pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

5η Κλήρωση Αγάπης – Ένας «Πόντος» για όλους: Άρχισε η δράση στήριξης για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια

Μέχρι και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς

19/12/2023 - 7:30μμ
(Πηγή: facebook.com/pontos1119)

(Πηγή: facebook.com/pontos1119)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Από σήμερα και για 20 μέρες οι Πόντιοι ενώνουν τα χέρια και στέλνουν την αγάπη τους, με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και με όχημα την «5η Κλήρωση Αγάπης – Ένας Πόντος για όλους».

Η δράση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στις 23:59.

Πολύτιμοι υποστηρικτές της 5ης Κλήρωσης Αγάπης είναι οι Σύλλογοι Ποντίων Νομού Ξάνθης, Ποντίων Λεβαίας Φλώρινας, Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος», Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» και Λαογραφικός Σύλλογος «Κορύβαντες» Καλαμάτας και συντονιστής ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Κοινός ο στόχος και κοινή η επιθυμία για μοίρασμα αγάπης

«Πόντος σημαίνει θάλασσα. Ας γίνουμε λοιπόν λαοθάλασσα και ας συμμετέχουμε στη φιλανθρωπική δράση “Ένας Πόντος για τη Φλόγα”.

Ήρθε ο καιρός να βάλουμε ένα λιθαράκι αγάπης και αλληλεγγύης!

»Γι’ αυτό βοηθάμε, όλοι μαζί, το σύλλογο γονέων για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις “Φλόγα” παίρνοντας μέρος στην κλήρωση καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό», δήλωσε στο pontosnews.gr ο πρόεδρος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος» Νίκος Καρυοφυλλίδης.

Από την πλευρά της η Γενική γραμματέας «Τραπεζούντας» Φυλής Κική Ξανθοπούλου, τόνισε πως «Ο Σύλλογος μας όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθεί μέσα από διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις να στηρίζει οικογένειες και ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Έτσι σε συνέχεια της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, αυτήν τη φορά αγκαλιάζουμε, μαζί με άλλα σωματεία από διάφορα σημεία της χώρας και υπό τον συντονισμό του κύριου εμπνευστή Βασίλη Καρυοφυλλίδη, αυτήν την όμορφη δράση αγάπης. Για εμάς είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους κινήσεις που σκοπό έχουν τη συνεισφορά και τη στήριξη. Με τη βοήθεια, πάντα, των μελών μας έχουμε ξεκινήσει ήδη να βάζουμε έναν πόντο στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά».

Στη φετινή ομάδα των πολιτιστικών σωματείων που στηρίζουν τη φιλανθρωπική δράση βρίσκεται και ο Λαογραφικός Σύλλογος «Κορύβαντες» Καλαμάτας. Ο Παναγιώτης Φράγκος, ταμίας των «Κορυβάντων», μάς μετέφερε το γραπτό μήνυμα του ΔΣ του Συλλόγου για την 5η Κλήρωση Αγάπης.

«Για ακόμη μια φορά ο λαογραφικός μας σύλλογος “Κορύβαντες” Καλαμάτας λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας του πολιτισμού και της κοινωνικής προσπάθειας. Μέσα στα πλαίσια πολλών φιλανθρωπικών δράσεων, έτσι και αυτές τις άγιες και γιορτινές μέρες, ο σύλλογός μας γίνεται κοινωνός –για την πόλη της Καλαμάτας– μιας κοινωνικής δράσης, της 5ης Κλήρωσης Aγάπης –  Ένας Πόντος για όλους» με σκοπό μέσα από τη δική μας ενίσχυση να προσφέρουμε περισσότερα χαμόγελα και στιγμές θαλπωρής στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”.

Η κοινωνία της Καλαμάτας εμπράκτως έχει αποδείξει την ευαισθητοποίησή της σε τέτοιου είδους δράσεις.

»Έτσι και τώρα, ευελπιστούμε, ως αρωγοί της λαογραφίας και συνεχιστές της πολιτισμικής μας κληρονομιάς να σάς παρακινήσουμε,προκειμένου όλοι μαζί να βάλουμε ένα “μικρό λιθαράκι” σε αυτήν την τόσο μοναδική δράση. Με σεβασμό το ΔΣ του Λαογραφικού Συλλόγου “Κορύβαντες”», αναφέρεται στο μήνυμα του πολιτιστικού Συλλόγου.

Στο pontosnews.gr μίλησε και ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης εμπνευστής της 1ης Κλήρωσης Αγάπης και συντονιστής όλων όσων έχουν ακολουθήσει έως τώρα.

«Ξεκίνησα δειλά το 2019 αυτήν τη δράση και αυτήν τη στιγμή την αγκαλιάζουν εκατοντάδες άνθρωποι σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους που δεν τους γνωρίζεις να συμμετέχουν είτε ως δωρητές στη “Φλόγα” είτε ως χορηγοί.

Είναι ένα μοναδικό ντόμινο, που αυτό που μένει σε όλους είναι η χαρά, η αισιοδοξία.

»Πολλοί φίλοι μου μού αναφέρουν ότι ανυπομονούν κάθε φορά για την Κλήρωση Αγάπης. Πραγματικά είναι μια μοναδική εμπειρία. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό γεγονός και ο ένας προσφέρει χαμόγελο και χαρά στον άλλον», τόνισε μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί το διάστημα που διαρκεί η δράση αλλά και αργότερα όταν παραδίδει τα δώρα στους τυχερούς δωρητές αγάπης.

⇒ Διαβάστε εδώ για τη διαδικασία συμμετοχής και τα πλούσια δώρα που θα κληρωθούν.
⇒ Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 6979495659, τη σελίδα του Facebook και το email.
⇒ Το pontosnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της φιλανθρωπικής δράσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εξόριστοι μεταφέρονται (στην καλύτερη περίπτωση) σε βαγόνια εμπορικών τρένων (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ιούλιος 1921: Η έκθεση που κατέγραψε τις πορείες θανάτου Ελλήνων εξορίστων

28/07/2026 - 9:07μμ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας Κυριάκος Τιλγκερίδης (φωτ.: Facebook / Kyriakos Tilgkeridis)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: Πρωτοβουλίες για να γίνει ο ποντιακός ελληνισμός δύναμη πολιτιστικής διπλωματίας

28/07/2026 - 8:43μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον οργανωμένο ποντιακό ελληνισμό η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

28/07/2026 - 2:55μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Τραπεζούντα»)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Τραπεζούντα» έστησε ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι

28/07/2026 - 11:54πμ
(Εικ.: facebook.com/profile/Karasu Yassıgeçit Köyü)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιασί Κετσίτ στο Ατάπαζαρ: Το μεγαλύτερο ελληνορθόδοξο χωριό του Καρασού

28/07/2026 - 10:01πμ
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδικίων/Εύα Τανούδη)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι Πόντιοι αντάμωσαν στα Λαγκαδίκια σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση και τον πολιτισμό

27/07/2026 - 9:50μμ
O Μιχάλης Καϊκουνίδης το 2007, στη βρύση του Ακτουβάν της Σαμψούντας – η πηγή ανήκε στην οικογένειά του (φωτ.: Αρχείο Μιχάλη Καϊκουνίδη)
ΠΟΝΤΟΣ

Μιχάλης Καϊκουνίδης: Ανεπιθύμητος στην Τουρκία – «Δεν θα χορτάσω ποτέ την πατρίδα»

27/07/2026 - 8:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΝΤΟΣ

Γενοκτονία των Ποντίων: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ψήφισμα της Πενσιλβάνιας για τη 19η Μαΐου

27/07/2026 - 4:11μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
ΠΟΝΤΟΣ

ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας: Συνεδρίαση με το βλέμμα στο 20ό Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

27/07/2026 - 3:24μμ
Μέλη των «Ακριτών» με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Ακρίτες» του Πολυκάστρου γιορτάζουν 60 χρόνια προσφοράς με ένα επετειακό βίντεο

27/07/2026 - 11:43πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στη Λευκωσία. Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Χ / UN Cyprus)

Κυπριακό: Συγκρατημένη αισιοδοξία Χριστοδουλίδη μετά το δείπνο με Γκουτέρες και Έρχιουρμαν

5 ώρες πριν
Τα δύο πρόωρα βρέφη, πιθανότατα δίδυμα, όπως βρέθηκαν τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο στον μικρό κιβωτιόσχημο τάφο. Η ταφή χρονολογείται στον 8ο ή τον 9ο αιώνα μ.Χ. (φωτ.: OeAW–OeAI / L. Zabrana)

Έφεσος: Δύο πρόωρα βρέφη είχαν ταφεί μέσα σε… ρωμαϊκή τουαλέτα πριν από 1.200 χρόνια

5 ώρες πριν
Το ανασκαφικό πεδίο της Γκραν Ντολίνα στην Αταπουέρκα της Ισπανίας, όπου έχουν εντοπιστεί τα απολιθώματα του Homo antecessor (φωτ.: Malopez 21 / Wikimedia Commons)

Κανιβαλισμός πριν από 850.000 χρόνια: Στο «μενού» του Homo antecessor έμπαιναν μικροί και μεγάλοι

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Αρχείο Ομάδας Διαχείρισης Εκβρασμών Κητωδών «ΑΡΙΩΝ»)

Φάλαινα στον Παγασητικό: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» – Τι πρέπει να προσέχουν τα σκάφη

6 ώρες πριν
Η φωτιά στην Πάρο,  Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Gina Paros)

Φωτιά στην Πάρο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων

6 ώρες πριν
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign