pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισραήλ: Φουντώνει η οργή για το θάνατο των ομήρων από φίλια πυρά – Ξέρετε τι θέλουμε, λέει η Χαμάς

«Συγγνώμη» από τον Νετανιάχου για το... λάθος του ισραηλινού στρατού· 129 όμηροι παραμένουν στη Γάζα που σφυροκοπείται

16/12/2023 - 8:51μμ
Καπνός υψώνεται πάνω από συνοικία της πόλης της Γάζας που βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Καπνός υψώνεται πάνω από συνοικία της πόλης της Γάζας που βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς, φουντώνει η οργή των Ισραηλινών, καθώς μετά την κατάρρευση της σύντομης εκεχειρίας αγνοείται η τύχη των υπόλοιπων ομήρων που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας. Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ο θάνατος των τριών Ισραηλινών που πυροβολήθηκαν παρόλο που είχαν σηκώσει λευκή σημαία και μιλούσαν εβραϊκά· για τραγωδία έκανε λόγο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζητώντας συγγνώμη.

Είναι άγνωστο εάν οι τρεις νεαροί όμηροι είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από τη Χαμάς, αν χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες, ή εάν οι απαγωγείς υποχρεώθηκαν να τους αφήσουν μέσα στην ένταση της μάχης.

Οικογένειες ομήρων κάλεσαν την ισραηλινή κυβέρνηση να διατάξει κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. «Το μόνο που παίρνουμε πίσω είναι πτώματα. Θέλουμε να σταματήσετε τις μάχες και να ξεκινήσετε τις διαπραγματεύσεις», είπε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Τελ Αβίβ η Νόαμ Πέρι, κόρη ενός Ισραηλινού ομήρου.

«Είναι σαν ρωσική ρουλέτα: ποιος θα είναι ο επόμενος που θα μάθει για τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου; Θέλουμε να μάθουμε ποια πρόταση είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ρούμπι Τσεν, ο πατέρας του 19χρονου ομήρου Ιτάι Τσεν.

Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς Αμπού Ομπέιντα, ανέφερε: «Ο σιωνιστικός στρατός γνωρίζει πολύ καλά τους όρους μας για την απελευθέρωση (των ομήρων). Κανένας από αυτούς δεν θα απελευθερωθεί εάν οι όροι μας δεν γίνουν δεκτοί».

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα δημοσίευσε ένα βίντεο με εικόνες ομήρων και βομβαρδισμών στη Γάζα. Ολοκληρώνεται με το μήνυμα στα εβραϊκά, τα αραβικά και τα αγγλικά: «Ο χρόνος τελειώνει».

Υπολογίζεται ότι 129 όμηροι παραμένουν στη Γάζα· 11 σοροί έχουν επαναπατριστεί. Κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας που κράτησε μια εβδομάδα και έληξε την 1η Δεκεμβρίου απελευθερώθηκαν 105 όμηροι, από τους οποίους 80 στο πλαίσιο ανταλλαγής με Παλαιστίνιους που κρατούνταν στις ισραηλινές φυλακές.

Εν είδει αντιποίνων για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ υποσχέθηκε «να καταστρέψει» τη Χαμάς, η οποία κυριαρχεί στη Γάζα. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, από τα πλήγματα έχουν σκοτωθεί 18.800 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, ενώ η έλλειψη καθαρού νερού, ιατροφαρμακευτικών υλικών, τροφίμων και καυσίμων έχει δημιουργήσει την «τέλεια καταιγίδα» θανατηφόρων επιδημιών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Φατός Νάνο στις εκλογές του 2005 (φωτ.: EPA / Valdrin Xhemaj)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Φατός Νάνο

31/10/2025 - 7:48μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα, 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Ποιος ακύρωσε τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ και ποιος ευθύνεται

31/10/2025 - 8:34πμ
Η έπαυλη Royal Lodge, την οποία καλείται να εγκαταλείψει ο πρίγκιπας Άντριου (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες – Και ειδικά για τον Άντριου

30/10/2025 - 10:35μμ
(Φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: Συνάντηση Μερτς με Ερντογάν – Κυρίαρχα θέματα η αμυντική συνεργασία και τα ευρωτουρκικά, διαφωνία για Γάζα

30/10/2025 - 6:31μμ
Κάτοικοι κοιτάζουν μέσα από ένα κατεστραμμένο κτήριο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε μια λεπτή κλωστή κρέμεται η εκεχειρία στη Γάζα

30/10/2025 - 3:04μμ
Δεξιά στον πρώτο όροφο το παράθυρο που έσπασαν οι ληστές του Λούβρου (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Ληστεία στο Λούβρο: Άφαντα τα κοσμήματα, ο «εγκέφαλος» όμως ίσως να πιάστηκε

30/10/2025 - 2:17μμ
Ο αρχηγός του κόμματος D66, Rob Jetten (φωτ.: EPA / Robin Utrecht)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Νίκη των κεντρώων απέναντι στην Ακροδεξιά βλέπουν τα exit-poll

30/10/2025 - 10:16πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντησή τους στη Νότια Κορέα (φωτ.: EPA/YONHAP)
ΚΟΣΜΟΣ

Εντολή για άμεσες δοκιμές πυρηνικών όπλων έδωσε ο Τραμπ – «Δεν είχα άλλη επιλογή»

30/10/2025 - 9:08πμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε βιντεοδιάσκεψη στη Μόσχα (φωτ.: EPA/ ALEXANDER KAZAKOV/ SPUTNIK/KREMLIN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Γεγονός η δοκιμή του Poseidon, υποβρύχιου drone με πυρηνική ικανότητα

29/10/2025 - 3:43μμ
Περιπολικό περνά από δρόμο γεμάτο κλαδιά και φύλλα στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Melissa (φωτ.: EPA/Rudolph Brown)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση συναγερμού η Κούβα λόγω του κυκλώνα Melissa

29/10/2025 - 10:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Έχασε στο Πριγκιπάτο ο Παναθηναϊκός

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών)

Μουχαπέτ’ στα Γιαννιτσά από τον Σύλλογο Ποντίων

49 λεπτά πριν
Η Νεοκασάρεια το 1930. Στο κέντρο διακρίνεται το δημαρχείο της πόλης (φωτ.: kulturenvanteri.com)

Μαρτυρία Χαράλαμπου Κυριλίδη: Και οι Τούρκοι το πιστεύανε κι εμείς το πιστεύαμε πως θα γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: freepik)

Προφυλακίστηκε γνωστός τηλεοπτικός σεφ για χρέη 2,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εστία Νέας Σμύρνης)

Εστία Νέας Σμύρνης: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης, με αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο

3 ώρες πριν
Ο Φατός Νάνο στις εκλογές του 2005 (φωτ.: EPA / Valdrin Xhemaj)

Αλβανία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Φατός Νάνο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign