pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς pet.gov.gr

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς πρέπει να μεριμνήσουν, μέσω του κτηνιάτρου τους, για την επικαιροποίηση των στοιχείων που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο προηγούμενο σύστημα

20/12/2023 - 3:47μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay / Brian_Cragun)

(Φωτ. αρχείου: pixabay / Brian_Cragun)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τα ζώα συντροφιάς και την εξυπηρέτηση κτηνιάτρων, ιδιοκτητών και διαχειριστών περιλαμβάνει η πλατφόρμα pet.gov.gr, η οποία τέθηκε σε λειτουργία, σε εφαρμογή του νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Οι σημαντικότερες καινοτομίες του pet.gov.gr είναι οι ακόλουθες:

– Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Για πρώτη φορά δημιουργείται μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα καταγραφής και παρακολούθησης των όρων ευζωίας και υγείας των ζώων συντροφιάς που είναι ανοιχτή και υποστηρίζει τους κτηνιάτρους, τους ιδιοκτήτες, τους αναδόχους, τους φιλόζωους και τη Δημόσια Διοίκηση.

– Διάθεση ηλεκτρονικού βιβλιαρίου υγείας: Τα ζώα συντροφιάς αποκτούν ψηφιακό φάκελο υγείας και οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές τους, αποκτούν ψηφιακή πρόσβαση στα δεδομένα τους.

– Ψηφιακή διαχείριση για το Πρόγραμμα «Άργος» – πόροι & υποχρεώσεις Δήμων: Δημιουργείται ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής διαχείρισης αδέσποτων από κάθε Δήμο ενώ, παράλληλα, διασφαλίζεται η διαφάνεια των διαδικασιών για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

– Σύσταση των απαραίτητων Ψηφιακών Μητρώων Ζώων Συντροφιάς φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων, καταφυγίων και εκτροφέων.

– Θεμελίωση συνεκτικού ψηφιακού πλαισίου εποπτείας με αντιπροσωπευτικότητα και διαφάνεια για τον έλεγχο της υγείας και της ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

– Πρόσβαση στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχουν οι κτηνίατροι, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη της αρχικής εγγραφής κάθε ζώου συντροφιάς καθώς και οι πολίτες μέσω των κωδικών Taxisnet, ενώ οι υπάλληλοι των Δήμων, των Περιφερειών και των Κρατικών Φορέων εισέρχονται με τους κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

Οι πρώτες επτά υπηρεσίες

Οι πρώτες επτά υπηρεσίες που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες είτε απευθείας μέσω του pet.gov.gr είτε μέσω του gov.gr στην κατηγορία «Πολίτης και καθημερινότητα» και το νέο γεγονός ζωής «Ζώα συντροφιάς» είναι οι ακόλουθες:

  • Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθηση ζώων συντροφιάς (περιβάλλον κτηνιάτρου).
  • Βιβλιάριο Υγείας ζώου συντροφιάς (για τους ιδιοκτήτες – διαχειριστές – αναδόχους).
  • Μητρώο Φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων ζώων συντροφιάς (για εγγραφή φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων σε Μητρώο και διαχείριση των εγγραφών τους από τη Δημόσια Διοίκηση).
  • Μητρώο καταφυγίων ζώων συντροφιάς (για εγγραφή των καταφύγιων και διαχείριση των εγγραφών τους από τη Δημόσια Διοίκηση).
  • Δήλωση απώλειας ζώου συντροφιάς (για τους ιδιοκτήτες).
  • Δήλωση εύρεσης ζώου συντροφιάς (για τους ιδιοκτήτες).
  • Δήλωση μεταβίβασης ζώου συντροφιάς (για τους ιδιοκτήτες).

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν κωδικό QR για το ζώο συντροφιάς τους ώστε σε περίπτωση απώλειας να διευκολύνεται η ταυτοποίησή του.

Παράλληλα, είναι σε πιλοτική λειτουργία για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση το Σύστημα Διαχείρισης Δράσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του έργου που θα ενεργοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2024, όπως και της τρίτης φάσης που θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία τον Ιούλιο του 2024, θα διατεθούν νέες ψηφιακές λειτουργίες στους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς μέσω εφαρμογής κινητών συσκευών (mobile application), θα ενεργοποιηθούν ψηφιακές υπηρεσίες για τους εκτροφείς, θα τεθεί σε λειτουργία η Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, θα εμπλουτισθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, τους Δήμους, τις φιλοζωικές οργανώσεις, τα φιλοζωικά σωματεία και τα καταφύγια.

Επισημαίνεται ότι όσα δεδομένα ήταν καταχωρισμένα στο σύστημα «Ζώα Συντροφιάς» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταπτώθηκαν στο νέο Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.

Για την ενημερωμένη αποτύπωση των στοιχείων αυτών, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να μεριμνήσουν, μέσω του κτηνιάτρου τους, για την επικαιροποίησή τους, καθώς στο προηγούμενο σύστημα ορισμένες πληροφορίες δεν ήταν υποχρεωτικό να καταγράφονται ηλεκτρονικά ή δεν είχαν καταγραφεί για οποιοδήποτε λόγο, συνεπώς δεν έχουν μεταπτωθεί στο ΕΜΖΣ.

Πρόκειται για δεδομένα, τα οποία είτε είναι υποχρεωτικά βάση του ν. 4830/2021 να αναφέρονται στο ΕΜΖΣ όπως η στείρωση εφόσον ένα ζώο είναι στειρωμένο, είτε ήταν υποχρεωτικά και στο παρελθόν όπως ενδεικτικά ο εμβολιασμός αλλά παρόλα αυτά δεν είχαν καταχωριστεί έως τώρα. Οι ιδιοκτήτες σκύλων και γατών, οι οποίοι έως σήμερα δεν είχαν προχωρήσει σε σήμανση και καταχώριση του ζώου τους, καλούνται να επισκεφθούν άμεσα τον κτηνίατρό τους για να προχωρήσουν στην καταχώρισή τους στο ΕΜΖΣ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της στα Κουφάλια

3/04/2026 - 10:52πμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πασχαλινούς ρυθμούς αγορά και δρόμοι: Εορταστικό ωράριο, υψηλές τιμές και αυστηροί έλεγχοι

3/04/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ – Επιμένει η αφρικανική σκόνη στα νότια

3/04/2026 - 8:04πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Άσκηση ετοιμότητας σε σταθμούς της Γραμμής 1 του μετρό την Παρασκευή

2/04/2026 - 10:50μμ
Η δικηγόρος  συγγενών των θυμάτων των Τεμπών Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του συγκροτήματος «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος  Χατζηπολίτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επ’ αόριστον αναβολή στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό των Τεμπών – Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου

2/04/2026 - 9:10μμ
Καταστροφές στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία Erminio (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία σε Πεντέλη και Ραφήνα

2/04/2026 - 6:15μμ
Αφρικανική σκόνη πάνω από το Ηράκλειο Κρήτης, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ιστορικό «ρεκόρ» αφρικανικής σκόνης με τιμές 76 φορές πάνω από το όριο

2/04/2026 - 5:50μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

2/04/2026 - 12:20μμ
Πλημμύρες στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία "Erminio", Πέμπτη 2 Απριλίου 2026. (Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές στην Αττική ο απολογισμός

2/04/2026 - 9:04πμ
Πυκνή ομίχλη καλύπτει το Ναύπλιο, Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κόκκινο συναγερμό στην Κρήτη – Πού θα «χτυπήσουν» τα πιο έντονα φαινόμενα

2/04/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Στη Βουλή οι δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «μικροσκόπιο» 20 πολιτικά πρόσωπα – Αιτήματα για άρση ασυλίας και έρευνα υπουργών

4 λεπτά πριν
Χαρακτική προσωπογραφία του Γεωργίου Τραπεζούντιου περ. 1597–1600 (φωτ.: Wikimedia Commons, public domain/https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Portret_van_Georg_Trapezuntius,_RP-P-1909-4357.jpg)

Γεώργιος Τραπεζούντιος: Ο λόγιος που επιχείρησε να ανασχηματίσει τον κόσμο μετά την Άλωση

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της στα Κουφάλια

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Σε πασχαλινούς ρυθμούς αγορά και δρόμοι: Εορταστικό ωράριο, υψηλές τιμές και αυστηροί έλεγχοι

1 ώρα πριν

Κλιμάκωση χωρίς όρια: «Έχουν σειρά οι γέφυρες» – Ο Τραμπ απειλεί με νέα πλήγματα σε πολιτικές υποδομές του Ιράν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημοτική Κοινότητα Αιανής)

Η δύναμη της παράδοσης ζωντανεύει στην Κοζάνη: Οι «Λαζαρίνες» ανοίγουν τον κύκλο των εθίμων ενόψει Πάσχα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign