις επανέλαβε πως προτεραιότητα παραμένει το δημόσιο πανεπιστήμιο «που θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και με πρόσθετη χρηματοδότηση  θα μπορεί να διευρύνει τις συνεργασίες με κορυφαία διεθνή ιδρύματα».

Για την αντιμετώπιση της βίας

Στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε και στη «δύσκολη μάχη με την οπαδική βία», η οποία διεξάγεται «στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού ενός αστυνομικού μας», όπως είπε.

Μίλησε για συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης, ώστε «να προχωρήσουμε στην άμεση εφαρμογή προβλέψεων που μπορεί να ίσχυαν και στο παρελθόν, αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί από τις ΠΑΕ, όπως οι κάμερες, η άμεση καθιέρωση μητρώου με τα μέλη μίας και μόνος λέσχης ανά σύλλογο, το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα επιτρέπει την άμεση ταυτοποίηση του κατόχου του μέσω εφαρμογής στα κινητά».

Στάθηκε ακόμη στη δυνατότητα της Πολιτείας «να παρεμβαίνει άμεσα με ένα αυτοματοποιημένο πλαίσιο διοικητικών ποινών, όποτε εντοπίζονται περιστατικά όπως ρίψη κροτίδας ή φωτοβολίδας στα γήπεδα, που θα επισύρουν πλέον αυτοματοποιημένες ποινές διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών».

Επισήμανε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σχετική έρευνα έχει αναβαθμιστεί, με την Εισαγγελία να ερευνά στο ανώτατο επίπεδο τη διασύνδεση της βίας στα γήπεδα με τη δράση εγκληματικών οργανώσεων.

Δεν παρέλειψε επίσης να ασκήσει αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του φαινομένου. «Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Εμείς οι ίδιοι έχουμε αναγνωρίσει πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις. Δεν θα ξαναπώ το κοινότοπο ότι “‘ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι”, αλλά θα πω ότι πια υπάρχει καθολική απαίτηση να ξαναγίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, 6 Νοεμβρίου 2023 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πλήρης ημερών απεβίωσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής 

15/02/2026 - 2:13μμ
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη φωτογραφία, όρθιος στην ολομέλεια της Βουλής ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του

10/02/2026 - 12:55μμ
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

10/02/2026 - 11:18πμ
O Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, σε ενημέρωση για το συμβάν στη Χίο. Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν προκύπτει ενέργεια pushback στο συμβάν της Χίου

6/02/2026 - 4:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 11 Φεβρουαρίου – Στην Άγκυρα το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

5/02/2026 - 2:21μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη Χίο – Πλεύρης: Μόνοι υπεύθυνοι οι δολοφόνοι διακινητές

4/02/2026 - 1:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποντιακά Σωματεία «Ευξείνιος Κύκλος»: Ραντεβού με την Κοζανίτικη Αποκριά, «με τη δύναμη του κύκλου»

4 ώρες πριν
Από την προσαγωγή του Βούλγαρου βαρυποινίτη ενώπιον του εισαγγελέα της Λαμίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)

Φυλακές Δομοκού: Προθεσμία για απολογία πήρε ο Βούλγαρος βαρυποινίτης

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 15χρονη για ληστεία σε βάρος ανηλίκων

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας – Final 8: Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Κοντεύει η ώρα του ετήσιου χορού

6 ώρες πριν
Τα χάνια στο Χαμψίκιοϊ, σε φωτογραφία που τράβηξαν οι Ρώσοι στρατιώτες το 1916 (πηγή: «Η Έξοδος», τόμ. Θ')

Μαρτυρία Ι. Παναγιωτίδη και Π. Κοκκινασίδη: Δίνανε εισιτήρια για τη Ρουμανία, δεν έπρεπε να φαίνεται στο εισιτήριο πως πάνε για την Ελλάδα

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign