pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οπαδική βία: Όλα τα κυβερνητικά μέτρα – Ποιοι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών

Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

11/12/2023 - 1:58μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μετά και το νέο αιματηρό περιστατικό με τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη.

Αναλυτικά:

• Για δύο μήνες –έως 12 Φεβρουαρίου– όλοι οι αγώνες της Super League 1 θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β της Super League 2 οι οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

Εκδίδεται σήμερα σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει παράλληλα ότι με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού) το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής, αναστέλλεται έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Η πρώτη σχετική κοινή υπουργική απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League.

• Έως τις 12 Φεβρουαρίου θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξεταστεί η παράταση της εφαρμογής της σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνου για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ενδεικτικά, μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων:

1. Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1.
2. Ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες Αρχές.
3. Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Επιπρόσθετα, στο διάστημα των δύο αυτών μηνών θα ανακοινωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού μια σειρά διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων οι αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

• Αύριο, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα ζητήσουν, εκ μέρους της κυβέρνησης, την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί, και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο.

Επιπλέον, θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Μουσταφά Τσιφτσί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης προς Άγκυρα: Διεθνείς αναζητήσεις για Τούρκους μέλη συμμοριών στην Ελλάδα

8/10/2026 - 6:58μμ
Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, στα κυβερνητικά έδρανα. Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποθαλάσσια καλώδια: Ο Κικίλιας προανήγγειλε μεταφορά της αστυνόμευσης στο Λιμενικό

8/10/2026 - 5:46μμ
(Φωτ.: POOL AΠΕ-ΜΠΕ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο στην Αθήνα: «Η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας απέναντι στην Άγκυρα» γράφει ο τουρκικός Τύπος

8/10/2026 - 1:59μμ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάρκο Ρούμπιο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ρούμπιο: «Ισχυρός εταίρος» η Ελλάδα – LNG και ναυτιλία στο επίκεντρο

7/10/2026 - 8:50μμ
Ο Μάρκος Ρούμπιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το λόφο της Πνύκας. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο στην Πνύκα: Υποδειγματικός και απαραίτητος σύμμαχος η Ελλάδα

7/10/2026 - 7:55μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργου Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο, στο ΥΠΕΞ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-ΗΠΑ: Συμφωνία για LNG, άμυνα και ανταλλαγή πληροφοριών

7/10/2026 - 12:19μμ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στη συνεδρίαση των συντονιστικών επιτροπών Αττικής, όπου αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στις προτεραιότητες της παράταξης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Μοναδικός αντίπαλος της ΝΔ η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη

6/10/2026 - 11:23μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (Α) υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (Δ), κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο: Στην ατζέντα ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ

6/10/2026 - 10:35μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: EPA / Isaac Esquivel)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Ρούμπιο στην Αθήνα: Τρεις συμφωνίες, F-35 και ενέργεια στο τραπέζι – Οι συμβολισμοί της επίσκεψης

6/10/2026 - 12:57μμ
Ο Στέλιος Κούλογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου PEGA για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Ελλάδα. Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελλόμενη παγίδευση του κινητού του με Pegasus

5/10/2026 - 5:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γλυπτική σύνθεση στην οποία γυναικεία ολόσωμη μορφή στέκεται όρθια σε αυστηρή στάση προσοχής με το δεξί χέρι της σε ανάταση να δείχνει τον ουρανό. Το μνημείο βρίσκεται στην πλατεία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου και είναι αφιερωμένο στην Μικρασιατική Καταστροφή (1922), μετά την οποία υπήρξε αθρόα εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή (φωτ.: dimosvolos.gr/Νικόλας Παυλόπουλος)

8ο Μικρασιατικό Αντάμωμα: Από τη Νέα Ιωνία της Αττικής στη Νέα Ιωνία του Βόλου

10 λεπτά πριν
Μαθητές και μαθήτριες διαπληκτίζονται με αστυνομικούς έξω από το λύκειο «Ελέν Μπουσέ» στο Παρίσι. 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Γαλλία: «Η Gen Z είναι οργισμένη» – Νέες πορείες και συγκρούσεις στο Παρίσι

34 λεπτά πριν
Σύνθεση από τις πρώτες εικόνες του Sentinel-3C: αριστερά η Ιταλία και η κεντρική Ευρώπη, επάνω δεξιά η καναδική Αρκτική και κάτω δεξιά οι Μπαχάμες και η Κούβα. Οι λήψεις έγιναν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Copernicus Sentinel 2026 / επεξεργασία ESA)

Sentinel-3C: Οι πρώτες εικόνες της Γης από τον νέο δορυφόρο του Copernicus

55 λεπτά πριν
Νίκος Καρβέλας και Άννα Βίσσης στις εξέδρες του ΟΑΚΑ το 2022, για τον αγώνα Παναθηναϊκος - Σλάβια Πράγας για το Europa Conference League (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Καρβέλας-Βίσση: Ο συνθέτης αναλαμβάνει προσωπικά τις άδειες για τα τραγούδια του στις συναυλίες

1 ώρα πριν
Το εξώφυλλο του «Protanixin», που κατέκτησε την πρώτη θέση του Transglobal World Music Chart για τον Οκτώβριο του 2026 (φωτ.: Bandcamp / Stella Papalamprou)

Στέλλα Παπαλάμπρου: Με ποντιακά τραγούδια στο Νο 1 του Transglobal World Music Chart

2 ώρες πριν
Μαθητές στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας  
(φωτ.: EUROKINISSI / Αλέξανδρος Ζωντανός)

Γκράβα: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή – Αναφορές για οσμή αερίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV