pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κ. Μητσοτάκης: «Ξέρουμε ότι η ακρίβεια “δαγκώνει” στο σουπερμάρκετ» – «Μεγάλο λάθος το χάσμα μεταξύ ανώτατης και τεχνικής εκπαίδευσης»

Πρώτη η Ελλάδα στις χώρες με τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις το 2023, σύμφωνα με τον Economist

19/12/2023 - 4:47μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (κέντρο) ενώ συνομιλεί με πολίτες στο Πέραμα (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (κέντρο) ενώ συνομιλεί με πολίτες στο Πέραμα (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την πεποίθηση ότι «όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την εργασία και τους καλούς μισθούς» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες κατά την περιοδεία του στην περιοχή του Περάματος.

O πρωθυπουργός τόνισε ότι προεκλογικά τους είχε ζητήσει να βάλουν ένα στοίχημα και να σπάσουν μαζί όλα τα ρεκόρ που έχει πετύχει ποτέ η ΝΔ στη Β’ Πειραιά και ειδικά στο Πέραμα. «Και τα καταφέραμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή την εμπιστοσύνη σας θα την επιστρέψω στο πολλαπλάσιο», επεσήμανε «διότι έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την ανάπτυξη και την ευημερία στον τόπο».

Παράλληλα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στην Τεχνική Εκπαίδευση, συνομιλώντας με μαθητές στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Περάματος.

«Διαπιστώσαμε μια βασική αναντιστοιχία μεταξύ του τι μας ζητάει η αγορά εργασίας να παράγει το εκπαιδευτικό σύστημα και ποιες είναι οι προτεραιότητες που έδιναν άλλες κυβερνήσεις στην εκπαίδευση» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση μαθητή.

Και πρόσθεσε: «Διαπιστώσαμε επίσης ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Τεχνικής Εκπαίδευσης και αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος».

Δεδομένου ότι είναι χαμηλότερα τα ποσοστά ανεργίας μεταξύ εκείνων που έχουν τεχνική κατάρτιση, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «η ίδια η αγορά εργασίας μάς αναγκάζει να επενδύσουμε περισσότερο στην τεχνική εκπαίδευση σε όλες της τις εκφάνσεις. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα να σπάσουμε το στίγμα που έχει η τεχνική εκπαίδευση» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι αποπαίδι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και δικό μας χρέος είναι να γνωρίζετε ότι εφόσον επιλέξετε αυτό το δρόμο θα έχετε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση θεωρητική και πρακτική, ώστε να μπορείτε όταν αποφοιτήσετε και πάρετε την πιστοποίησή σας να γνωρίζει και ο δυνητικός σας εργοδότης ότι έχετε εκείνες τις δεξιότητες για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της αγοράς εργασίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, δεν απέκλεισε την προοπτική να αυξηθεί το ποσοστό εισακτέων μαθητών, αποφοίτων τάξεων μαθητείας, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με κατατακτήριες εξετάσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει προοπτική να συμπεριληφθούν και νέες ειδικότητες, πάντα σε σύνδεση με το τι ζητά η αγορά εργασίας, ενώ ενδεχομένως μπορεί να έχει μια σημασία και η αναβίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων.

«Τιμή» η ανάλυση του Economist

Ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος γιατί η ανεργία έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 10% και τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή «όταν σημαντικά ξένα έντυπα τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τις οικονομικές της επιδόσεις αλλά όλα αυτά πρέπει να μεταφράζονται στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της ποιότητας ζωής όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

Συγκεκριμένα, , σύμφωνα με ανάλυση του Economist, η Ελλάδα φιγουράρει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, πρώτη στη λίστα 35 χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία για το 2023. Η κατάταξη βασίζεται σε πέντε οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες: τον πληθωρισμό, το «εύρος πληθωρισμού», το ΑΕΠ, την απασχόληση και τις επιδόσεις του χρηματιστηρίου.

«Στην κορυφή της κατάταξης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται η Ελλάδα – μία αξιοσημείωτη επίδοση για μια οικονομία που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε συνώνυμο της κακοδιαχείρισης» σημειώνει ο Economist, κάνοντας λόγο για «άλλον έναν απίθανο θρίαμβο».

Ο Κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εργάζεται η κυβέρνηση νυχθημερόν σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ και Α’ βαθμού. «Έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για το πώς θα υλοποιήσουμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις τη δεύτερη τετραετία», τόνισε.

«Δεν είναι όλα τέλεια στη χώρα μας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια δαγκώνει ειδικά στο σούπερ μάρκετ αλλά πρέπει να ξέρετε ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους με διαρκείς ελέγχους ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία», είπε χαρακτηριστικά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κτηνοτρόφοι στην Αθήνα, σε πανελλαδικό συλλαλητήριο μαζί με τους αγρότες. Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση 56 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, για ευλογιά και πανώλη

26/11/2025 - 6:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Roman Pilipey)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός στην Ευρώπη για τις ελλείψεις φυσικού αερίου

26/11/2025 - 6:22μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση τη συμφωνία κυβέρνησης, υπουργείου και εθνικών εταίρων (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργούνται οι μνημονιακοί περιορισμοί

26/11/2025 - 12:03μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποιείται η φορολογία κληρονομιών και δωρεών – Οδηγός με 86 ερωτήσεις και απαντήσεις

26/11/2025 - 11:26πμ
Απόδειξη μετά την ανάληψη μετρητών (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δευτέρα και Παρασκευή οι πληρωμές: Ενισχύσεις έως 800 ευρώ σε 2,4 εκατ. πολίτες

23/11/2025 - 3:13μμ
Το κτήριο Berlaymont, ή αλλιώς η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες (φωτ.: European Union / Lukasz Kobus)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωτική ασφάλιση στα Επαγγελματικά Ταμεία θέλει η Κομισιόν

23/11/2025 - 2:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 2,75 δισ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 28 Νοεμβρίου

21/11/2025 - 8:23μμ
Υπουργείο Οικονομικών (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Αυξημένος ο δανεισμός για το 2026 – Στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού

21/11/2025 - 9:23πμ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θάνος Πετραλιάς δίνουν στον πρόεδρο της Βουλής το στικάκι με τον προϋπολογισμό, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI /  Μιχάλης Καραγιάννης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2026: Τι προβλέπει για ανάπτυξη – Οι αλλαγές σε φόρους, μισθούς, συντάξεις

20/11/2025 - 3:56μμ
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 30 Νοεμβρίου – Το προτεινόμενο ωράριο

18/11/2025 - 12:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη της Ριζούντας, λιμάνι 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Τραπεζούντας, πρωτεύουσα της επαρχίας του Λαζιστάν. Φωτογραφία των Αδελφών Κακούλη, δεκαετία 1890 (πηγή: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο/CC BY 4.0)

Φίλιππος Πάππας: Αναμνήσεις από το προσκύνημα στη Ριζούντα του Πόντου

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: hellenicdailynewsny.com)

Κορυφαία διάκριση κοινοτικού σχολείου στη Νέα Υόρκη τιμά την ομογένεια

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την ιδιωτική συνάντηση στο Βατικανό, 19 Μαΐου 2025 (φωτ.: Χ / Archons of the Ecumenical Patriarchate)

Από το Βατικανό στο Φανάρι και τη Νίκαια: Ο πάπας Λέων σε ένα ιστορικό προσκυνηματικό ταξίδι

2 ώρες πριν
Καθαρισμός φερτών υλικών στην περιοχή του Ποταμού, στην Κέρκυρα (φωτ.: enimerosi.com/Ελένη Κορωνάκη)

Κακοκαιρία Adel: Προβλήματα σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία – Δρόμοι καλύφθηκαν από νερό

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει η «ADEL» σε όλη τη χώρα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Champions League: Πάλεψε αλλά υποκλίθηκε στη Ρεάλ ο Ολυμπιακός

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign